Sport - IPSC
Re: Sport - IPSC
imam jedan upit vezan za IPSC, dakle, je li praksa da se na natjecanjima (treninzima) ima obucenog covjeka za pruzanje prve pomoci u slucaju ne dao Bog
svatko tko rukuje vatrenim oruzjem zna da uvijek postoji mogucnost ozljedjivanja a pogotovo na natjecanju di se opali i vise stotina komada streljiva, ne mislim iskljucivo na namjerno propucavanje neg i na "odbijenac" &sl.
svatko tko rukuje vatrenim oruzjem zna da uvijek postoji mogucnost ozljedjivanja a pogotovo na natjecanju di se opali i vise stotina komada streljiva, ne mislim iskljucivo na namjerno propucavanje neg i na "odbijenac" &sl.
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Ne.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ovako, malo ću demantirati Nobila....na natjecanjima ranga Level III na kojima sam sudjelovaorubinho wrote:imam jedan upit vezan za IPSC, dakle, je li praksa da se na natjecanjima (treninzima) ima obucenog covjeka za pruzanje prve pomoci u slucaju ne dao Bog![]()
uvijek je bila prisutna sanitetska ekipa, pa i na Delta HS/XD kupu u listopadu 2008 održanom u Zagrebu
(nobile možda ih nisi vidio, ali bili su tamo, imam ih čak i negdje na slikama).
Što se tiče natjecanja nižeg ranga nije obavezno, ali svatko od nas tko ima položen vozački ispit
prošao je (nadam se
bagovima ima zavoje, hanzaplaste, dezinfekcijsko sredsto i sl.
D-V-C
M R K I
M R K I
OK, zanimalo me je ima li obveze ili je to mjera predostroznosti
Sory, nisam ih vidio, bili su stvarno neprimjetni, ali nisam ih vidio nikada ni u Italiji ni u Sloveniji. (Iako možda među strijelcima ima i koji doktor). Na našim nekadašnjim tekmama u Puli (ISSF tipa), uvijek smo imali nekog od doktora koji je bio u blizini. Ali, tada se nije postupalo po sigurnosnim pravilima IPSC-a za koje tada nismo ni znali.
I ja nosim u range bagu malu kutiju prve pomoći ( za motocikle, za svaki slučaj), ali po onome što je forumaš pitao, pri svakom sjedanju za volan, morali bi voziti sa sobom liječničku ekipu, za slučaj ako se nešto desi(a u prometu se STALNO nešto dešava).
I ja nosim u range bagu malu kutiju prve pomoći ( za motocikle, za svaki slučaj), ali po onome što je forumaš pitao, pri svakom sjedanju za volan, morali bi voziti sa sobom liječničku ekipu, za slučaj ako se nešto desi(a u prometu se STALNO nešto dešava).
Da one male motoristicke prve pomoci su vrlo prakticne, ne zauzimaju puno prostora. 
E, da se ispravim, ne da sam vidio, nego je bila ekipa hitne pomoći sa vozilom na tekmi u Italiji, vidite ih u pozadini, iza mojih prijatelja.
ne znam cemu sarkazam na postavljeni upit, naime, ja ne omalovazavam IPSC kao sport cak sto vise streljastvo je za mene plemenit sport, samo se zanimam za aspekte koji su mi nepoznati jer nisam imao prilike iskusiti iz prve ruke "tekme" nekog levela
dao sam si truda da lagano prevodim pravilnik IPSC i zelim od strijelaca koji su aktivni konkretne odgovore
ukratko, hvala na odgovoru
dao sam si truda da lagano prevodim pravilnik IPSC i zelim od strijelaca koji su aktivni konkretne odgovore
ukratko, hvala na odgovoru
Nije bilo nikakvog sarkazma, čak sam postao i sliku sa zadnje tekme na kojoj se vide kola prve pomoći.