NABAVNA DOZVOLA
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: NABAVNA DOZVOLA
Ovo sa preseljenjem mogu razumjeti, ali sve drugo...Bump636 wrote:Evo primjer iz prve ruke, predao sam zahtjev za nabavnu u 4 mjesecu unpetrinjskoj, a diobio sam ju tek nedugo nakon 6 mjeseci, opravdavali su se sa godišnjima i štrajkom sudova u tom periodu, a vjerojatno nije pomoglo ni to seljenje u jurišićevu
U 6tom mjesecu sam predo, dobio sam sljedeci tjedan.Bump636 wrote:Evo primjer iz prve ruke, predao sam zahtjev za nabavnu u 4 mjesecu unpetrinjskoj, a diobio sam ju tek nedugo nakon 6 mjeseci, opravdavali su se sa godišnjima i štrajkom sudova u tom periodu, a vjerojatno nije pomoglo ni to seljenje u jurišićevu
Sportska.
Meni je za isto trebalo 3mj i nista se nisu opravdavali.Stargazer wrote:U 6tom mjesecu sam predo, dobio sam sljedeci tjedan.Bump636 wrote:Evo primjer iz prve ruke, predao sam zahtjev za nabavnu u 4 mjesecu unpetrinjskoj, a diobio sam ju tek nedugo nakon 6 mjeseci, opravdavali su se sa godišnjima i štrajkom sudova u tom periodu, a vjerojatno nije pomoglo ni to seljenje u jurišićevu
Sportska.
Kada ljudi kazu 2tjedna, samo se nasmijem...
U Zadru se nabavna dobije redovito u roku kraćem od misec dana, ovisi uglavnom o provjeri. Cura je jako vridna.Bump636 wrote:Evo primjer iz prve ruke, predao sam zahtjev za nabavnu u 4 mjesecu unpetrinjskoj, a diobio sam ju tek nedugo nakon 6 mjeseci,
opravdavali su se sa godišnjima i štrajkom sudova u tom periodu, a vjerojatno nije pomoglo ni to seljenje u jurišićevu
Mladi kolega je nedavno predao zahtijev i u isti dan dobio nabavnu dozvolu. I to je moguće.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Koliko bi realno bilo implementirat digitalni sustav gdje bi osobe koje ispunjavaju uvijete za oružje, kupovali oružje sa osobnom. Jer stvarno ne vidim smisao u "moljakanju" za svaki drugi komad oružja, a ionako nemamo limita na broj komada. Meni je ovo užasno da čovjek čeka po mjesec dana i više.
-
Mirok
- Brigadni General

Pisali smo i o tome.
Ne treba digitalija.
U nekim zemljama npr imaš OL sa lovačkim oružjem i na temelju toga svaki dalji komad lovačkoga oružja odeš i kupiš kod trgovca.
Ne treba digitalija.
U nekim zemljama npr imaš OL sa lovačkim oružjem i na temelju toga svaki dalji komad lovačkoga oružja odeš i kupiš kod trgovca.
Da ali tu ima jedan problem za naše birokrate kojeg bi oni sigurno naveli kao protuargument, npr: napraviš sranje i oduzmu ti oružje, ti možeš odma zbrisat do trgovine sa OL i kupit novo oružje. Kod digitalnog sustava odma bi se registrirao incident u bazu i ti više nebi mogao kupovat oružje dok se stvar ne riješi. Mislim da oni zato forsaju nabavne dozvole za svaki komad.Mirok wrote:Pisali smo i o tome.
Ne treba digitalija.
Što ako im ne želiš predat isprave ? Ili kažeš da ne znaš di su.Mirok wrote:Ne.
Jer ako napraviš sranje oduzimaju ti se isprave za oružje(OL) ,a i samo oružje.
Mislim da su razlozi sto to nece uvesti
1. Dosta ljudi bi postalo nepotrebno preko noci te bi dobili otkaze
2. Ne bi mogli odugovlaciti neke dozvole jer znaju trajat mjesecima ovako
3. Dobro je za bas
Ima jos al su ova 3 nekak najocitija.
1. Dosta ljudi bi postalo nepotrebno preko noci te bi dobili otkaze
2. Ne bi mogli odugovlaciti neke dozvole jer znaju trajat mjesecima ovako
3. Dobro je za bas
Ima jos al su ova 3 nekak najocitija.
-
Mirok
- Brigadni General

E Marine.....Marin223 wrote:Mirok wrote:Ne.
Jer ako napraviš sranje oduzimaju ti se isprave za oružje(OL) ,a i samo oružje.
Što ako im ne želiš predat isprave ? Ili kažeš da ne znaš di su.
Ma da, izgubiš papire, pa i oružje, zaboraviš i svoju adresu, pa ko ti što more ??? Uuu jbt kako se toga nisan ja i prije sitija?Marin223 wrote: ...Što ako im ne želiš predat isprave ? Ili kažeš da ne znaš di su.
Sakrit oružje ne možeš tako lako, zato to nisam niti spominjao, dok obični papir koji stane u džep (OL) posiješ bilo gdje, pa i vani.Hawk wrote:Ma da, izgubiš papire, pa i oružje, zaboraviš i svoju adresu, pa ko ti što more ??? Uuu jbt kako se toga nisan ja i prije sitija?Marin223 wrote: ...Što ako im ne želiš predat isprave ? Ili kažeš da ne znaš di su.![]()
Zato smatram da kupovina oružja na OL ima nedostatak kojeg bi birokrati naveli da im to predložiš.
Ooo Marine Marine, vidi se da si mlad i neiskvaren kad tako rezonirašMarin223 wrote:Sakrit oružje ne možeš tako lako, zato to nisam niti spominjao, dok obični papir koji stane u džep (OL) posiješ bilo gdje, pa i vani.Hawk wrote:Ma da, izgubiš papire, pa i oružje, zaboraviš i svoju adresu, pa ko ti što more ??? Uuu jbt kako se toga nisan ja i prije sitija?Marin223 wrote: ...Što ako im ne želiš predat isprave ? Ili kažeš da ne znaš di su.![]()
Zato smatram da kupovina oružja na OL ima nedostatak kojeg bi birokrati naveli da im to predložiš.
A onda predložite izmjenu da se oružje kupuje na OL, pa mi javite koje obrazloženje za "ne može" su vam dali.
-
Mirok
- Brigadni General

A napisao ti je i Hawk......Marin223 wrote:Sakrit oružje ne možeš tako lako, zato to nisam niti spominjao, dok obični papir koji stane u džep (OL) posiješ bilo gdje, pa i vani.Hawk wrote:Ma da, izgubiš papire, pa i oružje, zaboraviš i svoju adresu, pa ko ti što more ??? Uuu jbt kako se toga nisan ja i prije sitija?Marin223 wrote: ...Što ako im ne želiš predat isprave ? Ili kažeš da ne znaš di su.![]()
Gubitak OL bi morao odmah prijaviti !
Bez OL NE možeš imati oružje!
- marin_otto
- Pozornik

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Čisto iz znatiželje; da li za svaku zatraženu nabavnu ide provjera od MUPa prema obiteljskom liječniku? I da li je ta provjera samo telefonska ili ide pisanim putem i našom ekstra efikasnom poštom?
Mislim da ne, procedura je da obiteljski ljecnik javi njima ako ima nekakih nepravilnosti.marin_otto wrote:Čisto iz znatiželje; da li za svaku zatraženu nabavnu ide provjera od MUPa prema obiteljskom liječniku? I da li je ta provjera samo telefonska ili ide pisanim putem i našom ekstra efikasnom poštom?