NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by lex-lutor » 13 Mar 2015, 10:04

Znaci uvijek se vracamo na pocetak i kraj svih problema svih gradjana ove drzave !

Nedoreceni, nedefinirani, nejasni i najcesce prakticno NE-provedivi zakoni lipe nase !
Nemoguće je Nemoguće

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Mar 2015, 10:19

[quote="Hackerivs"]administrativno sam promijenio prebivalište sa kontinenta u dalmaciju, na područje jedne manje policijske postaje.
zahtjev za registraciju za svaki komad oružja +20 kn biljega isto po komadu oružja.
odmah mi se u startu nije svidio njihov pristup... imam 6 komada oružja a oni idu komplet nanovo raditi provjeru i utvrđivati uvjete (koje evidentno imam).
čak mi nisu ni novu adresu evidentirali u oružne listove, doslovno ništa.
opet jedna od tipičnih hrvatskih zavrzlami, i nigdje praksa nije identična.
tebi preporučam da produžiš valjanost OL, pa onda promijeniš prebivalište jer u suprotnom ćeš duboko upasti u birokratske ralje![/quote

Kad bi islo 20 kn biljega za registraciju ili promjenu adrese bilo bi ok , ali izgleda da do njih dole nije došlo da to sada tj. vec neko vrijeme košta 70 kn, meni bi to bio skup sport cca 2000 kn za ponovnu registraciju + poslije još toliko za promjenu prebivališta. Ovako cu jedno i drugo sa istim zahtjevom probat riješit.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 13 Mar 2015, 16:10

ja sam zapravo oslobođen svih upravnih pristojbi tako da su mi ti biljezi ubiti sasvim nebitni :A31:

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 27 Mar 2015, 17:07

budući da ljudi ne znaju, niti igdje piše kako ide postupak prilikom promjene prebivališta...
evo informacije iz osobnog iskustva.

nakon što sam prijavio novo prebivalište, prijavio sam i oružje (putem zahtjeva za registraciju). taj dan mi nisu htjeli upisivati novu adresu u oružni list.
međutim nekoliko dana kasnije zvali su me da dođem s oružnim listovima da se evidentira nova adresa.
OL se ne treba mijenjati, već se promjena prebivališta upisuje na zadnjoj strani.
također se obavlja terenska provjera, kao da si prvi put podnio zahtjev - i idu naravno u kontrolu ormara. kod mene to još nisu napravili...
dosta zeznut postupak, u zakonu o tome ništa ne piše... a vjerujem da svaka PU/PP ima neke svoje postupke.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 27 Mar 2015, 20:07

Hackerivs wrote:budući da ljudi ne znaju, niti igdje piše kako ide postupak prilikom promjene prebivališta...
evo informacije iz osobnog iskustva.

nakon što sam prijavio novo prebivalište, prijavio sam i oružje (putem zahtjeva za registraciju). taj dan mi nisu htjeli upisivati novu adresu u oružni list.
međutim nekoliko dana kasnije zvali su me da dođem s oružnim listovima da se evidentira nova adresa.
OL se ne treba mijenjati, već se promjena prebivališta upisuje na zadnjoj strani.
također se obavlja terenska provjera, kao da si prvi put podnio zahtjev - i idu naravno u kontrolu ormara. kod mene to još nisu napravili...
dosta zeznut postupak, u zakonu o tome ništa ne piše... a vjerujem da svaka PU/PP ima neke svoje postupke.
Koliko si biljega stavio uz zahtjev? po oružju?

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 28 Mar 2015, 01:01

tražili su 20 kuna po komadu (dakle za mene 6x20), međutim priložio sam potvrdu da sam oslobođen biljega tako da nisam ništa platio.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 28 Mar 2015, 06:57

Inace je 70 kn zato pitam, a kakvo je to oslobođenje od biljega?

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 28 Mar 2015, 14:45

Zakon u upravnim pristojbama

II. OSLOBOĐENJE OD PLAĆANJA PRISTOJBI

I. OPĆA OSLOBOĐENJA

Članak 6.
Od plaćanja pristojbi oslobođeni su:

4. građani čiji dohodak, uključujući i dohodak supružnika, u protekloj i tekućoj godini ne prelazi iznos neoporezivog dohotka i koji nemaju druge značajnije imovine (nekretnine, štednju, motorna vozila i plovila), čija ukupna vrijednost ne prelazi 30.000,00 kuna, o čemu se daje pisani iskaz

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 28 Mar 2015, 15:55

Hvala
Ne ulazim u tu kategoriju ali u Zg je 70 kn po kom pa se nakupi.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 28 Mar 2015, 17:43

predlažem ti da popričaš s tetom na šalteru, zato jer tih 70 kuna taksi je zbrojeno iz idućih tarifnih brojeva:

Tar. br. 1

Plaća se 20,00 kuna :
Na zahtjeve, molbe, prijedloge, prijave i druge podneske, ako ovom tarifom nije propisana druga pristojba.

Tar. br. 15.

(3) Za izdavanje oružanog lista, odobrenje za držanje oružja, potvrde o prijavi oružja, po komadu ili dozvole za nošenje oružja 50,00

20,00 + 50,00 = 70,00

Dakle, ti ne tražiš izdavanje oružnog lista, jer ti je isti (ili više njih) već izdano, tako da je tarifni broj 15 po mom mišljenju u slučaju promjene prebivališta potpuno neosnovan za naplatu.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 28 Mar 2015, 18:12

Produženje roka valjanosti oružnog lista
zahtjev se podnosi na propisanom obrascu – obrazac br. 3, u policijskoj upravi/postaji prema mjestu prebivališta;
podnosi se onoliko zahtjeva koliko ima registriranog oružja na oružnom listu;
uz svaki zahtjev se prilaže 70,00 kuna državnih biljega (upravna pristojba) - po komadu oružja;
slike nisu potrebne, osim ako je oružni list do te mjere oštećen da podaci na njemu ili slika nisu vidljivi, te se u tom slučaju postupa kao kod zamjene oružnog lista;
prilikom podnošenja zahtjeva potrebno je donijeti oružje, kako bi se utvrdila istovjetnost podataka o oružju;
oružni list se izdaje s rokom valjanosti uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti;
oružni list se može produžiti tri puta.

http://www.mup.hr/main.aspx?id=41#produ_enje_roka

Ja automatski mislio i na produženje jer ja moram i produženje raditi ali su mi rekli da cu morati dva puta placati po 70 kn ukoliko prvo produzim registraciju i poslje u drugoj PP promijenu prebivališta još 70 kn, pitao u Zg kod mene u PU Primorsko Goranskoj dobio isti odgovor , a ako tražim i promijenu i produženje onda 70 kn odjednom za obje stvari.
Budem još jednom pitao uglavnom meni sigurno izađe 70 kn.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 28 Mar 2015, 21:26

Za plaćanje 70 kn prilikom produženja valjanosti također smatram da je protivno zakonu i da se ljudima bez osnove naplaćuje.
Sve lijepo piše u zakonu o upravnim pristojbama koliko se što plaća.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 28 Mar 2015, 23:23

Hackerivs wrote:Za plaćanje 70 kn prilikom produženja valjanosti također smatram da je protivno zakonu i da se ljudima bez osnove naplaćuje.
Sve lijepo piše u zakonu o upravnim pristojbama koliko se što plaća.
Znam to je i moja ekipa zakljucila još prošle godine kad je krenulo , međutim ne možemo si nikako pomoc jer se i dalje naplacuje.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 29 Mar 2015, 00:37

može se postaviti zahtjev za povrat pristojbe koja se nije trebala platiti. :A25:

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 30 Mar 2015, 08:59

Berto wrote: prilikom podnošenja zahtjeva potrebno je donijeti oružje, kako bi se utvrdila istovjetnost podataka o oružju;
kolega... jesi siguran u ovo? ili je to samo do policijske postaje

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 30 Mar 2015, 15:42

Spinnaker wrote:
Berto wrote: prilikom podnošenja zahtjeva potrebno je donijeti oružje, kako bi se utvrdila istovjetnost podataka o oružju;
kolega... jesi siguran u ovo? ili je to samo do policijske postaje

To je copy paste sa mup-ovih stranica, a to opet zavisi od postaje do postaje.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 30 Mar 2015, 21:23

koliko ja znam prilikom produženja se oružje obavezno traži na uvid i to svugdje!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 30 Mar 2015, 21:27

Onda moram pod hitno nac dva susjeda i jos par futroli da mi pomognu to odtegliti u postaju

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 31 Mar 2015, 01:07

provjeri još jednom u postaji telefonski...

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 31 Mar 2015, 09:15

Nosiš ono za što model nije upisan ili je krivo, bar je tako kod mene. Ako je sve ok ne moram ni nositi. Sada će biti problema s preradama pa će se morati nositi sve na uvid.

Post Reply