Stanare uspavaju, pa im opelješe kuće

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Stanare uspavaju, pa im opelješe kuće

Post by Original_G » 29 Nov 2009, 21:20

Zar je do toga došlo? nisam imal pojma da je kod nas takvo stanje ?

http://www.net.hr/crnakronika/page/2009 ... 91006.html
武士道

Ognjem i mačem.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Stanare uspavaju, pa im opelješe kuće

Post by BOXI » 29 Nov 2009, 22:16

Kod mene u susjedstvu u zadnjih godinu dana je bilo nekoliko provala u kuću dok su ljudi u istoj spavali. Jednom od njih su u pljački uzeli i novčanik i mobitel iz spavaće sobe sa noćnog ormarića iako je u njoj spavao (čovjek zbog posla i stalnog dežurstva stalno i za vrijeme noći ima uključen mobitel). Drugi dan sam bio kod njega poslovno pa smo razgovarali i kaže da se je najviše uplašio pomisli što bi bilo da se je usred noći probudio u vrijeme dok je provalnik bio u sobi. Mišljenja je , a i ja sam istog da ti ljudi ne prezaju ni od čega i da su u stanju napraviti i najgore.... jer kad imaju toliko hrabrosti ući u spavaću sobu dok spavaš onda su valjda u stanju i upucati te ????
Mislim da je prije par godina bio sličan slučaj u Podsusedu kad su isto napravili pljačku u vrijeme dok su ukućani bili u kući i da su tom prilikom ubili ukućane , a jedino se je maloljeti sin uspio spasiti skokom kroz prozor.
Kad sam ja imao provalu prije jedno godinu i pol onda su mi iz PP rekli da dobro što nisam čuo istu te nedaj bože pucao ili nešto drugo napravio, pa makar i zračnom puškom jer bi mi najvjerojatnije morali oduzeti oružje ????? Ne znam dali zbog toga što nije regano na samoobranu nego na sportsko i lovačko ili tko zna iz kojeg razloga ????
Sve u svemu pitanje je kako bi tko od nas uspio reagirati ili nereagirati u datoj situaciji i ne pokušati obraniti suverenitet svog doma i zaštiti svoju imovinu. Za zakone u USA znamo, kod njih je privatni posjed nepovrediv.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 29 Nov 2009, 22:27

BOXI wrote:onda su mi iz PP rekli da dobro što nisam čuo istu te nedaj bože pucao ili nešto drugo napravio, pa makar i zračnom puškom jer bi mi najvjerojatnije morali oduzeti oružje ?????
Pa naravno. Kriminalci i kad upadnu u tuđi stan su zaštićena vrsta, a ti se u vlastitoj kući probaj obranit pa će te, dakako ako te prije toga lopov ne skrkne, strpat u zatvor.

No, znaš onu američku "Better to be judged by 12..."
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 30 Nov 2009, 00:15

For those of us who do work in the yard occasionally. Remember the checklist!
If you don't laugh hysterically at this, CHECK YOUR PULSE ... this is funny....and true. This was sent by a retired dentist.
We have the standard 6 ft. fence in the backyard, and a few months ago I heard about burglaries increasing dramatically in the entire city. To make sure this never happened to me, I got an electric fence and ran a single wire along the top of the fence.
Actually, I got the biggest cattle charger Tractor Supply had, made for 26 miles of fence. I then used an 8 ft. long ground rod, and drove it 7.5 feet into the ground. The ground rod is the key, with the more you have in the ground, the better the fence works.
One day I'm mowing the back yard with my cheapo Wal-Mart 6 hp big wheel push mower. The hot wire is broken and laying out in the yard. I knew for a fact that I unplugged the charger. I pushed the mower around the wire and reached down to grab it, to throw it out of the way.
It seems as though I hadn't remembered to unplug it after all.
Now I'm standing there, I've got the running lawnmower in my right hand and the 1.7 giga-volt fence wire in the other hand. Keep in mind the charger is about the size of a marine battery and has a picture of an
upside down cow on fire on the cover.
Time stood still.
The first thing I notice is my pecker trying to climb up the front side of my body. My ears curled downwards and I could feel the lawnmower ignition firing in the backside of my brain. Every time that Briggs & Stratton rolled over, I could feel the spark in my head. I was literally at one with the engine.
It seems as though the fence charger and the piece of shit lawnmower were fighting over who would control my electrical impulses.
Science says you cannot crap, pee, and vomit at the same time. I beg to differ. Not only did I do all three at once, but my bowels emptied 3 different times in less than half of a second.. It was a Matrix kind of bowel movement, where time is creeping along and you're all leaned back and BAM BAM BAM you just crap your pants 3 times. It seemed like there were minutes in between but in reality it was so close together it was like exhaust pulses from a big block Chevy turning 8 grand.
At this point I'm about 30 minutes (maybe 2 seconds) into holding onto the fence wire. My hand is wrapped around the wire palm down so I can't let go. I grew up on a farm so I know all about electric fences.....but Dad always had those pieces of shit chargers made by International or whoever that were like 9 volts and just kinda tickled. This one I could not let go of. The 8 foot long ground rod is now
accepting signals from me through the permadamp Ark-La-Tex river bottom soil. At this point I'm thinking I'm going to have to just man up and take it, until the lawnmower runs out of gas.
Damn!, I think, as I remember I just filled the tank! Now the lawnmower is starting to run rough. It has settled into a loping run pattern as if it had some kind of big lawnmower race cam in it.
Covered in poop, pee, and with my vomit on my chest I think 'Oh God please die.... Pleeeeaze die'. But nooooo, it settles into the rough lumpy cam idle nicely and remains there, like a big bore roller cam EFI
motor waiting for the go command from its owner's right foot.
So here I am in the middle of July, 104 degrees, 80% humidity, standing in my own backyard, begging God to kill me. God did not take me that day.....he left me there covered in my own fluids to writhe in the misery my own stupidity had created..
I honestly don't know how I got loose from the wire...I woke up laying on the ground hours later. The lawnmower was beside me, out of gas. It was later on in the day and I was sunburned.
There were two large dead grass spots where I had been standing, and then another long skinny dead spot where the wire had laid while I was on the ground still holding on to it. I assume I finally had a seizure and in the resulting thrashing had somehow let go of the wire..
Upon waking from my electrically induced sleep I realized a few things:
1- Three of my teeth seem to have melted.
2- I now have cramps in the bottoms of my feet and my right butt cheek
(not the left, just the right).
3- Poop, pee, and vomit when all mixed together, do not smell as bad as
you might think.
4- My left eye will not open.
5- My right eye will not close.
6- The lawnmower runs like a sumbitch now. Seriously! I think our little
session cleared out some carbon fouling or something, because it was
better than new after that.
7- My nuts are still smaller than average yet they are almost a foot
long.
8- I can turn on the TV in the game room by farting while thinking of the number 4 (still don't understand this???)..
That day changed my life. I now have a newfound respect for things.. I appreciate the little things more, and now I always triple check to make sure the fence is unplugged before I mow.
The good news, is that if a burglar does try to come over the fence, I can clearly visualize what my security system will do to him, and THAT gives me a warm and fuzzy feeling all over, which also reminds me to triple check before I mow.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Nov 2009, 00:28

hijooooo, potrgao sam se na ovo =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 30 Nov 2009, 00:59

THIRTEEN THINGS YOUR BURGLAR WON'T TELL YOU:
1. Of course, I look familiar. I was here just last week cleaning your carpets, painting your shutters, or delivering your new refrigerator.
2. Hey, thanks for letting me use the bathroom when I was working in your yard last week. While I was in there, I unlatched the back window to make my return a little easier.
3. Love those flowers. That tells me you have taste ... and taste means there are nice things inside. Those yard toys your kids leave out always make me wonder what type of gaming system they have.
4. Yes, I really do look for newspapers piled up on the driveway. And I might leave a pizza flyer in your front door to see how long it takes you to remove it.
5. If it snows while you're out of town, get a neighbor to create car and foot tracks into the house. Virgin drifts in the driveway are a dead giveaway.
6. If decorative glass is part of your front entrance, don't let your alarm company install the control pad where I can see if it's set. That makes it too easy.
7. A good security company alarms the window over the sink-----and the windows on the second floor, which often access the master bedroom......and your jewelry. It's not a bad idea to put motion detectors up there too.
8. It's raining, you're fumbling with your umbrella, and you forget to lock your door-------understandable. But understand this: I don't take a day off because of bad weather.
9. I always knock first. If you answer, I'll ask for directions somewhere or offer to clean your gutters. (Don't take me up on it.)
10. Do you really think I won't look in your sock drawer? I always check dresser drawers, the bedside table, and the medicine cabinet.
11. Here's a helpful hint: I almost never go into kids' rooms.
12. You're right: I won't have enough time to break into that safe where you keep your valuables. But if it's not bolted down, I'll take it with me.
13. A loud TV or radio can be a better deterrent than the best alarm system. If you're reluctant to leave your TV on while you're out of town, you can buy a $35 device that works on a timer and simulates the flickering glow of a real television. (Find it at faketv.com.)
8 MORE THINGS A BURGLAR WON'T TELL YOU:
1. Sometimes, I carry a clipboard. Sometimes, I dress like a lawn guy and carry a rake. I do my best to never, ever look like a crook.
2. The two things I hate most: loud dogs and nosy neighbors.
3. I'll break a window to get in, even if it makes a little noise. If your neighbor hears one loud sound, he'll stop what he's doing and wait to hear it again. If he doesn't hear it again, he'll just go back to what he was doing. It's human nature.
4. I'm not complaining, but why would you pay all that money for a fancy alarm system and leave your house without setting it?
5. I love looking in your windows. I'm looking for signs that you're home, and for flat screen TVs or gaming systems I'd like. I'll drive or walk through your neighborhood at night, before you close the blinds, just to pick my targets.
6. Avoid announcing your vacation on your Facebook page. It's easier than you think to look up your address.
7. To you, leaving that window open just a crack during the day is a way to let in a little fresh air. To me, it's an invitation.
8. If you don't answer when I knock, I try the door. Occasionally, I hit the jackpot and walk right in.
Sources: Convicted burglars in North Carolina , Oregon , California , and Kentucky ; security consultant Chris McGoey, who runs crimedoctor.com; and Richard T. Wright, a criminology professor at the University of Missouri-St. Louis, who interviewed 105 burglars for his book "Burglars on the Job. "
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 05 Dec 2009, 15:57

ONE THING A GOOD HOUSEKEEPER WON'T TELL YOU:
You don't know about my shotgun, and how it can reshape your face... :D

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 05 Dec 2009, 19:51

smijem na vrata napisati nešto u stilu "proud owner of .45 pistol" naravno na hrvatskom i lako razumljivo? :twisted:

živim u zgradi pa da ne bi susjedi stvarali probleme :?:
武士道

Ognjem i mačem.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 05 Dec 2009, 19:53

Probaj ovako:
Attachments
daily_picdump_271_21.jpg

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 06 Dec 2009, 12:34

:A03: fotošop
Attachments
owner-armed.jpg
武士道

Ognjem i mačem.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 07 Dec 2009, 01:14

Kakva je luda situacija u USA pokazuju ove fotke.
A naša država kakva god bila, još uvijek nije u tom stanju i takvim rizicima za građane.
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 07 Dec 2009, 13:54

@Tomy
Ova slika me jako dobro nasmijala... :mrgreen:
ArmaliteKid wrote:A naša država kakva god bila, još uvijek nije u tom stanju i takvim rizicima za građane.
7.PROSINAC.2009 IZVJEŠTAJ MUP-a

Obrati pozornost na 3 razbojstva i 9 teških krađa provaljivanjem...
Ovo se odnosi na Policijsku Upravu Zagrebačku, a odnosi se na vijesti za aktualni mijesec.
Dakle 30 kaznenih dijela, u 7 dana aktualnog mjeseca... ;)

I tako svaki sat, svaki dan, svaki tjedan, svaki mjesec, 365 dana u godini.
Oni koji ulaze u ove brojke, nemaju neradne dane i radno vrijeme, a žrtve i imovina na koju ciljaju, ne biraju... ;) :)

lp

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 07 Dec 2009, 14:48

U zagrebu je uvijek više nego u ostalom dijelu hr, ali i nevezano za to još uvijek je stopa kriminala u čitavoj zemlji mala.
Ono što je problem je gospodarski kriminal, što je malo teže rješiti od ovih razbojstava, koja je i lakše prikazivati u medijima da javnost svraća pozornost recimo na neku očajnu jajaru koja je otela u kladionici 1000 kuna, umjesto na recimo odgovorne za 40 milijuna kuna potrošenih na "farbanje" tunela.Ko tu koga farba ?
magisches schwein

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Dec 2009, 16:45

UrsaMajor wrote:Ova slika me jako dobro nasmijala... :mrgreen:
Hvala, trudim se. :A03:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 24 Dec 2009, 15:21

武士道

Ognjem i mačem.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 24 Dec 2009, 21:15

^^Članak me podsjeti na svojevremeni razgovor s jednim klupskim kolegom koji je ismijavao "paranoične" vlasnike koji oružje doma drže uz ili na sebi. Ljudi ne shvaćaju da se takve provale u većini slučajeva dogode jednom u životu i da mogu biti pogubne po ukućane.

Na žalost, kod nas je nužnu samoobranu, pa čak i kad ti neko silom uđe u stan, teško dokazati i obično se traže "dokazi" da je provalnik zaista imao 'opasne' namjere..ko da na ženu od 50+ godina moraš upotrebit nekakav poseban alat da bi joj ozbiljno naudio..

Ovo dvoje su dobro prošli, a moglo je biti drugačije. Da su bili ubijeni, svi bi suze lili nad njima i "proklinjali kriminal", a da su uporabili oružje u svrhu svoje samoobrane, nisam baš siguran da bi iko imao razumjevanja za njih dvoje. I zakon i mediji i sugrađani.

Pacifisti vole žrtve i pretučene, ali ako se obraniš, rušiš njihove 'moralne nazore' i ideal 'čovjekoljupstva'. :twisted:

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 24 Dec 2009, 21:22

Breadfan, dobro si ovo napisal, ali mi se nekak čini da im je sinek bil dužan, čim su pitali na ulazu za njega.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 24 Dec 2009, 21:54

NUŽNA SAMOOBRANA kao pojam NE POSTOJI!

Nužna obrana i krajnja nužda su zakonski pojmovi.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 24 Dec 2009, 21:59

@Legion66
Ma dobro, ovo sam uzeo samo kao primjer, možda si u pravu, ali gledam, kako kažu Jamerikanci na big pikčr. ;)

@Nobile
Ok., nije nužna samoobrana nego krajnja nužda, ali poanta mog posta ostaje ista. :A23:

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 25 Dec 2009, 18:37

Breadfan wrote:Pacifisti vole žrtve i pretučene, ali ako se obraniš, rušiš njihove 'moralne nazore' i ideal 'čovjekoljupstva'. :twisted:
Čista petica za citat... !
:A25:
nobile157 wrote:Nužna obrana i krajnja nužda su zakonski pojmovi.
Nemoj me shvatiti krivo.
Koliko se sjećam svojeg predavanja iz zakona & ovlasti, nužna obrana i krajnja nužda su dijelovi članka zakona o "uklanjanju neposredne opasnosti"

"uklanjanje neposredne opasnosti" je djelovanje protiv uzroka počinitelja dijela, na štetu ljudskih života i tijela, te imovine.
"nužna samoodbrana" je članak koj definira djelovanje protiv uzročnika dijela na štetu tvoga života, tijela i imovine.
Konsekventno, takva se dijela rade u "nužnoj samoodbrani" , te se takvima i tretiraju.

Nadalje postoje zakonski uvijeti koj predoodređuju korištenje vatrenog oružja ili uporabu sile protiv uzročnika.

Ovo su samo neki od njih;

-ako je napadač naoružan
-ako je napadača više
-životinja koja predstavlja prijetnju životu ili imovini
-ako počinitelj ustraje u počinjenju protupravnog djela (tj. ne posustaje u napadu na život i tijelo ili u namjernom napadu na imovinu)

Neke suludosti;
-zabrana upotreba protiv maloljetnika, osim ako ih je više i naoružani su
-invalida, trudnica, starih i nemoćnih

Dok neke nebuloze od stavaka koje stoje u popisu opravdanih razloga upotrebe vatrenog oružja prema pravilniku o postupanju policijskog službenika;

-veleizdaja (čl. 135 KZRH)
-nasilje prema najvišim državnim dužnosnicima (čl. 140 KZRH)
-kaznena dijela protiv imovine (Gl. 24 KZRH)
-kaznena dijela protiv javnog reda (Gl. 24 KZRH)
-protivljenje nadređenome (čl. 354. stavci 3., 4. i 5.)sklapanje štetnog ugovora (čl. 294 st.2 KZRH)
-prijevara u službi (čl. 344 st. 3 KZRH)
-neizvršenje i odbijanje izvršenja zapovijedi (čl. 352 st. 2 KZRH)
-povreda stražarske, ophodne ili druge slične službe (čl 360 st. 4 KZRH)
-neodazivanje pozivu i izbjegavanje vojne službe (čl. 362 st. 3. i 4. KZRH)
-samovoljno udaljenje i bijeg iz vojne postrojbe (čl. 367 st. 4 KZRH)
-napuštanje oštećenog broda ili zrakoplova prije vremena (čl. 381 st. 2 KZRH)
-slabljenje bojnog morala i bojne situacije (čl. 383. st. 2 KZRH)

"PRAVILNIK O POSTUPANJU POLICIJSKOG SLUŽBENIKA, ČLANAK O OPRAVDANOJ UPOTREBI VATRENOG ORUŽJA U SVRHU PRISILE ILI ZAUSTAVLJANJA PROTUPRAVNIH RADNJI"

Neki od ovih stavaka mogu biti i ratni zločini, s obzirom da mi službene osobe, prema zakonu, moramo podnjeti dio požrtvovnosti u obavljanju svojeg posla.
No, također stoji i članak koj definira kako niti jedna službena osoba, vatrogasac, policajac, zaštitar ili vojnik, nije dužan ugroziti svoj život ako smatra da će se dovesti u pogibelj, ili ako će time ugroziti drugi život i imovinu.
Također, pojedinac ima pravo odbiti poziv koj ga vojno obvezuje uz opravdano obrazloženje.
Nadalje, pojedinac ima pravo odbiti izravnu zapovijed, ukoliko je ona zloupotreba položaja i ovlasti, ili u sebi sadrži elemente ratnog zločina ili protupravnih radnji.
Pojedinac se prema zaduženoj imovini mora odnositi kao "dobar gospodar" , ali nikako ukoliko će u pokušaju spašavanja imovine dovesti sebe ili druge u pogibelj.

Napad na imovinu, znači fizički ili mehanički utjecaj na imovinu u namjeri smanjenja njezine vrijednosti ili uništenja iste.

Pokušat ću pronaći dotične citat iz opisa zakona i ovlasti.

Toliko od mene,

lp
Last edited by UrsaMajor on 25 Dec 2009, 19:01, edited 2 times in total.

Post Reply