AR 15 .223 karabin ili PKK
Dakle, planiram nabaviti poluautomatski karabin u stilu AR15, a zbog situacije sa strelištima kod nas, pištoljski karabin u kalibru 9mm je jedna od opcija. Svrha je rekreativno pucanje.Jednoga dana, kada se nađe vremena i stvore uvjeti, nadam se i više. Da li netko ima iskustva iz prve ruke sa ovakvim tipom oružja?
Par opcija igraju: Ruger PC9, ADC AR9 competition, Hera Arms 9ers C.
μολὼν λαβέ
Re: AR 15 .223 karabin ili PKK
A kaj je tu je, ionako sve ove puske dolaze sa takvim prčvuljkom. Al je bas smijesno da prihvaćaju glockove spremnike, koje imam, a ne smijem ih koristiti s njima.
μολὼν λαβέ
Lemi_O2 wrote:A kaj je tu je, ionako sve ove puske dolaze sa takvim prčvuljkom. Al je bas smijesno da prihvaćaju glockove spremnike, koje imam, a ne smijem ih koristiti s njima.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Mislim da moras prvo moras napisati jos neke stvari da ti neko da savjet.Lemi_O2 wrote:Dakle, planiram nabaviti poluautomatski karabin u stilu AR15, a zbog situacije sa strelištima kod nas, pištoljski karabin u kalibru 9mm je jedna od opcija. Svrha je rekreativno pucanje.Jednoga dana, kada se nađe vremena i stvore uvjeti, nadam se i više. Da li netko ima iskustva iz prve ruke sa ovakvim tipom oružja?
Kakva ti je streljana dostupna? Za koji kalibar?
Sto su ti prioriteti?
Ako imas streljanu za VK, onda i 223 i 9x19 dolazi u obzir.
Ako ti je prioritet kapacitet metaka uzmes neku pusku u 22lr, gdje spremnik nije ogranicen na 10.
Ako si u klubu koji se bavi IPSC ili IDPA,
PCC je zanimljiv. Iako u HR nisu jos zazivjela natjecanja u PCC, nasi strijelci se vec pomalo natjecu u ovoj disciplini izvan HR.
Itd
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pitam za real life iskustva u vezi ova tri modela. Upravo radi nedostatka streljane u blizini, gdje bih mogao pucati sa puščanim kalibrom, a da se ne moram najavljivati ili kumiti i moliti, sada bih uzeo PK karabin. I kao što rekoh, s vremenom ću valjda naći IPSC klub gdje mogu položiti ispit, pa bih se okusao i na kakvom natjecanju. Kapacitet spremnika mi ne igra ulogu.
μολὼν λαβέ
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
A da si uzmeš AR pištolj s cijevi 7 ili 8 inča? To bi u pištoljskom kalibru radilo odlično i možeš koristiti pištoljske spremnike.Lemi_O2 wrote:A kaj je tu je, ionako sve ove puske dolaze sa takvim prčvuljkom. Al je bas smijesno da prihvaćaju glockove spremnike, koje imam, a ne smijem ih koristiti s njima.
Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

možda sam u krivu ali mi nesta zvoni da neke streljane ne dozvoljavaju ni karabine u pištoljskom kalibru osim u 22 lr to si isto provjeri jeli tako u tvojoj blizini sa streljanama.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

po meni najbolje bi ti bilo ako imas frenda lovca koji voli pucat ko i ti da sa njim ides na mjesto di oni upucavaju puske u lovackom drustvu u kojem on je.
to mene buni malo na forumu jer sam dobio dojam (mozda sam u krivu) da nemaju sva lovacka drustva mjesto za one provjere i upucavanja oruzija.
to mene buni malo na forumu jer sam dobio dojam (mozda sam u krivu) da nemaju sva lovacka drustva mjesto za one provjere i upucavanja oruzija.
To je sigurno,neke streljane točno navode da su samo za kratko oružje,neovisno o kalibru.
Neka da,neka ne,a i ovisi o tome hoće li dozvoliti nekome sa strane(frendu) da dođe pucati.dundoivica wrote:po meni najbolje bi ti bilo ako imas frenda lovca koji voli pucat ko i ti da sa njim ides na mjesto di oni upucavaju puske u lovackom drustvu u kojem on je.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ja bi onda ko zna kad pucao iz pusaka svojih a iz pistolja sam kada idem na periodična gađanja jednom godišnje i to ako ponesem svoje pa ostanem jos sa svojim pucat. al kod nas svi vole puškarat
ostalo ljudima od rata navika 
Lijepo je to.
Ja nemam ništa protiv da i frendovi zapucaju,ali znaš kako je.......ima svakakvih ljudi,lovačkih društava......
Ja nemam ništa protiv da i frendovi zapucaju,ali znaš kako je.......ima svakakvih ljudi,lovačkih društava......
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

to je istina pricaju mi kolege da je tak i kod nas da nema lovackog drustva unutar kojeg nema klanova
Otišli smo van teme,ali znam društva gdje se lovci skoro preko mušice gledaju.
Toliko jala,zloće.........ne bih u takvome društvu bio da oni meni plate i za mene rade...
Toliko jala,zloće.........ne bih u takvome društvu bio da oni meni plate i za mene rade...
A da uzmeš RONI ili Kidon za Glocka i amen maša, nema novog sustava, koristiš postojeće spremnike i možeš imati 20 metaka...
Imam već Recover Tactical 20/20.To me i prebacilo, pa želim karabin 
μολὼν λαβέ
Reći ću ti iz prve ruke da PCC nije SMG i da ti to po meni osim ove varijante da pištolj staviš u Roni ili Kidon ili u tom stilu nema previše računice. SMG koji PCC glumi ima jako specifičnu ulogu koja je bila takva od kraja 2. svjetskog rata pa negdje do početka rata na teror 2001. Najrašireniji kalibar 9x19 mm za SMG je dobar do možda 50 metara za nekakav CQB protiv neoklopljenih meta... za bilo što drugo 4.6x30 ili 5,7x28 mm koji se opet nisu prometnuli jako i probili u svijetu kao što je zastupljen SBR 5.56x45 ili s istočnog spektra 5.45x39...Lemi_O2 wrote:Imam već Recover Tactical 20/20.To me i prebacilo, pa želim karabin
Po zastupljenosti strelišta i mogućnosti treninga dalje od PCC-a 9x19 mm nemoj ni gledati, osim ako želiš imati nešto što rijetko tko drugi ima a nemaš baš gdje s time pucati...
Ali ono, ajde budi baja pa kupi 10" AK u 7.62x39 ili 5.56x45...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

za cqb osobno mislim da je oruzije do 16 inća i 14.5 inča najbolje kad uzmeš sve u obzir imaš oružije koje možeš koristit do nekih 300 metara efektivno ali i na blizinu i mozes manevrirat sa njime u uskim prostorima kolko tolko a u današnje doba borbi sad si u nekakom objektu a za (banaliziram) 10 minuta napucavate se na 150 metara di si u banani ako imas smg ili pcc u pistoljskom kalibru. ako protivnik ima ak ili ar 15 ili slicno oruzije tako da pcc ili smg je po meni vise za policijsku upotrebu tipa upade u kuce krimosa i take stvari. ali i policija u svijetu prelazi na puske sa kracim cjevima u kalibrima 5.56, 7.62 i 5.45x 39.
kod nas aj zbog stanja sa streljanama se vise isplati pcc u pistoljskom kalibru.
ja osobno ev isao sam na ar15 223/5.56x45 al imam srecu da imam gdje ici pucati i dao Bog da mi uspije zamisao pa i napravim sam streljanu jednom valjda nadam se
kod nas aj zbog stanja sa streljanama se vise isplati pcc u pistoljskom kalibru.
ja osobno ev isao sam na ar15 223/5.56x45 al imam srecu da imam gdje ici pucati i dao Bog da mi uspije zamisao pa i napravim sam streljanu jednom valjda nadam se