Mogucnost prijave zracnog oružja
Moderator: karabalic
- G man SPOTTER
- Pozornik

Mogucnost prijave zracnog oružja
Dok sam igrao minecraft mi je netko rekao (naravno zaboravio sam tko) da mu prijatelj nije registrirao zračnicu onog kobnog dana 2019- e godine jer nije pratio vijesti ni novine, pa me čisto zanima "hipotetski" dali je to moguće izvesti?
Umri muški je Božićni film.
- G man SPOTTER
- Pozornik

Re: Mogucnost prijave zracnog oružja
.... dakle toj osobi treba račun za kupnju
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Osobno mislim da ne prijavljenih zračnica ima koliko hoćeš.
Ljudi jednostavno nisu znali da je došlo do promijene propisa i da ih moraju prijaviti.
Ljudi jednostavno nisu znali da je došlo do promijene propisa i da ih moraju prijaviti.
Hipotetski receno, ako prodavac ne salje policiji obavijest kada proda zracnicu, znaci da PU ne zna da je ta puska prodana, mogao bi racun ubaciti u photoshop, malo datume prilagodit, isprintat to i nekak probat to tetama u PU prodat... HIPOTETSKI
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
Mirok wrote: Ljudi jednostavno nisu znali da je došlo do promijene propisa i da ih moraju prijaviti.
I dobar dio njih nije htio prijaviti.
Volim oružje, volim ga jako,
-
Mirok
- Brigadni General

Tko nije htio,nije.
Ali ja govorim o mnogima koji pojma nemaju o samome Zakonu.
Niti su poznavali propise ranije,a ne znaju puno ni danas,to ih i ne zanima...
Ali ja govorim o mnogima koji pojma nemaju o samome Zakonu.
Niti su poznavali propise ranije,a ne znaju puno ni danas,to ih i ne zanima...
- G man SPOTTER
- Pozornik

Nisam ni ja znao do nedavno , zadnji put kad sam čita ( kad sam krenio osposobljavanje za lovca ) bilo je da je ispod 200m/s... (il nes tako ) ..kategorija D i računam, ok to je to, "jača" zračnica se regulira , nije mi palo napamet da ce iko glasat za još registracija "oružja". Pa više štete mogu nanijeti ako bacim svoju neopranu cokulu na nekog (hiperbola). Znam da Slabija Zračnica može izbit oko, zube, ostavit ožiljke i iz bliza sa dobrim streljivom iz bliza u sljepoočnicu i ubit, ali ja bi nekog prvo trebao gađat (što naravno ne radim , moji najmrži/draži neprijatelji su limenke......................pive, jer naravno, ja nemam zračnicu)
A da je nekako izboriti legalizaciju zračnog ponovno pošto ga očito još ima dosta neprijavljenog. Mislim da bi postigli dobar efekt!
BUM BUM...
-
Mirok
- Brigadni General

Stalno tako razmišljam.
Država bi opet trebala omogućiti u nekome periodu legalizaciju zračnoga oružja.
Možda malo napraviti kampanju preko javnih medija,kako bi se širi krug ljudi obavijestio o obavezi prijave.
Mislim da je to svima u interesu.
A možda i neki odgovorni čitaju ove postove pa nešto pokrenu.
Država bi opet trebala omogućiti u nekome periodu legalizaciju zračnoga oružja.
Možda malo napraviti kampanju preko javnih medija,kako bi se širi krug ljudi obavijestio o obavezi prijave.
Mislim da je to svima u interesu.
A možda i neki odgovorni čitaju ove postove pa nešto pokrenu.
Mozemo li mi ikako to pokrenuti? Znam ih dosta koji nisu znali za prijavu i sada u biti imaju ilegalnu zracnicu sa kojom ne mogu nista! Steta!
BUM BUM...
-
Highroller
- Skupnik

Ima rješenje, rođak ili prijatelj koji živi u EU napiše ti pismo da ti poklanja zraćiku. Datum na pismu i dolazak na referadu mora biti u zakonskom roku. Možeš imati problema ako je puška u sustavu. Može ako si član streljačkog kluba da ju klub registrira, prilikom inventure pronađena zp,.....
Ovo sa rođakom je dobro ako je tako, ali kada bi svi tako onda bi to bilo kao da je dozvoljena legalizacija, nesto slicno!
BUM BUM...
Velika većina ih nije htjelo ni prijaviti, a zašto?Mauseras wrote: ...I dobar dio njih nije htio prijaviti.
Pa jednostavno zato što za ono što je koriste ne smiju raditi ni s prijavom ni bez prijave. Prijava je samo još veća šansa za ući u nepriliku.
Evo recimo, hipotetski, neko u kvartu ili selu puca u mačku, vlasnik mačke ode veterinaru, ovaj izvadi dijabolu, oni to uredno prijave policiji.
Ako u kvartu, ili selu, ima recimo 5 zračnih pušaka, a samo jedna je uredno prijavljena, kome će u ovom slučaju policija pokucati na vrata ?
Kad bi zakoni o zračnom oružju, s obzirom na ubojitost, bili malo realniji, liberalniji, onda vjerojatno nebi baš tako bilo kako je sada.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Nebi ti preporučio igrati se sa photoshop-om, nije ni policija ono što je nakad bila, imaju i oni mlade informatičare.Mauseras wrote:Hipotetski receno, ako prodavac ne salje policiji obavijest kada proda zracnicu, znaci da PU ne zna da je ta puska prodana, mogao bi racun ubaciti u photoshop, malo datume prilagodit, isprintat to i nekak probat to tetama u PU prodat... HIPOTETSKI
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
Mirok
- Brigadni General

Sva prodaja oružja se prijavljuje(trgovci).Hawk wrote:Nebi ti preporučio igrati se sa photoshop-om, nije ni policija ono što je nakad bila, imaju i oni mlade informatičare.Mauseras wrote:Hipotetski receno, ako prodavac ne salje policiji obavijest kada proda zracnicu, znaci da PU ne zna da je ta puska prodana, mogao bi racun ubaciti u photoshop, malo datume prilagodit, isprintat to i nekak probat to tetama u PU prodat... HIPOTETSKI
Ne znam otkuda ove ideje nekome sa photoshopom?