Zagorska "kolekcija"

Moderator: BOXI

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Zagorska "kolekcija"

Post by Mike_Torello » 10 Jan 2010, 00:20

vidim da se raspravljate oko tumacenja zakona, i upravu su i istra i tomy a u pravu je i renato.

pitanje kolekcionarima, neka digne ruku tko u kolekciji ima thompsona ili mp40 recimo, nije bitno sada, neki WWII primjerak automatskog oruzja i neka kaze GDJE ga je onesposobio, koliko je platio tu uslugu i KAKO ga je onesposobio

a) potpuno funkcionalno
b) zavareno leziste metka i cijev zalivena olovom
C) trajno onesposobljeno zahvatima koje propisuje zakon (Zivko Les je opisao proceduru onesposobljavanja)

molim odgovore na moja pitanja jer ih ja nigdje nisam uspio prokuziti u ovoj raspravi i ako ne dobijem odgovore zakljucavam ovaj topic da se ne raspravljate, ne vredjate i ne prepirete, toleriram samo konstruktivnu raspravu sa cinjenicama i dokazima a ne uvredama.

P.S. nas zakon je takav (los) da ga moze tumaciti kako tko hoce, od cistacice u mupu preko policajca prasinara do kolekcionara, po sistemu "tko je jači taj kači" i molim ne raspravljajte se oko toga tko je u pravu tko je u krivu, jer istovremeno jedna i druga strana mogu biti u pravu a isto tako obije strane mogu biti u krivu ako tako kaze netko tko je jaca krika u hranidbenom lancu, nego pronađite LEGALNO rijesenje za sve nas ostale koji bi mozda i postali kolege kolekcionari ali nas zbunjuju sve te zavrzlame osim ako se ne bojite konkurencije mozda?

Hvala, Uprava
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 00:25

Kako stvari stoje sa sadašnjim tumačenjima ZoO od strane policijskih službenika i službenika u referadama, jedini legalni način će ti biti da se pomiriš sa onim kako tumače u tvojoj upravi. Nažalost tako će ostati do nekog novog zakona, koji bi, lako moguće, mogao biti gori i od ovog, jer se tako i pokazalo u praksi da je svaki noviji ZoO sve lošiji.

PS Nemoj zaključavati temu, dobro nam je krenulo... :A13:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Jan 2010, 00:26

nazalost to je surova istina. Prisiljeni smo postivati zakon onako kako ga tumace "tete" u referadama za oruzje u nadleznim postajama.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 00:27

A kad se javi problem ako se seliš u neku drugu policijsku upravu?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Jan 2010, 00:33

Strah me i pomisliti, jer ako se odes zaliti nadleznima tko zna sto ti teta u referadi iduci put moze "skuhati" ako joj dodjes na "crnu listu" zbog toga sto ju je nadređeni izribao zbog tvojeg zahtjeva za reviziju njenog tumacenja zakona ili jos gore da njen nadređeni tumaci zakon isto kao i ona onda si tek pojeo govno, em si se zalio na njen rad, em si od nadleznog dobio isti odgovor a onda se mozes lijepo jebati kad ti kazu "nije odobreno". Mislim da ti tada zbilja ne preostaje nista drugo nego promjena adrese =(

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 10 Jan 2010, 00:38

moja isprika ako sam bilo koga uvrijedio - nije bila namjera
jednostavno ne podnosim stav - ja sam u pravu i mene se ne može ništa pitati - pa onda volim malo ubost gdje boli
ovo što tomy kaže je jedino trenutno važeće
imao sam odobrenje za skupljanje po starom zakonu i tako sam i drzao oruzje, ležište metka zavareno (Stvarno rastaljen čelik), dodje novi zakon i ne obazire se na nas po straom - što je inaće običaj kod svih zakona, u ovom novom nigdje ne piše da moram onesposobiti, al ja svejedno zavarim - više radi sebe, i kad gledam i to je oruzje sad neuporabljivo pa sam opet unutar zakona
ali na kraju kad bi i doslo do suda - vidi se ocita namjera što sam htio sa tim oruzjem, da sam ga htio imati nelegalno i ful ispravno mogao sam

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 00:39

Mike_Torello wrote:Strah me i pomisliti, jer ako se odes zaliti nadleznima tko zna sto ti teta u referadi iduci put moze "skuhati" ako joj dodjes na "crnu listu" zbog toga sto ju je nadređeni izribao zbog tvojeg zahtjeva za reviziju njenog tumacenja zakona ili jos gore da njen nadređeni tumaci zakon isto kao i ona onda si tek pojeo govno, em si se zalio na njen rad, em si od nadleznog dobio isti odgovor a onda se mozes lijepo jebati kad ti kazu "nije odobreno". Mislim da ti tada zbilja ne preostaje nista drugo nego promjena adrese =(
I kad tako izmijenjaš sve uprave u Hrvatskoj, preostaje ti samo, preselit u Meriku. :A03:

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 00:42

renato0013 wrote:moja isprika ako sam bilo koga uvrijedio - nije bila namjera
jednostavno ne podnosim stav - ja sam u pravu i mene se ne može ništa pitati - pa onda volim malo ubost gdje boli
ovo što tomy kaže je jedino trenutno važeće
imao sam odobrenje za skupljanje po starom zakonu i tako sam i drzao oruzje, ležište metka zavareno (Stvarno rastaljen čelik), dodje novi zakon i ne obazire se na nas po straom - što je inaće običaj kod svih zakona, u ovom novom nigdje ne piše da moram onesposobiti, al ja svejedno zavarim - više radi sebe, i kad gledam i to je oruzje sad neuporabljivo pa sam opet unutar zakona
ali na kraju kad bi i doslo do suda - vidi se ocita namjera što sam htio sa tim oruzjem, da sam ga htio imati nelegalno i ful ispravno mogao sam
Ja ne mislim da si nekoga vrijeđao. Zdrava konstruktivna rasprava je uvijek dobrodošla, a mi se i ne vrijeđamo tako lako :A03: jer bi to onda netko tko čita forum po zadatku, mogao protumačiti da smo psihički nestabilni i da nismo za posjedovanje oružja, a onda... RAZGOVORČIĆ! :A13: :A13:

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 10 Jan 2010, 00:45

Mike_Torello wrote:vidim da se raspravljate oko tumacenja zakona, i upravu su i istra i tomy a u pravu je i renato.

pitanje kolekcionarima, neka digne ruku tko u kolekciji ima thompsona ili mp40 recimo, nije bitno sada, neki WWII primjerak automatskog oruzja i neka kaze GDJE ga je onesposobio, koliko je platio tu uslugu i KAKO ga je onesposobio

a) potpuno funkcionalno
b) zavareno leziste metka i cijev zalivena olovom
C) trajno onesposobljeno zahvatima koje propisuje zakon (Zivko Les je opisao proceduru onesposobljavanja)

molim odgovore na moja pitanja jer ih ja nigdje nisam uspio prokuziti u ovoj raspravi i ako ne dobijem odgovore zakljucavam ovaj topic da se ne raspravljate, ne vredjate i ne prepirete, toleriram samo konstruktivnu raspravu sa cinjenicama i dokazima a ne uvredama.

P.S. nas zakon je takav (los) da ga moze tumaciti kako tko hoce, od cistacice u mupu preko policajca prasinara do kolekcionara, po sistemu "tko je jači taj kači" i molim ne raspravljajte se oko toga tko je u pravu tko je u krivu, jer istovremeno jedna i druga strana mogu biti u pravu a isto tako obije strane mogu biti u krivu ako tako kaze netko tko je jaca krika u hranidbenom lancu, nego pronađite LEGALNO rijesenje za sve nas ostale koji bi mozda i postali kolege kolekcionari ali nas zbunjuju sve te zavrzlame osim ako se ne bojite konkurencije mozda?

Hvala, Uprava
oba moja su u ležište metka dobila bolcn i mojom rukom su zavarena - nema olova
kao što kaže pravilnik
Članak 5.
Djelomično onesposobljavanje vatrenog oružja, pri čemu ono gubi svojstva vatrenog oružja, izvodi se provrtom, stavljanjem i varenjem čeličnih zatika u ležište streljiva i cijevi. Čelični zatici onemogućuju umetanje bojevog streljiva kao i kretanje i izbacivanje projektila kroz cijev vatrenog oružja.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 10 Jan 2010, 01:00

Ovo se rastegnulo u nedogled, ali ja od Istrachampiona još ne dobi odgovor dali on svoje kolekcionarske primjerke onesposobljava po čl5. i dali to uopće treba raditi. renato ja radim kao i ti i dajem puškaru da mi na svakom primjerku zavari čelični bolcn u ležištu metka.Ali ako netko sa sigurnošću zna da to ne treba žašto bi to uopće radili. Kolekcionar sigurno to zna , a ako ne sigurno može to na lakši i jednostavniji način saznati.
istra....loptica Tebi.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 10 Jan 2010, 01:54

Mike_Torello wrote:
Jopan wrote:Po ovome napisanom znam da nikada sigurno neću biti kolekcionar oružja. Jer šta će mi hrpa izbušenog, izrezanog, izvarenog (izkasapljenog) gvožđa. Nevidim svrhu, bolje da ga istope nego ovakvo demoliranje. Radije bi nabavio neku repliku.
Upravo tako, a toliko onesposobljeno oruzje vise ni nije oruzje nego hrpa zeljeza i drveta/plastike nista vise opasna od cekica ili nedajboze sjekire, i mogao bi ga dati djeci da se oko kuce igraju rata s njim jer je manje opasno da uzmu sjekiru i glume Zagora ili indijance koji skalpiraju kauboje, i mislim da to vise nije ni staro oruzje ni trofejno oruzje niti ikakvo ORUZJE nego hrpa zeljeza cija je vrijednost mozda 2kn/kg. Samo ono sto meni nije jasno je to da ne poznam niti 1 kolekcionara koji skuplja takvo oruzje, svi koje sam upoznao imaju djelomicno onesposobljeno oruzje (zavareno leziste metka i cijev zalivena s olovom) i kao takvo im prolazi na odobrenje za skupljanje starog oruzje i policija to tolerira i nisu mi jasna trostruka mjerila da neki kolekcionari mogu naprimjer Thompsona imati ispravnog, neki djelomicno onesposobljenog (zavareno leziste i zalivena cijev) a neki ga mogu imati samo PO ZAKONU i to tako da od njega naprave hrpu zeljeza po gore navedenom postupku, moze li mi to netko objasniti?
Mislim da se oružje može onesposobiti a da se vizualno puno ne mijenja, to je poanta moga posta.

Ovo stvarno para uši: 2) Na prvoj trećini cijevi oružja (u smjeru od ležišta naboja) mora biti izvedeno najmanje 6 provrta u veličini kalibra ili tome odgovarajuće izmjere ispred kojih cijev mora biti trajno zatvorena kaljenim čeličnim zatikom u veličini kalibra ili pak cijev mora biti prosječena (»šlicana«) po cijeloj svojoj dužini, počevši neposredno ispred ležišta naboja sve do ušća cijevi. Prorez ne smije biti uži od 4 mm;

Neznam kako je Tomy krivo shvatio moj post.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

tehnotezak
Razvodnik
Razvodnik

Post by tehnotezak » 10 Jan 2010, 05:32

Evo Mikeu moj odgovor u svezi tomsona.Prvi primjerci oruzja u mojoj zbirci su bili tomson i mg 42.Jos je bil na snazi stari zakon pa sam lepo to otpeljal puskaru koji je to onesposobil na nacin koji se u sadasnjem zakonu nalazi u tocki 5,tj privremeno onesp.
Uredno platio puskara,dostavio potvrde u PP .Nikakva tajna nije da su oruzja kupljena na CRNO te MOJIM parama.Kaj se mene tice sad su legalizirana.Svi znamo kako stvari stoje zato ja zbog sebe radim na taj nacin.Neki kolege kolekcionari kazu da netreba onespos. oruzja u kolekciji,neki pak da treba, e jbiga ja ga radije onespos. zlu netrebalo.Ko sto kaze Boxi za svoje pare legaliziramo nelegalno.
Ovom zagorcu verovatno nije bil interes imati legalnu kolekciju vec ilegalnu a da ne spominjemo MES,bozesacuvaj! Pa eto takvima i treba se zeti al jbga brate,takvi telci bacaju sjenu na nas koji se trudimo i bojimo da postivamo svoju drzavu i zakone.Eto, haug!

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 10 Jan 2010, 08:44

mozda ce nam netko moci provjeriti dali je "kolekcionar iz zagorja" imao bilo kakovu dozbvolu
dajem okladu da nije - možda za revolver ili koju lovnu pušku

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 10:04

Jopan wrote:Mislim da se oružje može onesposobiti a da se vizualno puno ne mijenja, to je poanta moga posta.

Ovo stvarno para uši: 2) Na prvoj trećini cijevi oružja (u smjeru od ležišta naboja) mora biti izvedeno najmanje 6 provrta u veličini kalibra ili tome odgovarajuće izmjere ispred kojih cijev mora biti trajno zatvorena kaljenim čeličnim zatikom u veličini kalibra ili pak cijev mora biti prosječena (»šlicana«) po cijeloj svojoj dužini, počevši neposredno ispred ležišta naboja sve do ušća cijevi. Prorez ne smije biti uži od 4 mm;

Neznam kako je Tomy krivo shvatio moj post.
Mislim da nisam krivo razumio tvoj post. Ono što je bilo napisano odnosi se na trajno onesposobljeno oružje, koje se po Zakonu o oružju više ne smatra oružjem, pa takvo smeće možeš posjedvati bez ikakvih odobrenja. Trajnim onesposobljavanjem se poprilično mijenja izgled oružja (previše rupa po cijevi, odrezan zatvarač. hrpa varova po oružju....)

Djelomično se onesposobljava oružje na slijedeći način:

Članak 5.
Djelomično onesposobljavanje vatrenog oružja, pri čemu ono gubi svojstva vatrenog oružja, izvodi se provrtom, stavljanjem i varenjem čeličnih zatika u ležište streljiva i cijevi. Čelični zatici onemogućuju umetanje bojevog streljiva kao i kretanje i izbacivanje projektila kroz cijev vatrenog oružja.
Sve djelomične izmjene na bitnim dijelovima oružja treba izvršiti tako da ih se upotrebom alata ne može vratiti u prvobitno stanje, niti da se iz tako onesposobljenih dijelova vatrenog oružja može ispaljivati bojevo streljivo, kartuše ili zrna.

Djelomičnim onesposobljavanjem se ne mijenja izgled oružja.

PS
I ja bi rađe nabavljao replike nego imao trajno onesposobljeno oružje.
Last edited by Tomy on 10 Jan 2010, 10:10, edited 2 times in total.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 10:08

renato0013 wrote:mozda ce nam netko moci provjeriti dali je "kolekcionar iz zagorja" imao bilo kakovu dozbvolu
S obzirom gdje je bio radio i kada, lako je moguće da je imao dozvole.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 10 Jan 2010, 12:31

BOXI wrote:Ovo se rastegnulo u nedogled, ali ja od Istrachampiona još ne dobi odgovor dali on svoje kolekcionarske primjerke onesposobljava po čl5. i dali to uopće treba raditi. renato ja radim kao i ti i dajem puškaru da mi na svakom primjerku zavari čelični bolcn u ležištu metka.Ali ako netko sa sigurnošću zna da to ne treba žašto bi to uopće radili. Kolekcionar sigurno to zna , a ako ne sigurno može to na lakši i jednostavniji način saznati.
istra....loptica Tebi.
Ja svoje kolekcionarske primjerke oružje koje iman, a to su pištolji i revolveri, ne onesposobljavam po čl.5.
Na svakom primjerku začepim cijev i skinem ud.igle.
Da li treba tako raditi, kao što sam ti i prije odgovorio, upitaj one koji su nadležni za tumačenje Zakona o oružju.
U tijeku su izmjene i dopune Zakona o oružju, a valjda če nam svima biti neke stvari jasnije kada stupe na snagu.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 10 Jan 2010, 12:33

vidim da se ovdje provlaci pitanje "Da li je kaznjivo onesposobljavanje oruzja?", pa da pokusam barem djelom odgovoriti....

dakle, na prvom mjestu, kada se ide oruzje trajno onesposobljavati, treba imati oruzje i oruzni list. na temelju oruznog lista se pise potvrda o trajnom onesposobljavanju oruzja (br. or. lista i br. registra pod kojim je oruzje zavedeno, te pp/ pu u kojoj je zavedeno, naravno uz ime, prezime, adresu vlasnika). trajno onesposobljeno oruzje moze biti samo ono koje je u registrima mup rh (pod trajno onesposobljeno ciljam na oruzje koje je trajno onesposobljeno za sistem, ne za fizicku osobu). znaci, ti mozes imati trajno onesposobljeno oruzje koje si trajno onesposobio sam, i da ti to nista ne znaci jer nemas potvrdu ovlastenog puskara. ( pojam trajno se ponavlja kako ne bi doslo do nekih krivih razumjevanja, jer je po novom zakonu trajno onesposobljavanje onesposobljavanje koje se mora izvrsiti radi zadrzavanja oruzja)

znaci, ako dodes kod ovlastenog puskara bez oruznog lista, svaki noramalan puskar ce ti objasniti da bez registra nista od potvrde, a ako onesposobljavas oruzje sam, onda nemas potvrdu o da je oruzje trajno onesposobljeno (dakle pilio si i vario bezveze) i nemozes se u pu/pp razduziti. opet, pravi ovlasteni puskar ne vjeruje covjeku na rijec, pa bi morao otvoriti oruzje i pregledati da li je TRAJNO onesposbljeno (sto opet nije moguce jer ako je i pokusano trajno onesposobljavanje njega vise nije moguce provjeriti jer se oruzje nemoze rasklopiti)

kolekcionari privremeno/djelomicno onesposobljavaju oruzje i imaju kolekcionarska odobrenja, ali takoder imaju ogranicenja sto sve mogu sakupljati. sto je i u redu, i tako treba biti, jer inace nemas kolekciju nego hrpu zeljeza/plastike (ono sto mike govori). pravom kolekcionaru je lijepo oruzje izvana, a jos lijepse iznutra. mehanizam, sistem opaljenja, bravljanja i sve te sitnice o kojima vecina populacije RH nezna ni koliko je crno pod noktom.

i mozda nije mjesto ovdje ovome sto cu reci, ali cu reci svjedeno :). ljubitelji oruzja (pravi i istinski ljubitelji i poznavaoci oruzja, kakvih ima dosta) nemaju nikakvo tijelo(vladino ili nevladino) koje bi moglo braniti njihove interese, i tako natjerati urede koji donose zakone da razmisle o zakonima koje donose povrsno i nepotpuno. kada bi postojalo takvo tijelo, onda ne bi postojala subjektivnost pu/pp- a i puno ostalih stvari. dok tog tijela ne bude, nece biti ni razumjevanja stanovnistva, a jos manje zakonodonosecih tijela....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Jan 2010, 12:44

renato0013 wrote:mozda ce nam netko moci provjeriti dali je "kolekcionar iz zagorja" imao bilo kakovu dozbvolu
mislim da smo odavno zakljucili da to nije u svrhe kolekcije nego je covjek svercao/trgovao oruzjem jer ne drzis 6 zolja za kolekciju zar ne? Imas jednu-dvije ispucane ali u kompletnom stanju (crni cep za prednji nisan, remen s torbicom i cepicima za usi i svi poklopci funkcionalni). Iako je tamo bilo nekih rijetkih primjeraka koji mozda nisu bili za preprodaju ali mislim da je u globalu to bila poanta te "kolekcije"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 12:46

Možda je samo sakupljao oružje za III svjetski rat. :A03: Znaš ono, nikad se ne zna... :A29:

A možda je sam htio okupirati Sloveniju :A03: , imao je dosta oružja za to.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 10 Jan 2010, 14:01

Odgovor za renato0013:
PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU ONESPOSOBLJAVANJA VATRENOG ORUŽJA
Članak 1.
Ovim Pravilnikom propisuje se postupak i način onesposobljavanja vatrenog oružja koje provode trgovačka društva ili obrti koji imaju odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova za obavljanje djelatnosti popravljanja i prepravljanja oružja. (nigdje ne piše onesposobljavanja, jer se podrazumijeva da to spada pod prepravljanje oružja)

Kao što ti je Tomy odgovorio:
Prepravljanje oružja čl.5.st.1.toč.30.ZoO
Prepravljanje oružja je prilagođavanje oružja drugom streljivu, zamjena ili ugradnja bitnih dijelova oružja i drugi zahvati na oružju kojima se utječe na njegovo funkcioniranje ili na tehnička svojstva.
Članak 5.PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU ONESPOSOBLJAVANJA VATRENOG ORUŽJA

1. po novom Zakonu o oružju ''nelegalno'' oružje nemože postati ''legalno''.
2. ako čiča u sjeniku ima MP40, koje spada u kategoriju A, a nema odobrenje za sakupljanje oružja, nemože ti legalno prodati niti ti smiješ kupiti od njega jer on nema odobrenje za sakupljanje starog oružja.
3. puškar nemože i nesmije primiti na popravak-prepravak oružje koje nema dokumentaciju (porijeklo) niti oružje kategorije A.
4. ako je oružje trajno onesposobljeno, kako je to predviđeno u Pravilniku, onda to više nije oružje i ne trebaju ti nikakve dozvole.

Navedeno ti je kažnjivo po čl. 91. i čl. 92., a puškara po čl.94.
Novčanom kaznom od 10.000,00 do 100.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja neovlašteno nabavi, drži, nosi, izradi, proda, razmijeni ili ustupi drugom oružje koje je ovim Zakonom zabranjeno.
Novčanom kaznom od 5.000,00 do 50.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 45 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja:
1. bez odobrenja nabavi, drži ili nosi oružje za čiju je nabavu potrebno odobrenje (članak 10.),
7) ako sakuplja i drži staro oružje bez odobrenja (članak 24. stavak 2.),
17) ako primi na popravak ili prepravak neregistrirano oružje (članak 74. stavak 2.),
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Post Reply