Cjev CZ75
-
Highroller
- Skupnik

Cjev CZ75
Na mojoj Zbroji cijev kihnula, opalila je jedno 15k devetke i na kraju zrno ostalo u cijevi i onda sam ga pogurao sa drugim zrnom
Ovlašteni zastupnik za CZ obavijestio me danas da se cijevi za moj model više ne proizvode.
Poštovani forumaši, tko ima iskustva sa novom cijevi za pištolj nek podjeli.
Ovlašteni zastupnik za CZ obavijestio me danas da se cijevi za moj model više ne proizvode.
Poštovani forumaši, tko ima iskustva sa novom cijevi za pištolj nek podjeli.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
Re: Cjev CZ75
Ovlasteni zasutpnik u HR?Highroller wrote: Ovlašteni zastupnik za CZ obavijestio me danas da se cijevi za moj model više ne proizvode.
U istoj onoj HR u kojoj ja u 2o godina nikad nisam dobio sta sam pitao trgovca da mi naruci? (ponavljam: Nikad)
Jel mi zivimo na istoj planeti?
Prvo posalji upit direktno proizvodjacu da li rade cijevi za taj model i da li imaju sta na stocku, i ko je distributer. Takodjer pitaj opciju servisa u tvornici. provjeri, treba li nabavna dozvola za to, a ako je cijev sa serijskim brojem i tormentirana, svakako ce trebati
Dok cekas odgovor, posalji isto pitanje sluzbenom dealeru u Sloveniji.
Usput na obje adrese pitaj postoje li zamjenski djelovi negdje, ako nemaju rjesenje pri ruci. Lako moguce da neko jos proizvodi klonove.
Kad si iscrpio te opcije, treba naci puskara da naruci cijev od drugog proizvodjaca (blank), i kad stigne da ti napravi za tvoj model. To ne u HR, vjerojatno u Sloveniji. Mozda clan forum marko2marko moze nekog preporuciti. posalji mu pm. Sa puskarom provjeri takodjer uvjete i da li treba dozvola.
Kasniji edit.
Vidim iz naslova, problem pistolj CZ75?
https://www.czub.cz/en/firearms-and-pro ... ct/cz-75-b medjutim tvornica i dalje raadi CZ75B.
Model B, ima blokadu udarne igle kao glavnu razliku, nisam siguran u razliku cijevi?
TO prvo provjeri.
Ako nema razlike, naruci cijev za CZ75b. Provjeriti s tvornicom.
Na dostupnim nacrtima na internetu, CZ75 i CZ75B ne vidim razliku u cijevima .
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pozdrav,
3 izmjene cijevi u zadnje vrijeme, sve ČZ.
Možeš odraditi preko ovlaštenog distributera, drugačije i ne ide. Eventualno Ancelj u Sloveniji.
Nažalost, čekanje je dugo, ali na kraju uz manje ili više problema dođe.
Prvo bi trebalo utvrditi koju Zbrojovku imaš.
CZ 75 se u grubo pravio ovako:
1975.-1980. - ovu sigurno nemaš
1980.-1992.
1992.-1995.
1996.- danas, "B" verzija.
Ako se radi o verzijama od 1993. do danas, problema nemaš. Odgovara ti nova cijev za CZ 75 B. Uz naravno upasavanje cijevi. Pet minuta turpijom.
Ako je pištolj neko od godišta 1981.-1992. treba utvrditi kako točno izgleda navlaka.
Što novije, manja je šansa da ćeš trebati bilo kakve radove na navlaci.
Problem je u "stepenicama" na navlaci na starijim modelima. Pogledaj sliku. Uz malo "otvaranje" navlake, da se i to riješiti.

Po slici mi se čini da je pištolj "novija" verzija, i da nećeš morati raditi nikakve egzibicije s navlakom. Cijev bi trebala odgovarati uz obično upasavanje.
Slikaj navlaku s unutarnje strane bez cijevi.
Ovakva igrarija koštat će te 220-230 eur za cijev, ako je samo upasavanje nove cijevi nešto sitno puškaru, + nova nabavna. Neisplativo s obzirom na vrijednost pištolja.
https://prodejna.czub.cz/Hlaven-pro-CZ7 ... -d1493.htm
Ovo ti treba.
3 izmjene cijevi u zadnje vrijeme, sve ČZ.
Možeš odraditi preko ovlaštenog distributera, drugačije i ne ide. Eventualno Ancelj u Sloveniji.
Nažalost, čekanje je dugo, ali na kraju uz manje ili više problema dođe.
Prvo bi trebalo utvrditi koju Zbrojovku imaš.
CZ 75 se u grubo pravio ovako:
1975.-1980. - ovu sigurno nemaš
1980.-1992.
1992.-1995.
1996.- danas, "B" verzija.
Ako se radi o verzijama od 1993. do danas, problema nemaš. Odgovara ti nova cijev za CZ 75 B. Uz naravno upasavanje cijevi. Pet minuta turpijom.
Ako je pištolj neko od godišta 1981.-1992. treba utvrditi kako točno izgleda navlaka.
Što novije, manja je šansa da ćeš trebati bilo kakve radove na navlaci.
Problem je u "stepenicama" na navlaci na starijim modelima. Pogledaj sliku. Uz malo "otvaranje" navlake, da se i to riješiti.

Po slici mi se čini da je pištolj "novija" verzija, i da nećeš morati raditi nikakve egzibicije s navlakom. Cijev bi trebala odgovarati uz obično upasavanje.
Slikaj navlaku s unutarnje strane bez cijevi.
Ovakva igrarija koštat će te 220-230 eur za cijev, ako je samo upasavanje nove cijevi nešto sitno puškaru, + nova nabavna. Neisplativo s obzirom na vrijednost pištolja.
https://prodejna.czub.cz/Hlaven-pro-CZ7 ... -d1493.htm
Ovo ti treba.
Put your money where your mouth is.
"Lovac" ako malo steka lijepo kontaktiras direkt ČZ pa da vidis kako se i ovi u Zg razbude 
-
Highroller
- Skupnik

CZ75 sa sređenim okidanjem i LPA nišanom nema za 300eura,,, ima bez cijevifile wrote:A realno, dal se to uopće isplati raditi na pištolju od 300ak eura?
Lovac je vec dobio vise upita samo za cijev i sve su odbili.Mario_Zg wrote:"Lovac" ako malo steka lijepo kontaktiras direkt ČZ pa da vidis kako se i ovi u Zg razbude
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
U ovisnosti o zavrsetku ove rasprave, znat cemo i o kvaliteti trgovca. 
Turn better into best!
Jeste li probali poslat upit u ČZ zasto se u HR ne moze do cijevi?Stargazer wrote:Lovac je vec dobio vise upita samo za cijev i sve su odbili.
Kolege iz kluba i ja OSOBNO smo u zadnjih nekoliko mjeseci kupili 3 cijevi, sve je išlo preko Lovca. Evo upravo sam naručio jednu prije nekoliko dana.Stargazer wrote:Lovac je vec dobio vise upita samo za cijev i sve su odbili.Mario_Zg wrote:"Lovac" ako malo steka lijepo kontaktiras direkt ČZ pa da vidis kako se i ovi u Zg razbude
Sve je došlo, istina uz određene probleme i krive isporuke, ali je na kraju došlo.
ak ti se ne čeka imaš cijev na stanju u Mariboru pri Proarmisu. Doduše verzija s navojem, original ČZ.
-
Highroller
- Skupnik

Mene su odbili, kao i troje ljudi sto ja poznam.timmy75 wrote:Kolege iz kluba i ja OSOBNO smo u zadnjih nekoliko mjeseci kupili 3 cijevi, sve je išlo preko Lovca. Evo upravo sam naručio jednu prije nekoliko dana.Stargazer wrote:Lovac je vec dobio vise upita samo za cijev i sve su odbili.Mario_Zg wrote:"Lovac" ako malo steka lijepo kontaktiras direkt ČZ pa da vidis kako se i ovi u Zg razbude
Sve je došlo, istina uz određene probleme i krive isporuke, ali je na kraju došlo.
Izgovor je bio da im se ne isplati s time zajebavat.
E pa onda lijepo kontaktiras direktno ČZ pa da vidis...
Ako je netko ovlasteni zastupnik ima bit na raspolaganju za SVE.
Ako je netko ovlasteni zastupnik ima bit na raspolaganju za SVE.
Možeš li napisati o kojem modelu oružja i kojoj cijevi se točno radi?Stargazer wrote: Izgovor je bio da im se ne isplati s time zajebavat.
Shadow 2 i P-09timmy75 wrote:Možeš li napisati o kojem modelu oružja i kojoj cijevi se točno radi?Stargazer wrote: Izgovor je bio da im se ne isplati s time zajebavat.
-
Highroller
- Skupnik

Evo da se pohvalim, ima desetak dana kako je došla nova cijev za Zbroju. Trebao je malo turpijom da sjedne, bilo je mm viška na jednom mjestu.
Jućer prvi turnir u Os,, 258 krugova , pucalo se 150-20-10sec.
Jućer prvi turnir u Os,, 258 krugova , pucalo se 150-20-10sec.