Diana 350 Magnum Panther
Moderator: karabalic
- Original_G
- Cinker - bojna

Re: Diana 350 Magnum Panther
kupi jeftiniju pušku nešto tipa Crosman odmah sa optikom, kad ju prerasteš tj. kad postigneš maksimalnu grupu za tu pušku onda prodaš i kupiš bolju....
nekoliko detalja:
- za prerastanje takve puške ti treba 2-3 godine "plinkanja" , ja još nisam prerasel svoju a treniral sam zračnu pušku i pucam i MK trostav
- rabljene puške drže cijenu tak da budeš dobil 60-70% cijene nove za par godina (ak se dobijemo iz recesije) i onda kupiš HW (taman bu Mike svoju prodaval
)
- kupi tu na forumu neku rabljenu evo npr. http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=7&t=2225
- upiši se u streljački klub i ispucaj 20000 diabola na metu iz neke osnovne puške (meni su osobno najdraže one stare zastave M48? ili kak već) da si izgradiš stav, disanje, okidanje
- ne moraš kupovati sve odjednom, kupi pušku pa ispucaj par kutija diabola sa nišanima, pa onda optika ili naslon
- pročitaj si tu malo http://www.targetshooting.ca/ pucanje je Zen umjetnost
nekoliko detalja:
- za prerastanje takve puške ti treba 2-3 godine "plinkanja" , ja još nisam prerasel svoju a treniral sam zračnu pušku i pucam i MK trostav
- rabljene puške drže cijenu tak da budeš dobil 60-70% cijene nove za par godina (ak se dobijemo iz recesije) i onda kupiš HW (taman bu Mike svoju prodaval
- kupi tu na forumu neku rabljenu evo npr. http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=7&t=2225
- upiši se u streljački klub i ispucaj 20000 diabola na metu iz neke osnovne puške (meni su osobno najdraže one stare zastave M48? ili kak već) da si izgradiš stav, disanje, okidanje
- ne moraš kupovati sve odjednom, kupi pušku pa ispucaj par kutija diabola sa nišanima, pa onda optika ili naslon
- pročitaj si tu malo http://www.targetshooting.ca/ pucanje je Zen umjetnost
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Bojim se da taj film necete gledati, vec sam isplanirao kad dotraje mehanizam da narucim novi tunirani komplet od Maccari-a i Paul Watts-a, a tek onda ce biti REMEK DJELO =) Prije ce se dogoditi da kupim jos jednu (manju, HW95 recimo) nego da prodam ovu. =)Original_G wrote:i onda kupiš HW (taman bu Mike svoju prodaval)
Ako je zeljan odmah u startu imati kvalitetnu a "kulturnu" pusku neka si kupi neku Dianu ili HW u klasi do 300m/s u 4,5 kalibru, to je sasvim dovoljno, pristojan balans izmedju svakodnevnog plinkanja i field targeta, D350M ce zahtjevati puno vise ulaganja u startu od HW80 ili Diane 31 panther ili necega u tom randu.
No, zapeo je za D350M a jos nije rekao koliko novaca misli izbrojiti za "taj sport", pa ce svi ovi nasi postovi biti prdac u vjetar kao i prosli put, kad je onaj zapeo za pusku preko 360m/s, kvalitetnu, jaku, snaznu, preciznu, sa optikom, laserom, lampom, kurcem palcem sta ja znam s cime sve ne da bi na kraju rekao da mu je 2000kn puno dati za takvu pusku.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne treba kolegu podcjenjivati. On je odlučio prvo pa muško što i nije tako loše priviknit će se on na nju.Možda je i bolje odmah kupiti pravu stvar a ne zamarati se sa Hatsanima ,Gamo i sl. kad se zna što je vrh piramide Diana i Weihrauch a sve ostalo idi mi dođi.
- Original_G
- Cinker - bojna

Istina, ako ima $$$ nek kupi najbolje, možda da odmah uzme kakvu Feinwerkbau, recimo P70 (http://www.feinwerkbau.de/ceasy/modules ... PageId=124) pa kad se razočara kupim ja za 20-30% cijene

武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
kako kaze kolega iz prethodnog posta netreba nikoga podcjenjivati,sutra cu u frenda uzet slaviu 630 i na nju se navikavat posto je on ne koristi a pucao sam ja dok sam bio dijete iz kalasnjikova
,navikao sam na tezinu na poslu tako da mi je nece bit problem nositi,a sto se tice novaca znam ja otprilike koliko sve kosta:u monster rbs-a diana 350 magnum kosta 3300kn i dolazi sa drvenim kundakom a diana 350 magnum pantera kosta 2890 kn i dolazi sa kundakom od karbonske plastike(zato cu uzeti dianu magnum 3300kn jer svi kazu da plasticni kundaci ne vrijede).ipak mislim da cu morati provati tu pusku jer cu dosta novaca dati za nju i opremu pa se trebam uvjeriti dali mi odgovara,makar to nije lako jer ja zivim u Metkovicu a kod nas nema nikakvih streljana(ima samo jedan mali shop za oruzje i opremu)pa cu morati otici da vidim kako se krecu cijene ali sam se najprije informirao na internetu.
Ako imaš ikakve mogučnosti doći do Slavonije možeš ovu moju isprobati koliko te volja sa optikom ili bez D 350 mag. i cijenom 1000 kn ispod cijene u Monsteru a očuvana je kao nova i vrlo malo korištena. Imaš slike na forumu uz HW100 i Twinmastera.
bih ja rado ali preskupo mi je dolazit gore samo radi toga mada ipak hvala na ponudi,trebat cu nac nekoga tko je blize...
zna li netko ima li u splitu ili dubrovniku neki shop za zracne puske ali da ima malo veci izbor?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

skoro svi takvi shopovi u RH imaju dostavu postom, dakle kada odlucis sto ces kupiti narucis si postom ili zamolis nekoga u zg da ti kupi, pregleda jeli sve u redu i prosljedi postom (HP express)
imam ja rodbine u zagrebu nije to problem,evo danas uzeo slaviu 631 od frenda i ispalio oko 50 komada,pogađam stup sirine 10 cm na daljini cca 30m bez optike,nije lose za pocetnika,samo vas molim za savjet u vezi optike jer kazete da je ova puska diana 350 magnum zeznuta za optiku(da je moze unistit),recite mi koju optiku da stavim na tu pusku.ja mislim nesto dosta jako jer je i puska jaka,cijena nije vazna samo da se moze kupiti u hrvatskoj,hvala unaprijed svima.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

E vidis, zato svi mi govorimo "PROCITAJ STARE POSTOVE" ova tema je obrađena nekoliko puta, ali ponovit cu ti, entry level je Bushnell Trophy 3-9x40 (oko 1150kn u Maestralpromu) sa jednodjelnim nosacem, ako bas hoces dvodjelne bilo bi dobro da budu celicni a ne aluminijski. Tu dolazi ono sto sam ti govorio, da uzmes neku malo skromniju kulturniju dianu ili HW nebi morao kupovati toliko skupe komponente kao za D530M.wolker wrote:samo vas molim za savjet u vezi optike jer kazete da je ova puska diana 350 magnum zeznuta za optiku(da je moze unistit), recite mi koju optiku da stavim na tu pusku. ja mislim nesto dosta jako jer je i puska jaka, cijena nije vazna samo da se moze kupiti u hrvatskoj, hvala unaprijed svima.
A sada molim te procitaj stare postove u ovom podforumu, naučit ćeš svega, i vjeruj mi vrijedi procitati prije nego krenes postavljati nova pitanja, a ako imas pitanja, zapisi si ih na papir, procitaj postove i vidjet ces da ces nakon toga znati odgovore na 95% pitanja koje si napisao na papir =) ajde
gledao sam sad u maestralpromu ali to mi je premalo za takvu pusku,ja bih nesto kao Hawke optiku 9-12x60 pa neznam ima li takva optika kupiti u hrvatskoj i gdje,recite mi nekoliko trgovina gdje mogu kupiti tu vrstu optike.
i jos nesto,nasao sam na jednom online shopu ovu opremu za Dianu:stabilizator,kompenzator,bubanj i drzac bubnja pa mi molim vas objasnite cemu to sve sluzi?
i jos nesto,nasao sam na jednom online shopu ovu opremu za Dianu:stabilizator,kompenzator,bubanj i drzac bubnja pa mi molim vas objasnite cemu to sve sluzi?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ajde ovako, nemoj vise duplati postove, vec nekoliko puta cistim za tobom, napises 2x isti post samo u drugi dodas jos 2 rijeci, potrudi se da ti mozak bude brzi od klika mišom.
sorry potrudit cu se,pokusao sam pobrisati ali nisam mogao,i pored gore navedenih pitanja imam jos jedno:kako i gdje se stavljaju dijabole kod ovih pusaka sa fiksnom cijevi?
Nabijaju se u cijev šipkom,kao na kremenjači
Gospe ti blažene,ajde jasno mi je da se nezna puno stvari ali ovo di se guraju diabole to si moga
vidit na internetu.
Evo ovako da ne budem nepristojan :
Puške sa fiksnom cijevi imaju polugu za napinjanje klipa,a koja se nalazi ili ispod cijevi ili sa desne strane tijela puške,
možda postoji još koji tip ali ja neznam,nisam toliko pametan.
Na tijelu puške odozgo na samom ulazu u cijev postoje vratašca koja se otvore i stavi se diabola.
Na nekim modelima vratašca otvaraš sam a na nekima se ona otvaraju automatski kako napinješ polugu.
Eto nadam se da sam ti pomogao i kad ovo pročitaš odi na YOUTUBE i upiši AIR RIFLES u tražilicu,ima svega
pa tako i recenzija pušaka sa fiksnom cijevi.
Još nešto,ovdje se niko neče ljutiti niti če biti teško odgovoriti na 10,000 pitanja ali moraš znati
da kad ideš na bilo koji forum moraš prije malo pročitati i ispitati da pohvataš kako forum funkcionira.
Gospe ti blažene,ajde jasno mi je da se nezna puno stvari ali ovo di se guraju diabole to si moga
vidit na internetu.
Evo ovako da ne budem nepristojan :
Puške sa fiksnom cijevi imaju polugu za napinjanje klipa,a koja se nalazi ili ispod cijevi ili sa desne strane tijela puške,
možda postoji još koji tip ali ja neznam,nisam toliko pametan.
Na tijelu puške odozgo na samom ulazu u cijev postoje vratašca koja se otvore i stavi se diabola.
Na nekim modelima vratašca otvaraš sam a na nekima se ona otvaraju automatski kako napinješ polugu.
Eto nadam se da sam ti pomogao i kad ovo pročitaš odi na YOUTUBE i upiši AIR RIFLES u tražilicu,ima svega
pa tako i recenzija pušaka sa fiksnom cijevi.
Još nešto,ovdje se niko neče ljutiti niti če biti teško odgovoriti na 10,000 pitanja ali moraš znati
da kad ideš na bilo koji forum moraš prije malo pročitati i ispitati da pohvataš kako forum funkcionira.
Pamet u glavu i štap u ruke
hvala vam svima na odgovorima znam dq sam naporan sa svim tim pitanjima ali ipaz zelim sto vise znati prije nego se upustim u nabavu zracne puske i sve njene opreme koja je potrebna
mislim da sam promijenio misljenje sto se tice kupnje mod 350,sad se mislim između mod 52 ili mod 48 black zato sto sto mod 350 ima preklopnu cijev a s godinama takve puske postaju neprecizne jer se pojavi luft gdje se cijev spaja sa tijelom puske sto sam danas primjetio na frendovoj Slaviji 631 a ove dvije gore navedene puske imaju fiksnu cijev samo me zanima dali se mod 52 napinje sa polugom ispod cijevi ili sa strane kao i mod 48 black(trazio sam po internetu ali nisam nigdje mogao naci).
Napinje se sa strane, ali trebaš biti "muž" a ne "naljepnica" da je napneš. zato reci mami da ti kuha puno čokolina je se od njega jača.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Dragi moji kolege sa foruma ja na poslu u smjeni znam prebaciti skoro 40 tona tereta sam tako da mi napinjanje zracnice ni u kom slucaju nebi trebao biti problem a i planiram na nju staviti nogare radi njezine velike tezine.Jos imam problem gdje nabaviti jaku Hawke optiku i celicne nosače za nju(koliko vidim da nema nigdje osim u inozemstvu),i zanima me jos zasto sluzi stabilizator i kompenzator za diana puske?
wolker, koliko je stara ta frendova slavia 631 (ova koja je dobila luft na preklopu cijevi), i koliko je otprilike pucano iz nje?