EUROPSKA ORUŽANA PROPUSNICA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: EUROPSKA ORUŽANA PROPUSNICA

Post by Trapavi » 23 Aug 2020, 17:41

Dakle ako sam dobro shvatio ako ću nositi pušku u Sloveniju na popravak trebao bi imat nekakav poziv od radnje koja će to obaviti.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 19 Oct 2020, 13:41

Tako je. Ako ideš u Slo na prepravak ili popravak, onda ti puškar napiše poziv.

junge95
Pozornik
Pozornik

Post by junge95 » 12 Dec 2023, 10:15

Neznam za vas ali meni je EU propusnica bomba stvar. Lako je pregledna i kompaktna. Moje pitanje za vas glasi koliko vas je upisalo oružje sa kolekcionarske (B) na EOP? Ja sam uspio na neku svoju čudnu sreću te je i razgovor za opravdanje bio i pomalo komičan.

Trebao sam ići na povijesnu uprizorenje odnosno rekonstrukciju te sam htio uzeti svoji Carcano 1891 sa sobom za isti događaj.

Došavši u PP zatražio sam sa se taj isti upiše na moju EOP te kada me upitala za razlog ja sam trebao objasniti za šta je pa sam da izbjegnem predugo objašnjavanje cijelog hobija samo rekao da je riječ o izložbi.

Na to je ona rekla da ona ne može to staviti pod razlog te da može pisati samo za sport ili lov.

Kasnije sam našao da piše u istom zakonu i da može radi povijesne rekonstrukcije. Te sam sa istim došao u PP ponovo upitati te je potvrdno kimnula i lupila pečat.

Nadam se da će nekome pomoći ovo moje iskustvo.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 12 Dec 2023, 11:04

Trebao si reci da nosis sve sta imas na izlozbu, i sve upisati.
Ali eto, nek ostane savjet za drugi put. ;)

Ako mozes, stavi na forum citat navedenog clanka zakona.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by Marin223 » 12 Dec 2023, 11:26

"Neznam za vas ali meni je EU propusnica bomba stvar. Lako je pregledna i kompaktna"

Meni su isto one propusnice od civilne zaštite za prijelaz županijske granice bile bomba stvar, pregledne i kompaktne, mogao si s njom otić kod frenda u drugo selo, vidjet roditelje u drugi grad, otić do trgovačkog centra 20 km dalje.
Sad ih više nema, al svejedno možeš preć županijsku granicu.

junge95
Pozornik
Pozornik

Post by junge95 » 12 Dec 2023, 11:53

VIII. UNOS I IZNOS ORUŽJA U DRŽAVE ČLANICE EUROPSKE UNIJE
1. Unošenje oružja
Članak 53.

(1) Nositelji europskih oružnih propusnica mogu u svrhu lova, održavanja sportskih natjecanja ili rekonstrukcije povijesnih događaja u Republiku Hrvatsku unositi oružje koje im je upisano u europsku oružnu propusnicu ako se radi o oružju koje se prema ovome Zakonu može nabavljati i posjedovati i ako predoče poziv ili drugi dokaz kojim dokazuju svoj razlog dolaska s oružjem povezan s lovom, sportskim streljaštvom, sportskim streličarstvom ili rekonstrukcijom povijesnih događaja.

(2) Ministarstvo nadležno za unutarnje poslove izvješćuje Europsku komisiju, države članice EGP-a i Švicarsku Konfederaciju o nadležnim tijelima koja su odgovorna za slanje i primanje informacija o vatrenom oružju te im dostavlja popis vatrenog oružja čiji je prijenos na teritorij Republike Hrvatske dozvoljen bez njezine prethodne suglasnosti.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Dec 2023, 12:00

:A28:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

junge95
Pozornik
Pozornik

Post by junge95 » 12 Dec 2023, 12:05

3. Europska oružna propusnica
Članak 25.

(1) Europska oružna propusnica je isprava u koju se upisuje oružje za koje je nositelju propusnice izdan oružni list radi posjedovanja oružja u svrhu lova ili sporta, ili potvrda o prijavljenom oružju kategorije C, ili potvrda sportske streljačke organizacije, ili sportske streličarske organizacije koja mu je oružje dala na korištenje i s kojom nositelj propusnice može, uz predočenje poziva ili drugog dokaza kojim dokazuje svoj razlog putovanja povezan s lovom, sportskim streljaštvom ili sportskim streličarstvom ili rekonstrukcijom povijesnih događaja, putovati s vatrenim oružjem koje je u njoj upisano kroz države članice EGP-a ili Švicarsku Konfederaciju bez njihovog prethodnog odobrenja, osim kada pojedine države članice EGP-a ili Švicarska Konfederacija kroz koje putuje zabranjuju nabavu i posjedovanje takvog vatrenog oružja ili putovanje kroz svoje državno područje s takvim vatrenim oružjem uvjetuju ishođenjem odobrenja.

Znači temeljom tog jednog eventa munje upisano. Ja sam još kasnije ishodovao i pozivnicu od organizatora. Ali da je u pitanju bila izložba nikako.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 12 Dec 2023, 14:27

Propusnica bi trebala biti izdana svakome tko želi,a ima oružje za lov i sport.....
Ali razlog prelaska granice sa oružjem se dokazuje na granici(razlog......lov li dr.....).
To nije uvjet izdavanja EOP.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Dec 2023, 14:31

Ovo je sukladno mom iskustvu
Turn better into best!

junge95
Pozornik
Pozornik

Post by junge95 » 12 Dec 2023, 16:21

Mirok wrote:Propusnica bi trebala biti izdana svakome tko želi,a ima oružje za lov i sport.....
Ali razlog prelaska granice sa oružjem se dokazuje na granici(razlog......lov li dr.....).
To nije uvjet izdavanja EOP.
Slažem se u potpunosti.

Post Reply