Bear Attack Survival Kit
Bear Attack Survival Kit
Evo nesto za one koji cesto idu na kampiranja ili zive u blizini sume. 
Smith & Wesson has assembled an “Emergency Survival Tool Kit” that revolves around their 460PD or 500PD revolvers, it is available with either. S&W’s Herb Belin, who developed this kit, emphasizes the short and very powerful .460 S&W and .500 S&W Magnum handguns as defense against bears. The idea of the snub nose is that it allows easy use even if attacked while in your sleeping bag in a tent, according to Herb. A longer barrel would make it more difficult to use in such a confined place and at point blank range, accuracy isn’t that much of an issue. That’s not an unheard of occurence, so he has a point.
The revolvers is equipped with a 2.75 inch unported barrel and a bright yellow Hogue Recoil Reducing Grip. Unless they are truly magic, best be prepared for a very sore hand after firing this one on the range. Anyone with a weak grip need not apply.
S&W Survival Kit
The remainder of the kit includes: an Ultimate Survival Blastmatch firestarter and four packages of WetFire tinder, Ultimate Survival Saber Saw, Jet Scream whistle and 2 x 3 StarFlash signal mirror, a Silva Polaris baseplate compass, two MPI Mylar Space Emergency Blankets (Note to Herb, see above article) and a Smith & Wesson Extreme Ops liner lock folding knife. Also included is the book, “Bear Attacks of the Century – True Stories of Courage and Survival” by Larry Mueller and Marguerite Reiss; just in case you weren’t paranoid enough about bears. All this is packed into a fitted bright yellow Harddig Storm Case. A ballistic nylon holster for the revolver is included. MSRP is $1150.
Smith & Wesson has assembled an “Emergency Survival Tool Kit” that revolves around their 460PD or 500PD revolvers, it is available with either. S&W’s Herb Belin, who developed this kit, emphasizes the short and very powerful .460 S&W and .500 S&W Magnum handguns as defense against bears. The idea of the snub nose is that it allows easy use even if attacked while in your sleeping bag in a tent, according to Herb. A longer barrel would make it more difficult to use in such a confined place and at point blank range, accuracy isn’t that much of an issue. That’s not an unheard of occurence, so he has a point.
The revolvers is equipped with a 2.75 inch unported barrel and a bright yellow Hogue Recoil Reducing Grip. Unless they are truly magic, best be prepared for a very sore hand after firing this one on the range. Anyone with a weak grip need not apply.
S&W Survival Kit
The remainder of the kit includes: an Ultimate Survival Blastmatch firestarter and four packages of WetFire tinder, Ultimate Survival Saber Saw, Jet Scream whistle and 2 x 3 StarFlash signal mirror, a Silva Polaris baseplate compass, two MPI Mylar Space Emergency Blankets (Note to Herb, see above article) and a Smith & Wesson Extreme Ops liner lock folding knife. Also included is the book, “Bear Attacks of the Century – True Stories of Courage and Survival” by Larry Mueller and Marguerite Reiss; just in case you weren’t paranoid enough about bears. All this is packed into a fitted bright yellow Harddig Storm Case. A ballistic nylon holster for the revolver is included. MSRP is $1150.
Re: Bear Attack Survival Kit
Koliko sam shvatio (laik sam) ovo je revolver standardne namjene (sa bojevom municijom) sa velikim kalibrom zrna (nije nešto sa uspavljivanjem ili slično), nevjerujem da bi zaustavilo medvjeda?
Dakle, spavam u šatoru u vreći, probudim se u po noći i vidim medu ispred sebe, trezveno vadim taj pištoljčić, pucam medi u oko, ubijem medu i nastavim spavat. Ok!The idea of the snub nose is that it allows easy use even if attacked while in your sleeping bag in a tent, according to Herb
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Original_G
- Cinker - bojna

spavaš i budi te medo
ispaljuješ 5-6 metaka point blank i kalibar .460 ilil .500 magnum /naročito hp/ ruši medu i onda dalje spavaš a ujutro ga odereš
sumnjam da vadiš revolver iz kutije, nego spavaš s njim ispod jastuka
ispaljuješ 5-6 metaka point blank i kalibar .460 ilil .500 magnum /naročito hp/ ruši medu i onda dalje spavaš a ujutro ga odereš
sumnjam da vadiš revolver iz kutije, nego spavaš s njim ispod jastuka
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kad usporedis streljivo tog revolvera sa klasicnim streljivom + spoznaja da je magnum streljivo bude ti jasno da to itekako moze zaustaviti medu... normalno da nece ako mu odbijes s time prst s noge... 50 S&W , 10mm, .357 sig, 9mm, 5.7x28Steyr wrote:Koliko sam shvatio (laik sam) ovo je revolver standardne namjene (sa bojevom municijom) sa velikim kalibrom zrna (nije nešto sa uspavljivanjem ili slično), nevjerujem da bi zaustavilo medvjeda?
a kad ga usporedis s ostalim velikim magnum kalibrima vidis da je zaista "jebacmajke" =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

mislim da medo odleti 10m dok iz te kratke cevi progrmi
otjeraš sve u krugu 10 km
otjeraš sve u krugu 10 km
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ti bokca.... pucao sam iz magnuma 44, al moram priznat da bi me iz ovog bilo malo strah 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma daj, kakav strah, pa i moja cura je bez problema pucala iz Ruger Redhawk .44 Magnum =)
- Armalite Kid
- Banned
I ja sam o ovome razmišljao,kao idealno oružje protiv napada medvjeda i ostalih šumskih stvorenja, al na bazi nekakve lupare (da je kompaktno) 12gauge, e sad je pitanje što bi više nanijelo štetu sačma il meci ovog kalibra, doduše revolver je u prednosti jer drži 6 metaka naspram 2 patrone.
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako koristis "BuckShot" iliti "00" sacmu imas 9 kugli odprilike 9mm promjera (zaboravio sam koliko im je promjer neka me netko ispravi ako sam u krivu) x 2 patrone = 18 projektila (http://images.outdoorinteractive.net/mgen/284793_d.jpg)
ili kombinacija jedna velika kugla + 6 malih (http://www.ammunitiontogo.com/catalog1/ ... efence.jpg)
ako koristis "Brenneke" ili kakve "Sabot" projektile (http://www.gunhuntermag.com/Portals/1/A ... righta.jpg) kojih istina imas samo 2 al' vrijede svoje tezine u zlatu kad medo želi gužvu!
Lupara iliti skracena dvocjevka najcecce tip polozare bi IMHO imala jaci i neugodniji trzaj od ovog revolvera a k tome imas samo 2 patrone...i k tome bi 9 kugli "00" sacme vjerojatno nanjelo manju stetu od revolverskom metka dok bi sabot ili brenneke tip napravio prilican rusvaj. Nekakva manja pumperica bi bilo prakticnije rijesenje (spomenuto prije u jednom od SURVIVAL topica) no to onda gubi na prakticnosti u odnosu na ovaj revolver...
Kad si u govnima a medo te hoce razguziti onda upotrebis ono sto imas kod sebe na najbolji nacin na koji to znas upotrijebiti pa makar to bio kriz, sveta voda, glogov kolac, vijenac cesnjaka, srebrni metci... cek... to nije za medu?! =)
ili kombinacija jedna velika kugla + 6 malih (http://www.ammunitiontogo.com/catalog1/ ... efence.jpg)
ako koristis "Brenneke" ili kakve "Sabot" projektile (http://www.gunhuntermag.com/Portals/1/A ... righta.jpg) kojih istina imas samo 2 al' vrijede svoje tezine u zlatu kad medo želi gužvu!
Lupara iliti skracena dvocjevka najcecce tip polozare bi IMHO imala jaci i neugodniji trzaj od ovog revolvera a k tome imas samo 2 patrone...i k tome bi 9 kugli "00" sacme vjerojatno nanjelo manju stetu od revolverskom metka dok bi sabot ili brenneke tip napravio prilican rusvaj. Nekakva manja pumperica bi bilo prakticnije rijesenje (spomenuto prije u jednom od SURVIVAL topica) no to onda gubi na prakticnosti u odnosu na ovaj revolver...
Kad si u govnima a medo te hoce razguziti onda upotrebis ono sto imas kod sebe na najbolji nacin na koji to znas upotrijebiti pa makar to bio kriz, sveta voda, glogov kolac, vijenac cesnjaka, srebrni metci... cek... to nije za medu?! =)
- Armalite Kid
- Banned
Ak te medo oće razguzit mislim da su velike šanse da će uspjet, čuo sam da nikad ne treba trčati po ravnini ili uzbrdo od medvjeda jer će te odmah stić, nego samo nizbrdo jer je on pretežak za nizbrdicu pa će se potrgat.Lame savjet al jbga
Manja pumperica (kao što znaju prodavat u usa) bi bila možda ok, (recimo ima Serbu Super Shorty, duga 40 cm, samo što kapacitet nije nažalost preimpresivan, samo 2+1 tako da i nije osobito nadmoćna lupari)
al opet veća od lupare il revolvera, a cilj je što veća kompaktnost, recimo da si u šumi u planinarenju a ne u lovu na medvjede.
Lupara bi bila domaći favorite jer bi ju lakše nabavio od ovog revolvera+municija je dostupnija i jeftinija, jedino za ove brenneke i sabot projektile, oni su sigurno skuplji ali se valjda isplate, neznam je li se to može nabavit kod nas.
Sad je pitanje dal opalit 2 projektila odjednom ili jedan po jedan, te bi trebalo testirat rasipanje sačme iz lupare na nekoliko metra, tj. s koje udaljenosti možeš pogodit točno medvjeda.I naravno najvažnije je da ak vidiš da te medvjed napada da se ne usereš i promašiš
Manja pumperica (kao što znaju prodavat u usa) bi bila možda ok, (recimo ima Serbu Super Shorty, duga 40 cm, samo što kapacitet nije nažalost preimpresivan, samo 2+1 tako da i nije osobito nadmoćna lupari)
al opet veća od lupare il revolvera, a cilj je što veća kompaktnost, recimo da si u šumi u planinarenju a ne u lovu na medvjede.
Lupara bi bila domaći favorite jer bi ju lakše nabavio od ovog revolvera+municija je dostupnija i jeftinija, jedino za ove brenneke i sabot projektile, oni su sigurno skuplji ali se valjda isplate, neznam je li se to može nabavit kod nas.
Sad je pitanje dal opalit 2 projektila odjednom ili jedan po jedan, te bi trebalo testirat rasipanje sačme iz lupare na nekoliko metra, tj. s koje udaljenosti možeš pogodit točno medvjeda.I naravno najvažnije je da ak vidiš da te medvjed napada da se ne usereš i promašiš
magisches schwein
A je l' istina ovo što kažu, ako legneš i ne mičeš se, medo ti neće ništa?
Je l' ko od vas to probo??
Je l' ko od vas to probo??
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- Armalite Kid
- Banned
Mislim da se filozofija lezi, ne miči se, (možda) ti nećemo ništa
kosi sa principima ljudi na ovom forumu.
kosi sa principima ljudi na ovom forumu.
magisches schwein
Sa prosjecnom kinetickom energijom karabina (8x57) i još vecom zaustavnom snagom...Koliko sam shvatio (laik sam) ovo je revolver standardne namjene (sa bojevom municijom) sa velikim kalibrom zrna (nije nešto sa uspavljivanjem ili slično), nevjerujem da bi zaustavilo medvjeda?
zar još tako misliš!
Danas sam u Lovcu (ZG) vidjeo S&W 500 4" i mogu reci da impresivno izgleda. Na slikama izgleda puuno manji,uzivo je top. Volio bi ga imati u kolekciji.
Ja kad idem u divljinu nosim ovo... I samo po jajcima 
- Attachments
-
- two-bricks-balancesm.jpg (10.38 KiB) Viewed 1040 times
Red bull daje ti krila, rakija pogon na sve četri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jebena igracka...toni_u wrote:Danas sam u Lovcu (ZG) vidjeo S&W 500 4" i mogu reci da impresivno izgleda. Na slikama izgleda puuno manji,uzivo je top. Volio bi ga imati u kolekciji.
sasvim normalno se kupuju kod nas, cak imas od M90 firme, nesto kao brenneke "cilindar" ali rasjecen na 6 kriški, kao kada rezes tortu na 6 jednakih trokuta... vrlo opako izgleda...Armalite Kid wrote:jedino za ove brenneke i sabot projektile, oni su sigurno skuplji ali se valjda isplate, neznam je li se to može nabavit kod nas.
ovo mi se dogodilo slucajno iz 16-ice polozare, iz nekog razloga je odvalila oba komada, od toga je jedan bio "semi magnum" (vidio na patroni kad sam ju izvadio van) iako se radilo o sitnoj sacmi (2mm) dobrano sam dobio po ramenu, gubici, zubima i nosu a pucao sam iz normalne polozare, sad zamisli da je bila skracena i da sam odvalio ova od jednom... vjerojatno bi me opalila po nosu... nebih preporucio isprobavatiArmalite Kid wrote:Sad je pitanje dal opalit 2 projektila odjednom ili jedan po jedan
- Armalite Kid
- Banned