Par pocetnickih pitanja oko nabave i izbora pistolja :)
Par pocetnickih pitanja oko nabave i izbora pistolja :)
Vec sam ovdje citao neke stvari i pisao ali mi je ostalo jos par pitanja pa ako se netko nađe da pomogne..
U ponedjeljak planiram ici po "zahtjev za nabavnu dozvolu".. lovac sam i vec imam 2 puske. Ali se nesjecam baš procedure (hehe) a i da vidim da li se sta promjenilo po novom zakonu.
1. Sta trebam ponijeti sa sobom osim para, osobne ,JMBG-a i kopije lovacke iskaznice?
2. Nacuo sam da je potrebno izvaditi na sudu potvrdu o nekažnjavanju? da li je to tocno?
3. Znaci vec posjedujem oruzani list i 2 puske, moram li opet obavljati pregled ljecnicki i za pistolj (od zadnje registracije oruzja je proslo 2-3godine)
4. Koliko se dugo otprilike čeka da se dobije nabavna dozvola nakon podnosenja zahtjeva za nabavnom dozvolom?
Hvala
Da li mi preporucate kupovinu novog pistolja u trgovini ili po oglasima? Te šta je najisplativije/najbolje uzeti za nekih 2000-3000kn.. moji neki okviri su: 9mm, željezo (ne plastika hehe), odlicno stanje, pouzdanost. znaci sta bi se dalo naci za te pare po tim uvjetima?
Ajde hvala jos jednom..
U ponedjeljak planiram ici po "zahtjev za nabavnu dozvolu".. lovac sam i vec imam 2 puske. Ali se nesjecam baš procedure (hehe) a i da vidim da li se sta promjenilo po novom zakonu.
1. Sta trebam ponijeti sa sobom osim para, osobne ,JMBG-a i kopije lovacke iskaznice?
2. Nacuo sam da je potrebno izvaditi na sudu potvrdu o nekažnjavanju? da li je to tocno?
3. Znaci vec posjedujem oruzani list i 2 puske, moram li opet obavljati pregled ljecnicki i za pistolj (od zadnje registracije oruzja je proslo 2-3godine)
4. Koliko se dugo otprilike čeka da se dobije nabavna dozvola nakon podnosenja zahtjeva za nabavnom dozvolom?
Hvala
Da li mi preporucate kupovinu novog pistolja u trgovini ili po oglasima? Te šta je najisplativije/najbolje uzeti za nekih 2000-3000kn.. moji neki okviri su: 9mm, željezo (ne plastika hehe), odlicno stanje, pouzdanost. znaci sta bi se dalo naci za te pare po tim uvjetima?
Ajde hvala jos jednom..
Re: Par pocetnickih pitanja oko nabave i izbora pistolja :)
1. sve što si naveo
2. potvrdu o nekažnjavanju bi trebali zatražiti iz referade za oružje od suda
3. liječnički pregled sada vrijedi 5 godina
4. po zakonu o upravnom postupku koji se primjenjuje na nabavu oružja, od dana podnošenja zahtjeva 30, najviše 60 dana. Može se desiti da čekaš duže zbog provjere i birokracije
Za 3000 kn baš nećeš naći novi pištolj (željezo), a ako ti treba za lov, bilo koji je dobar. Bilo bi bolje da dodaš još 1.000,00 kn pa si kupi novi HS, sigurno je bolji od polovne čeze.
2. potvrdu o nekažnjavanju bi trebali zatražiti iz referade za oružje od suda
3. liječnički pregled sada vrijedi 5 godina
4. po zakonu o upravnom postupku koji se primjenjuje na nabavu oružja, od dana podnošenja zahtjeva 30, najviše 60 dana. Može se desiti da čekaš duže zbog provjere i birokracije
Za 3000 kn baš nećeš naći novi pištolj (željezo), a ako ti treba za lov, bilo koji je dobar. Bilo bi bolje da dodaš još 1.000,00 kn pa si kupi novi HS, sigurno je bolji od polovne čeze.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=263
ovdje ti sve pise, ali ukratko ono sto te se najvise tice je ovo:
* zahtjev se podnosi na propisanom obrascu – obrazac br. 1, u policijskoj upravi /postaji prema mjestu prebivališta;
* uz zahtjev se prilaže 45,00 kuna u upravnim pristojbama;
znaci, ponesi 45kn biljega, potvrda o nekaznjavanju ti ne treba (barem do sada nije trebala) sve ostalo imaju u mupu.
jer ako mogu (a i hoce) napraviti provjeru o tebi, onda im potvrda o nekaznjavanju ionako ne treba, sve ce saznati sami.
ovdje ti sve pise, ali ukratko ono sto te se najvise tice je ovo:
* zahtjev se podnosi na propisanom obrascu – obrazac br. 1, u policijskoj upravi /postaji prema mjestu prebivališta;
* uz zahtjev se prilaže 45,00 kuna u upravnim pristojbama;
znaci, ponesi 45kn biljega, potvrda o nekaznjavanju ti ne treba (barem do sada nije trebala) sve ostalo imaju u mupu.
jer ako mogu (a i hoce) napraviti provjeru o tebi, onda im potvrda o nekaznjavanju ionako ne treba, sve ce saznati sami.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ljecnicki pregled ce ti vrijditi do onog dana kako ti pise u oruznom listu, jer imas 2 mjesta popunjena i jedno slobodno za upis, proci ces jeftinije 70kn kad dobijes (ako dobijes dozvolu)... molim te procitaj sve o obrazcima za proces nabavne dozvole tu su na vrhu foruma, sve verzije od zahtjeva za nabavnu do registracije.... i sve ce ti biti jasno
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Kod mene je 20 kn biljega za zahtijev (po komadu nabavne)!Mike_Torello wrote: * uz zahtjev se prilaže 45,00 kuna u upravnim pristojbama;
Ostatak je za nabavnu a on ce ju dobiti tek kad zadovolji uvijete!
ma procitao sam sve ove gore upute,ali ovo mi jos nije bilo jasno oko moje konkretne situacije jer vec imam oruzani i isao sam na ljecnicki.. no sad mi je sve jasno..
nego da pitam.. koliko košta novi HS2000 i gdje ga je najbolje/najisplativije kupiti?
nego da pitam.. koliko košta novi HS2000 i gdje ga je najbolje/najisplativije kupiti?
Novi model HS se zove XDm i ima ga u kalibru 9 mm PARA i 40 S&W najbolje i najjeftinije ga je kupiti u samoj tvornici a cijena XDm -9 je cca 5300 kuna. Inače naziv HS2000 se više ne upotrebljava. Novi nazivi su HS-9, HS-40, HS-45 i HS-357 za stare modele pištolja, dok za nove XDm-9 i XDm-40 - u ostalim kalibrima još nije napravljan. Broj u nazivu označava kalibar.
XDm je odličan pištolj i toplo ga preporučam....
XDm je odličan pištolj i toplo ga preporučam....
D-V-C
M R K I
M R K I
- Original_G
- Cinker - bojna

može se kupiti još novi HS-9 ?
postoji XDm u tactical izvedbi?
postoji XDm u tactical izvedbi?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Naravno da se može kupiti HS-9. Ali zašto kupovati stari model ako je izašao novi?
Što podrazumjevaš pod tactical? Za koju namjenu ti je oružje ovog tipa potrebno?
Što podrazumjevaš pod tactical? Za koju namjenu ti je oružje ovog tipa potrebno?
D-V-C
M R K I
M R K I
Zaboravih- slika XDm ti je u mom avataru. Za još slika posjeti web stranicu www.springfield-armory.com
D-V-C
M R K I
M R K I
- Original_G
- Cinker - bojna

kod XD-a je to varijanta s 5" cijev...
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ta varijanta od 5" baš i nije nešto, malo je preduga za taj gan, novi XDM ima optimalno dugu cijev i ne treba mu ništa više.
Kako pod nazivom tactical smatraš samo dužinu cijevi nobile ti već odgovorio. Novi XDm ima dužinu cijevi 4,5 incha i sasvim je zadovoljavajuća. Vjeruj mi nećeš pogriješiti sa tim pištoljem! Ali izbor će na kraju svakako biti tvoj!
D-V-C
M R K I
M R K I
- BojnikPerGall
- Desetnik

Na sva ova pitanja potraži odgovor pod starim temama o HS-u i XDM-u kako se ne bi nepotrebno ponavljali. 
- Original_G
- Cinker - bojna

istina kad sam išel malo bolje gledati novi xdm videl sam da ima 4,5" cijev, inače to za tactical sam preuzel s springfield sajta a isto tak je za 5" model govoril i gosp. koji se javil na telefon u HS-u kad sam se raspitival....
inače prekrasan mi je dvobojni i ako bi uzimal uzel bi crni sa srbrnom navlakom, makar bi me zaje.... da je "svatovski"
inače prekrasan mi je dvobojni i ako bi uzimal uzel bi crni sa srbrnom navlakom, makar bi me zaje.... da je "svatovski"
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Pa duotone finiš svakako i je ljepši.