Streljivo za .308 Tikku
Re: Streljivo za .308 Tikku
Ja sam kod nas vidio samo 149 grs, što postoje i od 145?Stargazer wrote:
Nasao sam u Madarskoj .308 ako nekoga zanima, i to dosta jeftino a meci su dobri.
S&B FMJ 145 Graina je 1.06 eura
PPU FMJBT 145 graina je mislim 0.86 Eura.
Cijene su odlične, 70-100% manje nego kod nas
Ovo bih odradio kako je Jolly poslao iz uputa od Bergare. Mit ili ne, neće mi biti teškofricky wrote: Daj napisi kakoo misliš razrađivati cijev? Neki lazu da je to mit neki da treba razraditi !!!
Ma to ti je sve prodano i dok platiš papire neće te ispasti jeftinije nego kod nas a i benzin košta.
Ako ne kupuješ 10 000kom.
Imaš kod Hriste GGG 308 oko 1,16 je bio 308 a 223. 0,7 eur vjerovatno ćeš dobiti popust ako je veća količina.
Ako ne kupuješ 10 000kom.
Imaš kod Hriste GGG 308 oko 1,16 je bio 308 a 223. 0,7 eur vjerovatno ćeš dobiti popust ako je veća količina.
Nema, sam odes sa europskom oruznom propusnicom i osobnom.Mirok wrote:Kolika je taksa za kupnju municije u Mađarskoj ?
Ima S&B .308 147 graina za 1.06 eura.
Javi mi se u DM pa ti posaljem linkove i mailove od trgovina.oxyde wrote:Ja sam kod nas vidio samo 149 grs, što postoje i od 145?Stargazer wrote:
Nasao sam u Madarskoj .308 ako nekoga zanima, i to dosta jeftino a meci su dobri.
S&B FMJ 145 Graina je 1.06 eura
PPU FMJBT 145 graina je mislim 0.86 Eura.
Cijene su odlične, 70-100% manje nego kod nasMora se kod njih ići u shopping pretpostavljam? Koji grad?
Ovo bih odradio kako je Jolly poslao iz uputa od Bergare. Mit ili ne, neće mi biti teškofricky wrote: Daj napisi kakoo misliš razrađivati cijev? Neki lazu da je to mit neki da treba razraditi !!!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
EU o propusnica ? Za municiju?Stargazer wrote:Nema, sam odes sa europskom oruznom propusnicom i osobnom.Mirok wrote:Kolika je taksa za kupnju municije u Mađarskoj ?
Prije je bila taxa i policija je izdavala odobrenje...
Ovisi od drzave do drzave, a kako smo u Schengenu odobrenje nije potrebno za zemlje gdje se ne izdaje dozvola za nabavu streljiva(za sloveniju treba, za madarsku ne treba)Mirok wrote:EU o propusnica ? Za municiju?Stargazer wrote:Nema, sam odes sa europskom oruznom propusnicom i osobnom.Mirok wrote:Kolika je taksa za kupnju municije u Mađarskoj ?
Prije je bila taxa i policija je izdavala odobrenje...
Od kada to.
https://gov.hr/beta-komentari/1540
Samo ako je upisano i EU propusnicu, i to do 500 kom po oružju, maks. 3.
A tko je upisao ono što se tek kupilo?
https://gov.hr/hr/unos-i-iznos-oruzja-i ... unije/1538
Prijepis maila od Policije.IB43 wrote:Od kada to.
Pozdrav,
Imam 2 pitanja za Vas.
Prvo je moram li izvaditi europsku suglasnost za unos streljiva i oruzja u Hrvatsku ako kupujem od fizicke osobe i nadjemo se na Hrvatsko-Slovenskoj granici?
Drugo pitanje je moram li izvaditi europsku suglasnost za kupnju streljiva od trgovine iz Mađarske ako su mi oni rekli da je sa njihove strane ta potvrda nepotrebna i da samo treba donijeti Europsku oružanu propusnicu na uvid jer više nema granice otkada smo ušli u Schengen. Staviti cu prilog njihovog maila.
Lp,
Poštovani,
Republika Hrvatska je od 1.1.2023. godine ušla u schengesnko područje, nema više kontrole na državnoj granici sa Slovenijom i Mađarskom.
Sukladno članku 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja streljivo za oružje B kategorije može posjedovati samo osoba koja ima važeći oružni list ili važeće odobrenje za nabavu oružja ili europsku oružnu propusnicu ili drugu ispravu o oružju izdanu na temelju međunarodnih ugovora. Također streljivo se smije prodati ili predati samo onome tko ima važeći oružani list ili važeće odobrenje za nabavu oružja.
S poštovanjem
500 metaka je ograniceno samo za lov.
"Ako je svrha lov, hrvatski državljani i državljani trećih zemalja mogu prenijeti do tri komada odgovarajućeg oružja, 500 komada streljiva za lovačko oružje s glatkim cijevima te 100 komada streljiva za lovačko oružje s užlijebljenim cijevima (ne smiju ih prodavati). Za sportska natjecanja ograničenja nisu propisana."
Za sportska ogranicenja nije propisano, uredno su me pustali preko Slovensko Hrvatske granice i sa 4000 metaka za koje sam imao dokumentaciju.
Ovo je mail od trgovine u madarskoj.
Guntopia.
Good morning,
Thanks for the message.
If you come to our premises to collect ammunition all you need is your European Firearms Permit and it must have firearms on the permit of the calibre you wish to purchase.
So your EFP must have 9x19, 5.56/.223 and .308.
Many thanks & kind regards.
Guntopia
Proshooting
What do you need document wise for me to buy ammo from you?
Just European weapons pass or something else?
Best regards,
ProShooting Info via trinity-soft.hu
Mon, Apr 3, 10:59 AM (9 days ago)
to me
Good day,
I need an European weapon pass and ID.
Regards
Adrian Szabo
Proshooting Kft.
Nije ti MUP odgovorio ništa, citirali stavku iz zakona. Pitaj ih treba li trgovac u Mađarskoj upisati to streljivo negdje ili ti. Ako nigdje nije upisano to može postati veliki problem.
U Madarskoj upisu streljivo i broj Europske propusnice i to je to. Kao sto kod nas upisuju kolko metaka prodaju i podatke iz dozvole.IB43 wrote:Nije ti MUP odgovorio ništa, citirali stavku iz zakona. Pitaj ih treba li trgovac u Mađarskoj upisati to streljivo negdje ili ti. Ako nigdje nije upisano to može postati veliki problem.
Nisu rekli da ne smijem kupovat streljivo, samo da ono za prijelaz granice vise nije potrebno.
Ništa ti nisu rekli. Ide li to iz Mađarske u RH?
Ne možeš tek tako uvesti streljivo u državu. Svaki komad streljiva je registriran, tko ga je uvezao i kome ga je prodao.
Sada ti ode u Mađarsku po streljivo kao po par patika. Stati na loptu i dobro se raspitati. Osim nezakonitog posjedovanja, ovo ima i elemente međunarodnog šverca, a to je jako ozbiljno.
Malo se bolje raspitaj kako to ide. Konkretan odgovor.
Ne možeš tek tako uvesti streljivo u državu. Svaki komad streljiva je registriran, tko ga je uvezao i kome ga je prodao.
Sada ti ode u Mađarsku po streljivo kao po par patika. Stati na loptu i dobro se raspitati. Osim nezakonitog posjedovanja, ovo ima i elemente međunarodnog šverca, a to je jako ozbiljno.
Ja sam se raspitao, policija mi je napisala da vise nije potrebna dozvola, pogotovo madjarima jer oni je ni nemaju s njihove strane za streljivo vec samo za oruzje.IB43 wrote:Ništa ti nisu rekli. Ide li to iz Mađarske u RH?
Ako ista bude upitno pokazat cu mail koji sam dobio. Ja sam im dodatna pitanja postavio ali mi nisu odgovorili. Kada se odluce jasne zakone napisat super, dotle idemo onak kak nam oni kazu putem mailova.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ko misli biti siguran za kupovinu izvan zemlje:
1. provjeriti s nasim mup-om pravila oko uvoza
2. provjeriti s trgovcem oko izvoza u zemlji gdje se kupuje
3. provjeriti s policijom u zemlji transita kroz koju se prolazi (na pr transit kroz sloveniju, ako se kupuje u Austriji)
4. Pismene odgovore isprintano, imati sa sobom, uz pratecu dokumentaciju.
Sve mimo tog po meni nije preporucljivo
3. provjeriti s policijom u zemlji transita kroz koju se prolazi (na pr transit kroz sloveniju, ako se kupuje u Austriji)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pa sve sam ih to trazio.jolly wrote:Ko misli biti siguran za kupovinu izvan zemlje:
Cak sam u mail prema MUPu stavio prepisku sa trgovinama iz madarske gdje mi je izricito receno da mi je potrebna samo europska oruzna propusnica. Jasno sam napisao pitanja i naveo sve.
"Poštovani,
Republika Hrvatska je od 1.1.2023. godine ušla u schengesnko područje, nema više kontrole na državnoj granici sa Slovenijom i Mađarskom."
Ona europska suglanost je po zakonu potrebna za prijelaz granice, nema prijelaza granice jer granice vise nema, kako su u policiji odgovorili.
Ništa od toga oni tebi nisu napisali. U njihovom mailu je doslovno copy/paste članka 30 stavke 3.
Sretno.
Sretno.
Onda nek nadju nove ljude.IB43 wrote:Ništa od toga oni tebi nisu napisali. U njihovom mailu je doslovno copy/paste članka 30 stavke 3.
Sretno.
Ja sam im jasno naveo pitanja, naveo da je trgovina u madarskoj, stavio prijepisku mailova s madarskom, ako oni ne mogu shvatiti pitanje, na kraju dana nije moj problem. I pokazao sam pozaniku iz policije, i on je tumacio isto kao ja.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Znamo mi da si ti odlikas!Stargazer wrote:
Pa sve sam ih to trazio.
Turn better into best!
Mislim, tumacim onako kako su napisali.jolly wrote:Znamo mi da si ti odlikas!Stargazer wrote:
Pa sve sam ih to trazio.
Sta mi ta suglasnost znaci kad nema granice i kad madjarima to ne treba. I jos je policija napisala da smo u Schengenu.
Ogranicenje za prijenos metaka nemam kako i je navedeno u zakonu.
Donosim one dokumente koje me madarska trgovina trazi.
Zakon o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja
je interesantan na ovu temu.
Džaba ti je što si pitao kada ti ništa nisu odgovorili.
Trebaš konkretni odgovor.
Smijem li u Mađarskoj kupiti streljivo i unjeti u RH? Da ili Ne.
Treba li streljivo prijaviti? Da ili Ne
Ako treba, tko vrši prijavu? Trgovac ili kupac.
Koliko se najviše smije kupiti i unjeti? Toliko i toliko komada.
To ti treba, a ne copy/paste članka iz zakona.
Ti uopće nisi dobio odgovor od MUPa. Zakon skineš i isprintaš cijeloga, ne treba ti slati mailove za to.
Ima nešto u onom zakonu gdje se spominju i neke kazne za iznad 500 kom streljiva.
je interesantan na ovu temu.
Džaba ti je što si pitao kada ti ništa nisu odgovorili.
Trebaš konkretni odgovor.
Smijem li u Mađarskoj kupiti streljivo i unjeti u RH? Da ili Ne.
Treba li streljivo prijaviti? Da ili Ne
Ako treba, tko vrši prijavu? Trgovac ili kupac.
Koliko se najviše smije kupiti i unjeti? Toliko i toliko komada.
To ti treba, a ne copy/paste članka iz zakona.
Ti uopće nisi dobio odgovor od MUPa. Zakon skineš i isprintaš cijeloga, ne treba ti slati mailove za to.
Ima nešto u onom zakonu gdje se spominju i neke kazne za iznad 500 kom streljiva.