Uvoz vatrenog oružja preko Hrvatske pošte
Uvoz vatrenog oružja preko Hrvatske pošte
Zna li itko da li se može uvesti vatreno oružje preko Hrvatske pošte? Naime, našao sam izvoznika koji se koristi domaćom poštom, i napomenuli su mi da troškovi mogu biti znatno niži ako naša pošta može zaprimiti vatreno oružje izvana. Probao sam zvati HP na 072-303-304, njihov telefon za informacije, nema šanse dobiti ikog nakon podužeg čekanja.
Re: Uvoz vatrenog oružja preko Hrvatske pošte
Nikada zvati za ovakva pitanja!!!Onty wrote:Zna li itko da li se može uvesti vatreno oružje preko Hrvatske pošte? Naime, našao sam izvoznika koji se koristi domaćom poštom, i napomenuli su mi da troškovi mogu biti znatno niži ako naša pošta može zaprimiti vatreno oružje izvana. Probao sam zvati HP na 072-303-304, njihov telefon za informacije, nema šanse dobiti ikog nakon podužeg čekanja.
Trazi pisani odgovor putem maila ili dopisa. Tako ces imati pisano kad neko u posti na salteru ne bude imao pojma jel se to moze ili ne.
To je jedna od stvari što me u Hrvatskoj zaista smeta. Neki stave telefonske brojeve na internet stranicu samo za dekoraciju, da sve to izgleda kao da je firma u Švicarskoj ili Njemačkoj, a kad zoveš, načekaš se, što kažu, za mlade dobiti. Ako itko i odgovori. Neozbiljno i neodgovorno.Mirok wrote:Iz iskustva znam da se na tome broju načeka.
Može im se poslati i email.
Može. Poslano nizozemskom poštom, HP dostavila do vrata.
Čak je poštar htio ostaviti paket pred vratima, jer nisam bio doma

Čak je poštar htio ostaviti paket pred vratima, jer nisam bio doma
Last edited by timmy75 on 19 Apr 2023, 14:21, edited 1 time in total.
Put your money where your mouth is.
Ja sam isto tak dobio metke jednom, bez da mi je trgovina rekla da su mi poslali. U hrvatskoj je to ilegalno, mora ici posebna posiljka.timmy75 wrote:Može. Poslano nizozemskom poštom, HP dostavila do vrata.
Čak je poštar htio paket pred vratima, jer nisam bio doma![]()
![]()
Za municiju i aktivne reloading komponente je standardni postupak da ide posebna pošiljka jer se radi o prometu eksplozivnih sredstava.
E sad za oružje...
Ja sam prošli mjesec iz Austrije uvezao oružje gdje sam se dobrano namučio da nađem prevoznika pošto Austrijska pošta od 2010 ne vrši prevoz oružja. E sad, kad sam konačno našao prevoznika, on je poslao oružje UPS-om. Što vjerojatno znači da sam mogao kontaktirati UPS direktno.
E sad za oružje...
Ja sam prošli mjesec iz Austrije uvezao oružje gdje sam se dobrano namučio da nađem prevoznika pošto Austrijska pošta od 2010 ne vrši prevoz oružja. E sad, kad sam konačno našao prevoznika, on je poslao oružje UPS-om. Što vjerojatno znači da sam mogao kontaktirati UPS direktno.
Nakon što svi papiri i dozvole u drugim državama budu sređeni, može li se oružje osobno preuzeti i donijeti u Hrvatsku, bez da ide preko pošte ili kurirskih kompanija?
Najviše me zanima za Sloveniju, Austriju, Njemačku, Italiju, Mađarsku, Češku.
Provjereno može za prve tri navedene države. Sve ovisi o prodavaču, oni najčešće ne žele mjenjati ustaljene navike.Onty wrote:Nakon što svi papiri i dozvole u drugim državama budu sređeni, može li se oružje osobno preuzeti i donijeti u Hrvatsku, bez da ide preko pošte ili kurirskih kompanija?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Zadnje 3 kupovine u Sloveniji sam obavio uz osobno preuzimanje.Onty wrote:Nakon što svi papiri i dozvole u drugim državama budu sređeni, može li se oružje osobno preuzeti i donijeti u Hrvatsku, bez da ide preko pošte ili kurirskih kompanija?
Uvijek slijediti upute trgovca, a to se najvise odnosi na administrativnu proceduru.
(svaki trgovac ima nesto drugaciju proceduru)
Kad javi da je spremno, odes i podignes.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Marko2Marko
- Desetnik

praktički vse trgovine u sloveniji neče slati oržuja nama u sloveniji, moraš osobno otiči po nju.
ali neznam kako je to za pošiljanje u inozemstvo kod slovenskih trgovaca (večina to NE radi); možda koja trgovina u sloveniji pošalje, ali to vjerovatno neče biti jeftino ako je sve po papirima i pravim kurirom.
ali kao fizička osoba, pošta slovenije te neče pitati šta je u paketu, pa tako možeš slati svašta ako ne pregledavaju. a čak iz inozemstva, kad su iz njemačke slali puške u sloveniju, pošta slovenije nije pitala šta je unutra u paketu, i tako su ljudi dobivali normalne puške i pištole u navadnome poštnome paketu.
ja sam dobio pušku iz njemačke u jednome paketu cijev i akciju i u drugome kundak prije par godina; sa normalnom poštom. jer kod njihovih zakona to tada nije bilo oružje i se slalo normalnim poštom; legalno. a pošta slovenije ništa nije pitala šta je unutra.
ali neznam kako je to za pošiljanje u inozemstvo kod slovenskih trgovaca (večina to NE radi); možda koja trgovina u sloveniji pošalje, ali to vjerovatno neče biti jeftino ako je sve po papirima i pravim kurirom.
ali kao fizička osoba, pošta slovenije te neče pitati šta je u paketu, pa tako možeš slati svašta ako ne pregledavaju. a čak iz inozemstva, kad su iz njemačke slali puške u sloveniju, pošta slovenije nije pitala šta je unutra u paketu, i tako su ljudi dobivali normalne puške i pištole u navadnome poštnome paketu.
ja sam dobio pušku iz njemačke u jednome paketu cijev i akciju i u drugome kundak prije par godina; sa normalnom poštom. jer kod njihovih zakona to tada nije bilo oružje i se slalo normalnim poštom; legalno. a pošta slovenije ništa nije pitala šta je unutra.
Poštovani,
nastavno na Vaš upit koji ste nam dostavili putem elektroničke pošte dana 19. travnja 2023.godine obavještavamo Vas da se vatreno oružje ne može slati putem Hrvatske pošte.
S poštovanjem,
Vaša Hrvatska pošta
HP - Hrvatska pošta d.d.
Odgovor od jucer. Pretpostavljam da onda ne smiju ni dostave radit. Ali izgleda da ni ne znaju sto je u posiljci.
nastavno na Vaš upit koji ste nam dostavili putem elektroničke pošte dana 19. travnja 2023.godine obavještavamo Vas da se vatreno oružje ne može slati putem Hrvatske pošte.
S poštovanjem,
Vaša Hrvatska pošta
HP - Hrvatska pošta d.d.
Odgovor od jucer. Pretpostavljam da onda ne smiju ni dostave radit. Ali izgleda da ni ne znaju sto je u posiljci.
Moje oružje iz Nizozemske poslano običnom poštom. Na kutiji je bila carinska deklaracija, rendgenski pregled gdje je na nizozemskom i engleskom jeziku stajalo da se radi o vatrenom oružju. Donio poštar. Čak sam ispis praćenja pošiljke donio u MUP da vide kad sam preuzeo. Sve je prošlo u redu.
Nisam baš siguran da je to točno. A sumnju mi budi to što se u odgovoru ne navodi nikakav zakon ili pravilnik.Stargazer wrote:Poštovani,
S poštovanjem,
Vaša Hrvatska pošta
HP - Hrvatska pošta d.d.
Pogledao sam Pošiljke sa zabranjenom robom, https://www.posta.hr/posiljke-sa-zabranjenom-robom/1398 , tamo nema ništa o zabranii slanja oružja.
Zatim sam pogledao Zakon o poštanskim uslugama, https://www.zakon.hr/z/249/Zakon-o-po%C ... m-uslugama , ni tamo nema ništa o zabranii slanja oružja.
Također, da li je na pošti iz Nizozemske trebalo deklarirati oružje? Ako je, ne vjerujem da bi Nizozemci preuzeli pošiljku i poslali u Hrvatsku da nisu bili sigurni da mogu.
Možda sam u krivu, ali sve mi miriše da je to netko isisao iz malog prsta i kroji svoja vlastita pravila jer mrzi oružje.
- jolly
- Cinker - bojna

Onty, cemu komplikacije?
Nadji trgovca koji prodaje sta zelis.
Pitaj ga slijedece:
1. Da li moze poslati postom?
2. Da li ti mozes preuzeti osobno?
Ako salje postom, on zna kojom postom ce poslati.
Pitaj ga slijedece:
Turn better into best!
Onty wrote:Nisam baš siguran da je to točno. A sumnju mi budi to što se u odgovoru ne navodi nikakav zakon ili pravilnik.Stargazer wrote:Poštovani,
S poštovanjem,
Vaša Hrvatska pošta
HP - Hrvatska pošta d.d.
Pogledao sam Pošiljke sa zabranjenom robom, https://www.posta.hr/posiljke-sa-zabranjenom-robom/1398 , tamo nema ništa o zabranii slanja oružja.
Zatim sam pogledao Zakon o poštanskim uslugama, https://www.zakon.hr/z/249/Zakon-o-po%C ... m-uslugama , ni tamo nema ništa o zabranii slanja oružja.
Također, da li je na pošti iz Nizozemske trebalo deklarirati oružje? Ako je, ne vjerujem da bi Nizozemci preuzeli pošiljku i poslali u Hrvatsku da nisu bili sigurni da mogu.
Možda sam u krivu, ali sve mi miriše da je to netko isisao iz malog prsta i kroji svoja vlastita pravila jer mrzi oružje.
Pricao sam s ovima iz carine u ovoj tematici u petak. Hrvatska posta nema protokole za prijevoz oruzja(mora se imati posebno vozilo s zakljucanim sefom/vozac mora imat neku edukaciju), uglavnom u ovakim slucajevima kada bi paket dosao do hrvatske, rekli su mi da su ih slali na dostavu sa deklaracijom "dijelovi igracaka/igracke" umjesto vatreno oruzje.
Iz SAD https://simpsonltd.com/firearm-exports/jolly wrote:Onty, cemu komplikacije?
Pitaj ga slijedece:
" If your foreign postal system handles firearms, the shipping costs will probably be lower. Check with your local service first, and request to have your firearms shipped Air Parcel Post."
- jolly
- Cinker - bojna

Meni se tu pale sve crvene alarmne lampice! Puno prostora da se stvar pretvori u nocnu moru.
Prvi problem je dostava postom(!!!), a drugo je pitanje CIP testa (!!!!!!). Kako ces to napraviti?
Misllim da je za tebe pravi odgvor da nadjes trgovca u blizini koji je voljan da ti uveze nesto iz Amerike. I da ti rijesi CIP.
Sta bi htio kupiti tamo, da nema u HR ili u nama susjednim zemljama?
Prvi problem je dostava postom(!!!), a drugo je pitanje CIP testa (!!!!!!). Kako ces to napraviti?
Misllim da je za tebe pravi odgvor da nadjes trgovca u blizini koji je voljan da ti uveze nesto iz Amerike. I da ti rijesi CIP.
Turn better into best!
Mislim moze njemu to doc, ali nece moc registrirat bez cipa, to onda mora za madarsku/austriju da bi se cipalo.jolly wrote:Meni se tu pale sve crvene alarmne lampice! Puno prostora da se stvar pretvori u nocnu moru.
I ponavljam do Hrvatske nije problem doc, problem je kad mora od hrvatske poste/speditera do vrata.
Logisticka nocna mora.