ANKETA: BRAND PISTOLJA - TOP PICK
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: ANKETA: BRAND PISTOLJA - TOP PICK
Znakovito je to.
Klijenti i tržište će prepoznavati sve te nedostatke i odreagirati će.
Platiti (pre) visoku cijenu,dobiti nesavršeni proizvod nije realno.
Ili barem dobiti proizvod za koji ti proizvođač poručuje da zna,da vidi da je makar vizualno nesavršen,a da ga zato boli cipela ,ne ostavlja povjerenje.
Klijenti i tržište će prepoznavati sve te nedostatke i odreagirati će.
Platiti (pre) visoku cijenu,dobiti nesavršeni proizvod nije realno.
Ili barem dobiti proizvod za koji ti proizvođač poručuje da zna,da vidi da je makar vizualno nesavršen,a da ga zato boli cipela ,ne ostavlja povjerenje.
I sam znas kako to ide kada dodju stucni MANGERI i krenu sa Excel tablicama usteda i povecanja profita, najcesce o proizvodu i proizvodnom procesu nemaju pojma nego krecu sa sablonama koje su im isprogramirali na raznim edukacijskiom seminarima koje su platili zlatom !!jolly wrote:razocaravajuce, razocaravajuce...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Imam takve u firmi. I u prijasnjoj firmi. I u firmi prije tog. Vec vidjeno. Vidio sam nekoliko smjena menagmenta, uvijek na ovaj nacin.lex-lutor wrote: I sam znas kako to ide kada dodju stucni MANGERI i krenu sa Excel tablicama usteda i povecanja profita, najcesce o proizvodu i proizvodnom procesu nemaju pojma nego krecu sa sablonama koje su im isprogramirali na raznim edukacijskiom seminarima koje su platili zlatom !!
Ali je problem da pravog menagera je tesko naci.
Taj profil ne kuzi da usteda nije profit. Jer sa losom kvalitetom pada promet.
Stvar je u proizvodu, koji je konkurentan na trzistu. A nakon tog u prometu. Ali ajde ih educiraj.
Ovo sta izgleda da se desava u CZ je tipicno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mislim da je to više vezano za kupovinu Colt-a. Treba nadoknaditi 220 milja. Dobit im je porasla 101% prvenstveno zbog veće operativne profitabilnosti iliti veće marže. To svi vidimo, na proizvodima se štedi i skuplji su. U budućnosti će biti još skuplji jer su potpisali novi kolektivni ugovor sa zaposlenicima i očekuju da će dio troškova prenijeti u prodajnu cijenu.
- jolly
- Cinker - bojna

Svasta cemo jos saznati ovdje.
Jako puno trzista ide po inerciji. (u mnogim industrijama) u smislu, na trzistu kupuju jedan brend jer vjeruju u kvalitetu. Poduprto i marektingom . Pa kupe novi proizvod, istog brenda
Ali ta inercija nije dugog vijeka ako nema ocekivane kvalitete. U svijetu oruzja opekli su se tako dobro, i winchester i remington na primjer.
jedan se oporavio da se vratio starim rjesinjima, drugi pokusava reanimaciju.
A za ovo cemo vidjeti (CZ).
Jako puno trzista ide po inerciji. (u mnogim industrijama) u smislu, na trzistu kupuju jedan brend jer vjeruju u kvalitetu. Poduprto i marektingom . Pa kupe novi proizvod, istog brenda
Ali ta inercija nije dugog vijeka ako nema ocekivane kvalitete. U svijetu oruzja opekli su se tako dobro, i winchester i remington na primjer.
jedan se oporavio da se vratio starim rjesinjima, drugi pokusava reanimaciju.
A za ovo cemo vidjeti (CZ).
Turn better into best!
Kad sam vidio onu drvenu kuglu na ručici zatvarača na ČZ600, mrak mi je pao na oči. Pa se pitam, zar je moguće da firma koja je nekad radila Brno Super s Kersten i Purdey bravama, i H&H "vatrama", spala na to da na puške stavlja takve trice i kučine. Znam da svaka obrada košta, ali s današnjim CNC strojevima, koji su brzi, precizni i veoma flekesibilni, sve ono što je nekad bilo i uz mukotrpni ručni rad, sve to danas strojevi naprave bolje i brže. Stvar je u tome koliko je osoblje obučeno i koliko se truda ulaže u kvalitetu. Prva je ulazna kontrola. Tu sve počinje, od materijala do alata. Dalje ide proizvodna i završna kontrola. Znam, neki će reći da tržište to sve regulira. To je točno, ali kad inrercija kupovanja zbog nekadašnje kvalitete ode ipak u jarugu, izići van kasnije s boljom kvalitetom i povratiti tržište uzmo puno duže i mukotrpnije. Zato su tolike firme i propale.
Međutim, u svemu tome dio kupaca sami sebi čine medvjeđu uslugu. To kod nas nije tako izraženo kao u SAD, ali neki kupci ko manijaci kupuju oružje gotovo na kašete. I onda cvile i jauču ako proizvođač podigne samo malo cijenu. Kad je nedavno Colt izišao s novim Python, trebali ste vidjeti otrovne komentare o tome zašto takav revolver košta $1500, kad sličan S&W ili Ruger košta $200-300 manje. Ko da se Python kupuje svaki mjesec dana jedan. Ali taj "el cheapo" mentalitet je kod mnogih duboko usađen.
Kad kupujem oružje, najprvo odredim koju kvalitetu želim, odnosno mogu prihvatiti, i koliko to ide u okvirnu cijenu koju mogu platiti. Nemam nikakve super skupe puške i revolvere, niti ih tražim, ali nije mi ni na kraj pameti kupovati trećerazredno oružje samo da mi se gomila u ormaru. Radije imam manju količinu pristojne kvalitete koju ću koristiti, a ne gomilu iz koju ću uzeti mali dio s vremena na vrijeme, a ostalo leži. Kad sam bio na prodajnim izložbama ("gun show") u Kanadi i SAD, neki koji drže do sebe ne dozvoljavaju svašta. Ali oni drugi, uglavnom srednji i manji, najviše je bilo kojekakav šrot i škljocare da je to bilo samo za u kantu pa u staro željezo. I što je još zanimljivije, ti koji su to prodavali su hrpu toga vukli s jednog mjesta na drugo, i to je trajalo koji put i po godinu dana, i duže. Nikad nisam razumio kako im se dalo sve to vrijeme vući na izložbu i s izložbe jednu te istu kramu, bez ikakve šanse da se ikad proda. Ako ništa drugo, vući stalno okolo gomilu oružja je i kockanje s odgovornošču ako se izgubi ili bude ukradeno. Jer koliko god to bila krama, ipak je oružje.
Međutim, u svemu tome dio kupaca sami sebi čine medvjeđu uslugu. To kod nas nije tako izraženo kao u SAD, ali neki kupci ko manijaci kupuju oružje gotovo na kašete. I onda cvile i jauču ako proizvođač podigne samo malo cijenu. Kad je nedavno Colt izišao s novim Python, trebali ste vidjeti otrovne komentare o tome zašto takav revolver košta $1500, kad sličan S&W ili Ruger košta $200-300 manje. Ko da se Python kupuje svaki mjesec dana jedan. Ali taj "el cheapo" mentalitet je kod mnogih duboko usađen.
Kad kupujem oružje, najprvo odredim koju kvalitetu želim, odnosno mogu prihvatiti, i koliko to ide u okvirnu cijenu koju mogu platiti. Nemam nikakve super skupe puške i revolvere, niti ih tražim, ali nije mi ni na kraj pameti kupovati trećerazredno oružje samo da mi se gomila u ormaru. Radije imam manju količinu pristojne kvalitete koju ću koristiti, a ne gomilu iz koju ću uzeti mali dio s vremena na vrijeme, a ostalo leži. Kad sam bio na prodajnim izložbama ("gun show") u Kanadi i SAD, neki koji drže do sebe ne dozvoljavaju svašta. Ali oni drugi, uglavnom srednji i manji, najviše je bilo kojekakav šrot i škljocare da je to bilo samo za u kantu pa u staro željezo. I što je još zanimljivije, ti koji su to prodavali su hrpu toga vukli s jednog mjesta na drugo, i to je trajalo koji put i po godinu dana, i duže. Nikad nisam razumio kako im se dalo sve to vrijeme vući na izložbu i s izložbe jednu te istu kramu, bez ikakve šanse da se ikad proda. Ako ništa drugo, vući stalno okolo gomilu oružja je i kockanje s odgovornošču ako se izgubi ili bude ukradeno. Jer koliko god to bila krama, ipak je oružje.
- jolly
- Cinker - bojna

Ups!Onty wrote:Kad sam vidio onu drvenu kuglu na ručici zatvarača na ČZ600,
Mjenjaju se generacije, pa nove generacije kupuca ni ne znaju sta se nekad radilo, a usporedjuju prema cijeni ostalih prozvodjaca.Onty wrote: Međutim, u svemu tome dio kupaca sami sebi čine medvjeđu uslugu. .
Pa se na trzistu konkurira cijenom, a ne necim sto bi smo nas dvojica nazvali kvalitetom.
Treba reci jos nesto, moderni nacin proizvodnje, i uplivavanje cijevi, vodi do jako preciznih pusaka danas, i u jeftinoj cijeni.
Pa kad je puska precizna, jeftina, i napravi "bang" kad stisnes okidac, ovo zadovoljava ogroman dio trzista.
Turn better into best!
Dobar zakljucak, tesko mu se suprostaviti !jolly wrote:....Pa kad je puska precizna, jeftina, i napravi "bang" kad stisnes okidac, ovo zadovoljava ogroman dio trzista.
Glavni PROBLEM modernog managmenta i trgovine za naivce je par zivih generacija nase dobi koji dobro znaju kako se mjeri kvalitet pa ih ne mozes muljati PR-m i glupim marketingom. "Dobro" oruzuje se moze prenositi sa koljena na koljeno bez ikakvih problema samo neka je bilo bar minimalno odrzavano, naravno da to nije nikome u interesu i treba prekinuti tu praksu... Kupis auto sa rednom diesel pumpom, bez elektonike ima 3000 cm3 i 120 KS diferencijale i mjenjac od manjeg kamiona pa se cudis sto vozi 30g bez kvara !!! E NE MOZE !!!
Nemoguće je Nemoguće
Koliko vidim ovdje https://www.americanhunter.org/media/0p ... -stock.jpg , izgleda mi kao drvo. Ili plastična imitacija drveta.jolly wrote:Ups!![]()
U pravu si. Ipak, ako nema barem nešto estetike, ne hvala, toljage me ne zanimaju, pa da nose i 10 mm na 200 metara. Python, iako odavno cijenjen kao kvalitetan revolver, iznad prosjeka, nikad ne bi imao takvu uspjeh na tržištu da se konstruktori nisu potrudili pa ga oblikovali da je zaslužio da uđe u anale designa.jolly wrote:...Mjenjaju se generacije, pa nove generacije kupuca ni ne znaju sta se nekad radilo, a usporedjuju prema cijeni ostalih prozvodjaca.
Pa se na trzistu konkurira cijenom, a ne necim sto bi smo nas dvojica nazvali kvalitetom.
Treba reci jos nesto, moderni nacin proizvodnje, i uplivavanje cijevi, vodi do jako preciznih pusaka danas, i u jeftinoj cijeni.
Pa kad je puska precizna, jeftina, i napravi "bang" kad stisnes okidac, ovo zadovoljava ogroman dio trzista.
U to što spominješ treba staviti i Tokareva M57. Ja sam kao klinac, doduše s naslona, uspjevao na nekih 50-tak metara dobiti pogotke u manje od 15 cm. Ljudi koji su zaista dobri strijelci, mi rekoše da je to dosta precizno oružje. Razumjem da su se u Tuli pripremali za rat pa daj što brže i što veću količinu, samo da radi. Ali mi ne ide u glavu da je netko u komšija bio toliko tup i glup da se to isto proizvodi za civilno tržište i dan danas. Zanima me samo tko to još kupuje? A što tek reći za ona rugla u 10 mm Auto i 45 ACP https://oruzjeonline.com/2018/11/24/kom ... m57-1-deo/
Tkođer, doslovno mi morbidno izgledaju neki od poluatomatskih pištolja s vanjskim udaračem nakrpljenim na postojeće modele. Očito, kad su u marketingu vidjeli da ljudi ipak žele pištolje s vanjskim udaračem-kokotom, samo su ga nakalemili na već postojeći oblik pištolja s unutrašnjim udaračem-iglom. Bi ste li ovo kupili:
https://www.ruger.com/products/sr22Pistol/models.html
https://waltherarms.com/wp-content/uplo ... ack_RS.png
A što tek reći za ovo http://i77.photobucket.com/albums/j73/C ... g~original . Navodno je zatvarač rađen od neke vrste cinčane legure, a ne od čelika.
Ja ih ne bih uzeo da da mi još i debelo plaćaju.
Još grđe i nezgrapnije, Beretta Neos:
https://www.safesidetactical.com/prodim ... AULT-l.jpg
S druge strane, predratne Beretta M34 i M35:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... parent.jpg
https://modernfirearms.net/userfiles/im ... 739426.jpg
Pogledajte samo položaj udarača kad je zapet.
Poanta je; oružje jednostavno ne treba biti ružno i nezgrapno, pa da je i najjeftinije.
https://www.safesidetactical.com/prodim ... AULT-l.jpg
S druge strane, predratne Beretta M34 i M35:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... parent.jpg
https://modernfirearms.net/userfiles/im ... 739426.jpg
Pogledajte samo položaj udarača kad je zapet.
Poanta je; oružje jednostavno ne treba biti ružno i nezgrapno, pa da je i najjeftinije.
- jolly
- Cinker - bojna

M57 je cudna zvijerka.Onty wrote:
U to što spominješ treba staviti i Tokareva M57.
Ja bih ga opisao kao Colt 1911 Balkana. (pa i jest napravljen na osnovu coltovog dizajna).
Cudna kombinacija potcjenjenog, a ipak istovremeno lokalno kultnog pistolja.
Mislim da je nepoderiv. I mislim da je kvalitetan, napravljen od zeljeza, klasicne koncepcije, ali treba biti svjestan ogranicenja (da ne kazem nedostataka)
Nedostatak, bih ipak rekao da je preciznost. S njim se moze pogoditi, daleko od tog, ali ne moze konkurirati nekom prosjecnom novijem pistolju.
Drugi nedostatak je improvizacija kocnice na prvom zubu udaraca, koja se nije pokazala posve sigurnom, kod padova na pod.
Mozda civilne varijante za izvoz ovaj nedostatak nadoknadjuju, posebno ugradjenom klasicnom kocnicom sa strane navlake.
U Rijeci, tradicionalno se radi turnir TT kup, jednom godisnje, i ovo odrzava taj pistolj na zivotu u sportskom streljastvu.
Kalibar nije uobicajen, 7.62x25, i streljivo ima vecu cijenu od prosjecne devetke. Proizvodi PPU i Sellier Bellot. (FMJ, i JHP)
Postoje i verzije u 9mm, ali nekako mi to nije to. Taj pistolj mora biti u 7.62. (po meni)
Svi zastavini komercijalni pistolji prije CZ 99 (CZ999) zasnovani su na bazi M57
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Iako nije direktno vezano za temu, da li zna neko sta znace slova SF(19), od imena modela pistolja iz HS produkta?
(Nekadasnji XD, znacio je extreme duty, pa ima li SF neko znacenje?)
(Nekadasnji XD, znacio je extreme duty, pa ima li SF neko znacenje?)
Turn better into best!
Da nije Special Forces? Ili Strike Fire? I mene zanima!
BUM BUM...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

meni glock imam ga i oase mi ko sisa, al sad si razmisljam da bi cak probao kad iduci puta budem kupovao pistolj da probam uzet onaj canik tp9 mete. ili kak se vec zove cini mi se dosta zanimljiv i ono sto sam vidio recenzije likovi su zadovoljni iako je to sad upitno kolko je njih placeno a kolko ih je napravilo iskrenu recenziju.
Nedavno sam imao priliku pucati iz Canika tp9 mete sf, malo su im cudni ti nazivi i tesko je sve povatati, ali to je pistolj velicine glocka 19. Okidac odlican, iako mi je u tih ispucanih 50 komada dva puta ostala cahura u pistolju nakon ispucanog metka. Ciljnici isto dobri, tri tocke, prednja fiber. Na kraju ipak uzea Glock 17.5 kao prvi pištolj. Mozda bi bilo bolje da sam uzea Mete SFT model.dundoivica wrote:meni glock imam ga i oase mi ko sisa, al sad si razmisljam da bi cak probao kad iduci puta budem kupovao pistolj da probam uzet onaj canik tp9 mete. ili kak se vec zove cini mi se dosta zanimljiv i ono sto sam vidio recenzije likovi su zadovoljni iako je to sad upitno kolko je njih placeno a kolko ih je napravilo iskrenu recenziju.
2 zastoja na 50 metaka? Ako je do pištolja, previše.pajdec wrote:Nedavno sam imao priliku pucati iz Canika tp9 mete sf, malo su im cudni ti nazivi i tesko je sve povatati, ali to je pistolj velicine glocka 19. Okidac odlican, iako mi je u tih ispucanih 50 komada dva puta ostala cahura u pistolju nakon ispucanog metka. Ciljnici isto dobri, tri tocke, prednja fiber. Na kraju ipak uzea Glock 17.5 kao prvi pištolj. Mozda bi bilo bolje da sam uzea Mete SFT model.dundoivica wrote:meni glock imam ga i oase mi ko sisa, al sad si razmisljam da bi cak probao kad iduci puta budem kupovao pistolj da probam uzet onaj canik tp9 mete. ili kak se vec zove cini mi se dosta zanimljiv i ono sto sam vidio recenzije likovi su zadovoljni iako je to sad upitno kolko je njih placeno a kolko ih je napravilo iskrenu recenziju.
Glock 17.5, cca 2000 komada, 0 zastoja.
μολὼν λαβέ
ČZ Shadow 2, novi.
Loše postavljena opruga, umjesto da leži u ovom kanaliću, taj lijevi krak opruge naslanja se na stijenku rama i ne radi baš ništa. Pištolj radi ali DA i reset nisu kakvi bi mogli i trebali biti.
Razlog: 99% sam siguran da se ili nekome ne da, ili je politika tvornice da se ne troše sati na podešavanje.
Rješenje: sigurno sat vremena posla da se to sredi, ako osoba zna što radi i ima alat.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

Da, platiti majstora.... Ali to je tako neugodno... To kosta...timmy75 wrote: Razlog: 99% sam siguran da se ili nekome ne da, ili je politika tvornice da se ne troše sati na podešavanje.
Rješenje: sigurno sat vremena posla da se to sredi, ako osoba zna što radi i ima alat.
Turn better into best!
Izgleda da sam ja jedini koji troši Browning HP... Da li me to čini hipsterom?