Pušteni ubojice Luke Ritza
Re: Pušteni ubojice Luke Ritza
Rekao sam kod jednog prijašnjeg bana da se može smatrati sretnim onaj tko dobije opomenu. Nekima to očito nije bilo dovoljno, niti su shvatili poruku. Kako ja nisam bolećiv kao naše pravosuđe, ne priznajem da je netko "dobar dečko, ali, eto, omaklo mu se". Pomno pratim tekstove na forumu i mogu procijeniti kako netko razmišlja i kakve ideje zastupa. Ako je to razmišljanje nepoželjno na ovom forumu, procedura je jednostavna.oštrostrijelac wrote:Možda ne bi bilo loše primjeniti i opomenu ili privremeni ban, pa tek onda trajni ban, ako se baš stvarno pretjera![]()
Tko se nije naučio osnovne stvari kod kuće, ovdje sigurno neće, a ujedno nemam namjeru ikome biti dadilja i brisati mu nos.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Armalite Kid
- Banned
Svaka ti čast stari na moderatorskom poslu,
samo, zašto ti svojevoljno ulaziš u rasprave i polemike sa ostalim članovima sa pozicije najobičnog člana, pa kad oni izjave nešto što se tebi ne sviđa i to zastupaju, iskoristiš svoju moderatorsku funkciju i dobiju najčešće ban "zbog vrijeđanja moderatora".
Već nekoliko ljudi je popušilo ban po istoj shemi - kadija te tuži - kadija ti sudi
samo, zašto ti svojevoljno ulaziš u rasprave i polemike sa ostalim članovima sa pozicije najobičnog člana, pa kad oni izjave nešto što se tebi ne sviđa i to zastupaju, iskoristiš svoju moderatorsku funkciju i dobiju najčešće ban "zbog vrijeđanja moderatora".
Već nekoliko ljudi je popušilo ban po istoj shemi - kadija te tuži - kadija ti sudi
magisches schwein
Potpisujem sve. I neznam ako si na to mislio sa ovim zatvorima za maloljetnike ali da se nekim maloljetnicima sudi i dosuđuju kazne kao odraslim osobama, jer klinac od 16 godina dobro zna što može učiniti ako nekog ubode nožem ili sl.patch wrote: Nama treba nekoliko stvari, s moje točke gledišta:
- novi zatvori (i to nekoliko razina). Bili oni državne ili privatne ustanove u kojima bi zatvorenici odrađivali svoj dug prema državi i građanima kojima su ih počinili. Znači li to reaktiviranje famoznog golog otoka? Da, za kriminalce tipa Mlađana i sličnih koje se pušta na vikend pa se zabavljaju u krvi nedužnih.
- zatvorske tvrtke u kojima bi zatvorenici lakše odrađivali svoj dug i novčano kompenzirali štetu počinjenu državi ili pojedincima
- zatvorske bolnice
- zatvori za maloljetnike (nekadašnji u socijalizmu - kazneno-popravni domovi u kojima bi se ovakve nasilnike smještalo do prelaska u zatvore višeg tipa).
- uvođenje mandata doživotnog zatvora za sve oblike velikog kriminala (i neplaćanja poreza između ostalog) i mogućnosti dosuđivanja nekoliko zatvorskih kazni doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.
- legalizacija lakih droga
- legalizacija i oporezivanje prostitucije (80% bi se smanjila)
.....
imam još materijala, ali koliko sam razgovaram s prijateljima i kolegama u društvu, svi se nekako boje reći, svih je nekakav strah, a kriminalci slobodni na ulicama.
Legaliziranje prostitucije odlična ideja, neka plačaju porez i gotovo. Sad kao nema kurvi u Hrvatskoj.
Češka to ima dobro rješeno, prostitucija legalna svodništvo nelegalno.
Da li možda ne smijem raspravljati na forumu zato jer sam moderator?Armalite Kid wrote:Svaka ti čast stari na moderatorskom poslu,
Ja sam ovdje raspravljao i polemizirao sa puno ljudi, pa nisu dobili ban jer je kvalitetna polemika poželjna. Naglašavam KVALITETNA POLEMIKA. Vrijeđanje i zastupanje u najmanju ruku čudnih i dvojbenih pokreta i opravdavanje huligana NIJE DOZVOLJENO.
Osim toga, ako nisi primijetio do sada, ovdje postoji nekakva hijerarhija sa činovima koji nešto znače. Nikada mi napamet nije palo vrijeđati moderatora ili obične članove na bilo kojem forumu. Oni koji se ponašaju neprimjereno i nisu u stanju shvatiti i prihvatiti pravila civiliziranog ponašanja, ovdje nisu poželjni.
Oni koji nisu naučili da starijem od sebe treba reći "VI", nikada ni neće ništa naučiti, a ovo nemoj shvatiti samo doslovno. Uostalom, probaj u vojsci reći svom nadređenom da je budala (ili šefu u firmi), pa ćeš vidjeti kako ćeš proći.
Ako ti je žao ovih koji su "popušili", kako kažeš, te misliš da ti nedostaju, nitko ti ne brani da se sa njima družiš i dalje. Ali, ne na ovom forumu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- Original_G
- Cinker - bojna