Malokalibarka .22LR
Re: Malokalibarka .22LR
Mete su 25 cm, ali na njoj su krugovi u formatu one R50.IB43 wrote:Navedi Marine koliko su velike te mete. Jer ćeš inače dobiti popis f-class opreme za dignuti solidan kredit i vraćati ga koju godinu. Neće ni streljivo biti jeftino.
@Marko2Marko
Nevezano za Marinov upit. Da kupuješ danas za f-class MK što bi kupio?
-
Marko2Marko
- Desetnik

Anschutz match 54 je zlatni standard, pa možda na ovome zaklepu graditi dalje. možda mijenjati cijev, popraviti/mijenjati kundak...IB43 wrote:Nevezano za Marinov upit. Da kupuješ danas za f-class MK što bi kupio?
ili otiči do rajmoda debevca u trgovinu i kupiti mehanizam sa cijevjom i 5000 komada najboljeg LOT-a tenexa za to cijev. pa onda neki Bench-Rest kundak. Ili Anschutz komplet BR pušku, za koju ti Rajmond testira LOT streljiva.
ili nabaviti neki dobar jednostrijelni sistem (Anschutz, američki...) i otiči do Pintarja i da si stavi neku američku cijev...
-
Marko2Marko
- Desetnik

stari anschutz 54 (sistem). ~600€. ali prije ju testiraj.Marin223 wrote:Koja bi bila preporua za neku bolju malokalibarku ? Ja ju planiram koristit za gađanje meta na 50 i možda 100 m.
Hvala.Marko2Marko wrote:Anschutz match 54 je zlatni standard, pa možda na ovome zaklepu graditi dalje. možda mijenjati cijev, popraviti/mijenjati kundak...IB43 wrote:Nevezano za Marinov upit. Da kupuješ danas za f-class MK što bi kupio?
ili otiči do rajmoda debevca u trgovinu i kupiti mehanizam sa cijevjom i 5000 komada najboljeg LOT-a tenexa za to cijev. pa onda neki Bench-Rest kundak. Ili Anschutz komplet BR pušku, za koju ti Rajmond testira LOT streljiva.
ili nabaviti neki dobar jednostrijelni sistem (Anschutz, američki...) i otiči do Pintarja i da si stavi neku američku cijev...
Da to nije ona jeftina iz Dechatlona. Ja ih koristim za trening 300m. Ili 100m 5.5mm zračnicom federušom. Strogi centar 2.5cm 10ka 5cm.Marin223 wrote:Mete su 25 cm, ali na njoj su krugovi u formatu one R50.IB43 wrote:Navedi Marine koliko su velike te mete. Jer ćeš inače dobiti popis f-class opreme za dignuti solidan kredit i vraćati ga koju godinu. Neće ni streljivo biti jeftino.
@Marko2Marko
Nevezano za Marinov upit. Da kupuješ danas za f-class MK što bi kupio?
https://www.decathlon.hr/p/998673058-24 ... omada.html
2.5 cm na 50m i 100m je oko 2 moa odnosno oko 1 moa. Ovo bi CZ trebala odraditi bez problema.
Ja ne pucam MK, bolje da te savjetuje netko drugi. Svakako, zahtjevi ti nisu jako visoki. Za 50m ti ne treba ni optika za tu metu. To je velika meta na 50m i obično se gađa pištoljem (mehanički nišan)
Ovo što Marko2Marko savjetuje meni je za strogi centar 0.7cm a 10ka 1.5cm na 100m. Ovo bez optike uopće ne vidiš.
Kada se raspitiva za oružje bitno je odrediti namjenu. Jer ćeš u suprotnome dobiti prepuruke koje tu namjenu neće moći ostvariti ili će biti preplaćeni overkill. Ne ono što tebi treba.
Jel ovo normalno na CZ 457 da se nišan ovako klima ? Dal se još nekom to dešavalo ?
https://www.reddit.com/r/canadaguns/com ... ear_sight/
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nisan da se klima?!
To nije normalno ni na pistolju na vodu!
To nije normalno ni na pistolju na vodu!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Baš zato mi je i čudno, al izgleda da to nije samo na jednoj nego se tako loše proizvodi očito.
Napravljen je da se taj dio koji se klima može odvojit od ostatka (bez uporabe ikakvih alata) i onda se može maknut.
Bzvz je napravljen, al eto... inače s takvim nišanom, ako se nečim dodatno ne učvrsti, teško da se išta može postić, za bilo koju svrhu.
Nije niti prvi put da imam zamjerku za CZ proizvode.
Napravljen je da se taj dio koji se klima može odvojit od ostatka (bez uporabe ikakvih alata) i onda se može maknut.
Bzvz je napravljen, al eto... inače s takvim nišanom, ako se nečim dodatno ne učvrsti, teško da se išta može postić, za bilo koju svrhu.
Nije niti prvi put da imam zamjerku za CZ proizvode.
- jolly
- Cinker - bojna

Sve cesce se pojavljuju slicni komentari o cz proizvodima.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Normalno sigurno nije.Marin223 wrote:Jel ovo normalno na CZ 457 da se nišan ovako klima ? Dal se još nekom to dešavalo ?
Nije normalno ali je prilično često.Marin223 wrote:Jel ovo normalno na CZ 457 da se nišan ovako klima ? Dal se još nekom to dešavalo ?
Izgleda na žalost tako. Inače ta puška dolazi bez optike, samo sa mehaničkim ciljnicima pa kad sam vidio da se tak klima mislim si sa takvim nišanom nema šanse da se išta može na 50m, možda ni na 20m. Pa se može postavit pitanje kolika je zapravo korist, tj efikasnst takve puške kad ju kupiš i odeš pucat... dođe skoro pa neupotrebljiva bez da staviš optiku ili nešto bolje (al ajde, neke puške dolaze i bez ikakvih nišana).
Za takvo nešto ne mogu reć da je dobar proizvod, pa taman da je puška vrhunski precizna.
Inače kod tih mehaničkih nišana treba bit baš oprezan, reko bi da nije pametno to kupovat bez da dođeš u trgovinu i fizički ih izbliza pgledaš. Za ar15 sam uzeo neke u paketu (prednji + zadnji), oko 500 kn dao za to čisto nek se nađe da mogu pucat ako me baterija il neš na red dotu bude zezala. Problem je što je manja rupa (obično su dve izmjenjive) i dalje prevelika da možeš precizno gađat na... preko 30m. Znači nišani su ajmo reć za gađanje unutar 30m. To skoro pa i možeš sa pištoljem a ne puškom.
Za takvo nešto ne mogu reć da je dobar proizvod, pa taman da je puška vrhunski precizna.
Inače kod tih mehaničkih nišana treba bit baš oprezan, reko bi da nije pametno to kupovat bez da dođeš u trgovinu i fizički ih izbliza pgledaš. Za ar15 sam uzeo neke u paketu (prednji + zadnji), oko 500 kn dao za to čisto nek se nađe da mogu pucat ako me baterija il neš na red dotu bude zezala. Problem je što je manja rupa (obično su dve izmjenjive) i dalje prevelika da možeš precizno gađat na... preko 30m. Znači nišani su ajmo reć za gađanje unutar 30m. To skoro pa i možeš sa pištoljem a ne puškom.
- jolly
- Cinker - bojna

Sve sto si napisao je istinto.
Opcije su da se kupi Anschutz, ili da se sa CZ klimavog nisana ode kod puskara. Moze i reklamacija, ali ko zna kad i sto ce doci nazad.
Pada mi jos napamet kupovina backmarket nisana, ako postoje neki za ovu pusku (CZ)? Ali ovo nisam nikad trazio.
Za tvrtku nekadasnjeg poznatog renomea i reputacije, ovo je za plakati.
Osim anshutza, ne znam sto bih drugo preporucio.
Tikka T1x, ne znam jel se jos proizvodi. Modeli koje sam vidio nemaju nisane.
Bit ce problematicno za koju godinu naci serijsku MK pusku za MK program.
Opcije su da se kupi Anschutz, ili da se sa CZ klimavog nisana ode kod puskara. Moze i reklamacija, ali ko zna kad i sto ce doci nazad.
Pada mi jos napamet kupovina backmarket nisana, ako postoje neki za ovu pusku (CZ)? Ali ovo nisam nikad trazio.
Za tvrtku nekadasnjeg poznatog renomea i reputacije, ovo je za plakati.
Osim anshutza, ne znam sto bih drugo preporucio.
Tikka T1x, ne znam jel se jos proizvodi. Modeli koje sam vidio nemaju nisane.
Bit ce problematicno za koju godinu naci serijsku MK pusku za MK program.
Turn better into best!
prodavale se po 100- 200e prije par godina a sad su preko 400e i to pregažene, i ja njuškamMirok wrote:Uzeti Brno2.
Nađe h se na oglasima i u dobrome stanju.
a onda se ne isplati ako pogledas da 457 bazni model košta 600e
ja sam promjenio više zbrojovki u 22lr i ova zadnja varijanta 457 mi je najmanje sjela...al nišan se nije klimao a mehaničkima mi nije bila precizna a pošto je bila LUX model znači hogback kundak i nije baš za optiku, koju sam ipak stavio i nije mi to to, i ono malo duše što je imala je time izgubila.
Tikke mi nisu opcija, u rukama djeluju šuplje i jeftino
pošto nisam uspio nać brno 2 za prvu sam uzeo zbroju 512 pošto ne mogu bez jedne 22 u kući...izuzetno dobra lagana i precizna puškica samo što jede municiju
Ne lovim pernatu divljač, malokalibarke sam pucao samo na strelištu, ali kad neki već žele loviti s njima, ne bi li ipak bilo bolje koristiti 22WMR, nego 22LR? Mogu razumjeti veliku prednost 22LR na strelištu, navodno su preciznije nego 22WMR, i posebno glede cijena, razlika je i do 5 puta. No u lovu ne treba "cigla" naboja, a sam 22WMR je neusporedivo jači.
- jolly
- Cinker - bojna

Sa ovime se slazem 100%.Onty wrote:Ne lovim pernatu divljač, malokalibarke sam pucao samo na strelištu, ali kad neki već žele loviti s njima, ne bi li ipak bilo bolje koristiti 22WMR, nego 22LR?
S time da se pernata divljac lovi sacmaricom, malokalibarkom opcionalno samo: vrana, svraka, cavka i sojka.
Turn better into best!