Snajperistika i taktike snajperske borbe
Re: Snajperistika i taktike snajperske borbe
tako je sve gardijske brigade su ih imale ali nije to baš dobro radilo najviše zbog nedostatka opreme ponajprije govorim o motorolama bilo ih je malo.tigi wrote:ja osobno neznam da smo mi imali snajperiste koji su kao američki(u filmovima) išli u neprijateljski teritorij da bi smaknuli nekog glavonju ili sl., ali znam da su Tigrovi imali osnovanu postrojbu taktičkih snajperista koji su bili s nama na linijama, pretežno su nosili MACS 12.7, ali su rijetki imali prilike pucati iz njih(mislim na ciljeve)!
najbolje su se pokazali prilikom ulaska u naseljena mjesta gdje se cilj reće iz kuće u kuću a premalo je vremena da naciljaš onda se svijetlećim mecima pokazivalo u kojoj je kući. pa ih se gađalo najčešće RT-20
LOL
S RT 20 ga ne trebaš niti pogoditi da ga onesposobiš kad je u zatvorenom prostoru! Zar ne!?
S RT 20 ga ne trebaš niti pogoditi da ga onesposobiš kad je u zatvorenom prostoru! Zar ne!?
tako je rane su opake fino ih se da i sa netrzajnim topom riješiti RKZ-omOerlikon wrote:LOL
django wrote:tako je sve gardijske brigade su ih imale ali nije to baš dobro radilo najviše zbog nedostatka opreme ponajprije govorim o motorolama bilo ih je malo.tigi wrote:ja osobno neznam da smo mi imali snajperiste koji su kao američki(u filmovima) išli u neprijateljski teritorij da bi smaknuli nekog glavonju ili sl., ali znam da su Tigrovi imali osnovanu postrojbu taktičkih snajperista koji su bili s nama na linijama, pretežno su nosili MACS 12.7, ali su rijetki imali prilike pucati iz njih(mislim na ciljeve)!
najbolje su se pokazali prilikom ulaska u naseljena mjesta gdje se cilj reće iz kuće u kuću a premalo je vremena da naciljaš onda se svijetlećim mecima pokazivalo u kojoj je kući. pa ih se gađalo najčešće RT-20
Bila je jedna takva operacija u zadarskom zaleđu govorimo o strategijski važnom cilju