Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Je li ovo zaokret? Jens Stoltenberg, čelnik NATOa kaže:
"Vrijeme je da se zaustavi rat i da Ukrajina razmisli o teritorijalnim ustupcima u korist mira."
A još jučer je poraz Rusije bilo samo pitanje vremena. Kako sad? Samo pitam.
"Vrijeme je da se zaustavi rat i da Ukrajina razmisli o teritorijalnim ustupcima u korist mira."
A još jučer je poraz Rusije bilo samo pitanje vremena. Kako sad? Samo pitam.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Propaganda radi svoje. Ekstravagandniji i eksplozivniji naslov u medijima prodaje priču. Zapad daje tek toliko da se sukob nastavlja, a ne toliko da se premaši Ruse. Sve što je godinama stajalo na skladištu se moralo potrošiti da bi se moglo kupiti novo i više toga.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... e-15213691
Evo, kreće i ovdje.
Osobno me nije previše briga, čak vidim i poozitivnu stvar u tome da se Ukrajina primi u EU (širenje tržišta i priljev kvalitetnijih ljudi od onog što je ulazilo zadnjih godina polulegalno). Ali sankcije hitno treba revidirati.
Evo, kreće i ovdje.
Osobno me nije previše briga, čak vidim i poozitivnu stvar u tome da se Ukrajina primi u EU (širenje tržišta i priljev kvalitetnijih ljudi od onog što je ulazilo zadnjih godina polulegalno). Ali sankcije hitno treba revidirati.
Pa to je ono najbitnije. Sankcije Putinu nisu puno naudile, možda čak i suprotno, ali zato jesu svima koji su ih nametnuli, a pogotovo nama.Ariel wrote:... Ali sankcije hitno treba revidirati.
Vilim Karlović
"Jednom kada ovome u Ukrajini dođe kraj morat ćemo se vratiti na početak, na 2014. godinu i nasilno rušenje izabrane ukrajinske vlasti koje je osmislio upravo taj vrli zapadni svijet.
Morat ćemo se zatim vratiti na Minske sporazume, ali i Ukrajinske, od njih samih, priznate laži.
Morat ćemo se sjetiti potpisanog sporazuma da se Donjecku i Lugansku dadne autonomija u okviru Ukrajine, ali i licemjerja Njemačke, Francuske i Italije koje su svoje garancije i riječ pogazile.
Vjerojatno zato jer su ih 'otac i mati' (Englez i Amerika) držali pod debelom uzdom ili bolje rečeno daljinskim upravljačem!
Vratit ćemo se Ukrajinskom bjesomučnom i sedmogodišnjem (nepotrebnom) granatiranju Donjecka i Luganska kada s druge strane nije bilo nikakvih vojnih djelovanja niti planova za pomicanjem obrambenih linija.
Morat ćemo koju riječ reći i o 48 živih spaljenih ljudi u Odesi i o tome kako ukrajinske vlasti nikada nisu krivično procesuirale odgovorne za taj masakr.
Nažalost, vratit ćemo se i nacističkim kampovima za obuku djece za mržnju prema Rusima i vježbanju ubijanja istih.
Osobno sam imao razgovor sa svećenikom iz Ukrajine koji mi je govorio o nevjerojatnoj propagandi mržnje prema Rusima.
Vratit ćemo se na vezane ljude za ulične rasvjetne stupove u Kijevu, Lavovu i Harkovu te iživljavanju Ukrajinaca nad tim bespomoćnim ljudima. Za takvo nešto nije bilo opravdanja bez obzira kakav krimen ti ljudi učinili, jer i najgori zločinac uvijek i prvo ima pravo na sud, a ne na linč sotonizirane ulične rulje!
Naravno, podsjetit ću i kako nitko od zapadnih medija nije ni slova osude ili prijezira napisao o toj odvratnosti i đavoljem derneku. Ne treba posebno napisati da nisu ni hrvatski, ali eto, onako usput napominjem.
Morat ćemo se vratiti i na zadnje pregovore koje ste vi Zelenski odbili.
A sada...
Sada pregovora i vraćanja na staro više nema i ne može biti!
Nažalost, dragi Ukrajinci, izgubili ste priliku i sad ste tu gdje jeste sa Zelenskim 'kurcosvircem' i još pored toga 'slugom naroda'. Koje li ironije!
Dragi Ukrajinci, probudite se i što prije shvatite da vi ništa više nećete vratiti.
Pogledajte samo lice toga čovjeka koji vas je doveo tu gdje jeste!
Ništa vi više i ne možete vratiti.
Dobit će te samo ono što vam Rusi ostave, a kako stvari stoje toga neće biti puno.
Iz toga što vam ostane ostat će vam i vraćanje milijardi koje ste ulupali u oružje, a koje vam na kraju nije ni pomoglo, nego naprotiv, bilo vam je samo na vašu štetu.
A nemojte sumnjati u to da će taj masonsko-sotonizirani zapad znati itekako obračunati i naplatiti svaki uloženi dolar i euro - i to u nešto što je čak i propalo.
Što prije se riješite tog 'svirača k...a' dok se on nije riješio svih vas.
Ovaj put se neću, a i ne mogu baviti s našim 'sviračima' koji također sebe smatraju 'slugama naroda' poput Zelenskog.
Bože Oče, molim te sačuvaj nas takvih sluga naroda!
Nadam se Gospode Isuse Kriste, a i molim te da nije kasno za Ukrajinu, ali i za sve nas!"
Vilim Karlović je kao dvadesetogodišnjak napustio mirni obiteljski život u Zagrebu i uspješnu sportsku karijeru prvaka ondašnje države u full kontaktu, zamijenio ulaskom u Prvu gardijsku brigadu "Tigovi" i obranom Vukovara.
Jedan je od malobrojnih koji je preživio pokolj na Ovčari i Veleprometu, a potom i zlostavljanja u Vukovaru te premlaćivanja u logoru u Srbiji koja su opisana u knjizi naziva "Preživio sam Vukovar i Ovčaru".
Nakon razmjene zarobljenika ponovo se vraća u jedincu i sudjeluje u svim ključnim akcijama za oslobođenje Hrvatske.
Njegova riječ i razmišljanje za mene imaju značenje i težinu i zato prenosim Vilimovu objavu vezanu za zbivanja u Ukrajini.
Ne, ne podržavam Putina, ne, nisam rusofil, ni četnik ni srbin. Hrvat sam i po rođenju i uvjerenju, dragovoljac, domoljub.
"Jednom kada ovome u Ukrajini dođe kraj morat ćemo se vratiti na početak, na 2014. godinu i nasilno rušenje izabrane ukrajinske vlasti koje je osmislio upravo taj vrli zapadni svijet.
Morat ćemo se zatim vratiti na Minske sporazume, ali i Ukrajinske, od njih samih, priznate laži.
Morat ćemo se sjetiti potpisanog sporazuma da se Donjecku i Lugansku dadne autonomija u okviru Ukrajine, ali i licemjerja Njemačke, Francuske i Italije koje su svoje garancije i riječ pogazile.
Vjerojatno zato jer su ih 'otac i mati' (Englez i Amerika) držali pod debelom uzdom ili bolje rečeno daljinskim upravljačem!
Vratit ćemo se Ukrajinskom bjesomučnom i sedmogodišnjem (nepotrebnom) granatiranju Donjecka i Luganska kada s druge strane nije bilo nikakvih vojnih djelovanja niti planova za pomicanjem obrambenih linija.
Morat ćemo koju riječ reći i o 48 živih spaljenih ljudi u Odesi i o tome kako ukrajinske vlasti nikada nisu krivično procesuirale odgovorne za taj masakr.
Nažalost, vratit ćemo se i nacističkim kampovima za obuku djece za mržnju prema Rusima i vježbanju ubijanja istih.
Osobno sam imao razgovor sa svećenikom iz Ukrajine koji mi je govorio o nevjerojatnoj propagandi mržnje prema Rusima.
Vratit ćemo se na vezane ljude za ulične rasvjetne stupove u Kijevu, Lavovu i Harkovu te iživljavanju Ukrajinaca nad tim bespomoćnim ljudima. Za takvo nešto nije bilo opravdanja bez obzira kakav krimen ti ljudi učinili, jer i najgori zločinac uvijek i prvo ima pravo na sud, a ne na linč sotonizirane ulične rulje!
Naravno, podsjetit ću i kako nitko od zapadnih medija nije ni slova osude ili prijezira napisao o toj odvratnosti i đavoljem derneku. Ne treba posebno napisati da nisu ni hrvatski, ali eto, onako usput napominjem.
Morat ćemo se vratiti i na zadnje pregovore koje ste vi Zelenski odbili.
A sada...
Sada pregovora i vraćanja na staro više nema i ne može biti!
Nažalost, dragi Ukrajinci, izgubili ste priliku i sad ste tu gdje jeste sa Zelenskim 'kurcosvircem' i još pored toga 'slugom naroda'. Koje li ironije!
Dragi Ukrajinci, probudite se i što prije shvatite da vi ništa više nećete vratiti.
Pogledajte samo lice toga čovjeka koji vas je doveo tu gdje jeste!
Ništa vi više i ne možete vratiti.
Dobit će te samo ono što vam Rusi ostave, a kako stvari stoje toga neće biti puno.
Iz toga što vam ostane ostat će vam i vraćanje milijardi koje ste ulupali u oružje, a koje vam na kraju nije ni pomoglo, nego naprotiv, bilo vam je samo na vašu štetu.
A nemojte sumnjati u to da će taj masonsko-sotonizirani zapad znati itekako obračunati i naplatiti svaki uloženi dolar i euro - i to u nešto što je čak i propalo.
Što prije se riješite tog 'svirača k...a' dok se on nije riješio svih vas.
Ovaj put se neću, a i ne mogu baviti s našim 'sviračima' koji također sebe smatraju 'slugama naroda' poput Zelenskog.
Bože Oče, molim te sačuvaj nas takvih sluga naroda!
Nadam se Gospode Isuse Kriste, a i molim te da nije kasno za Ukrajinu, ali i za sve nas!"
Vilim Karlović je kao dvadesetogodišnjak napustio mirni obiteljski život u Zagrebu i uspješnu sportsku karijeru prvaka ondašnje države u full kontaktu, zamijenio ulaskom u Prvu gardijsku brigadu "Tigovi" i obranom Vukovara.
Jedan je od malobrojnih koji je preživio pokolj na Ovčari i Veleprometu, a potom i zlostavljanja u Vukovaru te premlaćivanja u logoru u Srbiji koja su opisana u knjizi naziva "Preživio sam Vukovar i Ovčaru".
Nakon razmjene zarobljenika ponovo se vraća u jedincu i sudjeluje u svim ključnim akcijama za oslobođenje Hrvatske.
Njegova riječ i razmišljanje za mene imaju značenje i težinu i zato prenosim Vilimovu objavu vezanu za zbivanja u Ukrajini.
Ne, ne podržavam Putina, ne, nisam rusofil, ni četnik ni srbin. Hrvat sam i po rođenju i uvjerenju, dragovoljac, domoljub.
Iz svjetskog tiska, Prije i sada. primjer kako se spika brzo mijenja, po potrebi naručitelja.
Ok, Holodomor je bio davno ali mogu shvatiti animozitet Ukrajine prema Rusiji. Ono što ne mogu shvatiti je da netko opravdava vojni upad u suverenu državu i "oslobađanje" teritorija i gradova. Posebno metodom spaljene zemlje. Neki osvajači kao Napoleon su gradili infrastrukturu, donosili zakone i općenito regulirali život na osvojenon području koji je za stanovnike bio bolji nego prije. Putko nije takav lik.
Gdje je nestalo iz životopisa dotičnog da je izvlačio novac iz HZZO i ubio vlastitog kuma. Po čemu je on autoritet za Ukrajinu?
μολὼν λαβέ
Pa evo, siguran san da ćeš nam ti pribaviti dokaze za to, pa da svi znamo. Konkretno, ja neznan za to, a jako san znatiželjan.Lemi_O2 wrote:Gdje je nestalo iz životopisa dotičnog da je izvlačio novac iz HZZO i ubio vlastitog kuma.
Ja da pribavljam dokaze? Ne pada mi napamet. Čovjek je osuđen i odgulio je u zatvoru. Čak je i sam pisao o tome.Hawk wrote:Pa evo, siguran san da ćeš nam ti pribaviti dokaze za to, pa da svi znamo. Konkretno, ja neznan za to, a jako san znatiželjan.Lemi_O2 wrote:Gdje je nestalo iz životopisa dotičnog da je izvlačio novac iz HZZO i ubio vlastitog kuma.
Guglo je čudo.
μολὼν λαβέ
ma gugla san ja već, pa ni riječi od toga, ali zato ima ovo: ODLIKOVANJA I NAGRADELemi_O2 wrote:Ja da pribavljam dokaze? Ne pada mi napamet. Čovjek je osuđen i odgulio je u zatvoru. Čak je i sam pisao o tome.Hawk wrote:Pa evo, siguran san da ćeš nam ti pribaviti dokaze za to, pa da svi znamo. Konkretno, ja neznan za to, a jako san znatiželjan.Lemi_O2 wrote:Gdje je nestalo iz životopisa dotičnog da je izvlačio novac iz HZZO i ubio vlastitog kuma.
Guglo je čudo.
- Spomenica Domovinskog rata 1990. – 1992.
- Spomenica Domovinske zahvalnosti
- Red hrvatskog trolista
- Red Nikole Šubića Zrinskog
- Red hrvatskog pletera
- Medalja „Bljesak 95“
- Medalja „Oluja 95“
- Zlatna plaketa „TIGAR“
- Samokres PHP od Načelnika GS OSRH
Zato što se s tim ne hvali, da ne kazem skriva, nakon što je otkrio “veliku istinu” u vjeru. Pogledaj malo sudske presude ili portale sa vijestima.
Ili procitaj njegov zapis:
https://vilimbook.com/remetinecke-misli-na-vukovar/
Toliko od mene o liku i djelu dotičnog gospodina. Vise ne trošim vrijeme na takve ljude.
Toliko od mene o liku i djelu dotičnog gospodina. Vise ne trošim vrijeme na takve ljude.
μολὼν λαβέ
ja tog dotičnog ipak više vidim kroz ovo:Lemi_O2 wrote:Zato što se s tim ne hvali, da ne kazem skriva, nakon što je otkrio “veliku istinu” u vjeru. Pogledaj malo sudske presude ili portale sa vijestima.
- Spomenica Domovinskog rata 1990. – 1992.
- Spomenica Domovinske zahvalnosti
- Red hrvatskog trolista
- Red Nikole Šubića Zrinskog
- Red hrvatskog pletera
- Medalja „Bljesak 95“
- Medalja „Oluja 95“
- Zlatna plaketa „TIGAR“
- Samokres PHP od Načelnika GS OSRH
Cijelo vrijeme upravo o tome govorimosamoborac wrote:Ok, Holodomor je bio davno ali mogu shvatiti animozitet Ukrajine prema Rusiji. Ono što ne mogu shvatiti je da netko opravdava vojni upad u suverenu državu i "oslobađanje" teritorija i gradova. Posebno metodom spaljene zemlje. Neki osvajači kao Napoleon su gradili infrastrukturu, donosili zakone i općenito regulirali život na osvojenon području koji je za stanovnike bio bolji nego prije. Putko nije takav lik.
Mislim da bi sve dalje bilo nepotreban gubitak vremena i riječi.Lemi_O2 wrote:Zato što se s tim ne hvali, da ne kazem skriva, nakon što je otkrio “veliku istinu” u vjeru. Pogledaj malo sudske presude ili portale sa vijestima.
Što je tu konkretno problem ?Hawk wrote:Ne bore se svi. Hrvatska je puna muškaraca iz Ukrajine koji se vozaju u ovakvim autićima. Samo pogledajte malo oko sebe.
pa recimo, ne služi im baš na čast, za početak.Mirok wrote:Što je tu konkretno problem ?Hawk wrote:Ne bore se svi. Hrvatska je puna muškaraca iz Ukrajine koji se vozaju u ovakvim autićima. Samo pogledajte malo oko sebe.
Možeš li konkretizirati ?Hawk wrote:pa recimo, ne služi im baš na čast, za početak.Mirok wrote:Što je tu konkretno problem ?Hawk wrote:Ne bore se svi. Hrvatska je puna muškaraca iz Ukrajine koji se vozaju u ovakvim autićima. Samo pogledajte malo oko sebe.