Danie Defense Mk18 + dodaci
Re: Danie Defense Mk18 + dodaci
Edit, obrisao sam nepristojan dio, ali kad već tri puta tupiš jedno te isto, zašto ignoriraš moje pitanje - koji propis određuje što se šalje a što ne, jer evidentno se ne šalje sve.sjekira wrote:lupaš.. u tri navrata sam objasnio kako oružje završava u bazi podataka iz koje se jedino može registrirati.. i nemam vremena za predvanje o organizaciji u unutarnjem ustrojstvu MUPa.. znate čemu služe "puškari" u PU? i koje je opseg njihova posla?Ariel wrote:Njihova logika poziva se na Članak 23 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Tamo stoji što se NE MOŽE registrirati i što se s takvim oružjem radi. Sve stvari nvedene u članku su lako provjerive pregledom oružja, onaj tko tvrdi suprotno vrijeđa inteligenciju policijskih službenika, pogotovo dovod u pitanje stručnost puškara u PU.
Njima taj članak služi kako bi opravdali slanje na vještačenje, iako se ono nigdje ne navodi.
Last edited by Ariel on 08 Dec 2020, 16:10, edited 1 time in total.
Sliči i Glock 45 na Glock 18. Sliči i Troy na M4. Čime se definira sličnost? Tko je mjerodavan za "sličenje"? Nije li ta oredba maknuta iz Zakona?sjekira wrote:trebao sam biti određeniji - PA koji sliči na automatsko oružje.. ovo tvoje 22?istra champion wrote:Nije to pravilo, postoji procedura....Moj pištolj je unikat (Match guns MG-2 EVO), kupljen lani, šifra dobivena na osnovu zapisnika i fotografija...sjekira wrote:Na vještačenje se šalje oružje koje se -prvi- put pojavi u RH, da bi se potvrdilo da li je oružje u skladu sa Zakonom (puškar nije vještak)
Nego, gdje točno piše "...koji sliči na automatsko oružje..."? Koji propis, zakon ili pravilnik? Pitao sam te već nekoliko puta i uvijek izbjegneš odgovor.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Isprike autoru teme ako je ovo prelazak u off-topic, neka se napomene ako je ovo za obrisat. Nadovezujem se na upit oko vještačenja ruskog SKS-a.Mirok wrote:Johny,što su našli na SKSu da su ga odbili?
Ako netko odgonetne zašto nisam mogao registrirati Simonov SKS koji već postoji u registru i kojeg imaju moji prijatelji van Hrvatske (Slovenija, Austrija itd.),... ne znam... plaćam mu pivo? Moram napomenuti da je serijski broj bio mehanički utisnut u kućište puške, isto kao na M59/66, kojemu je jedina oznaka serijski broj.
Godina dana je prošla od onda, cca.
Papiri:
https://ibb.co/cXyvZbH
https://ibb.co/vJGQfz2
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Ajoj Johnny,po ovome što su napisali na toj pušci nisu originalne oznake,žigovi,a oni koji su na pušci nisu kao svojstveni proizvođaču ili su teško prepoznatljivi ?johnnyboyy1711 wrote:Isprike autoru teme ako je ovo prelazak u off-topic, neka se napomene ako je ovo za obrisat. Nadovezujem se na upit oko vještačenja ruskog SKS-a.Mirok wrote:Johny,što su našli na SKSu da su ga odbili?
Ako netko odgonetne zašto nisam mogao registrirati Simonov SKS koji već postoji u registru i kojeg imaju moji prijatelji van Hrvatske (Slovenija, Austrija itd.),... ne znam... plaćam mu pivo? Moram napomenuti da je serijski broj bio mehanički utisnut u kućište puške, isto kao na M59/66, kojemu je jedina oznaka serijski broj.
Papiri:
Je li to baš tako kako su naveli.....to je pitanje ?
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Meni se čini da su naši pametni dr. sc. stručnjaci sa Vučetića otkrili nešto što očito nije nitko u cijeloj EuropiMirok wrote:Ajoj Johnny,po ovome što su napisali na toj pušci nisu originalne oznake,žigovi,a oni koji su na pušci nisu kao svojstveni proizvođaču ili su teško prepoznatljivi ?johnnyboyy1711 wrote:Isprike autoru teme ako je ovo prelazak u off-topic, neka se napomene ako je ovo za obrisat. Nadovezujem se na upit oko vještačenja ruskog SKS-a.Mirok wrote:Johny,što su našli na SKSu da su ga odbili?
Papiri:
Je li to baš tako kako su naveli.....to je pitanje ?
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Čitajući taj dokument, moram priznati da su se potrudili objasniti i obrazložiti detaljima, čak bih ustvrdio da je zanimljivo i pročitati. No, rezime je da sumnjaju u autentičnost oznaka, čemu doprinosi njihov način izrade, finiš oružja i plastični umetak. Zbog sumnje ne dopuštaju registraciju. Iako to ne navode izričito, daje se zaključiti kako sumnjaju kako se radi o nekoj rusko-talijanskoj preradi sumnjive kvalitete i sigurnosti. Je li sumnja dovoljna, to je već pitanje za sud.
Ovo je zanimljiva informacija pošto mi je G45 već neko vrijeme na radaru za možebitnu kupnju u bližoj budućnosti.Ariel wrote:I prvi Glock 45 u HR je registriran samo na temelju Zapisnika i fotografija. To je već treći komad novog oružja u HR u ovoj temi koji nije slan na Vučetić.
Samo smo zaključili što već znamo...kod nas je El Dorado, pa tko ima koji dan i sa kojim komadom oružja sreće...
Postavljam si pitanje... dali netko tumači Zakon da oružje mora biti i ukupne duljine duže od 60 cm i da cijev mora biti duža od 30 cm, iako piše ''ili'' a ne ''i'' u članku zakona...
Da, to što sam gledao je definitivno na ovu shemu kao Unity, iako ne mogu tvrditi da je riječ o istom proizvođaču, po slici mi se Unity nosač maga i red dota čini dosta visoko... no dobro to su nijanse...
Čisti primjer nedorečenosti zakona, pravilnika, nepostojanje ustaljene prakse i odlučivanja.Ariel wrote:Čitajući taj dokument, moram priznati da su se potrudili objasniti i obrazložiti detaljima, čak bih ustvrdio da je zanimljivo i pročitati. No, rezime je da sumnjaju u autentičnost oznaka, čemu doprinosi njihov način izrade, finiš oružja i plastični umetak. Zbog sumnje ne dopuštaju registraciju. Iako to ne navode izričito, daje se zaključiti kako sumnjaju kako se radi o nekoj rusko-talijanskoj preradi sumnjive kvalitete i sigurnosti. Je li sumnja dovoljna, to je već pitanje za sud.
Moje shvaćanje: dotični primjer ruskog SKS-a je napravljen u Tuli. SKS je nekada u svojoj povijesti došao u Izhmash. Tamo je na njemu napravljen remont/popravak, za koji Izhmash na lageru nije imao praksu druge dijelove prekucati na isti tvornički broj, što koliko je meni poznato nitko ne radi? Napravljen je novi finish, možda ne kao originalni nego nekom tehnikom koja postoji u tvornici. Dodane su oznake važeće za tvornicu. Puška je uvezena iz Ruske Federacije u Italiju, došla je posredništvom u Hrvatsku i tu se prodavala.
Bilo bi u redu da onda postoji neki pravilnik ili članak zakona koji bi specificirao da polovno oružje, koje je sastavljeno iz više različito označenih dijelova nije po zakonu. Izuzetak da je riječ o cijevi naprimjer, ako se stavi druga, da to prolazi, da recimo zatvarač mora biti originalni i da drugi ne prolazi.
Odgovaram umjesto Johnnya, no neka on potvrdi ili opovrgne. Puška konkretna njegova nije bila prethodno registrirana u RH nego je kupljena u Bojni i on ju je pokušao registrirati.Mirok wrote:Reci Johnny,ta puška je bila negdje registrirana?
MOS je.AR15 fan wrote:Ovo je zanimljiva informacija pošto mi je G45 već neko vrijeme na radaru za možebitnu kupnju u bližoj budućnosti.Ariel wrote:I prvi Glock 45 u HR je registriran samo na temelju Zapisnika i fotografija. To je već treći komad novog oružja u HR u ovoj temi koji nije slan na Vučetić.Da li znaš možda je li u pitanju obično ili MOS varijanta? ...
Nevezano za MK18, vezano za M4A1. Znaš li možda da li za europsko tržište može doći model koje ne bi imalo pinned and welded muzzle device... pošto kod nas nije bitno da bude 16,1" cijev a muzzle device je nešto što bi relativno trebalo biti slobodno korisniku na izbor da si stavi drugi. Skidati nešto što je već vareno i provućeni pinovi kroz... za te novce koje platiš... definitivno bolje ne riskirati da se ošteti cijev...
Isti slucaj sa mojim Tanfoglio Limited Custom Extreme, fotoelaborat i zapisnik napravljen u PU, drugi dan ujutro je vec bio u sistemu i upisan u OL.Ariel wrote:I prvi Glock 45 u HR je registriran samo na temelju Zapisnika i fotografija. To je već treći komad novog oružja u HR u ovoj temi koji nije slan na Vučetić.
μολὼν λαβέ
Iz ove teme zaključujem da prvi pištolji u HR uglavnom ne završavaju na Vučetiću, osim jednog CZ P-10 kojem je trebalo oko 45 dana.
Puške češće tamo završavaju, ako je suditi po SKS-u s ovog foruma te mojoj TR-3 i Mk18, ali npr. prvi Troy u HR nije išao.
Vrlo mistična procedura, da ga jebeš. Uprvo sam napisao pohvalu Odjelu za oružje za ovu efikasnost, uz žaljenje što i u drugim slučajevima nisu bili tko efikasni
.
Puške češće tamo završavaju, ako je suditi po SKS-u s ovog foruma te mojoj TR-3 i Mk18, ali npr. prvi Troy u HR nije išao.
Vrlo mistična procedura, da ga jebeš. Uprvo sam napisao pohvalu Odjelu za oružje za ovu efikasnost, uz žaljenje što i u drugim slučajevima nisu bili tko efikasni
Prvi dojam Unity Fast nosača za Aimpoint Micro je jako pozitivan. Iako sam se bojao da će montaža biti previsoka, to uopće nije tako, s ergonomskog gledišta. Nema se tu što reći, položaj glave je uspravniji, ima više prostora za antifone, noćni uređaj i sl.
S gledišta putanje zrna, proučavajući grafove i tablice, upucanost na 50m je optimalna. Za manje udaljenosti samo treba voditi računa o točki pogotka, dok je maksimalno izdizanje zrna na cca 140m, otprilike 8cm iznad ciljne točke.
Odličan dodatak je i stražnji ciljnik ugrađen u montažu, koji visinom odgovara standardnom ili velikoj većini fiksnih i sklopivih ciljnika. Namjeravam ga koristiti s DD fiksnim prednjim ciljnikom, za malo vjerojatne situacije kad Aimpoint ne bi radio. U tim situacijama ne bi bilo nikakve demontaže refleksnog ciljnika, preklapanja ili bilo kojih dodatnih radnji oko mehaničkih ciljnika, već samo treba pogledati kroz stražnji ciljnik na nosaču.
S gledišta putanje zrna, proučavajući grafove i tablice, upucanost na 50m je optimalna. Za manje udaljenosti samo treba voditi računa o točki pogotka, dok je maksimalno izdizanje zrna na cca 140m, otprilike 8cm iznad ciljne točke.
Odličan dodatak je i stražnji ciljnik ugrađen u montažu, koji visinom odgovara standardnom ili velikoj većini fiksnih i sklopivih ciljnika. Namjeravam ga koristiti s DD fiksnim prednjim ciljnikom, za malo vjerojatne situacije kad Aimpoint ne bi radio. U tim situacijama ne bi bilo nikakve demontaže refleksnog ciljnika, preklapanja ili bilo kojih dodatnih radnji oko mehaničkih ciljnika, već samo treba pogledati kroz stražnji ciljnik na nosaču.
Puška opet u mojim rukama i upisana u oružni list. Moram priznati da sam toliko zvocao i dosađivao na svim mogućim instancama, da su me vjerojatno upamtili i to ne po dobrom. A sad na strelište, čim bude moguće.
:
Ariel wrote:Puška opet u mojim rukama i upisana u oružni list. Moram priznati da sam toliko zvocao i dosađivao na svim mogućim instancama, da su me vjerojatno upamtili i to ne po dobrom. A sad na strelište, čim bude moguće.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Tooooo!!!Ariel wrote:Puška opet u mojim rukama i upisana u oružni list. Moram priznati da sam toliko zvocao i dosađivao na svim mogućim instancama, da su me vjerojatno upamtili i to ne po dobrom. A sad na strelište, čim bude moguće.