Sumnjivi postupci na egun.de, trebam savjet i pomoć
Sumnjivi postupci na egun.de, trebam savjet i pomoć
Nedavno sam našao na egun.de revolver Ruger Bisley 45 Colt, za koji sam zainteresiran https://www.egun.de/market/item.php?id=19229705 . Prijavio se kao Blackhawk1953, i kad sam pritisnuo za prijaviti svoju punudu, primjetio sam da na glavnoj stranici za taj revolver nije moje ime, nego nekog drugog pod imenom colt1860. Sumnjajući da sam nešto krivo napravio (prvi put sam na egun.de), ponovio sam nekoliko puta i uvijek isto, moje ime se ne pokazuje nego tog colt1860. Pogledao sam tada povijest prijave kupovine («Biding overview») i primjetio da svaki pout kad sam se prijavio, taj isti colt1860 je tamo iste sekunde odmah poslije mene, za 1 euro više. To se ponovilo i s nekim drugim kupcima. Budući da nema šanse da bi netko to mogao napraviti tako brzo, očito je da se taj koristi nekom vrstom programa koji istog trena reagira dok se netko prijavi i pretekne ga za 1 euro. Time očito postiže slijedeće; tjera sve ostale potencijalne kupce da odustanu, i drži cijenu revolvera veoma niskom, i stalno osigurava da je on zadnji. Sve upućuje da se radi o nečasnom i mutnom postupku, jer nema šanse da normalna, stvarna osoba pretekne taj program. Uostalom, pogledajte i sami kao to izgleda https://www.egun.de/market/transactions.php?id=19229705 .
Videći o čemu se radi, poslao sam e-poštu prodavaču prekjučer, predlažeći mu da tog s tim smicalicama izbaci ili barem zustavi, ali nije odgovorio, niti se išta promijenilo. Po svoj prilici, prodavač revolvera Ruger Bisley 45 Colt ne prati kako prodaje ide, već čeka zadnji dan kad će završiti. Pokušao sam poslati poruku i voditeljima egun.de («webmaster»), ali tu već nastaje moj problem. Naime, sustav traži da opet uđem u stranicu («log in») ali kad to pokušam, sustav me prebacuje na moj Google account i tu sve stane. Da li ja nešto krivo radim, problem s računalom, ili je nešto treće, ne znam.
Usput rečeno, ta ista mutna tehnika (samo je kupac bio s drugim imenom) je pokušana i kod prodaje revolvera Smith & Wesson M25-5, 45 Colt, ali izgleda da je prodavač primjetio muljažu i odmah otkazao prodaju. Meni sve upućuje da se radi se o istom nečasnom kupcu, samo pod dva različita imena.
Ako je netko od vas na egun.de, i može normalno ući, molio bih ga da mi se javi na PM, poslat ću mu tekst na engleskom ili preveden na njemački, pa da to proslijedi na egun.de. Ili još bolje, ako ima izravnu adresu e-pošte nekog na egun.de, nek mi ju pošalje pa ću im izravno pisati.
Hvala lijepa na svakoj pomoći i savjetu!
Videći o čemu se radi, poslao sam e-poštu prodavaču prekjučer, predlažeći mu da tog s tim smicalicama izbaci ili barem zustavi, ali nije odgovorio, niti se išta promijenilo. Po svoj prilici, prodavač revolvera Ruger Bisley 45 Colt ne prati kako prodaje ide, već čeka zadnji dan kad će završiti. Pokušao sam poslati poruku i voditeljima egun.de («webmaster»), ali tu već nastaje moj problem. Naime, sustav traži da opet uđem u stranicu («log in») ali kad to pokušam, sustav me prebacuje na moj Google account i tu sve stane. Da li ja nešto krivo radim, problem s računalom, ili je nešto treće, ne znam.
Usput rečeno, ta ista mutna tehnika (samo je kupac bio s drugim imenom) je pokušana i kod prodaje revolvera Smith & Wesson M25-5, 45 Colt, ali izgleda da je prodavač primjetio muljažu i odmah otkazao prodaju. Meni sve upućuje da se radi se o istom nečasnom kupcu, samo pod dva različita imena.
Ako je netko od vas na egun.de, i može normalno ući, molio bih ga da mi se javi na PM, poslat ću mu tekst na engleskom ili preveden na njemački, pa da to proslijedi na egun.de. Ili još bolje, ako ima izravnu adresu e-pošte nekog na egun.de, nek mi ju pošalje pa ću im izravno pisati.
Hvala lijepa na svakoj pomoći i savjetu!
Re: Sumnjivi postupci na egun.de, trebam savjet i pomoć
Mislim da je to nacin rada, tako je i s aukcije.hr.
Ti kao kupac upises iznos (recimo 100) koji si najvise voljan dati, ali aukcija krece od 10. Netko ponudi 10, i ti ga automatski prestizes sa 11, sve dok ne dosegne tvoj limit od 100...
To ide na ruku kupcu da ce dobiti najbolju cijenu, ali ako je artikal zanimljiv i ima zainteresiranih sa vrucim glavama, ode cijena i iznad realne.
Ti kao kupac upises iznos (recimo 100) koji si najvise voljan dati, ali aukcija krece od 10. Netko ponudi 10, i ti ga automatski prestizes sa 11, sve dok ne dosegne tvoj limit od 100...
To ide na ruku kupcu da ce dobiti najbolju cijenu, ali ako je artikal zanimljiv i ima zainteresiranih sa vrucim glavama, ode cijena i iznad realne.
-
Highroller
- Skupnik

Ja sam na eGun-u Zertifiziertes (geprüftes) eGun-Mitglied, eGun funkcionira bez greške. Jednostavno stavio si premalu ponudu, stavi koliko si maksimalno spreman platiti pa ćeš vidjeti gdje si. Ta aukcija izlazi u nedjelju u 21 h, tada se postižu najviše cijene, najjači igraći nisu još stavili svoje ponude nego promatraju što se događa, pojavit će se 3 sekunde prije zatvaranja licitacije
.
Postoje alati koji u zadnjim sekundama daju ponude, koristio sam ih uspjehom na eBayu. Time eliminiraš neke neiskusne konkurente.
Hvala na pojašnjenjima i savjetima. Vidim da je to nešto što se koristi, mada sam osobno uvjeren da takvo programsko pripetavanje nema smisla. Jer ako to svi koristimo onda je stvar u tome čiji program je bolji i brži.
Da li možeš ući u forum na egun? Koliko je velik, odnosno ima članova, može li se na njega staviti što tražiš pa izravno kupuješ od osoba ili trgovaca?Highroller wrote:Ja sam na eGun-u Zertifiziertes (geprüftes) eGun-Mitglied, eGun funkcionira bez greške. Jednostavno stavio si premalu ponudu, stavi koliko si maksimalno spreman platiti pa ćeš vidjeti gdje si. Ta aukcija izlazi u nedjelju u 21 h, tada se postižu najviše cijene, najjači igraći nisu još stavili svoje ponude nego promatraju što se događa, pojavit će se 3 sekunde prije zatvaranja licitacije.
Hvala
-
Highroller
- Skupnik

Onty wrote:Da li možeš ući u forum na egun? Koliko je velik, odnosno ima članova, može li se na njega staviti što tražiš pa izravno kupuješ od osoba ili trgovaca?Highroller wrote:Ja sam na eGun-u Zertifiziertes (geprüftes) eGun-Mitglied, eGun funkcionira bez greške. Jednostavno stavio si premalu ponudu, stavi koliko si maksimalno spreman platiti pa ćeš vidjeti gdje si. Ta aukcija izlazi u nedjelju u 21 h, tada se postižu najviše cijene, najjači igraći nisu još stavili svoje ponude nego promatraju što se događa, pojavit će se 3 sekunde prije zatvaranja licitacije.
Hvala
Forum eGun-a ništ posebno, odeš na HILFE i tamo ti sve piše
Ima li neki veći forum o oružju na njemačkom? Nešto poput https://www.thehighroad.org/index.php . Također, volio bih otići u Njemačkoj i Austriji na jedan od njihovih većih prodajnih sajmova, gdje prodaju mali trgovci i pojedinci, poput GUN SHOW u SAD i Kanada. Naravno, ako takvo što uopće postoji u EU.Highroller wrote:Forum eGun-a ništ posebno, odeš na HILFE i tamo ti sve piše
Last edited by Onty on 25 Jul 2023, 13:29, edited 1 time in total.
Problemi, postavio 2x jedno te isto. Molim ovaj obrisati.
Što se tiče licitacije, kako ti je već odgovoreno, stavio si premalu ponudu.
Osoba koja te uvijek prelicitira za 1 EUR je postavila veću ponudu od tvoje, ali ta ponuda nikome osim ponuđaču nije vidljiva.
Ta ista osoba ništa ne radi, već to čini aukcijski program automatski. Tu nema ništa nečasno niti mutno.
Ponuđač, ako izlicitira neće platiti ono što je ponudio već uvijek 1 EUR više od slijedeće (niže od svoje) najviše ponude.
Tako licitacija funkcionira.
Osoba koja te uvijek prelicitira za 1 EUR je postavila veću ponudu od tvoje, ali ta ponuda nikome osim ponuđaču nije vidljiva.
Ta ista osoba ništa ne radi, već to čini aukcijski program automatski. Tu nema ništa nečasno niti mutno.
Ponuđač, ako izlicitira neće platiti ono što je ponudio već uvijek 1 EUR više od slijedeće (niže od svoje) najviše ponude.
Tako licitacija funkcionira.
-
Highroller
- Skupnik

Prije nekih 1o godina licitiram ja jednu Anshutz 335, koliko god stavim neki francuz euro jači. Natjerali cijenu skoro ko nova puška, francuz i dalje najjaći ponuđać. Poslije par dana dođe mail francuz se ispričava svima koji su licitirali, pogrešno decimalu stavio. 
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
kad sve ovo citam, odmah dobijem upalu volje, da se upustim u tako nesto.
Nisam toliko izbirljiv, da bas ovisim o licitaciji.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Slažem se, baš je odbojno. Na žalost, Ruger Bisley 45 Colt nije nešto što je u Europi na svakom ćošku kao ČZ, Glock ili Beretta.jolly wrote:kad sve ovo citam, odmah dobijem upalu volje, da se upustim u tako nesto.![]()