Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Re: Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
Pa zato čovjek nosi i MAC-10. Kad zapraši iz njega, onda će ostali da čučnu, pa on ne mora.Mike_Torello wrote:dok on izvuće tu pumpericu već je šupaljdakle dzabe to sve sto je imao kod sebe kad ne moze čučnuti nego stoji kao strašilo u kukuruzištu.
Po meni poanta duge cijevi nije brzo povlačenje, za tako nešto nosiš pištolj u futroli koji je lako dostupan. Duga cijev bi u ovom slučaju bila sekundarno oružje, vrlo korisno ako dođe do malo ozbiljnijeg oružanog sukoba, kao npr. ovaj što se upravo odvija u Beču. Ako se nađeš u situaciji da lokaciju napada više napadača naoružanih dugim cijevima, a imaš samo pištolj, osjećao bi se kao da si nenaoružan. Ili npr. u slučaju nekog dugotrajnijeg nasilja i nereda, kao što gledamo u Američkim gradovima zadnjih mjeseci. Da sam zapeo u nekom takvom gradu, vrlo rado bih imao dugu cijev kod sebe, ako moram izaći van.Mike_Torello wrote:ajmo reci da je i moguce prikriti... koliko bi to uopce imalo neke prednosti, brzina upotrebe? govorimo naravno o oruzju duzem od 60cm.
The truth is hate to those who hate the truth.
- Barut
- Časnički Namjesnik

Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
Upravo to i kažem. Baš sam pisao o tome u trenutku kad si ti postao svoj odgovor.AR15 fan wrote:Pitam ja vas sve gospodo, da ste se našli na ulicama Beča nekim slučajem večeras, bi ste li poželjeli da imate AK sa 30 metaka i jednim u cijevi spremno na dohvat ruke kada su počeli rešetati ljude po ulici i dizati u zrak!? Ne mora biti AK, može i AR 15 dapače, sačmarica, što god, samo da se obraniš i ostaneš živ
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da ste zabrijali malo previse... dugo oruzje na DiN u svrhu samoobrane? Pa nisi policija da vozis kalas/vhs u gepeku auta da imas ako neko pripuca po gradu. sta bi to trebalo civilima da se igraju vigilantea po gradu? Dugo ok za doma, apsolutno, al' za nosenje? dajte se uozbiljite. Uostalom, tko bi od vas teglio npr. M70AB2 sa sobom u kupovinu špeceraja? gdje podvlacite crtu? Bilo bi korisno imati i L96 sa S&B optikom, jer nikad ne znas kad ce snajperist zapucati po prolaznicima pa da se s pistoljem ne osjecan nenaoruzan pa da mozes uzvratiti paljbu... a ni mali rucni minobacac isto, jer bolje je da ti sam sigurno "detoniras" bombasa samoubojicu sa sigurne udaljenosti na sigurnom podrucju prije nego isti dođe do svojeg cilja... Ima drzava svima odobriti financiranje iz proracuna čipiranja/mape na vozilima i ugradnju vece turbine i intercoolera, jer nikad neznas kad ce neki prekirsitelj u prometu poluditi pa ce ga trebati stici u manirima Cobre 11 i opalit mu "roditeljsku"... također svi naoruzani građani ce morati proci i tecajeve prve pomoci, neurokirurgije, kardiovaskularnu i to, da mogu spasavati zivote ranjenim ljudima na ulici, polagat ce se obuka protiv cyberterorizma, i svatko tko podnese zatjev za DiN dugog oruzja u svrhu samoobrane odmah dobiva i laptop sa pristupom policijskom terminalu, i login za nadzorne kamere po gradu. i policijskog psa, zaboga ne zaboravite policjskog psa podici u šinteraju!!! nekakav mops ili onaj iz pronto reklame, uglavnom neki torbičar.Barut wrote:Pa zato čovjek nosi i MAC-10. Kad zapraši iz njega, onda će ostali da čučnu, pa on ne mora.Mike_Torello wrote:dok on izvuće tu pumpericu već je šupaljdakle dzabe to sve sto je imao kod sebe kad ne moze čučnuti nego stoji kao strašilo u kukuruzištu.
A kad isprazni automat, onda lagano izvuče pumpericu i riješi ostalo, ako je još netko ostao na nogama.
Po meni poanta duge cijevi nije brzo povlačenje, za tako nešto nosiš pištolj u futroli koji je lako dostupan. Duga cijev bi u ovom slučaju bila sekundarno oružje, vrlo korisno ako dođe do malo ozbiljnijeg oružanog sukoba, kao npr. ovaj što se upravo odvija u Beču. Ako se nađeš u situaciji da lokaciju napada više napadača naoružanih dugim cijevima, a imaš samo pištolj, osjećao bi se kao da si nenaoružan. Ili npr. u slučaju nekog dugotrajnijeg nasilja i nereda, kao što gledamo u Američkim gradovima zadnjih mjeseci. Da sam zapeo u nekom takvom gradu, vrlo rado bih imao dugu cijev kod sebe, ako moram izaći van.Mike_Torello wrote:ajmo reci da je i moguce prikriti... koliko bi to uopce imalo neke prednosti, brzina upotrebe? govorimo naravno o oruzju duzem od 60cm.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mike nećemo toliko ići duboko i dubiozno u to, tako nerealni nećemo i sarkastični biti. Predlažem da u raspravi otvorimo forumski podforum/temu na kojoj bi se pisalo isključivo na temu sadašnje prakse i zakona, prijedloga i sugestija kako bi što trebalo promjeniti ili modificirati. Za ono za što nemamo zakonski propis držali bi se logike i zdravog razuma. 
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

u takoj situaciji bez obzira kako imali oružije mislim da bi postojala velika šanca da te policajci koji prvi dođu na mjesto događaja napucaju u tako konfuznoj situaciji. pogotovo ako te zateknu u vrijeme okršaja sa teroristima .
- Barut
- Časnički Namjesnik

Možda u Americi, u Europi teško.
Upravo tako!
Policija je u Beču na pod poslagala i svukla neke tamo koji su im se činili sumnjivima.
Ajde ti u toj panici znaj tko je tko?
U konačnici nije se ni znalo da je samo jedan terorista,jer svi videi ukazuju na tog jednog.
Da je bio još koji,netko bi i njega snimio.Kažu da je snimljeno 20 000 videa i da nema nego samo taj jedan počinioc.
Policija je u Beču na pod poslagala i svukla neke tamo koji su im se činili sumnjivima.
Ajde ti u toj panici znaj tko je tko?
U konačnici nije se ni znalo da je samo jedan terorista,jer svi videi ukazuju na tog jednog.
Da je bio još koji,netko bi i njega snimio.Kažu da je snimljeno 20 000 videa i da nema nego samo taj jedan počinioc.
Eto šta su savjesni građani,od njih 20 000 niko nije napuco ristu teroristu,a vi bi odma udri po njemu
,salim se,vjerovatno bi i ja prije uzeo pucu nego mobitel pa ga snimao kroz svara...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

to je problem današnjeg društva jel je večina ljudi je ubjeđena u to da su žrtve i nisu odgovrni za svoju sigurnost a kamoli pomoči nekome drugome " tu su institucije da rade svoj posao " i još k tome ima onih koji su si mislili hmm... idem nimat možda prodam za velile pare snimku medijima.
Što mislite koliko bi takav preživio u Izraelu?
15 sekundi?
Još bi građanin koji ga je skinuo dobio priznanje!
15 sekundi?
Još bi građanin koji ga je skinuo dobio priznanje!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Sorry, nije me bilo danima. Vidim svašta ste se raspisali. Što se tiče moje nabavne dozvole za DIN procedura je bila ovakva: priložio liječnički za zaštitara, službenu iskaznicu (posudio od inspektora za potrebe kopiranja iste jer nisam tad bio u radnom odnosu) i podnio zahtjev za nabavu kratke cijevi. Vrsta oružja: pištolj, svrha: osobna sigurnost, razlog: zbog prirode posla koji obavljam. I odobrili su mi. Znači mogu okolo šetat sa svojim glockom u torbici svagdje gdje nije izričito zabranjeno nositi oružje. Nadam se da sam vam uspio objasniti.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

požega tam sam i ja podizao prvu dozvolu i da nije bilo tete u uredu za oružije nebi imao din radi sigurnosti jer mi je ona upravo predložila pošto sam zaštitar da si uzmem din a ne samo držanje jedna od rijetkih dobrih i uslužnih a i zgodna bila mlađa u 30- ima plava 
Zgodna BILA?
Ma ako je tako,još uvijek je,samo ti nas upoznaj!
Mislim da nas savjetuje za nošenje i DRŽANJE
Ma ako je tako,još uvijek je,samo ti nas upoznaj!
Mislim da nas savjetuje za nošenje i DRŽANJE
1.Nažalost Ivice od kada ste vi radili tu dozvolu u Požegi se promijenila teta u referadi, načelnik, voditelj upravnih poslova, a bojim se i mogućnost dobivanje DiN dozvole na ovakav način.dundoivica wrote:požega tam sam i ja podizao prvu dozvolu i da nije bilo tete u uredu za oružije nebi imao din radi sigurnosti jer mi je ona upravo predložila pošto sam zaštitar da si uzmem din a ne samo držanje jedna od rijetkih dobrih i uslužnih a i zgodna bila mlađa u 30- ima plava
2. Operator - o kojoj se PU radi u tvom slučaju?
Put your money where your mouth is.
timmy75 wrote:1.Nažalost Ivice od kada ste vi radili tu dozvolu u Požegi se promijenila teta u referadi, načelnik, voditelj upravnih poslova, a bojim se i mogućnost dobivanje DiN dozvole na ovakav način.dundoivica wrote:požega tam sam i ja podizao prvu dozvolu i da nije bilo tete u uredu za oružije nebi imao din radi sigurnosti jer mi je ona upravo predložila pošto sam zaštitar da si uzmem din a ne samo držanje jedna od rijetkih dobrih i uslužnih a i zgodna bila mlađa u 30- ima plava
2. Operator - o kojoj se PU radi u tvom slučaju?
Policijska postaja u požegi.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

https://www.nytimes.com/2018/12/04/us/a ... topsy.htmldundoivica wrote:u takoj situaciji bez obzira kako imali oružije mislim da bi postojala velika šanca da te policajci koji prvi dođu na mjesto događaja napucaju u tako konfuznoj situaciji. pogotovo ako te zateknu u vrijeme okršaja sa teroristima .
eto ga, upravo tako skončao.
evo malo isjecaka iz nekih clanaka... iako podrzavam oruzje za samoobranu u rukama civila, ima zrno soli u ovom odlomcima.
https://time.com/5644578/good-guys-with ... so-dayton/There have been times when a civilian with a gun successfully intervened in a shooting, but these instances are rare. Those who carry guns often have their own guns used against them. And a civilian with a gun is more likely to be killed than to kill an attacker.
It’s likely to make things worse if armed civilians intervene when shootings erupt in public places, says John Donohue, a Stanford Law School professor whose research has focused on gun violence and policy. “Unless you’re very well trained, you usually add more to the body count than you subtract,” Donohue says.
ova mi se posebno sviđa, kao odgovor za naoruzavanje ljudi da bi sprijecili masovne pucnjave.“It really is unbelievably lucky how effective the police response was in these recent mass shootings,” Donohue says. “And there were probably loads of people carrying weapons around and they did nothing. You can’t expect them to.”
“Carrying a concealed weapon is basically for the defense of yourself. It’s a whole different level of training and expertise to defend others,”
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"