Danie Defense Mk18 + dodaci
Re: Danie Defense Mk18 + dodaci
sjekira wrote:pa ne znam baš.. u RH ima puno skupljih komada od DD mk18Ariel wrote:Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
Ne koristim više NV, iako sam ga neko vrijeme koristio (i kao Bindon koncept i baš za ciljanje kroz EOTech), ali sam dosta koristio Peltor Comtac i znam kako niski ciljnik zna smetati. Ovo s gornjeg linka je stvarno visoko. Dosta sam vježbao i modernije stavove bliže prsima, pa će i tu pomoći.
Osim toga, očekujem Surefire M300 i SR-07 prekida te, Arisaka nosač, da se zaokruži autentičan izgled.
Sad vjerojatno više razumijete zašto mi i minuta ove puške u tuđim rukama tako teško pada. Oni provjeravaju koja je kategorija, a ja ugrađujem stvari koje vjerojatno nitko u HR nema. Već sama činjenica da do kraja 2020. u HR nije bilo legalne DD Mk18 puno govori.
što to govori da je prvi? ne razumijem...
Nisi shvatio. Nije pitanje cijene, već da tog jako poznatog primjerka do sad nije bilo do sad. Za mene to znači da je scena vrlo slaba.
Dakle opet, gospodin nije prošao tu proceduru.sjekira wrote:
Dakle.. opet.. u CKV se šalje oružje koje se po prvi puta registrira u državi, da bi ga se katalogiziralo i unijelo u nomenkulaturu.. svako slijedeće identično se ne šalje na vještačenje..
Nego, u kojem propisu je opisana procedura koju navodiš? Čemu služe puškari u PU? Hvala unaprijed na odgovoru.
Surefire se može vidjeti na slikama, doduše ne baš na forumu pošto su slike većinom na Instagramu, pa kako naletim. H2 ima poznanik kratkoj 104ki umjesto zadnjeg ciljnika čini mi se, po njegovim riječima jako dobar red dot. Ma da evo, ako nekoga zanima, sada se na Optics Tradeu može kupiti Aimpoint T2 za okvirno 4300 kuna, Comp M5 za 4800 kuna. Aimpoint PRO starta od oko 3000 kuna.Ariel wrote:Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
Ne koristim više NV, iako sam ga neko vrijeme koristio (i kao Bindon koncept i baš za ciljanje kroz EOTech), ali sam dosta koristio Peltor Comtac i znam kako niski ciljnik zna smetati. Ovo s gornjeg linka je stvarno visoko. Dosta sam vježbao i modernije stavove bliže prsima, pa će i tu pomoći.
Osim toga, očekujem Surefire M300 i SR-07 prekida te, Arisaka nosač, da se zaokruži autentičan izgled.
Sad vjerojatno više razumijete zašto mi i minuta ove puške u tuđim rukama tako teško pada. Oni provjeravaju koja je kategorija, a ja ugrađujem stvari koje vjerojatno nitko u HR nema. Već sama činjenica da do kraja 2020. u HR nije bilo legalne DD Mk18 puno govori.
Pregledu oružja, što nažalost često bude "mrtvo slovo na papiru". Od neupućenosti u zakone djelatnika MUP-a na granici, do nepoznavanja komada koji se donosi na pregled za registraciju. Sreća u nesreći što su kod mene susretljiviji, ja sam valjda prvi u županiji donio u PU na pregled, pa su svi koji su imali doticaja s tim postupcima ili koji se bave privatno streljaštvom došli pogledati, pitati, postupak, gdje se kupilo, čega ima. Ali sam se i susreo sa gospođom koja ne voli raditi šalter za oružje i osobne iskaznice istovremeno pa me seksala u zdrav mozak za jednostavni upit i komad papira.Ariel wrote:Dakle opet, gospodin nije prošao tu proceduru.sjekira wrote:
Dakle.. opet.. u CKV se šalje oružje koje se po prvi puta registrira u državi, da bi ga se katalogiziralo i unijelo u nomenkulaturu.. svako slijedeće identično se ne šalje na vještačenje..
Nego, u kojem propisu je opisana procedura koju navodiš? Čemu služe puškari u PU? Hvala unaprijed na odgovoru.
Nisam mislio na Surefire, to smo apsolvirali 2010. godine. Prije toga je već bio i ITL MARS (ima li toga i danas u HR?).AR15 fan wrote:Ariel wrote:Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
Surefire se može vidjeti na slikama, doduše ne baš na forumu pošto su slike većinom na Instagramu, pa kako naletim. H2 ima poznanik kratkoj 104ki umjesto zadnjeg ciljnika čini mi se, po njegovim riječima jako dobar red dot. Ma da evo, ako nekoga zanima, sada se na Optics Tradeu može kupiti Aimpoint T2 za okvirno 4300 kuna, Comp M5 za 4800 kuna. Aimpoint PRO starta od oko 3000 kuna.
Ugrađivali smo mi i Insight CNVD-T još 2014., kombinirali s PVS-15 iste godine, pa Reap IR koju godinu kasnije. EOTech korisimo još od 2009, Aimpoint H-2 i T-2 otkako su se pojavili itd. Kombinirali termal i NV, IR lasere, sve to prije 5-7 godina. Ne moram baš sve pisati
Sumnjam da trenutno itko u HR ima Unity Fast nosač, pogotovo ne na ovakvom tipu oružja.
Evo 2017. https://fb.watch/2dFKSulJ-C/
Mene više zanima nosač za magnifier koji se preklapa normalno kad se koristi, a kad ide na stranu, ne izbaci ga van nego spusti dolje prema šini i prema van. Nije najidealniji ali ne izbacuje do kraja van da bi zapinjao. Možeš me upucati, vidio sam na jednom you tube kanalu i ne mogu više naći nema šanse. No recimo ako imaš povišeni nosač sa spacerom kao što si naveo, zgodna bi kombinacija bila. Garand Thumb ili Vickers Tactical je možda bio, ali ovako bez naziva naći, teško.
Unity Fast magnifier mount se spušta prema dolje.
Moje iskustvo je da više preferiram onaj koji se baca u stranu jer se puška može zakrenuti i osmotriti, bez da se zaklanja red dot.
Ovaj koji se spušta dolje će sasvim sigurno imati problema s magljenjem, diše se ravno u njega.
Moje iskustvo je da više preferiram onaj koji se baca u stranu jer se puška može zakrenuti i osmotriti, bez da se zaklanja red dot.
Ovaj koji se spušta dolje će sasvim sigurno imati problema s magljenjem, diše se ravno u njega.
to je istina, ali čak je i u US AR je postao popularan u zadnjih 15ak 20 godinaAriel wrote:sjekira wrote:pa ne znam baš.. u RH ima puno skupljih komada od DD mk18Ariel wrote:Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
što to govori da je prvi? ne razumijem...
Nisi shvatio. Nije pitanje cijene, već da tog jako poznatog primjerka do sad nije bilo do sad. Za mene to znači da je scena vrlo slaba.
još tijekom 90tih trendove na tržištu oružja tamo je diktirao lov.. kod nas stvari idu u dobrom smjeru.. jedino treba biti oprezan prema EU.. zato mislim da nije pametno trošiti veći iznos na PA platforme.. iako DD7 bi kupio sutra
Na vještačenje se šalje oružje koje se -prvi- put pojavi u RH, da bi se potvrdilo da li je oružje u skladu sa Zakonom (puškar nije vještak), ako je, unosi ga se u nomenkulaturu vatrenog oružja informacijskog sustava. Janko kupi istu takvu pušku i njegovu pušku se ne šalje na vještačenje jer Dragica na šalteru nađe u nomenkulaturi tu marku i točno taj model i registrira mu pušku.Ariel wrote:Dakle opet, gospodin nije prošao tu proceduru.sjekira wrote:
e sad, iz nekog čudnog razloga tu pušku treba "pogledat" netko iz postaje... policijski službenik za naoružanje i opremu.. pitao sam što njega kvalificira da gleda moju pušku "a eto da vidi da je to to".. ali to treba razlikovat od vještačenja
stvar je što su "tete na šalteru" nesigurne.. novi zakon, novi propisi, EU... druga problem je što su žene (ozbiljno)AR15 fan wrote:Pregledu oružja, što nažalost često bude "mrtvo slovo na papiru". Od neupućenosti u zakone djelatnika MUP-a na granici, do nepoznavanja komada koji se donosi na pregled za registraciju. Sreća u nesreći što su kod mene susretljiviji, ja sam valjda prvi u županiji donio u PU na pregled, pa su svi koji su imali doticaja s tim postupcima ili koji se bave privatno streljaštvom došli pogledati, pitati, postupak, gdje se kupilo, čega ima. Ali sam se i susreo sa gospođom koja ne voli raditi šalter za oružje i osobne iskaznice istovremeno pa me seksala u zdrav mozak za jednostavni upit i komad papira.Ariel wrote:Dakle opet, gospodin nije prošao tu proceduru.sjekira wrote:
- istra champion
- Cinker - bojna

Nije to pravilo, postoji procedura....Moj pištolj je unikat (Match guns MG-2 EVO), kupljen lani, šifra dobivena na osnovu zapisnika i fotografija...sjekira wrote:Na vještačenje se šalje oružje koje se -prvi- put pojavi u RH, da bi se potvrdilo da li je oružje u skladu sa Zakonom (puškar nije vještak)
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Eto, tu smo. Zaključujem kako ne postoji propis koji svako novo oružje šalje na Vučetić, već se radi o nečijoj procjeni. A radi se oistra champion wrote:Nije to pravilo, postoji procedura....Moj pištolj je unikat (Match guns MG-2 EVO), kupljen lani, šifra dobivena na osnovu zapisnika i fotografija...sjekira wrote:Na vještačenje se šalje oružje koje se -prvi- put pojavi u RH, da bi se potvrdilo da li je oružje u skladu sa Zakonom (puškar nije vještak)
Upravi za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove - Ured za oružje pri MUP-u, bar što se tiče mojeg slučaja.
Tamo sjedi netko tko je tako odlučio, moguće i u savjetovanje s nekim s Vučetića, a moguće i ne.
A ja sam pitam na temelju koje propisa se sve to događa? Članak 23. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nije toliko širok.
I prvi Glock 45 u HR je registriran samo na temelju Zapisnika i fotografija. To je već treći komad novog oružja u HR u ovoj temi koji nije slan na Vučetić.
e! ali ovisi kada! prije su to radili kriminalistički tehničari u PP gdje predaješ zahtjev, ali od prije 18 mjeseci unutarnjom reorganizacijom MUPa postaje više nemaju kriminalističke tehničare... taj foto elaborat, koji spominješ, je isto slan u CKV.Ariel wrote:I prvi Glock 45 u HR je registriran samo na temelju Zapisnika i fotografija. To je već treći komad novog oružja u HR u ovoj temi koji nije slan na Vučetić.
Koliko znam nigdje nije propisano da bilo kakav komad oružja za registraciju MORA ići na Vučetić.
Njihova logika poziva se na Članak 23 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Tamo stoji što se NE MOŽE registrirati i što se s takvim oružjem radi. Sve stvari nvedene u članku su lako provjerive pregledom oružja, onaj tko tvrdi suprotno vrijeđa inteligenciju policijskih službenika, pogotovo dovod u pitanje stručnost puškara u PU.
Njima taj članak služi kako bi opravdali slanje na vještačenje, iako se ono nigdje ne navodi.
Tamo stoji što se NE MOŽE registrirati i što se s takvim oružjem radi. Sve stvari nvedene u članku su lako provjerive pregledom oružja, onaj tko tvrdi suprotno vrijeđa inteligenciju policijskih službenika, pogotovo dovod u pitanje stručnost puškara u PU.
Njima taj članak služi kako bi opravdali slanje na vještačenje, iako se ono nigdje ne navodi.
Naravno,treba samo pogledati Zakon.Ariel wrote:Njihova logika poziva se na Članak 23 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Svatko tko Zakon poznaje,a naročito puškari i osobe na poslovima oružja mogu ocijeniti zadovoljava li oružje uvjete za registraciju.
Možeš si misliti kakvo je to VJEŠTAČENJE za potrebe registracije oružja?
Sve je u tih nekoliko članaka Zakona.
Sa te strane razumijem ove u Vučetiću što takve poslove stavljaju na kraj jer imaju sigurno pametnijega posla,a i to ipak moraju odraditi pošto im je upućeno.
trebao sam biti određeniji - PA koji sliči na automatsko oružje.. ovo tvoje 22?istra champion wrote:Nije to pravilo, postoji procedura....Moj pištolj je unikat (Match guns MG-2 EVO), kupljen lani, šifra dobivena na osnovu zapisnika i fotografija...sjekira wrote:Na vještačenje se šalje oružje koje se -prvi- put pojavi u RH, da bi se potvrdilo da li je oružje u skladu sa Zakonom (puškar nije vještak)
lupaš.. u tri navrata sam objasnio kako oružje završava u bazi podataka iz koje se jedino može registrirati.. i nemam vremena za predvanje o organizaciji u unutarnjem ustrojstvu MUPa.. znate čemu služe "puškari" u PU? i koje je opseg njihova posla?Ariel wrote:Njihova logika poziva se na Članak 23 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.