CHAT
Re: CHAT
E, imam opet pitanje neka....
Informacije radi. Zanima me vaše mišljenje.
Jel' netko zna kakvo je stanje sa lovstom u Austriji?
Isto kao i kod nas?
Dal' vam je Steyr gun dobar gun?
Navodno je bolji od Glock-a, al' nije toliko razvikan.
Koja je početničko dugo oružje za lovca' Karbin?
Preporuka za model i brend? Ćeza?
---------
BTW, nadam se da LAS neće zatvoriti svoja vrata do kraja godine, nego da će nastaviti.

Isto kao i kod nas?
---------
BTW, nadam se da LAS neće zatvoriti svoja vrata do kraja godine, nego da će nastaviti.
dzg
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Dugo oružje za početak.....sačmarica(dvocijevka) cal 12 ili 16........,karabin univerzalnoga kalibra 30-06,308W,7x64,8x57...
A brendovi?
Ovisi sa kakvim buđetom raspolažeš ?
A brendovi?
Ovisi sa kakvim buđetom raspolažeš ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Sto znaci "dobar pistolj"? Precizan, pouzdan, za sluzbu, sa klasicno streljastvo, za prakticono streljastvo? Kad definiras svrhu nabavke, onda ce neko vec znati preporuciti, ako je za lov, samilosni hitac, svaki je ok. To nije zahtjevna svrha.MatijaX wrote:E, imam opet pitanje neka....
Isto kao i kod nas?
Pocetnicko oruzje za lovca, po meni ' karabin, obrtno cepni, u univerzalnom kalibru 8x57, 308 win, 7x64, ili 30-06.
Ceski modeli pusaka su OK, ali stariji. za novi model cz 600, dali su safety recall, nesto nije u redu. Vracaju ih na servis
Za sitnu divljac sacmarica, po meni bokerica pruza najvise. cal 12/76, danas je najcesci.
Kad definiras budget, o modelima ti neko bude rekao vise rijeci.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Hvala ljudi!
Slažem se sa vama, previše opširno sam postavio svoja pitanja.
Dobar gun? Hm, pa tu većinom sakupljam iskustva od drugih ljudi, jer nemamo neko vlastito.
Volim čuti kako drugi razmišljaju o oružju. Tuđe korisničko iskustvo mi je bitno.
Oružje za streljanu mi treba.
Naime, vele da je ćeza jako precizna, pouzdana (puno metaka ispucanih bez zastoja)....
Meni je 75 baš guba. Vjerujem da su Shadow 2 i Tac. Sport 2 još bolji pištolji. E, tu sada dolazimo do čeličnog guna.
Jedan je osjećaj pucati iz steel gun, a jedan i plastičnjaka.
Nekako ne volim baš polimer.
O.K., ovaj gore spomenuti model Štejera je polimer, al' reko po nekim recenzijama je majka među polimerima.
Iako ljudi vele da je tetejac ćesme, meni je baš guba.
Glock, HS,..... mislim nije to baš to.
S&W tiha patnja, al se bojim da nije pametno uzimati revolver, dok se ne ispraksam sa pištoljima.
Kao i Colt M1911. Uzimamo bi modernu verziju Classis model, kada bi se odlučio.
Za dugo oružje nemam pojma. Budget ovisi o trenutnim primanjima, na kojem poslu ću biti, dal' ću uopće biti u HR, itd....
Al ono, za obične džepne noževe sam spreman iskeširati soma kuna, ako ne i par tisuća kuna za obični EDC nož.
SAK novi dođe nekih 200 kuna. To samo navodim za ilustraciju.
Tanđara, papovka, ...to su moji pojmovi za dugo oružje, a koje nije automatsko.
Chris Reeve noževe dosta plaćam u odnosu na druge noževe koji isto tako rade svoj posao.
Al' kaj mogu kada sam freak za noževe koji mi se svide.
Zato, primjerice nije me briga kakav mobitel nosim.
Ovo gore je još na dugom štapu, al valja biti informiran. Zato cijenim vaša mišljenje iz prve, druge ruke....
Slažem se sa vama, previše opširno sam postavio svoja pitanja.
Dobar gun? Hm, pa tu većinom sakupljam iskustva od drugih ljudi, jer nemamo neko vlastito.
Volim čuti kako drugi razmišljaju o oružju. Tuđe korisničko iskustvo mi je bitno.
Oružje za streljanu mi treba.
Naime, vele da je ćeza jako precizna, pouzdana (puno metaka ispucanih bez zastoja)....
Meni je 75 baš guba. Vjerujem da su Shadow 2 i Tac. Sport 2 još bolji pištolji. E, tu sada dolazimo do čeličnog guna.
Jedan je osjećaj pucati iz steel gun, a jedan i plastičnjaka.
Nekako ne volim baš polimer.
O.K., ovaj gore spomenuti model Štejera je polimer, al' reko po nekim recenzijama je majka među polimerima.
Iako ljudi vele da je tetejac ćesme, meni je baš guba.
Glock, HS,..... mislim nije to baš to.
S&W tiha patnja, al se bojim da nije pametno uzimati revolver, dok se ne ispraksam sa pištoljima.
Kao i Colt M1911. Uzimamo bi modernu verziju Classis model, kada bi se odlučio.
Za dugo oružje nemam pojma. Budget ovisi o trenutnim primanjima, na kojem poslu ću biti, dal' ću uopće biti u HR, itd....
Al ono, za obične džepne noževe sam spreman iskeširati soma kuna, ako ne i par tisuća kuna za obični EDC nož.
SAK novi dođe nekih 200 kuna. To samo navodim za ilustraciju.
Tanđara, papovka, ...to su moji pojmovi za dugo oružje, a koje nije automatsko.
Chris Reeve noževe dosta plaćam u odnosu na druge noževe koji isto tako rade svoj posao.
Al' kaj mogu kada sam freak za noževe koji mi se svide.
Zato, primjerice nije me briga kakav mobitel nosim.
Ovo gore je još na dugom štapu, al valja biti informiran. Zato cijenim vaša mišljenje iz prve, druge ruke....
dzg
colt 1911 je dobar i za pocetnika jedino ih bas i nema puno po rh. imas one tauruse i sl. al to ne bi uzeo da mi plate. Ima u bojnoj Colt competition al je 12k i definitivno ne vrijedi te novce. nije los ali 12k je too much. Imaju i Rugerov 1911, nije ni on los ali dignuli su mu cijenu za 1k nedavno tako da ni to ne vrijedi tih 11k kolko sad traze.
Ljudi kaj mislite o ograničenju naoružavanja u smislu prevencije nasilja među ekipom kaj bi ubjala okolo?
Mislim na nedavni nemili događaj u USA. Bilo je ih je više kroz povijest,....
Znam da je industrija u USA oko naoružanja velika lova, al' da su im i zakoni kao kod nas, uvijek bi bolesnici mogli naći oružje na ilegalnom tržištu ako to baš žele.
Najgore je od svega kaj se dira obične ljude koji koriste oružje na moralni i zakoniti način, te im nepotrebno otežavaju život.
Mislim zabranimo noževe, jer se ljudi ubijaju i noževima.
------------------
HS H11? Kaj mislite o tome gunu?
Mislim na nedavni nemili događaj u USA. Bilo je ih je više kroz povijest,....
Znam da je industrija u USA oko naoružanja velika lova, al' da su im i zakoni kao kod nas, uvijek bi bolesnici mogli naći oružje na ilegalnom tržištu ako to baš žele.
Najgore je od svega kaj se dira obične ljude koji koriste oružje na moralni i zakoniti način, te im nepotrebno otežavaju život.
Mislim zabranimo noževe, jer se ljudi ubijaju i noževima.
------------------
HS H11? Kaj mislite o tome gunu?
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Oruzje je isto ko i auto. Opasna stvar. Ne moze svako dobiti auto u ruke, niti oruzje u ruke.MatijaX wrote:Ljudi kaj mislite o ograničenju naoružavanja u smislu prevencije nasilja među ekipom kaj bi ubjala okolo?
------------------
Osobno mislim, za Ameriku bi trebalo uvesti background check, prije nabavke oruzja. Samo to. Na federalnom nivou za sve drzave.
Realno 99.9% legalih vlasnika oruzja u evropi, koji prolaze proceduru nece napraviti nikakvo nezakonito djelo.
Moze se pretpostaviti da u americi, ima mozda 0.01% problematicnih u ukupnoj popolaciji. To su ascoijalni tipovi, pripadnici eksttemnih skupina, dusevni bolesnici.
Svrha provjere je samo njih eliminirati da ne dodju do oruzja. Prodaja oruzja, ne bi time nicim bila ogranicena, niti bi patila 2A prava vecine gradjana, niti bi se desila neka katastrofa.
Turn better into best!
frulica wrote:Pa i postoji background check, prije svake kupnje oružja provjerava se NICS.jolly wrote: Osobno mislim, za Ameriku bi trebalo uvesti background check, prije nabavke oruzja.
Da,koliko sam ja upoznat u USA isto neces kupiti legalno oruzje dok ti ne provjere dosje.Kod nas se sve svede na isto samo sto te prije smore,duze traje i uzmu ti lovu.
Ne znan kako to funkcionira sada nakon prosvjeda zbog ubojstva Georgea Floyda 2020, ali dobro znam da to do tada uopće nije funkcioniralo. Ja sam bio svjedok u trgovini u New Orleans-ufrulica wrote:...Pa i postoji background check, prije svake kupnje oružja provjerava se NICS...
kod kupnje oko 100 komada kratkog oružja i dosta municije za svaki komad, koja je legalno obavljena u sat dva vrimena i uz policijsku pratnju isporučena na strani trgovački brod
za oko 25 članova posade koji su svi bili kupci. Neću sad imenovati ni ime ni nacionalnost broda i posade, jer to sad nije ni bitno, ali naslutićete i samo o kome se radilo, ali poanta je u tome što je
sve to oružje i streljivo za njih a na svoje ime kupio brodski agent koji nema nikakve ovlasti ni kvalifikacije za trgovinu oružjem, nego samo zato što je državljanin USA koji ima SSN.
Njega je NICS provjerio za čas i nisu našli nikakvu zapreku za prodaju tog oružja. Nemojte me sad pitati što sam ja kupio.
- Attachments
-
- NICS.jpg (15.15 KiB) Viewed 24259 times
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

Prva kupnja u ducanu, nekakva provjera.
Kasnije kad se prodaje "polovno" nikakva provjera. Na savjest prodavca.
Turn better into best!
Masu oružja, može biti i novo iako je "second hand" prodaje se u starinarnicama, Thrift Shop, Pawn Shop, bez ikakve valjane provjere, čak i strancima.jolly wrote:Prva kupnja u ducanu, nekakva provjera.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Sa ovakvim izjavama idete na ruku ovim “demokrato-liberalnim” lažljivim mamlazima.Hawk wrote: Masu oružja, može biti i novo iako je "second hand" prodaje se u starinarnicama, Thrift Shop, Pawn Shop, bez ikakve valjane provjere, čak i strancima.
Da bi u SAD-u mogao prodavati oružje kao pravna osoba (business) moraš ishoditi FFL dozvolu minimalno klase 2.
Tako da te priče o zalagaonicama, starinarnicama i sl. padaju u vodu.
Ovo su kao i priče kojim libtardi plaše glupave mase sa izjavama da u Walmart samo dođeš i kupiš AR15 bez ikakve provjere…a naravno mozak u unakažem MSM-om puši sve te priče jer su ono….glupavi.
…a evo nam i “boraca” za demokracije i slobode…
https://www.foxnews.com/politics/kamala ... otings.amp
Za današnje društvo nema opasnije stvari od demokrata, zelenih i raznih ženskih udruga…
https://www.foxnews.com/politics/kamala ... otings.amp
Za današnje društvo nema opasnije stvari od demokrata, zelenih i raznih ženskih udruga…
- jolly
- Cinker - bojna

Najveca opasnost za prava vlasnika oruzja, je zlouporaba puske ar15, koja dodje u krive ruke.frulica wrote:
Sa ovakvim izjavama idete na ruku ovim “demokrato-liberalnim” lažljivim mamlazima.
Imas primjer nedavno u Kanadi, i Novom Zelandu, kako se to rijesilo. Zabrana puske.
Imam vrlo jednostavno pitanje.
Kako bi ti sprijecio da ar15, ne padne u krive ruke? Samo to. U americi, ili bilo kojoj drugoj zemlji
Postoje 2 nacina, odnosno 3:
1. eliminirati pristup oruzju, kriminalcima, drogerasima, extremistima, problematicnoj djeci. (kako to izvesti?)
2. zabraniti ar15 (kanada, NZ) - vrlo jednostavno za zakondavca, ali ne sprijecava kriminalce u namjeri i crno trziste
3. ne uciniti nista, kriviti drugu stranu na politickoj razini, polarizirati javnost. problem ostaje.
Pa sad, slobodno napisi, kako bi ti. Daj prakticno rjesenje. A ne spekulacija ko kome ide na ruku, po ovom zadnjem modelu.
Kod nas ovaj problem, ne postoji. legalni vlasnici oruzja, ne zloupotrebljavaju svoje oruzje. zasto je to tako?
Turn better into best!