Moj "gan"
Moj "gan"
Pozdrav svima, kad vec surfam ovim forumom da i predstavim svoje djete.
Smith and Wesson MOD 6906, 9mm
ukratko da ne lupam previse, proizvedeno 89' - 99', kompaktna verzija modela 5906 koji je koristen od vise agencija americke policije tjekom 90ih.
SA-DA tip obaraca, DA je cca 12-13 lbs, SA 6-7lbs. Ima safety koji je ujedno i decocker , sto me uzasno smeta ali to je ipak moja ljepotica koju cu drzat do kraja zivota. Niskoprofilni ciljnici koji su super. Nedavno sam dao ubaciti novu boju tako da su kao novi
magazin drzi 12+1...
Inace pistolj je moj deda kupio 89' kao sporedno oruzje tjekom rata, nikada nije ispucao NITI JEDAN metak iz njega. Ja sam vec neko duze vrijeme razmisljao o nabavi oruzja tako da je ovo prvi korak odraden.
Ja sam prvi koji je pucao iz njega, proguro sam cca 50 metaka kroz njega cisto da vidim da li sve radi kako spada, naravno prije pucanja sam rastavio i podmazao pistolj na najmanje moguce djelove i provjerio sve da li je uredu da nebi bilo nikakvih problema ili ostecenja. Sto jos da vam kazem...
ljepotica radi kao nova (pa i je nova
)
Sad trebam vasu pomoc, koliko ste se susretali sa ovim pistoljem na nasim prostorima? I po vama koja bi realna cijena takvog oruzja bila? nije na prodaju cisto informativno bi htio znati.
Smith and Wesson MOD 6906, 9mm
ukratko da ne lupam previse, proizvedeno 89' - 99', kompaktna verzija modela 5906 koji je koristen od vise agencija americke policije tjekom 90ih.
SA-DA tip obaraca, DA je cca 12-13 lbs, SA 6-7lbs. Ima safety koji je ujedno i decocker , sto me uzasno smeta ali to je ipak moja ljepotica koju cu drzat do kraja zivota. Niskoprofilni ciljnici koji su super. Nedavno sam dao ubaciti novu boju tako da su kao novi
Inace pistolj je moj deda kupio 89' kao sporedno oruzje tjekom rata, nikada nije ispucao NITI JEDAN metak iz njega. Ja sam vec neko duze vrijeme razmisljao o nabavi oruzja tako da je ovo prvi korak odraden.
Ja sam prvi koji je pucao iz njega, proguro sam cca 50 metaka kroz njega cisto da vidim da li sve radi kako spada, naravno prije pucanja sam rastavio i podmazao pistolj na najmanje moguce djelove i provjerio sve da li je uredu da nebi bilo nikakvih problema ili ostecenja. Sto jos da vam kazem...
Sad trebam vasu pomoc, koliko ste se susretali sa ovim pistoljem na nasim prostorima? I po vama koja bi realna cijena takvog oruzja bila? nije na prodaju cisto informativno bi htio znati.
- technotronic
- Stožerni Narednik

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Moj "gan"
Uz uredne papire ja bih rekao negdje izmedju 3-4000 kn.
Tesko je reci realnu cijenu, jer ovakvih pistolja nema bas cesto za vidjeti. Medjutim prema knjizi "Standard Catalog of Firearms - The collectors price and reference guide", autora Dan Schindlera navodi se slijedece za Sw mod 6906:
Novi iz kutije: 525 usd
Izvrsno stanje: 450 usd
vrlo dobro stanje: 400 usd
dobro stanje: 350 usd
Slabije, prolazno stanje: 300 usd
Losije stanje: 200 usd
Uglavnom to su cijene na americkom trzistu, pa se ne moze direktno prenijeti na nase lokalno trziste. Za uspordebu, isti katalog navodi Berretu 92FS inox nova iz kutije po cijeni od 550 usd. (dakle, nesto malo vrijednija)
Tesko je reci realnu cijenu, jer ovakvih pistolja nema bas cesto za vidjeti. Medjutim prema knjizi "Standard Catalog of Firearms - The collectors price and reference guide", autora Dan Schindlera navodi se slijedece za Sw mod 6906:
Novi iz kutije: 525 usd
Izvrsno stanje: 450 usd
vrlo dobro stanje: 400 usd
dobro stanje: 350 usd
Slabije, prolazno stanje: 300 usd
Losije stanje: 200 usd
Uglavnom to su cijene na americkom trzistu, pa se ne moze direktno prenijeti na nase lokalno trziste. Za uspordebu, isti katalog navodi Berretu 92FS inox nova iz kutije po cijeni od 550 usd. (dakle, nesto malo vrijednija)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Simpa gun
Radni alat ako imaš takvu službu, ili za samoodbranu.
Nije za tekmu ali to mu nije niti namjena. Čuvaj ti to...trebat će ti.
Radni alat ako imaš takvu službu, ili za samoodbranu.
Nije za tekmu ali to mu nije niti namjena. Čuvaj ti to...trebat će ti.
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Pozdrav!
Danas sam se regao na forum i drago mi je da sam odmah vidio da netko ima pištolj sličan mome, skoro isti
Nisam ga dosad nigdje vidio u RH. Ni 5903 ni 4 ni 5 ni 6
Tražim po forumu mjesto gdje se mogu predstavit ali ništa, any help?
Danas sam se regao na forum i drago mi je da sam odmah vidio da netko ima pištolj sličan mome, skoro isti
Nisam ga dosad nigdje vidio u RH. Ni 5903 ni 4 ni 5 ni 6
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Lijepo je da pitas, ali nije potrebno.Deni5903 wrote:Pozdrav!
Na ovom forumu nije obicaj, niti pravilo.
Medjutim dosta nas s foruma se znamo u RL, jer se vidjamo po natjecanjima o kojima ovdje raspravljamo, a to je onda i najbolje predstavljanje!
Inace, clan sam i nekih drugih foruma, "pa tamo na onom forumu gdje se trazi neko predstavljanje" vidjam neke koji se predstavljau i po nekoliko puta, svaki put pod drugim nickom pa podjebavaju i spamaju.
Cemu to?
Zelim reci, inzisitranje na nekom predstavljanju nije bas uvjek produktivno u pozitivnom smislu i ne sprijecava trolove i spamere.
Sve, u svemu kako zelis, i kako ti odgovara. Ali nije obaveza.
radije malo podijeli kakva iskustva iz lova ili streljane!
i dobrodosao na forum!
Turn better into best!