Izbor za nošenje

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
djoko
Razvodnik
Razvodnik

Re: Izbor za nošenje

Post by djoko » 05 Oct 2009, 16:39

Oerlikon wrote:
Kad nosis oruzje prvo sto bi ti trebalo biti u glavi da ga ne povlacis ako ga nisi spreman upotrijebiti, sto znaci da nikakvo zastrasivanje ne dolazi u obzir. Pistolj se izvlaci u nuznoj obrani i tocka. Nuzna obrana nije obrana od napadaca koji te oce tuci sto si se sparkirao na njegovo mjesto ili sl. Za obrane od takvih likova treba poraditi na svojoj fizickoj snazi i tehnikama obrane, a pistolj ostaviti kao posljednje sredstvo.
To se valjda podrazumijeva... Nužna obrana je jedino direktno ugrožavanje života. Npr. napad nožem,vozilom,vatrenim oružjem i sl.
Spada li u nužnu obranu i situacija kad te napadnu psi kao onu ženu danas i bi li 6,35 tu pripomogao?

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 05 Oct 2009, 18:42

Naravno, a da li bi 6,35 pomogao, ne znam. Možda bi, možda i ne bi, u svakom slučaju, činjenica da 6,35 mm MOŽE ubiti čovjeka NE ZNAČI da je dobar za samoobranu. Tko ga želi nositi za tu svrhu, neka ga nosi. Ja ga NEĆU nositi za samoobranu, niti to što ga netko nosi znači da ga treba preporučiti.

Znam za slučaj kada je lik upucao iz berette 6,35 drugog lika, a kada je ovaj vidio da je pogođen, namlatio je ovog koji ga je upucao. Oba dvojica su završila na hitnoj, onaj napucani imao je LAKŠE, a onaj s pištoljem TEŠKE tjelesne povrede!

Ponavljam, ako netko ima 6,35 i nosi ga, to ne znači da je to dobar izbor.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 05 Oct 2009, 20:27

Kod nas je bio slučaj da je tip iz neposredne blizine bio ustreljen sa 6,35 u grudi. Nijedan metak nije došao do pluća.
Mogao je poslije dva hitca pobjeći, ali da je bio pod utjecajem kakve droge ili samo alkohola mogao je svog napadača udaviti.
Čovjek se kasnije oporavio kao da ništa nije bilo.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Oct 2009, 19:21

.38 vs 6,35 012.JPG
.38 vs 6,35 013.JPG
.38 vs 6,35 014.JPG
.38 vs 6,35 015.JPG

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 06 Oct 2009, 20:15

Star je mala simpatična igračka, ali sam ljubitelj većeg formata. Rossi izgleda pristojno.
U jednom od prvih brojeva Delte pisalo je o Taurusu M85 pa je isto ovako bila usporedba s Waltherom PP, tj. odnosu
.38 Special i 7,65 mm Browning.
Mislim da bi .22 LR HV HP odradio bolji posao nego 6,35 mm Browning ili 7,65 mm Browning.
A kad smo kod izbora u .22 LR bih izabrao Berettu M71/M72.

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 07 Oct 2009, 10:49

James Bond je izmisljen lik :D
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 07 Oct 2009, 10:51

Bond je izmišljeni lik, točno, ali agenti MI6 nisu. A oni su stvarno koristili Walthere PPK, to je činjenica.

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 07 Oct 2009, 10:56

ne sporim njihovu obucenost u vecini polja ali generalno Britance i njihov stav o oruziju smatram smjesnim pogotovo kakvo su sranje os FAL-ovke radili a i sada im je ono izbor za smijanja nije ni cudo sto SAS trazi prave igracke :A28:
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Oct 2009, 10:57

Valjda zato što PPK nešto i vrijedi. A i da se prigušiti. :A03:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 07 Oct 2009, 11:08

GAGS wrote:ne sporim njihovu obucenost u vecini polja ali generalno Britance i njihov stav o oruziju smatram smjesnim pogotovo kakvo su sranje os FAL-ovke radili a i sada im je ono izbor za smijanja nije ni cudo sto SAS trazi prave igracke :A28:
Možeš ti njih smatrati smiješnima, ali FAL je bila odlična puška za vrijeme kada je nastala, a koristila se u jedno 80 zemalja. No to je vojska, govorilo se o kratkom vatrenom oružju. A oni i danas koriste Browning HP, koji je i dalje odličan vojnički pištolj.
SAS koristi oružje koje želi, u pravilu američke inačice M16 sa bacačem granata, a inače su jedna od rijetkih vojski koja može pratiti amere u ratnim operacijama visoke tehnologije. Kada kažem pratiti, ne mislim na držanje kontrolnih točki i zaštitarsku ulogu. Tu još spada i Legija stranaca.

A Walther je nekada bio izbor MI6 i ostalih službi. Nekada, naravno.

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 07 Oct 2009, 11:10

i ja smatram da je FAL extra dobra puska no moja je opaska bila na to sto su joj oni uskracivali neke opcije (npr, mogucnost rafalnog pucanja)

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 07 Oct 2009, 11:14

no da se vratimo nosenju, moj licni izbor bi bio XDm u .40SW ili .45ACP, nazalost sluzbeno ne mogu nositi nista jace od 9x19 glupi interni pravilnik pravljen od strane cinovnika no licno radi IPSC-a posjedujem GLOCK 17 a uskoro i STI EDGE u .40SW a nadam se da ce biti i jedan revolveric najmanje u .375Magnum (ovo je sto po novom zakonu smijem imati samo jedan pistolj i jedan revolver, tako da mi nebi dali pored nabrojanog jos jednu dozvolu pored STI-a da nabavim recimo XDm-a u .45ACP)

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Oct 2009, 11:17

Vidim da ima i gorih Zakona nego u RH. Stvarno glupo, a pravilnik ne bi ni komentirao. :A10:

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 07 Oct 2009, 11:20

srecom prije donosenja sam uspio nabaviti GLOCK 17 i legalizirati Luger P08 tako da sada novo odobrenje je nabavljeno za STI no sljedece je revolver samo. Znam da nije nikakva utjeha ali da ima i gorih zakona i uvijek se lomi preko ljudi koji zele legalno sve da rade.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 07 Oct 2009, 11:21

GAGS wrote:i ja smatram da je FAL extra dobra puska no moja je opaska bila na to sto su joj oni uskracivali neke opcije (npr, mogucnost rafalnog pucanja)
Mogućnost rafala je uskraćena radi uštede streljiva, a i osobno sam mišljenja da je .308 Win prejak metak za rafal - sve ode gore, a imaš 20 komada u spremniku.
Opet, koga pukneš sa .308, laku noć.

Čestitke na STI-u!

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 07 Oct 2009, 11:22

Hvala! :A27:

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Oct 2009, 11:24

GAGS wrote:srecom prije donosenja sam uspio nabaviti GLOCK 17 i legalizirati Luger P08 tako da sada novo odobrenje je nabavljeno za STI no sljedece je revolver samo. Znam da nije nikakva utjeha ali da ima i gorih zakona i uvijek se lomi preko ljudi koji zele legalno sve da rade.

Naravno da se lomi na legalnim posjednicima. Mi plaćamo svoje obveze.

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 16 Oct 2009, 10:18

Mike_Torello wrote: Lovac (30+g. lovackog staza, Mod.98 7,9mm, mehanicki nisani, nema backup oruzje)
vs.
Vepar (nepunih 200kg)
udaljenost 15m kad je iskocio na stazu i krenuo prema lovcu...
200 kg je otprilike 2,5 puta težina čovjeka što već djeluje prilično ozbiljno ako krene prema lovcu.
- Do koliko kg u Hr narastu ti veprovi? Jučer sam gledao dokumentarac sa Kavkaza gdje narastu do 350 kg. Zastrašujuće.
I ako neki naš vepar od 200 kg krene iz niskog starta sa 15 m koliko mu treba da dođe do lovca? Pretpostavljam da lovac mora imati metak u cijevi jer nema previše vremena.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Oct 2009, 15:12

da, metak je bio u cijevi koliko ja znam, bio je lov s pogonom, psi su digli svinje pa je situacija bila "tu su negdje"...
koliko mu treba do lovca iz niskog starta nemam pojma... ovaj je lomio grane popreko iz neke doline valjda, izasao na stazu i krenuo prema starom... i popio metak...

Iskreno neznam, ovdje kod nas JA nisam cuo za nekog preko 250kg, ali to sto ja nisam cuo ne znaci da ih nema ili da ih nije bilo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

tomezd
Pozornik
Pozornik

Post by tomezd » 04 Apr 2010, 19:25

nobile157 wrote:Bond je izmišljeni lik, točno, ali agenti MI6 nisu. A oni su stvarno koristili Walthere PPK, to je činjenica.

I agenti mossada su do sredine 80-ih godina koristili službene Berette u kalibru .22 LR......ali kako je netko rekao, to je bilo onda.......

Post Reply