COVID19 - opasnost 21. stoljeća
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Bi rekli Ameri... "One thing is for sure":
https://palomaimages.washingtonpost.com ... 320256.jpg
I ovo:
https://www.avac.org/sites/default/file ... n_time.png
Znam da zagovornici cijepljenja protiv corone ne vole ovakve dijagrame, ali treba ponekad i drugu stranu pogledat.
Inače ima ih još, ako koga zanima.
Evo još jedan:
https://static.dw.com/image/55987601_7.png
10-12 godina je prosječno vrijeme razvoja cjepiva - sigurno ne bez razloga, seže i do par desetaka godina. Nešto što je netko sklepao u manje u godinu dana - ko voli nek izvoli!
Vjerojatno sam i sada teoretičar zavjere?
https://palomaimages.washingtonpost.com ... 320256.jpg
I ovo:
https://www.avac.org/sites/default/file ... n_time.png
Znam da zagovornici cijepljenja protiv corone ne vole ovakve dijagrame, ali treba ponekad i drugu stranu pogledat.
Inače ima ih još, ako koga zanima.
Evo još jedan:
https://static.dw.com/image/55987601_7.png
10-12 godina je prosječno vrijeme razvoja cjepiva - sigurno ne bez razloga, seže i do par desetaka godina. Nešto što je netko sklepao u manje u godinu dana - ko voli nek izvoli!
Vjerojatno sam i sada teoretičar zavjere?
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Ljudi koji preispituju stvari sagledaju sve argumente, filtriraju neutemeljene argumente, pa donesu zaključak. Ne povode se za samo jednom tvrdnjom, odbijajući sve drugo.
Ovaj primjer sa nefunkcionirajućim maskama je školski primjer potpunog izostanka preispitivanja.
U pravu si za strah od nedovoljnog testiranja cijepiva, to je dobar argument. Ali brzo će nestati.
Cijepuvo se uvodi brzo jer fondovi za saniranje šteta nisu beskonačni, vrijeme leti.
Ovo sa zelenim propusnicama u Francuskoj je tek početak. Biti će gore od toga.
Vlasti neće nikoga dirati. Jednom kada se problem zdravstva riješi, za vlast problema više nema.
Izgubiti ćete poslove. Nitko neće biti voljan riskirati poslovanje radi jednog tvrdoglavog anti-vaxxera.
Kako se cijepiva budu pokazivala sigurnim, sve više ljudi će se cijepiti i neće im biti drago imati anti-vaxxere u blizini. Pogotovo ako imaju nekoga bliskog tko ne može primiti cijepivo a rizična je skupina.
Ovaj primjer sa nefunkcionirajućim maskama je školski primjer potpunog izostanka preispitivanja.
U pravu si za strah od nedovoljnog testiranja cijepiva, to je dobar argument. Ali brzo će nestati.
Cijepuvo se uvodi brzo jer fondovi za saniranje šteta nisu beskonačni, vrijeme leti.
Ovo sa zelenim propusnicama u Francuskoj je tek početak. Biti će gore od toga.
Vlasti neće nikoga dirati. Jednom kada se problem zdravstva riješi, za vlast problema više nema.
Izgubiti ćete poslove. Nitko neće biti voljan riskirati poslovanje radi jednog tvrdoglavog anti-vaxxera.
Kako se cijepiva budu pokazivala sigurnim, sve više ljudi će se cijepiti i neće im biti drago imati anti-vaxxere u blizini. Pogotovo ako imaju nekoga bliskog tko ne može primiti cijepivo a rizična je skupina.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Nemam tu više što dodat.IB43 wrote:Ljudi koji preispituju stvari sagledaju sve argumente, filtriraju neutemeljene argumente, pa donesu zaključak. Ne povode se za samo jednom tvrdnjom, odbijajući sve drugo.
...
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Sjetimo se samo što se sve govorilo za kirurške maske koje danas nosi jedno 99,99% stanovništva.IB43 wrote: Ovaj primjer sa nefunkcionirajućim maskama je školski primjer potpunog izostanka preispitivanja.
Na temelju malih uzoraka, u vrlo kratkom vremenskom rasponu, donose se zaključci koji se ne mogu niti valjano provjeriti te sada od jednom i te maske funkcioniraju.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Zašto bi ijednu osobu koja se je cijepila bilo briga za osobu koja se nije cijepila? Ne razumijem? Pa samo pametni će se cijepiti, ne?IB43 wrote:Nitko neće biti voljan riskirati poslovanje radi jednog tvrdoglavog anti-vaxxera.
Meni bi baš bilo zanimljivo gledati kako će se stvari odvijati sa ljudima koji su mi govorili da se neće cijepiti, da sam na mjestu onih koji su se cijepili. Čemu sekiranje oko anti-vaxxera?
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Poštujmo odluke stožera CZ:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zat ... 41477.aspx
"Zatražio propusnicu da ode na misu. Odobrili su mu je odmah"
Jao:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lju ... 41320.aspx
"Ljudi su bijesni: "Nisu mi dali propusnicu da baku odvezem na zračenje""

Jao:
Pročitaj do kraja. Sve. Ne parcijalno. Treba preispitati.
Trenutni strah od nuspojava je utemeljen, ima dobru podlogu.
Taj strah će nestati u idućim mjesecima.
Niti jedan vlasnik hotela, restorana... neće prihvatiti rizik zatvaranja objekta i tužbe gostiju radi necijepljenih zaposlenika.
Niti jedan brodar neće prihvatiti zaustavljen brod radi necijepljene posade.
Niti jedan prijevoznik neće prihvatiti zaustavljanje radi necijepljenja.
Državi će necijepljenje u javnim službama biti neprihvatljivo.
Proizvođačima neće biti draga masovna bolovanja i izolacije, tražiti će cijepivo.
Itd. Itd.
Svi ćete se cijepiti, svojevoljno. A potvrda će biti sastavni dio CV-a. Poput žute groznice za one koji rade u Južnoj Americi, ne puštaju ni preko granice.
Niti jedan vlasnik hotela, restorana... neće prihvatiti rizik zatvaranja objekta i tužbe gostiju radi necijepljenih zaposlenika.
Proizvođačima neće biti draga masovna bolovanja i izolacije, tražiti će cijepivo.
Itd. Itd.
Svi ćete se cijepiti, svojevoljno. A potvrda će biti sastavni dio CV-a. Poput žute groznice za one koji rade u Južnoj Americi, ne puštaju ni preko granice.
Maske su upotrebi desetlječima. Kakvi mali uzorci i kratko vrijeme.johnnyboyy1711 wrote:Sjetimo se samo što se sve govorilo za kirurške maske koje danas nosi jedno 99,99% stanovništva.IB43 wrote: Ovaj primjer sa nefunkcionirajućim maskama je školski primjer potpunog izostanka preispitivanja.
Na temelju malih uzoraka, u vrlo kratkom vremenskom rasponu, donose se zaključci koji se ne mogu niti valjano provjeriti te sada od jednom i te maske funkcioniraju.
Da 99.99% nosi maske, ne bi mi imali problema. Nosi oko 20%.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Ne parcijalno čitati, mislilo se da 99,99% ljudi koji nose maske nose kirurške maske.IB43 wrote:Maske su upotrebi desetlječima. Kakvi mali uzorci i kratko vrijeme.johnnyboyy1711 wrote:Sjetimo se samo što se sve govorilo za kirurške maske koje danas nosi jedno 99,99% stanovništva.IB43 wrote: Ovaj primjer sa nefunkcionirajućim maskama je školski primjer potpunog izostanka preispitivanja.
Da 99.99% nosi maske, ne bi mi imali problema. Nosi oko 20%.
And... about that:
"Platnene maske ne štite od koronavirusa":
https://www.plivazdravlje.hr/vijesti/cl ... irusa.html
"Danski istraživači izvijestili su u srijedu da kirurške maske nisu zaštitile nositelje od infekcije koronavirusom u velikom nasumičnom kliničkom ispitivanju":
http://hr.n1info.com/Znanost/a577105/Ko ... orone.html
Ali se je brzo zaključilo da ipak štite. Ne znam zbilja više što da mislim.
Nacionalni stožer za civilnu zaštitu nije izdao preporuku da zaštitne maske trebaju nositi zdrave osobe niti smatra da je to potrebno, rekao je Capak.
Pogledaj samo jednu od studija par postova iznad. Kakvi mali uzorci i kratko vrijeme?johnnyboyy1711 wrote:Sjetimo se samo što se sve govorilo za kirurške maske koje danas nosi jedno 99,99% stanovništva.IB43 wrote: Ovaj primjer sa nefunkcionirajućim maskama je školski primjer potpunog izostanka preispitivanja.
Drugi par rukava je kako se studije interpretiraju od strane laika (novinara, tebe i mene), što je ionako nevažno.
μολὼν λαβέ
Johnnyboy
Pa objašnjeno ti je ranije kako funkcionira i što su nedostaci.
Tebe osobno štiti jedino RKB komplet i redovna dekontaminacija.
Problem je da ne sagledavaš sve argumente. Točno, platnene maske te ne štite, štite ljude od tebe.
Točno, zdravima maska ne treba. Ali tko je zdrav? I kako zna?
Meni je činjenica da su toliko dugo u uspješnoj primjeni dovoljno. Ostalo je dodatna edukacija.
Pa objašnjeno ti je ranije kako funkcionira i što su nedostaci.
Tebe osobno štiti jedino RKB komplet i redovna dekontaminacija.
Problem je da ne sagledavaš sve argumente. Točno, platnene maske te ne štite, štite ljude od tebe.
Točno, zdravima maska ne treba. Ali tko je zdrav? I kako zna?
Meni je činjenica da su toliko dugo u uspješnoj primjeni dovoljno. Ostalo je dodatna edukacija.
Potpuno ispravno samo nije mi jasno kako bi se osjećala osoba koja nije cjepljena među ljudima koji su svi cjepljeni i gledaju sa podozrenjem na nju . Mislim da ako ima karaktera odnosno obraza ne bi ni ušla među takve ljude.IB43 wrote:Pročitaj do kraja. Sve. Ne parcijalno. Treba preispitati.
Itd. Itd.
Što se mene tiče ne bi im dao ni u trgovačke centre pa neka idu i dalje mudrovat.
Samo sam siguran da će ti koji ovdje govore sve protiv cjepiva i drugih mjera prvi tražit da budu cjepljeni , no i dalje će pisat isto što i sad.
Trapavi.
Ja izlažem situaciju kakva jest, ne iznosim vlastite stavove.
Da se samo mene pita ni anti-vaxxeri ne bi bili diskriminirani. Našlo bi se i neko riješenje i za njih. Ljudi su različiti i to je super.
Nažalost. Poslovanje nema takve stavove kao ni rulja.
Lov na vještice i linč je u prirodi rulje i to je tako. Narod nikada nitko nije pobijedio.
Ja izlažem situaciju kakva jest, ne iznosim vlastite stavove.
Da se samo mene pita ni anti-vaxxeri ne bi bili diskriminirani. Našlo bi se i neko riješenje i za njih. Ljudi su različiti i to je super.
Nažalost. Poslovanje nema takve stavove kao ni rulja.
Lov na vještice i linč je u prirodi rulje i to je tako. Narod nikada nitko nije pobijedio.
Ovo je glupost i tu se možemo složiti svakakojohnnyboyy1711 wrote:Poštujmo odluke stožera CZ:
Jao:
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Dobro je samo da su ljudi na forumu došli k sebi i da nema vrijeđanja i omalovažavaja kao do nedavno. To je bit svake diskusije. Svatko ima svoje mišljenje i pokušava ga najbolje objasnit, a pri tome treba ostat kulturan.
Ne opterećujem se kako će me tko nazivati, to o svakoj osobi govori nešto, to govorim ljudima zbog njih da se ne spuštaju na razinu vrijeđanja, ako netko ne dijeli isto mišljenje kao oni.
Razlog zašto nisam načisto sa ovime je taj, što se ljudi za koje sam već rekao i za koje se zna koliko paze na svoje guzice, a to su političari, ne samo kod nas, nego i po čitavom svijetu, ponašaju totalno neodgovorno i velik broj puta su ulovljeni u nečemu što sami ne odobravaju ,što se tiče korone. Nisam i načisto zato, jer iako covid ne negiram, smatram i dalje da je prenapuhan i to totalno izvan proporcija. Smatram da nije u redu da se je bilo koji pokušaj kontraargumenta mjerama ili načinu borbe protiv virusa ugušio, čak i kad je bio od strane samih znanstvenika nad kojima je proveden linč i da se provodi cenzura na razini kao nikada do sada. Smatram isto tako, da se uljepšavaju stvari oko cjepiva, a sam sam za cijepljenje cijepivima koja su isprobana i temeljito testirana, ma što god sada prodaju ljudima s raznoraznim pričama.
Ne, ne vjerujem u ljude guštere, ne vjerujem u bila gejca i čipiranje, ali smatram da neke stvari nisu možda na prvu kako se čine i imam to pravo smatrati jer (bar za sad) ne živimo u zemlji totalitarizma, jednoumlja i svih onih loših stvari.
Peace
Ne opterećujem se kako će me tko nazivati, to o svakoj osobi govori nešto, to govorim ljudima zbog njih da se ne spuštaju na razinu vrijeđanja, ako netko ne dijeli isto mišljenje kao oni.
Razlog zašto nisam načisto sa ovime je taj, što se ljudi za koje sam već rekao i za koje se zna koliko paze na svoje guzice, a to su političari, ne samo kod nas, nego i po čitavom svijetu, ponašaju totalno neodgovorno i velik broj puta su ulovljeni u nečemu što sami ne odobravaju ,što se tiče korone. Nisam i načisto zato, jer iako covid ne negiram, smatram i dalje da je prenapuhan i to totalno izvan proporcija. Smatram da nije u redu da se je bilo koji pokušaj kontraargumenta mjerama ili načinu borbe protiv virusa ugušio, čak i kad je bio od strane samih znanstvenika nad kojima je proveden linč i da se provodi cenzura na razini kao nikada do sada. Smatram isto tako, da se uljepšavaju stvari oko cjepiva, a sam sam za cijepljenje cijepivima koja su isprobana i temeljito testirana, ma što god sada prodaju ljudima s raznoraznim pričama.
Ne, ne vjerujem u ljude guštere, ne vjerujem u bila gejca i čipiranje, ali smatram da neke stvari nisu možda na prvu kako se čine i imam to pravo smatrati jer (bar za sad) ne živimo u zemlji totalitarizma, jednoumlja i svih onih loših stvari.
Peace
Jhonnyboy
Činjenica je da imaš cenzuru, propasti cijelih grana ekonomije poput turizma, zatvaranje granica, metode prisile, policijske satove....
Sve ovo ti govori da je situacija jako ozbiljna.
Ako ne možeš sam sagledati situaciju, poslušaj one kojima je to posao.
Nije onaj mali Kinez glup jer nema pojma što se dogodilo, jednostavno je poslušao upute. Ispao je puno pametniji od većine obrazovanih velikih zapadnjaka.
Političari su nam onakvi kakvim smo ih izabrali. Nisu se sami doveli na vlast. Ogledalo su svih nas, dobro ih pogledaj.
Činjenica je da imaš cenzuru, propasti cijelih grana ekonomije poput turizma, zatvaranje granica, metode prisile, policijske satove....
Sve ovo ti govori da je situacija jako ozbiljna.
Ako ne možeš sam sagledati situaciju, poslušaj one kojima je to posao.
Nije onaj mali Kinez glup jer nema pojma što se dogodilo, jednostavno je poslušao upute. Ispao je puno pametniji od većine obrazovanih velikih zapadnjaka.
Političari su nam onakvi kakvim smo ih izabrali. Nisu se sami doveli na vlast. Ogledalo su svih nas, dobro ih pogledaj.
Upravo tako,jučer opet anemićko ne želi odgovoriti na pitanje novinara,zašto su SVI zapisnici Znanstvenog vijeća proglašeni tajnom?
Odgovara da NE postoje zapisnici sa niti jednoga sastanka????
Na pitanje zašto se ne smije znati kako oni tamo raspravljaju,on odgovara- da jesu li novinari eksperti za virologiju???
I odgovora nema!?
Pitanje:zašto javnost ne smije znati što vladino vijeće radi po ovome pitanju?
Nije li to još jedan razlog za preispitivanje?
I da ,normalna rasprava bez vrijeđanja i omalovažavanja bi morala biti standard.
Žalosno je da to nekim forumašima treba reći netko odozgo , ali neka....
Odgovara da NE postoje zapisnici sa niti jednoga sastanka????
Na pitanje zašto se ne smije znati kako oni tamo raspravljaju,on odgovara- da jesu li novinari eksperti za virologiju???
I odgovora nema!?
Pitanje:zašto javnost ne smije znati što vladino vijeće radi po ovome pitanju?
Nije li to još jedan razlog za preispitivanje?
I da ,normalna rasprava bez vrijeđanja i omalovažavanja bi morala biti standard.
Žalosno je da to nekim forumašima treba reći netko odozgo , ali neka....
Svim Vakserima, Antivakserima, Teoretičarima zavjere, ravnozemljažima, idiotima i onima koji još nisu spomenuti, na dobro van doša Badnji dan.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Hvala,isto i Tebi prijatelju!Hawk wrote:Svim Vakserima, Antivakserima, Teoretičarima zavjere, ravnozemljažima, idiotima i onima koji još nisu spomenuti, na dobro van doša Badnji dan.
Isto tako i svim forumašima!
""U utorak sam zatražio propusnicu za relaciju Kutina - Nova Gradiška jer u Novoj Gradiški radim. Uredno sam priložio potvrdu poslodavca i odgovor o odobravanju mi je stigao u roku od 10 sekundi, što mi je bilo nevjerojatno jer nije moguće da je netko zaprimio u kratkom roku, pregledao, ocijenio, donio odluku i meni poslao propusnicu. To sam htio testirati pa sam priložio nasumičnu PDF datoteku i za polazište i odredište upisao nešto poput 'jqnfjnnf', propusnica mi je također odobrena i to je dokaz da to nitko ne kontrolira", napisao nam je čitatelj.damirdj75 wrote: https://www.index.hr/vijesti/clanak/lju ... 41320.aspx
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.