Kad pucanje postane posao

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Kad pucanje postane posao

Post by Ariel » 30 Nov 2021, 11:17

samoborac
Skupnik
Skupnik

Re: Kad pucanje postane posao

Post by samoborac » 30 Nov 2021, 15:37

Odokativnim računanjem ispada da je čovjek ispalio oko 2.000.000 metaka iz pištolja u 15 godina. Mislim da su mu ipak trebali kupiti poštene rukavice.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Nov 2021, 15:59

samoborac wrote:Odokativnim računanjem ispada da je čovjek ispalio oko 2.000.000 metaka iz pištolja u 15 godina. Mislim da su mu ipak trebali kupiti poštene rukavice.
Dobro da još ima i ruku. HS Produkt se mogao i bolje isprsiti, a ne se tako šljampavo braniti.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 30 Nov 2021, 16:04

Impact CT Gloves koje spominju (da ih nije koristio):
Koriste se za pucanje, kod oruzja sa jakim trzajem na ruku, prema navodima proizvodjaca.
https://op1.0ps.us/pdf/opplanet-camelba ... -chart.pdf
Attachments
impact gloves 2.jpg
impact gloves.jpg
impact gloves 3.jpg
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 30 Nov 2021, 16:25

Iznenađen sam bezobzirnošću prema radnicima u HSu.

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 30 Nov 2021, 16:38

Hmm, ne želim braniti HS nimalo, ali da se ne pobrineš sam za sebe i nabaviš si zaštitnu opremu (fakin rukavice!) ako treba, radi svoga zdravlja. Već se godinama razvaljuješ, ne razumijem.
μολὼν λαβέ

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Nov 2021, 16:55

Ali ako navode potvrđuju ostali zaposlenici i ispitivači oružja ?

samoborac
Skupnik
Skupnik

Post by samoborac » 30 Nov 2021, 17:15

Lemi_O2 wrote:Hmm, ne želim braniti HS nimalo, ali da se ne pobrineš sam za sebe i nabaviš si zaštitnu opremu (fakin rukavice!) ako treba, radi svoga zdravlja. Već se godinama razvaljuješ, ne razumijem.
HS je velika firma i s obzirom na broj zaposlenika i djelatnost moraju imati službu zaštite na radu. Vjerujem da postoje i normativi koji se moraju poštovati. Zašto bi radnik trebao kupovati zaštitnu opremu kad je to obveza poslodavca? Ta zaštitna oprema je sigurno već uračunata u cijenu krajnjeg proizvoda.

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 30 Nov 2021, 17:32

Ma jasno je da je propust na strani HS i njihovog safety/HTZ sustava. Ali pobrinuti se za sebe je najvažnije.
Neće HS propasti, uvesti će tražene promjene i piči dalje.Ostali kolege će barem imati neke koristi.
Ali zdravlje zaposlenika je već oštećeno, da ne kažem kakav status će dotični imati u kompaniji.
Ovakvo talasanje u privatnim kompanijama nikad ne bude pozitivno za dobrobit pojedinca zviždača.
Govorim iz vlastitog iskustva. Na Snickers, Haix, 3M , David Clark, Snap on, Mechanix i ostale sam potrošio tisuće eura na opremu i ne žalim niti malo.I to iako sam imao industry standard zaštitu od firmi na raspolaganju. Sve naravno ovisi o poslu, ali očekivati od nekoga da će se netko drugi najbolje pobrinuti za tebe, je iluzorno.
μολὼν λαβέ

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 30 Nov 2021, 17:37

samoborac wrote:
Lemi_O2 wrote:Hmm, ne želim braniti HS nimalo, ali da se ne pobrineš sam za sebe i nabaviš si zaštitnu opremu (fakin rukavice!) ako treba, radi svoga zdravlja. Već se godinama razvaljuješ, ne razumijem.
HS je velika firma i s obzirom na broj zaposlenika i djelatnost moraju imati službu zaštite na radu. Vjerujem da postoje i normativi koji se moraju poštovati. Zašto bi radnik trebao kupovati zaštitnu opremu kad je to obveza poslodavca? Ta zaštitna oprema je sigurno već uračunata u cijenu krajnjeg proizvoda.
Pa zato da si nepovratno ne uništiš zdravlje u 30-ima.
Ako misliš da su postavljene safety norme, pa da se primjenjuju i do zadnje stavke,idealne za zaposlenike, varaš se.
To je kompromis, i zakonski minimum.Većina kompanija ne ide dalje od toga, čast iznimkama.
μολὼν λαβέ

samoborac
Skupnik
Skupnik

Post by samoborac » 30 Nov 2021, 17:56

Svjestan sam ja toga da će se firma držati minimuma ali često ne rade ni to. Meni je osnovno sredstvo za rad monitor i televizor. Televizori na dva programa su mjesecima pokvareni i nemam pojma jel program ide van. Monitor je rasplinut i spaljen i ne vidim rezultat sportskog događaja nego moram prebacivati sliku na monitor koji još radi. Po logici stvari trebao bi kupiti televizor i monitor da mogu raditi i ne kvariti oči. Ili da davim šefa da mi on to nabavi.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 30 Nov 2021, 17:57

.Jadni ljudi.Naebali su ako HS krene proizvoditi revolvere u 44 mag. :D

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 30 Nov 2021, 18:00

samoborac wrote:Svjestan sam ja toga da će se firma držati minimuma ali često ne rade ni to. Meni je osnovno sredstvo za rad monitor i televizor. Televizori na dva programa su mjesecima pokvareni i nemam pojma jel program ide van. Monitor je rasplinut i spaljen i ne vidim rezultat sportskog događaja nego moram prebacivati sliku na monitor koji još radi. Po logici stvari trebao bi kupiti televizor i monitor da mogu raditi i ne kvariti oči. Ili da davim šefa da mi on to nabavi.

Ljudi moji ko vam je veza za tako dobre poslove?Jednome posao da puca iz pistolja ,a drugome da gleda tv,i oba se zale :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Nov 2021, 18:04

Postoje propisi ,postoje osobe zadužene za zaštitu na radu,ali sve skupa često ne funkcionira!
Tako je i kod mene,a radim u domu zdravlja !?

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 30 Nov 2021, 18:15

samoborac wrote:Svjestan sam ja toga da će se firma držati minimuma ali često ne rade ni to. Meni je osnovno sredstvo za rad monitor i televizor. Televizori na dva programa su mjesecima pokvareni i nemam pojma jel program ide van. Monitor je rasplinut i spaljen i ne vidim rezultat sportskog događaja nego moram prebacivati sliku na monitor koji još radi. Po logici stvari trebao bi kupiti televizor i monitor da mogu raditi i ne kvariti oči. Ili da davim šefa da mi on to nabavi.
:A13: Blizu... Posto su ti TV i monitor osnovna sredstva rada, firma će ti ih sigurno zamijeniti ako odjednom prestanu skroz raditi :A13:
μολὼν λαβέ

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 30 Nov 2021, 18:19

Mirok wrote:Postoje propisi ,postoje osobe zadužene za zaštitu na radu,ali sve skupa često ne funkcionira!
Tako je i kod mene,a radim u domu zdravlja !?
Da, u staroj firmi mi smo ih zvali požarci, iz zezancije.Sustav zaštite na radu je bio posložen na papiru tip top. U realnosti, na materijalu, niti u tragovima.
Ali sve ovisi o poslu i ljudi se trebaju naučiti brinuti za sebe.Pogledajte samo smiješne amere. Obožavam raditi s njima. Toliko su ponosni na bilo koji posao da rade i guraju karijeru i ne štede da se opreme čudima svakojakima. Kod nas je još uvijek stav bude firma, firma treba. Ako firma neće, dva su rješenja, pobrini se sam za sebe ili bye bye.Pa imaš samo jedan život, a firma zamjenu nađe dok ne trepneš.
Ne pametujem već sam se i sam opekao na početku.Rađe se lova trošila na provode, aute, i zezanciju, poslije je došlo iz dupeta u glavu :A13:
Jakutija, -25, zamjena motora na Q400 u šatoru..Ako se nisi sam opremio kako spada, može biti jako jako teško, ali brzo čovjek nauči.
Last edited by Lemi_O2 on 30 Nov 2021, 18:32, edited 1 time in total.
μολὼν λαβέ

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 30 Nov 2021, 18:27

Njegov kolega Nenad M. navodi da je dnevno testirao izmeđi 60 i 70 pištolja te ispucao između 450 i 500 metaka, rijetko manje od toga, i tako 15 godina. Kaže da su od opreme koristili antifone, maske za barutne čestice, a on je koristio obične krpene rukavice, dok su ostali koristili rukavice za "fitness ili biciklizam bez prstiju", koje bi dobivali jednom godišnje. Nitko od pucača, kaže, nije koristio specijalizirane rukavice Impact CT Gloves, za koje služba zaštite na radu poduzeća tvrdi da se koriste. Zna da su u streljani imali problema i s ventilacijom, a većina pucača se žalila na bolove te su gledali da se ipak dnevno manje puca. Svjedok navodi da su se žalili nadređenima, a neki koji više nisu mogli pucati su prešli na druga radna mjesta u firmi.
Ako je ovo istina da jedna te ista osoba 15 godina samo po cijele dane testira oružje u zatvorenom strelištu pri "problemima s ventilacijom"..., najmanji problem će mu biti zglobovi. To je gotovo 2 milijuna metaka u zatvorenom prostoru samo po jednom strijelcu, tko zna koliko ih je pucalo paralelno s njim.
Put your money where your mouth is.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 30 Nov 2021, 18:31

Plinovi su kancergoeni, i ovo je tocno sto govoris. Najmanji problem su onda zglobovi.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Nov 2021, 22:48

A jbg, čovik nije skužio da razvaljuje ruku dok je nije razvalio.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 01 Dec 2021, 00:35

U Hs -u se puca non-tox streljivo koje je trenutno najčišće koje postoji na tržištu
i nije baš to sve tako kako novinari pišu . Ali ako 15 godina radiš neki posao i nemaš rukavice moraš se požaliti nekome ,
makar iskreno neznam na koji način bi "super rukavice" spriječile ozljedu zglobova nakon toliko ispaljenih metaka .
Jednostavno ljudi na tim poslovima bi trebali raditi par godine i otići na drugo radno mjesto jer je nemoguće pucati svaki dan 15 godina
a da nemaš nikakve posljedice, to je suludo i nikakva zaštitna oprema tu ne pomaže .
Gospodin je svoja prava potražio na sudu da li je to pravomoćno ili ne , neznam ali u svakom slučaju odšteta na kraju jako malo znači ako
imaš narušeno zdravlje. Po meni, trebao je prije ukazati na to i to pismenim putem pa ne vjerujem da mu nebi kupili rukavice koje mu ionako nebi pomogle,
trebao je tražiti preraspodjelu na drugo radno mjesto odnosno poslodavac bi trebao regulirati maksimalni radni vijek na tim poslovima internim pravilnikom
Npr. kao varioci u nekim zapadnim zemljama variš 3-6 mjeseci i onda imaš pauzu ili radiš nešto drugo .
Po meni taj posao 2-3 godine sa rotacijama na drugo radno mjesto ili jednostavno promjeniti proces da se pištolj zašarafi u prihvat a ne da se puca iz ruke.

Post Reply