.50 BMG
Re: .50 BMG
Da dosta toga trazim, sve mi je zanimljivojolly wrote:Inace dodao bih na prethodno da su tvoji malobrojni postovi dosta cudni.Bear wrote:Zdravo moze li se negdje na području Hr/Slo nabaviti puska u kalibru 50 bmg?
Prvi post, trazis VHS2/Hellion
Treci post, trazis HK243
Cetvrti post, dijelovi za ak.
Peti post, trazis ar15
Sesti post, trazis 50 bmg.
Sve bez objasnjenja.
Nema mi tu ni slijeda ni kontinuiteta. I ako sam dobro shvatio imas lovacku dozvolu.![]()
Vrlo cudni interesi, koje osobno bas ne mogu uvrstiti u neki main stream ni lova, ni sporta.
Bilo bi lijepo da objasnis malo ova tvoja lutanja.
Upravo tako osobni gust odnosno djecacki sanOperator wrote:50 bmg metak je inače namjenjen za uništavanje osoblja iza lako utvrđenih zaklona, zaustavljanje lako oklopljenih i neoklopljenih vozila, radarskih sustava i letjelica. Međutim vojska koristi pancirno-zapaljujuće-eksplozivno streljivo za te namjene, a ne klasični fmj. Tako da praktične primjene kod nas nema, jedino radi gušta. I to skupog
Kad smo već kod pitanja sa sumnjivim namjerama, da li je moguće uvesti ovo u RH:
https://max-arms.com/product/steyr-aug-stock/
Pri tom mislim legalno. Teoretski se radi o dijelu koje nije pod pritiskom, ali me zanima što kaže praksa.
Pri tom mislim legalno. Teoretski se radi o dijelu koje nije pod pritiskom, ali me zanima što kaže praksa.
Pošto je ovo kućište koje vjerojatno sadrži mehanizam za okidanje trebala bi svakako nabavna dozvola za ovo. E sad kako to navesti i definirati je pitanje.nijoe wrote:Kad smo već kod pitanja sa sumnjivim namjerama, da li je moguće uvesti ovo u RH:
na navedenom webshopu poluautomatska sačmarica turske proizvodnje mislim košta 220 dolara. Pa kupio bi 2 da imam u različitim bojama

Kome se obraćam za mišljenje? Ako ovisi o tetama kod kojih regstriram onda mogu odmah sad odustati.nijoe wrote:Ne, trigger pack se prodaje odvojeno
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nemoj misliti da sluzbenice na referadi za oruzje, cekaju tvoje upite. To je naivno.nijoe wrote:Kome se obraćam za mišljenje? Ako ovisi o tetama kod kojih regstriram onda mogu odmah sad odustati.nijoe wrote:Ne, trigger pack se prodaje odvojeno
Sluzbena email adresa za upite gradjanstva je ova.
pitanja@mup.hr
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja upit šaljem uvijek PU, šefu za pitanja oružja.nijoe wrote:Kome se obraćam za mišljenje? Ako ovisi o tetama kod kojih regstriram onda mogu odmah sad odustati.nijoe wrote:Ne, trigger pack se prodaje odvojeno