Prerada ČZ M-75/85(B), 97B
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Prerada ČZ M-75/85(B), 97B
Onda je prosao voz. Nema vise.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Steta! Koliko mi se puta dogodilo da kad nesto novo pozelim, nestane! A stotinu puta kada sam mogao, stalno izgovor ima vremena, sutra cu! MA IMA LI IKUD NA ZALIHI?
BUM BUM...
-probaj nazvati ljude koji su stavljali na njuskalo prije godinu, dvije...čisto sumnjam da je sve prodano. Googlaj "cz 97 njuskalo" pa vidi što ćeš pronaći u zadnje dvije godineberbenn wrote:Steta! Koliko mi se puta dogodilo da kad nesto novo pozelim, nestane! A stotinu puta kada sam mogao, stalno izgovor ima vremena, sutra cu! MA IMA LI IKUD NA ZALIHI?
-slovenski oglasnik bolha ili njihov forum strelec
-ima na stanju u CZUB trgovini u Pragu. Ja sam kupovao jednom od njih, poslao mail da želim pištolj, oni ga poslali u Lovac trgovina i ja kupio
https://prodejna.czub.cz/CZ-97-B-d577.htm
-probaj potražiti u austrijskim trgovinama, čisto sumnjam da je baš sve prodano jer pištolj tek od nedavno nije više u prodaji:
https://froewis.co.at/cz-97-b
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

Po onom kako je pocelo u CZ, eliminacijom iz proizvodne linije legendarnih modela - bojim da je slijedece sta ce izbaciti iz proizvodnje je klasicni CZ75b....berbenn wrote:Steta! Koliko mi se puta dogodilo da kad nesto novo pozelim, nestane! A stotinu puta kada sam mogao, stalno izgovor ima vremena, sutra cu! MA IMA LI IKUD NA ZALIHI?
(ovo je samo moj dojam, da se ne uspanicimo odmah, ali cini mi se da rade u tom smjeru)
Sta cemo, svemu jednom dodje kraj.
Turn better into best!
Intencija CZUB je izbacivanje svih modela na bazi mehanizma 75ice.jolly wrote:Po onom kako je pocelo u CZ, eliminacijom iz proizvodne linije legendarnih modela - bojim da je slijedece sta ce izbaciti iz proizvodnje je klasicni CZ75b....berbenn wrote:Steta! Koliko mi se puta dogodilo da kad nesto novo pozelim, nestane! A stotinu puta kada sam mogao, stalno izgovor ima vremena, sutra cu! MA IMA LI IKUD NA ZALIHI?
(ovo je samo moj dojam, da se ne uspanicimo odmah, ali cini mi se da rade u tom smjeru)
Sta cemo, svemu jednom dodje kraj.
Ostat će 75B jer prodaja i dalje ogromna, i Shadow/TS modeli jer je dobra cijena i najjesnostavija izrada.
75 BD, BD Police, P-01, SP-01, SP-01 TACTICAL, 75D COMPACT, 85B, 97B/D, Phantom...
Sve što je baza 75 mehanizam, pogotovo D (deckocker) modeli su relativno komplicirani (čitaj: skupi za CZ) mehanizmi se smanjuje proizvodnja / ukida / povećava cijena
Veća zarada je na omega mehanizmu i/ili plastici, cijena za korisnika je manja.
nema na čemu.berbenn wrote:Hvala timmy75!
Tanfoglio Stock II i Stock III, Combat i Compact, ima i s kočnicom i decocker kao alternativa? Rade ih u 45 ACP. Imaš blokadu igle, double action okidač, čelični ram...dakle sve je više manje isto kao i 97B.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

Nadajmo se da si u pravu! 
Turn better into best!