NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Hawk
Satnik
Satnik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by Hawk » 13 Feb 2015, 09:04

a vidi ovo... čovik je iša tražiti nabavnu za Držanje... na lječničkom je uspješno napisao psiho test...
onda je... odmah nakon testa završio kod psihića na razgovoru... i psihić ga među ostalim pita:

Napadači ti pred tobom napali obitelj... maltretiraju ženu... djecu... bla bla bla... a ti imaš pištolj... Što bi ti napravija...???

A on... znajući da ga psihić navlači kaže da bi ih upuca... odluči da to nikako neće reći...
Mota se ovako i onako... psihić provocira i dalje... silovanje itd... a ovaj nikako neće pucati...

Na kraju psihić kaže da nabavnu dozvolu neće dobiti... jer njemu itako pištolj ne triba.

Žvuči ka vic... ali nije... ovo se stvarno dogodilo... ja čak dajen pravo pshihiću za takvu odluku.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 13 Feb 2015, 14:48

skorpac wrote:pa Vaša je stvar jer im Vi želite dozvoliti da prolaze ili ne ja u to ne ulazim. Nema meni nitko kaj prolaziti kroz moje dvorište ako nije pozvan a pogotovo da mi ulazi u stan. Mislim neznam kaj bi rekao nabavite bravu za vrata :D ja vrata od stana zakljućavam....
Nije stvar da li smije prolaziti iili ne nego da li je ukoliko se zatekne tamo potrebno čovjeka izbušit olovom ako ne predstavlja drugu opasnost.

Ajmo se svi naoružat do zuba i pravit bunkere od stanova. Nema da mi koracneš jer si gotov odma! Paranoja na maksimum! Pa onda ko onaj amerikanac upucaš vlastitu ženu kojoj se pripišalo pa je išla po noći na WC.

elektricar86
Razvodnik
Razvodnik

Post by elektricar86 » 13 Feb 2015, 16:27

Tu se vodi rasprava,ali sta nece novim zakonom biti ukinuta ta kategorizacija,DiN ,ili samo D?
Koliko sam ja shvatio oruzni listovi vise nece postojati u takvim formama.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 13 Feb 2015, 20:11

mirkof wrote:....Nije stvar da li smije prolaziti iili ne nego da li je ukoliko se zatekne tamo potrebno čovjeka izbušit olovom ako ne predstavlja drugu opasnost. ...
Slazerm se sa idejom, ali ako je postavimo prema npr. drugim pravilima... UKOLIKO ZNAS sto ti se moze desiti ,,da li bi razmislio TRI puta prije nego bi se zatekao negdje gdje ti nije mjesto ???

Ove igre rijeci " ne predstavlja drugu opasnost ", " prekoracenje nuzne obrane" , " reakcija nakon prestanka direktne opasnosti "

Procitaj ovo jedno 300 puta i razmisli tko ima interesa za takve stavke u zakonu, na kraju covjeku sudi galerija likova koja nema pojma sto se dogodilo nego samo ocjenjuje ciji odvjetnik je slozio bolju pricu...Kada pravila igre nisu jasna, na kraju svi gube a uopce nisu svjesni..
Nemoguće je Nemoguće

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 13 Feb 2015, 21:16

mirkof wrote:
skorpac wrote:pa Vaša je stvar jer im Vi želite dozvoliti da prolaze ili ne ja u to ne ulazim. Nema meni nitko kaj prolaziti kroz moje dvorište ako nije pozvan a pogotovo da mi ulazi u stan. Mislim neznam kaj bi rekao nabavite bravu za vrata :D ja vrata od stana zakljućavam....
Nije stvar da li smije prolaziti iili ne nego da li je ukoliko se zatekne tamo potrebno čovjeka izbušit olovom ako ne predstavlja drugu opasnost.

Ajmo se svi naoružat do zuba i pravit bunkere od stanova. Nema da mi koracneš jer si gotov odma! Paranoja na maksimum! Pa onda ko onaj amerikanac upucaš vlastitu ženu kojoj se pripišalo pa je išla po noći na WC.
Kao slučajno je ženu upucao kao i naj trkac iz Južnoafričke republike curu ;)

Ono kaj ja hoću reći je da nema tebi tko kaj hodat po dvoru ako ti to ne dozvoliš. Ako je prostor ograđen nema tebi tko kaj hodat po dvoru! Meni su na dvoru ukrali radio iz auta!!!!! pazi na dvoru auto parkiran, bio je otključan, ali na mojem dvoru 3m od kuće jer me kužiš??? Prije 5g su mi provalili u kuću kad mi se brat ženio nisu puno ukrali jer nemam love. Razvalili su mi vrata popravak je više došao nego kaj su ukrali. Kuća mi je bila kao iz filmova sve razbacano u svim sobama. Fino dođem u 5h ujutro sa svadbe a vidim takvo sranje. Policija me jebala kad sam prijavljivao krađu dajem podatke (5h ujutro) dođe za 30min od prijave ophodnja i pita me podatke (05:30) ćekam do pola 7 uviđaj, dolazi druga ophodnja isto sranje me pita i ja njih gledam i kaže ovim riječima "Jel Vi to mene jebete ili kaj???? već sam 3 puta dao podatke u posljednjih 2h kaj nemožete vidjet kod kolega podatke? policajac odgovara "hmmm". Danas nakon 5g nisu ništa našli niti me je itko od policije kontaktirao jedanput da bi me pitao išta o tome! Popapala maca... sad mi recite dali sam paranoičan ili imam opravdani razlog za ovo kaj pišem? :)

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 14 Feb 2015, 01:05

Da si ti sirotinja ne bi toliko krali od tebe :mrgreen:

Naravno da svaki policajac uzima podatke nanovo, svaki mora raditi svoj izvjestaj na kraju dana.

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 14 Feb 2015, 10:40

Spinnaker wrote:Da si ti sirotinja ne bi toliko krali od tebe :mrgreen:

Naravno da svaki policajac uzima podatke nanovo, svaki mora raditi svoj izvjestaj na kraju dana.

Pa ak mi ne vjerujes dat cu ti adresu pa dođi pogledat. Kaj bi i Vi htjeli malo provaliti? :) Mislim i da imam novaca kaj netko ima pravo provaljivati u moju kuću i auto? To je njegov opravdani razlog? radio koj su ukrali vrijedio je 100kn ni zaslon mu nije radio a ukrali su ga iz ford eskorta iz 89 g. Znaš kak je super osjećaj spavati u kući u kojoj su prije 4h lopovi sve prekopali hmmm moraš probat ako nisi. Zanima me kak bi se Vi osječali??

Naravno da treba. Pa tko je vidio uzimat podatke od kolege. jebiga treba se opravdati 4h uviđaja u kojem ništa ne nađeš. U okolici se dogodilo još 5 identičnih krađa i nikad nisu ništa našli. Kad kažem okolici mislim na krug od 2km u kojem ima možda 40-tak kuća.
Last edited by skorpac on 14 Feb 2015, 10:56, edited 1 time in total.

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 14 Feb 2015, 10:53

:A25:

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 14 Feb 2015, 11:25

Sad sam skužio...to na uviđaj šalju samo kolege koji pišu pa nemogu procitati kod kolege kaj je napisao :)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Feb 2015, 11:39

SVE do trenutka spoznaje da mozes dobiti metak ako krades ili provaljujes ili nesto slicno kriminal ce biti u porastu, no kada bi ekipica znala da se mozda nece vratiti ziva iz te avanture, ili da ce mozda jedva prezivjeti a da na sudu NE MOZE racunati na razne odvjetnicke igre zivot bi bio puno bolji za normalne i postene ljude.

Pa tko voli nek izvoli sto narod kaze, pajser i razvaljuj, a onda te sa druge strane doceka .45 pa te fino "iznese" iz prostora ..pa ti probaj i drugi puta...
Nemoguće je Nemoguće

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 14 Feb 2015, 19:02

:A25: :A27:

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 15 Feb 2015, 13:30

:A25: like :D

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 19 Feb 2015, 00:04

Imam jedno pitanje. Od prijatelja s posla stari nije prosao ljecnicki i morao je dati oruzje u PP. Imao je 3 pistolja i pusku na dozvoli za drzanje a nije bio ni lovac ni strijelac. E sad moj prijatelj bi htio to oruzje uzeti za sebe. Kakve su mogucnosti da dobije nabavnu za sva 4 kom. i sto da napise u zahtjevu? Nije ni lovac ni strijelac.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 19 Feb 2015, 08:37

Mario... pa što će mu to oružje...???
S obzirom da ga do sada nije ima... znači da mu nije ni trebalo...
Previše je troška i zajebancije za uzeti to oružje, a toga on vjerojatno i nije svjestan. Reci mu.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 19 Feb 2015, 09:14

Mario_Zg wrote:Imam jedno pitanje. Od prijatelja s posla stari nije prosao ljecnicki i morao je dati oruzje u PP. Imao je 3 pistolja i pusku na dozvoli za drzanje a nije bio ni lovac ni strijelac. E sad moj prijatelj bi htio to oruzje uzeti za sebe. Kakve su mogucnosti da dobije nabavnu za sva 4 kom. i sto da napise u zahtjevu? Nije ni lovac ni strijelac.
Slabe sanse. Po zakonu, razlozi za oruzje su da bude lovac, ili aktivni strijelac, i (tesko izvedivo) za osobnu zastitu.
Ako bas zeli to oruzje, po meni, nek polozi za lovca. Tecaj ce mu dati odredjena znanja, prosirit ce vlastitu kuluru i dobiti uvid u siroku temu lovstva, dakle dobit ce jednu drugu dimenziju, vrlo kvalitetnu.

Moze takodjer da se aktivira kao strijelac, ali morat ce stalno produzivat status aktivnog strijelca, pa ako mu je do prijepisa oruzja, jednostavniji (i skuplji) put je kroz sustav lovstva, dok je kao strijelac, procedura mu je jeftinija, ali komoliciranija.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 19 Feb 2015, 11:44

Postoji još i mogućnost onesposobljenja oružja... pa ga takvog zadržati...
Ali koja je poanta...??? košta... a dobiješ hrpu željeza... ???

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 19 Feb 2015, 14:48

Zao mu je tih pistolja zato sto su mu bili od djeda. Puska i ne toliko. Ovo ja jako dobro znam koje su obaveze posto sam i lovac i strijelac i to sam mu objasnio. Svo cetvero mozda vrijedi realno nekih 500€ nije to sad neznam kakva vrijednost nego vise sentimentalno. Ima ČZ 9x19 i to bi islo na lovacki ali ova druga dva su 6,35 i 7,65 oni nebi a i neznam kako bi to na streljacke islo jer ja jos nisam cuo da se to igdje puca kod nas. Ili to nema veze?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Feb 2015, 15:10

Postoji pravilnik o dozvoljenim kalibrima u streljastvu, koji je dostupan na internetu.
Kalibri 6.35 i 7.65 su na listi sportskih kalibara. Dakle, moze ih registrirati na oruzni list na drzanje, kao sportski pistolj, ako je aktivni strijelac.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Feb 2015, 18:12

jolly wrote:Postoji pravilnik o dozvoljenim kalibrima u streljastvu, koji je dostupan na internetu.
Kalibri 6.35 i 7.65 su na listi sportskih kalibara. Dakle, moze ih registrirati na oruzni list na drzanje, kao sportski pistolj, ako je aktivni strijelac.
Ovo su mi odlicne fore, jer kao 6.35 i 7.62 su PRESLABI za samilosni hitac !!! Joj nebuloze li od zakona. Iznova se pitam tko su Imenom i Prezimenom i naravno Titulom ti biseri koji pisu zakone ????
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Feb 2015, 18:52

7.65 nije 7.62 (TT)....
Turn better into best!

Post Reply