CHAT

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Re: CHAT

Post by jolly » 04 Oct 2023, 06:42

Na dnevniku kazu, ispadali tetejci iz sefa.

https://danas.hr/videovijesti/vijesti-v ... e8f36581c7
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 04 Oct 2023, 15:12

Nemar,neprofesionalizam,sramota,katastrofa......OPASNOST !

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 04 Oct 2023, 15:51

Ako su to bili tetejci, vjerojatno je ostao zajljukcan sef od stare milicijske uprave iz juge, kljuc se izgubio. Niko nije dirao sef zadnjih 30 godina.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 Oct 2023, 15:58

Puno toga ne znamo.
Ali nedopustivo je što se desilo.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 Oct 2023, 19:06

jolly wrote:Ako su to bili tetejci, vjerojatno je ostao zajljukcan sef od stare milicijske uprave iz juge, kljuc se izgubio. Niko nije dirao sef zadnjih 30 godina.
Ali neko je te TT-jce morao zadužiti, pospremiti ih i zaključati. Dobro jedan ključ se zagubi, ali di je drugi? Kako se neko razdužio pištolja? Nevjerojatno.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 04 Oct 2023, 19:22

Ne znam sto vise reci na policiju, sramote se iz tjedna u tjedan.

Kod onog sto je silovo curu nasli pedofilske slike, pa u osijeku ubio curu, pa izgubili tetejce, pijani policajac sletio s autom sa ceste, pa ova nesreca u zagrebu gdje je na edukacijskoj voznji jedan policajac poginuo a tri su ozljedjena. Ima jos stvari sto sam procitao, ali ovo je samo unazad dva tjedna.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 Oct 2023, 20:05

Pa postoje periodički pregledi.Poput godišnje kontrole opreme ,inventara.(inventure)
U njima se provjerava popis i brojno stanje svega.
I onda tu ,u zatvoru,nikome ne fale pištolji ???
Nebitno ako je to možda od prije!
I onda iz jedne takve institucije,netko odluči baciti sef jer ,eto ,nema ključa...!?
I ne smatra da se ipak prije treba provjeriti sadržaj toga sefa...!?
Pa to je ZATVOR,čuvana institucija,visokoga sigurnosnog standarda..!?
I kao nitko nije mogao otvoriti sef !?
Danas? U policiji ?U pravosuđu?
Pa policija ima stručnjake koji svaku bravu otvore,a da vlasnik ne skuži da su mu bili u stanu!
Da ne govorim otvoriti na silu.
Svinjarija!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 04 Oct 2023, 21:06

Mirok wrote: I onda tu ,u zatvoru,nikome ne fale pištolji ???
Ako su bili tetejci, vjerojatno je smjena vlasti, kad su milicajci otisli, dosla nova vlast.
Ovi su mogli odnijeti i u srbiju. Nova vlast nije uspjela otvoriti sef, i eto ti. Racunali ovi odnjeli sa sobom.
To je moja teorija.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 Oct 2023, 21:33

Hm,kažeš ako.....?
Vidjeti ćemo što će istraga pokazati?Mediji su sada tu.
Kod nas nestaju pištolji koji su dokaz na sudovima i to iz sudskih skladišta.
Sada ovo...?Kako god,ne možeš baciti sef bez kontrole sadržaja.
Jer i sam sef je da se u njemu nešto čuva ,što ne treba biti svakome dostupno.
A nas kontroliraju,provjeravaju,pa i kažnjavaju za štošta.
Zamislimo da je taj sef dospio u ruke ,nekome ,kome ne bi trebalo...!?

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 Oct 2023, 21:36

jolly wrote: ... Ako su bili tetejci, vjerojatno je smjena vlasti, kad su milicajci otisli, dosla nova vlast.
Ovi su mogli odnijeti i u srbiju. Nova vlast nije uspjela otvoriti sef, i eto ti. Racunali ovi odnjeli sa sobom.
To je moja teorija.
A evo još jedna teorija. To su stari tetejci povučeni iz milicijskog naoružanja i zamjenjeni novijim pištoljima, a ove su evidentirali i zaključali u sef.
Na akciji uništavanja starog oružja u zapisnik je ušlo da su se i ti pištolji uništili, a nisu, nego su ostali u sefu i čekali priliku da se izvuku. Prilika se nije
ukazala, pa taj koji ih je čuvao bacio je ključ, kad ih ne može uzeti on, neka ne mogu ni drugi.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 Oct 2023, 22:00

A da su u posjed sefa došli"oni" koji sakupljaju staro željezo :lol:
Oni bi ga sigurno otvorili.
A onda.....nigdje kraja njihovoj sreći :mrgreen:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 05 Oct 2023, 06:16

Mirok wrote:A da su u posjed sefa došli"oni" koji sakupljaju staro željezo :lol:
Oni bi ga sigurno otvorili.
A onda.....nigdje kraja njihovoj sreći :mrgreen:
Na kraju je ipak sve dobro zavrsilo! :D :D :D Skupljaci zeljeza nisu dosli do tog!
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 05 Oct 2023, 10:16

Interesantno je da je ova vijest okolnim putem došla do novinara.
Ni Min pravosuđa ni MUP ,nisu obavijestili javnost.
Još je interesantno kako su Dolačkom odmah" našli" da je prepilio i provalio u sef,a ovdje sef nitko nije mogao otvoriti...?
Naravno lova i zlato iz sefa kod Dolačkog,nikada nije pronađeno. :A00:
Možda da su ovi iz Remetinca svratili u Bauhaus po alat :A13:

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by Marin223 » 26 Oct 2023, 10:06

Nije mi jasno kako netko uspije upucat čak 50 ljudi bez da mu itko uzvrati pucnjavu, u državi gdje praktički kupiš oružje i tutneš ga ko mob u džep, napunjeno. Da se to desi negdje u EU ništa me nebi čudilo, al ovak... Možda ipak prevelik broj ljudi jednstavno ne drži do svoje sigurnosti, nego očekuje da to netko drugi napravi...

Za mjesec dana bit će još jedna savezna država sa apsolutnom zabranom poluautomata.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 26 Oct 2023, 10:26

Marin223 wrote:Nije mi jasno kako netko uspije upucat čak 50 ljudi bez da mu itko uzvrati pucnjavu, u državi gdje praktički kupiš oružje i tutneš ga ko mob u džep, napunjeno. Da se to desi negdje u EU ništa me nebi čudilo, al ovak... Možda ipak prevelik broj ljudi jednstavno ne drži do svoje sigurnosti, nego očekuje da to netko drugi napravi...
@Captain America

Posjedovanje oruzja, za samoobranu, ne garantira 100% sigurnost. To je uvjerenje nestrucnih osoba, sa afinitetom za oruzje.
Sad si upravo to potvrdio.
Ovo sam vise puta pokusavao objasniti na forumu.

Recimo da ja nisam u pravu, molim te reci, kako bi ti rjesio takvu situaciju da si nasao tamo u tom trenutku sa dozvolom za prikriveno nosenje, i pistoljem sa sobom?
Ja osobno bih radio isto kao da nemam pistolj, bjezao bih ka prvom zaklonu.

Kad kriminalac udje u bar i pokusa izvesti oruzanu pljacku ili neki marifetluk s pistoljem, a svi gosti bara izvuku svoj pistolji upere u njega i zaustave ga.
To je samo scena iz holivudskih filmova.
Turn better into best!

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 26 Oct 2023, 10:38

Ni kutija prve pmoci u autu nije garancija da ces ostat ziv kad se auto skrsi u nesreci, pa je svejedno svi imaju. Tako niti oruzje nije garancija da ce bit korisno jer prvo ga treba znat dobro koristit u takvim situacijama, ali svejedno bi radije tamo bio sa pistoljem nego mobitelom i osobnom.

U takvoj situaciji, ovisno udaljenosti, gledao bi da zbrisem, osim ako mi je na 10 m cist frajer koji reseta ljude.

"Kad kriminalac udje u bar i pokusa izvesti oruzanu pljacku ili neki marifetluk s pistoljem, a svi gosti bara izvuku svoj pistolji upere u njega i zaustave ga."
Pa dovoljan bi bio samo jedan, nema potrebe pravit cirkus.

Monke
Razvodnik
Razvodnik
Has thanked: 1 time

Post by Monke » 26 Oct 2023, 10:40

Slazem se s jollyem. Lako je zamislit si u glavi kak bi ti to ko steven segal sve ispljuco u par metaka al realnost je drugacija...

Svak sebe prvo spasava, a cak i da se odlucis nesto napravit situacija moze tolko varirat da ovo nista nije cudno.

Ajde realan budi sam sa sobom i vidi koliko si precizan sa pistoljem na 25m i pri kojoj brzini pucanja pa se probaj stavit u realnu situaciju i razmisli sto bi se sve tocno trebalo poklopit da bi odlucio nesto poduzet

Monke
Razvodnik
Razvodnik
Has thanked: 1 time

Post by Monke » 26 Oct 2023, 10:42

Marin223 wrote:
U takvoj situaciji, ovisno udaljenosti, gledao bi da zbrisem, osim ako mi je na 10 m cist frajer koji reseta ljude.
Evo sam sebi si odgovorio na pitanje

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 26 Oct 2023, 10:44

Monke wrote:Slazem se s jollyem. Lako je zamislit si u glavi kak bi ti to ko steven segal sve ispljuco u par metaka al realnost je drugacija...

Svak sebe prvo spasava, a cak i da se odlucis nesto napravit situacija moze tolko varirat da ovo nista nije cudno.

Ajde realan budi sam sa sobom i vidi koliko si precizan sa pistoljem na 25m i pri kojoj brzini pucanja pa se probaj stavit u realnu situaciju i razmisli sto bi se sve tocno trebalo poklopit da bi odlucio nesto poduzet
Imas X primjera u Americi gdje je oruzje uspjesno upotrebljeno u pokusajima pucnjave, razbojnistva itd...
Spomenu sam udaljenost od 10m, zašto sad 25 ?
Ponavljam, postoje dvije vrste ljudi:
1) oni koji priznaju da bi u ovoj situaciji radije imali oruzje nego metlu
2) oni koji lazu da ne spadaju pod 1

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 26 Oct 2023, 10:46

Marin223 wrote:Ni kutija prve pmoci u autu nije garancija da ces ostat ziv kad se auto skrsi u nesreci, pa je svejedno svi imaju. Tako niti oruzje nije garancija da ce bit korisno jer prvo ga treba znat dobro koristit u takvim situacijama, ali svejedno bi radije tamo bio sa pistoljem nego mobitelom i osobnom.
Kutija prve pomoci!
Ovo je dobro za usporediti.
Kutija prve pomoci je zakonska obaveza da bude u autu.
A kad se saobracajna nesreca desi sa ozljedjenim ljudima, iz prve ruke ti kazem, niko od ljudi koji promatraju sa strane, a cesto i zaustave svoje vozilo pa gledaju, ne zeli pristupiti unesrecenom, ni blizu. Dzabe im prva pomoc u svakom autu. Jedino u cemu su ljudi obicno proaktivni, uzmu mobitel u ruku i zovu hitnu pomoc i policiju u slucaju teske nesrece.

Pistolj, za samoobranu nigdje nije zakonska obaveza.
Ali psiholoski efekat, da li ga korisiti u opcoj guzvi je vrlo slican. Odgovara dijelom na tvoje prvo pitanje.
Turn better into best!

Post Reply