Omiljeni kalibar?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Omiljeni kalibar?
Prvo mjesto pistoljski: 9x19
Prvo mjesto rimfire: 22lr
Prvo mjesto puscani: 8x57
Prvo mjesto sacemni: 12 GA
Sveukupno prvo mjesto: 9x19
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Za mene neukog strijelca, najbolje sam rezultate postizao sa 7,62x25mm i 9mm Luger.
Kada pišem "rezultate" mislim na moje pohode streljani, a ne na natjecanja.
Nemam puno iskustva, te ne mogu napisati da mi je recimo .45 ACP ili .357. Sig ili pak 10mm kratki (=40S&W) nešto dragi, jer takve kalibere moja ruka teško kontrolira.
Da ne govorim o .38 Special. Bojim se i pomisliti kaj bi bilo sa .357 Magnum??
Najbolje grupiram pogotke iz tetejca i ćeze.
Sa dugim oružjem nemam iskustva, tako da nije u redu pisati. Al' sam čitao da je .357 Magnum i .44 Magnum isto tako prisutan i kod dugih cijevi.
Npr. Henry...ne znam je se to može nabaviti kod nas. Znam za Uberti...
Uglavnom tetka, ćeza-75(i varijacije), M1911 Colt, S&W(Ruger)....su neko moje inspiracije...Mada će prvi gun najvjerojatni biti iz Uherskyog Broda.

Kada pišem "rezultate" mislim na moje pohode streljani, a ne na natjecanja.
Nemam puno iskustva, te ne mogu napisati da mi je recimo .45 ACP ili .357. Sig ili pak 10mm kratki (=40S&W) nešto dragi, jer takve kalibere moja ruka teško kontrolira.
Da ne govorim o .38 Special. Bojim se i pomisliti kaj bi bilo sa .357 Magnum??
Najbolje grupiram pogotke iz tetejca i ćeze.
Sa dugim oružjem nemam iskustva, tako da nije u redu pisati. Al' sam čitao da je .357 Magnum i .44 Magnum isto tako prisutan i kod dugih cijevi.
Npr. Henry...ne znam je se to može nabaviti kod nas. Znam za Uberti...
Uglavnom tetka, ćeza-75(i varijacije), M1911 Colt, S&W(Ruger)....su neko moje inspiracije...Mada će prvi gun najvjerojatni biti iz Uherskyog Broda.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

357 i 44 mag su cesti u lever action puskama. A u polutautomatckim puskama je cest 9x19 (PCC - pistol caliber carbine)MatijaX wrote:. Al' sam čitao da je .357 Magnum i .44 Magnum isto tako prisutan i kod dugih cijevi.
22 lr ide u sve: pistolj, revolver, puska repetirka, lever action, i poluautomatska puska
Turn better into best!
Mislin da je ovo jako korisno. "jolly" hvala na trudu. Znan da ti je to gušt, ali isto.jolly wrote:Prvo mjesto pistoljski: 9x19
Ako se podaci dobro razumiju mogu dati korisne informacije, ali ako se ne razumiju detalji iza toga, mogu dati i krivi dojam.
Normalno je da u pištoljskim kalibrima vodi 9x19. možda je trebalo odvojiti pištoljske i revolverske kalibre, da se i .357-Mag dade šansa.
Potpuno je logično da je u rimfire kalibru najzastupljeniji, pa po tome i najpraktičniji 22-LR.
U karabinskim kalibrima vodi 8x57, kojemu po karakteristikama, osim dostupnosti, ja nebi dao baš prvo misto, ne ispred 7x64 i 30-06.
Kod sačmarica naravno da 12 gauge vodi.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

Ah, trud nije vrijedan spomena, znas da nije tesko zabu u vodu natjerat.
Inace, da. Moj prvi izbor za univerzalni karabin je bio 7x64, ali u tom trenutku nije bilo na trzistu puske koju sam trazio.
Inace, da. Moj prvi izbor za univerzalni karabin je bio 7x64, ali u tom trenutku nije bilo na trzistu puske koju sam trazio.
Turn better into best!
Pa eto. I moj je prvi izbor 7x64. Imam dva karabina u 7x64, a svi ostali su po jedan u svakom kalibru, znači stvarno prvi izbor.jolly wrote:Moj prvi izbor za univerzalni karabin je bio 7x64, ali u tom trenutku nije bilo na trzistu puske koju sam trazio.
Jeli bi se zbog ovog i tvoj i moj "prvi izbor" moga nadopisat bar još jedan glas u kolonu 7x64 ?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.