pucnjava na Markovom trgu...

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Locked
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: pucnjava na Markovom trgu...

Post by Mirok » 16 Oct 2020, 14:48

Od ponedjeljka idu ovrhe na 350 000 adresa,što će zasigurno izazvati oduševljenje naroda.
Vladajući će se sigurno čuditi ako tog oduševljenja ne bude dovoljno.
I samo još.....ni slučajno nitko ne smije dići glas,jer bi mogao biti optužen za terorizam!

Tihi72
Razvodnik
Razvodnik

Post by Tihi72 » 16 Oct 2020, 15:34

Mirok wrote:Od ponedjeljka idu ovrhe na 350 000 adresa,što će zasigurno izazvati oduševljenje naroda.
Vladajući će se sigurno čuditi ako tog oduševljenja ne bude dovoljno.
I samo još.....ni slučajno nitko ne smije dići glas,jer bi mogao biti optužen za terorizam!
Super stari, znam xy ljudi digli kredit, tajebavali se i sad su prvi za kukat... Ne pricam o nesretnim sudbinama nego o zajebanciji....
S druge strane oduševljenje će pokazati opet na policiji jel...
Slučajni događaj stvar je nemara...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Oct 2020, 16:26

Govorim o ljudima koji su se ne svojom krivicom našli u teškoj situaciji,ostali bez posla,došla bolest,neke čudne kamate,propali poslovi zbog korone,jamci su.....
a gle, neodgovornih uvijek ima,ali to je manjina....
Polovica od ovrha su za plaćanje režija,plaće i penzije male,nema se......a Bandić kaže da tko ne može neka se odseli iz Zagreba.....negdje u jeftinije krajeve,dok Plenki tvrdi da nam je jako dobro,samo mi to ne kužimo. :A17:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 16 Oct 2020, 17:01

Mislim da je većini barem ovdje na forumu dobro. Da nije teško da bi neko kupovao oružje ,davao novce za municiju,plaćao članarine,optike,dozvole.
Ali smo narod koji samo negoduje i viče kako ništa ne valja.
Nije da bolje ne može ali daleko smo od neimaštine

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Oct 2020, 17:14

10%stanovništva u HR je siromašno(ne može podmiriti osnovne potrebe),20% si ne može priuštiti komadić mesa na dan........
To su danaśnji podaci,a da ima ljudi kojima je JAKO dobro to je istina i možda se i zato dešavaju i ovakve stvari.
Kako je svima nama na forumu.....???...nisam siguran da je svima dobro?

Tihi72
Razvodnik
Razvodnik

Post by Tihi72 » 16 Oct 2020, 17:23

Mirok wrote:10%stanovništva u HR je siromašno(ne može podmiriti osnovne potrebe),20% si ne može priuštiti komadić mesa na dan........
To su danaśnji podaci,a da ima ljudi kojima je JAKO dobro to je istina i možda se i zato dešavaju i ovakve stvari.
Kako je svima nama na forumu.....???...nisam siguran da je svima dobro?
Nestaje srednja klasa... Ili imas ili nemaš...
Slučajni događaj stvar je nemara...

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 16 Oct 2020, 17:46

Bilo bi zanimljivo usporediti te podatke sa bilo kojom državom koja je izašla iz komunizma. Rezultati slični ili još gori.
Ako nemaš novce nemaš ni hobi,krajnje jednostavno Mirok

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Oct 2020, 18:04

damirdj75 wrote:Bilo bi zanimljivo usporediti te podatke sa bilo kojom državom koja je izašla iz komunizma. Rezultati slični ili još gori.
Ako nemaš novce nemaš ni hobi,krajnje jednostavno Mirok
Podatke koje sam naveo su službeni podaci.
Ako govorim o sebi uvijek kažem da ja nisam mjerilo,pa ni za kvalitetu života u HR.
Osobno ,mislim da mi nije dobro s obzirom koliko radim i koliko zaradim,bez obzira što mi naizgled ništa ne fali,ali nažalost ima mnogo ljudi kojima je puno teže.
Ono što naročito zabrinjava je to da mi je svakim danom sve teže za poslovanje i situacija je sve gora,a boljitak se ne vidi.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 16 Oct 2020, 18:14

neka ti nađu automatsko ilegalno oružje u kuči 8deš na listu terorista u hr. al i tome se baš nepriča.
ili minsko eksplozivne stvari vojnog porijekla.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 16 Oct 2020, 18:45

ja sam svoje oružije kupio dok smo i ja i žena oboje radili al nijedno stalnog posla za neke veće stvari nismo imali novaca, a to sto sam kupivao oružije kad bi naletio na extra jeftino e jebi ga i dan danas evo kucu imamo jer sam digao gotovinski nenamjenski kredit jer stanbeni nismo mogli dobiti jer nemamo stalnog posla srećom tu kod mene nekretnine su jeftine jer nema ljudi ali ni posla a mi smo se nadali da ce mo uspjeti naci ga al nismo se upuštali u kupnju kuće dok žena nije ostala trudna i platili smo ju 20 000 eura izgrađena 2004 godine 75m2 i oboje smo radili sa naznakama stalnog posla al sve se izjalovilo zenu su zeznuli oni koji su imali vezu i nije dobila stalni posao a ja sam ga sad izgubio zbog korone nekidan pa mi reci da je svima na forumu dobro sigurno ima ljudi ovdje i u gorim situacijama al nepricaju o tome otvoreno ko ja i ok razumijem ih da me nebi krivo shvatili. poanta da smo uređena država nebi bilo toliko puno slučajeva ko moji i ono još žalosnije gorih puno gorih od mojega.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Oct 2020, 20:00

Gledam na tv Plenkija kako nam iz Brisela objašnjava kako je on osobno bio meta :mrgreen:
Anemićko je sav uzrujan......bukvalno se usro od straha :lol:
Nevjerovatno.....

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 17 Oct 2020, 10:13

damirdj75 wrote:
AR15 fan wrote:Terorizam je primjena oružja ili nasilja prema nedužnim osobama za ostvarivanje političkog ili drugog cilja.
U Americi bi ovo bio domaći terorizam. Znači primjena sile nad policajcem u ovom slučaju je svakako terorizam. Politički ili drugi razlozi,nebitno.
Nema opravdanja za ovako nešto kao ni za onog što je po Splitu šenlučio.
Napad na policajca je napad na službenu osobu, to dobro znamo i ti i ja Damire, a ne teroristički napad. U mirnodopsko vrijeme barem nema tu karakteristiku. Ovo nije čin u vremenu Domovinskog rata kada su pobunjene grupe, naoružane, s političkim ciljem širile nasilje, teror, pljačkale i palile te ciljano napadale hrvatske policajce.

Baratanje takvim riječima, terorizam je vrlo opasno, olako se koriste. Dečko je bio mlad, frustriran, pod utjecajem okolnosti koje lome sve nas, to mu naravno nije opravdanje da uzme kalaš i strese rafal po policiji i zgradi Sabora.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 17 Oct 2020, 10:17

Najbolji primjer, odnosno najuspješniji je Poljska... 30 godina kasnije... jedna od najjačih vojski u Europi, zakonska obveza da se ne smije uložiti manje od 1,95% BDP-a u vojsku. U doba recesije 2008. su skoro pa i izbjegli istu, vrlo dobro su odreagirali. Lomili su ih Nijemci i Rusi, ostavio ih je Zapad na cjedilu, danas su primjer drugima. :A27:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 17 Oct 2020, 11:44

AR15 fan wrote:Najbolji primjer, odnosno najuspješniji je Poljska... 30 godina kasnije... jedna od najjačih vojski u Europi, zakonska obveza da se ne smije uložiti manje od 1,95% BDP-a u vojsku. U doba recesije 2008. su skoro pa i izbjegli istu, vrlo dobro su odreagirali. Lomili su ih Nijemci i Rusi, ostavio ih je Zapad na cjedilu, danas su primjer drugima. :A27:
Vjerujem da je Poljska ekonomski uspješnija ,ali to je jedna država.
Ne treba zaboraviti da smo imali rat i da nas je to svakako unazadilo.
Vojska ne može biti mjerilo napretka države ,po tome bi Sjeverna Koreja bila jako prosperitetna :D

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 17 Oct 2020, 12:01

AR15 fan wrote:
damirdj75 wrote:
AR15 fan wrote:Terorizam je primjena oružja ili nasilja prema nedužnim osobama za ostvarivanje političkog ili drugog cilja.
U Americi bi ovo bio domaći terorizam. Znači primjena sile nad policajcem u ovom slučaju je svakako terorizam. Politički ili drugi razlozi,nebitno.
Nema opravdanja za ovako nešto kao ni za onog što je po Splitu šenlučio.
Napad na policajca je napad na službenu osobu, to dobro znamo i ti i ja Damire, a ne teroristički napad. U mirnodopsko vrijeme barem nema tu karakteristiku. Ovo nije čin u vremenu Domovinskog rata kada su pobunjene grupe, naoružane, s političkim ciljem širile nasilje, teror, pljačkale i palile te ciljano napadale hrvatske policajce.

Baratanje takvim riječima, terorizam je vrlo opasno, olako se koriste. Dečko je bio mlad, frustriran, pod utjecajem okolnosti koje lome sve nas, to mu naravno nije opravdanje da uzme kalaš i strese rafal po policiji i zgradi Sabora.
To bi bilo razmišljanje kao kada bi one teroriste od 11.9 optužio da su upravljali avionima bez dozvole. Ne slažem se s tobom .
Ne startaju svi u životu sa dobrih pozicija . Moja je recimo bila dosta losa . Borim se kroz zivot kao i velika većina . Volio bih više ali nisam nezadovoljan. Još sam od one generacije koje kaže "dobar dan " policajcu kada me zaustave (samo u prometu:) pa mi je neshvatljiv ovaj događaj.
Mislim da je ovo sigurna država i smeta me kada neki manijak naoruzan automatskom puškom pokuša da poljulja takvo mišeljenje.
Nema opravdanja,nema olakotne okolnosti, zakon je za mene ,za tebe za sve.
Poruka će biti ako ovaj iz Splita dobije 40 godina.
Ako nalazimo opravdanje u ovakvim slučajevima ,sutra će pucati zbog parkinga ili maskica,reda u trgovini,loše kave u lokalnoj birtiji...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 17 Oct 2020, 12:02

Od zemalja članica EU smo na zadnjem mjestu.
Zemlje za koje smo do nedavno bili Amerika su nas prešle.
Poljska,Češka,Slovačka,Bugarska,pa i Rumunjska......treba još nešto?
I prije korone naši kažu da smo imali rast od 3%,a jedna Srbija 6%,zemlja koja nije članica EU !?
U ranije navedene zemlje smo išli,kupovali i provodili se kao da smo bogataši,a sada je obratno.
Za to nisi ni morao imati neku lovu,sa štekom Marlbora i Cezarom si mogao tamo tjedan dana uživati.
A ako si im odnio jedne Lewisice,mogao si dobiti što hoćeš. :lol:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Oct 2020, 18:09

damirdj75 wrote:...Mislim da je ovo sigurna država i smeta me kada neki manijak naoruzan automatskom puškom pokuša da poljulja takvo mišeljenje.
Nema opravdanja,nema olakotne okolnosti, zakon je za mene ,za tebe za sve.
Poruka će biti ako ovaj iz Splita dobije 40 godina. Ako nalazimo opravdanje u ovakvim slučajevima ,sutra će pucati zbog parkinga ili maskica,reda u trgovini,loše kave u lokalnoj birtiji...
Ti kazes ZAKON JE ISTI ZA SVE !

Zasto za promjenu ne bi 40 godina dobili SVI oni koji su znali sto ekipa radi i cime se bavi a nistu nista poduzeli da sprijece njih i njima slicne, da je ekipa bila iza brave ovaj ne bi uzeo pravdu u svoje ruke. Sto mislis da bi imalo pozitivniji ucinak na sigurniju i bolju buducnost ??
Nemoguće je Nemoguće

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 17 Oct 2020, 18:35

Damire zakon je pisan za sve, ali nije isti za sve u ovoj zemlji. To gledamo na dnevnoj bazi na sve strane. 9.11. je bio vjersko motiviran teroristički čin. Ako ćemo svaki čin korištenja ilegalnog vatrenog oružja svrstavati u terorizam, onda su i oni Romi što su se puškarali po Markuševcu, pred više godina u Karlovcu isto bavili terorizmom po tome.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Oct 2020, 18:47

Na zalost ljudi su naivni i zato pusimo zadnjih par godina niz sranja ! Treba samo napraviti listu odluka u zadnjih 10g koje su donesene pod " izlikom" sprecavanja terorizma i pranja novca kojima su nestali PRIVATNI zivoti gradjana... Zapravo su sve odluke donesene sa ciljem nadzora kretanja, komunikacija i imovine SVIH gradjana bez obzira sto njih 99% nema blage sa terorizmom... Pravo pitanje je tko kontrolira ekipu koja kontrolira sve ostale ????
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 17 Oct 2020, 19:19

lex-lutor wrote:Na zalost ljudi su naivni i zato pusimo zadnjih par godina niz sranja ! Treba samo napraviti listu odluka u zadnjih 10g koje su donesene pod " izlikom" sprecavanja terorizma i pranja novca kojima su nestali PRIVATNI zivoti gradjana... Zapravo su sve odluke donesene sa ciljem nadzora kretanja, komunikacija i imovine SVIH gradjana bez obzira sto njih 99% nema blage sa terorizmom... Pravo pitanje je tko kontrolira ekipu koja kontrolira sve ostale ????
Upravo tako!

Locked