Lovacko drustvo/udruga preporuka
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Re: Lovacko drustvo/udruga preporuka
Povratni info sam dobio od 7 LD-a: 3 pozitivna, 4 negativna. Na kraju sam opet situaciju riješio preko poznanstva - idem popodne na upoznavanje / dogovor. Držte fige, čini mi se kao dobra priča.
Sretno i puno uspjeha. E da moras ispeći i jedno janje po starom obicajuFrancis_Bac0n wrote:Povratni info sam dobio od 7 LD-a: 3 pozitivna, 4 negativna. Na kraju sam opet situaciju riješio preko poznanstva - idem popodne na upoznavanje / dogovor. Držte fige, čini mi se kao dobra priča.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Je li bilo plodonosno ?Francis_Bac0n wrote:Povratni info sam dobio od 7 LD-a: 3 pozitivna, 4 negativna. Na kraju sam opet situaciju riješio preko poznanstva - idem popodne na upoznavanje / dogovor. Držte fige, čini mi se kao dobra priča.
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Jest! Upisah se, bio na čeki u sub. navečer. Bez uspjeha, ali Bože moj. Strpljen - spašen. Sam upis je išao glatko i brzo, tako da imam preporuku ako netko traži LD za sebe u ovom području. Idem opet sutra, a subotu u skupni lov.Mirok wrote:Je li bilo plodonosno ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Uskoro slijedi slika na streki! Cestitam na uspjesnom upisu! 
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Ovako?jolly wrote:Uskoro slijedi slika na streki! Cestitam na uspjesnom upisu!
- jolly
- Cinker - bojna

Dobro za pocetak! Lijepi pogled!Francis_Bac0n wrote:Ovako?jolly wrote:Uskoro slijedi slika na streki! Cestitam na uspjesnom upisu!
(Preporucio bih da leptire vida koji zatezu optiku, a koji ti stoje s desne strane, postavis u vertikalni polozaj, prema gore. Na taj nacin svaki trzaj puske ce ih zatezati)
Streka je drugo.
Kad se divljac poslozi na desni bok, i kad lovci nakon lova odaju pocast divljaci. Uspjesni lovci koji su odstrijelili, stavljaju zelenu grancicu na desnu stranu sesira ili kape.
Slika sa interneta za primjer.
- Attachments
-
- HLS streka.jpg (16.19 KiB) Viewed 17317 times
Turn better into best!
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

@Mirok, javi se u PM - ne bih javno. Uvjeti su, obzirom na veličinu i svinjski fond lovišta, izuzetno dobri.
@Jolly, idem kod Domjankovića ovaj tjedan, pa će mi on obaviti fine tuning puške. Iako, čak je ovako laički složena izuzetno precizna.
@Jolly, idem kod Domjankovića ovaj tjedan, pa će mi on obaviti fine tuning puške. Iako, čak je ovako laički složena izuzetno precizna.
-
Mirok
- Brigadni General

Zašto kažeš laički ?Francis_Bac0n wrote:@Mirok, javi se u PM - ne bih javno. Uvjeti su, obzirom na veličinu i svinjski fond lovišta, izuzetno dobri.
Ono....ako je precizna,to je bitno,zar ne?
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

"Laički" jer sam sam slagao, zdravorazumski. Na 100 m drži grupu, čak iz ruke. Ne želim biti bahat, ovo mi je sve novo i uvik sam otvoren poslušat dobronamjerne (i točne) savjete.
-
Mirok
- Brigadni General

Ako drži grupu.....što više tražiti.
Kod montiranja optike...
Ne znam čija je montaža,ali neko pravilo je bilo da sa polugicom stegneš i kada dođeš do otpora,još stegneš za 90°.
Isključiš polugicu,podigneš na okomito i to je to.
Kod montiranja optike...
Ne znam čija je montaža,ali neko pravilo je bilo da sa polugicom stegneš i kada dođeš do otpora,još stegneš za 90°.
Isključiš polugicu,podigneš na okomito i to je to.
- jolly
- Cinker - bojna

Razumno razmisljanje. Bravo.Francis_Bac0n wrote:"Laički" jer sam sam slagao, zdravorazumski. Na 100 m drži grupu, čak iz ruke. Ne želim biti bahat, ovo mi je sve novo i uvik sam otvoren poslušat dobronamjerne (i točne) savjete.
Dugorocno bih preporucio da se nikad ne opustis sa oruzjem, i da ne padnes pod utjecaj "iskusnih" kojima sve naredno ne treba, jer se podrazumijeva da ne treba.
Tocka pogotka / upucanost, moze se poremetiti iz nepoznatih razloga i od cistog stajanja, ili iz nepoznatih razloga. Ne cesto, ali moze.
Dakle, pusku provjeravaj:
Prije pocetka svake sezone
Nakon svake promjene streljiva
Nakon pada, ili udarca u tlo.
Nakon svakog servisa
Kad god sumnjas.
Realno ce to u praksi biti jednom do dvaput godisnje.
A gadjanje za gust, ili za trening u metu je uvijek dobrodoslo. Za trening ne moras koristiti najkvalitetnije streljivo. Uzmes ono koje ti je najpristupacnije. Korigiras tocku ciljanja, ako nosi malo drugacije, to je najjednostavnije.
Po meni, pusku ces dobro upoznati, sa ne manje od 100 ispaljenih metaka, iz razlicith stavova gadjanja. Ovo smatraj za minimum.
Ali svakako imaj to na umu.
Pusku je vazno dobro upoznati jer ces time steci osjecaj za pusku, i nakon hica razvit ces osjecaj da si dobro pogodio, ili mozda promasio.
Dobro upucana puska, skida desetku na meti, svaki put. Na 100 metara.
Ako se pogodak pomjeri, greska je na strijelcu.
Samo ponavljajuci i trenirajuci gadjanje mozes razviti osjecaj da si nesto krivo, ili dobro napravio.
Divljac ne mora uvijek pokazati reakciju na pogodak, niti mora pasti u vatri.
Sjecam se nekih situacija gdje su manje vjesti lovci pucali, mislili da su promasili, a divljac bi se slucajno pronasla nakon vise dana, neupotrebljiva.
Turn better into best!
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

- jolly
- Cinker - bojna

Svaka cast da nisi posrnuo na ponude lovnih optika, sa povecanjima 20x, 25x itd...Francis_Bac0n wrote:Crossfire 2, 3-9 povećanje.
3-9x je skoro idealni raspon povecanja za svrhu lova po meni. Na allround puski, ja sam obicno u lovu u rasponu povecanja 3 (minimum) do 8x u sumrak. (imam 3-12x56) 12x mi je samo za upucavanje, malo luksuza.
Turn better into best!
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Jolly, jako sam puno čitao prije lovačkog ispita i nabavke oružja. Mislim da sam kupio optimalno oružje / opremu, jedino još neku malo-kalibarku da riješim i sve sam pokrio.