HS Echelon 9x19
HS Echelon 9x19
Evo, prvi dan prodaje sam otisao u tvornicki ducan i kupio sebi jedan. Budem ovaj tjedan valjda vremena nasao za pucat. Cijev s navojem i nocni ciljnici.
Pa evo slikica sto sve se dobije u kutiji. Klik za full res.

Pa evo slikica sto sve se dobije u kutiji. Klik za full res.

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: HS Echelon 9x19
Vjerojatno prvi kupljeni u hrvatskoj?
Cestitam!

Cestitam!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Vrlo vjerojatno, osim ako netko nije prije 10:10 dosao 
Bas je lepi. Nesto jeftinije nego sto se u obicnoj maloprodaji moze dobit (sutra/preksutra idu u prodaju po ducanima navodno). Placeno transakcijski. Imao sam priliku i pogledat ostatak asortimana pa ajde zgodno je bilo.
Bas je lepi. Nesto jeftinije nego sto se u obicnoj maloprodaji moze dobit (sutra/preksutra idu u prodaju po ducanima navodno). Placeno transakcijski. Imao sam priliku i pogledat ostatak asortimana pa ajde zgodno je bilo.
Kako funkcionira s izborom veličine rame? Imaš tamo sva tri za probati pa si izabereš?
Put your money where your mouth is.
Jel mislis na backstrap ili bas kuciste? Ak je kuciste, nemam pojma, lijepo mi je lezao u ruci pa se nisam zalio. 
Also, samo je COG (trigger assembly) serijaliziran, zajedno s navlakom i cijevi. Frame nema serijski broj!
- jolly
- Cinker - bojna

Modularni pistolj.Mirok wrote:Kakvim se novitetima može pohvaliti?
Konkurenicja na malenom trzistu modernih modularnih sluzbenih pistolja.
Tvrka HS produkt ozbiljno prati trendove i modernizaciju dizajna u industriji oruzja.
Za sad nema puno proizvodjaca modularnih pistolja na trzistu.
Sto je modularni pistolj, mozes vidjeti ovdje:
https://www.wideners.com/blog/modular-handgun-system/
Turn better into best!
baš kućište, vidim na netu da dolazi u 3 veličine...pa je moje pitanje kako se to rješava pri kupnji? možeš birat ili dobiješ pretpostavljam srednji, a dodatne moraš kupiti?rbanic wrote:Jel mislis na backstrap ili bas kuciste? Ak je kuciste, nemam pojma, lijepo mi je lezao u ruci pa se nisam zalio.
Put your money where your mouth is.
nazalost ne bih znao, ali ne vidim da bi bio problem kupit, posto nema serijskog broja. Meni su ko varijante samo ponudili s navojem i nocnim ciljnicima ili bez.timmy75 wrote:baš kućište, vidim na netu da dolazi u 3 veličine...pa je moje pitanje kako se to rješava pri kupnji? možeš birat ili dobiješ pretpostavljam srednji, a dodatne moraš kupiti?rbanic wrote:Jel mislis na backstrap ili bas kuciste? Ak je kuciste, nemam pojma, lijepo mi je lezao u ruci pa se nisam zalio.
Lijepo blešći kak bi prabaka rekla.

- jolly
- Cinker - bojna

Tek sad vidim sa slike u privitku, na navlaci je ugravirano "Springfield Armory". Izgleda da je to izvozni primjerak.
(Do sad se razlikovali modeli za izvoz i domace trziste: na pr. XDM-SF19, Hellion-VHS-2, Hellcat-H11)
(Do sad se razlikovali modeli za izvoz i domace trziste: na pr. XDM-SF19, Hellion-VHS-2, Hellcat-H11)
Turn better into best!
Kolika je cijena u tvorničkom dućanu?
Najjeftinije u maloprodaji u HR:
standard model 650EUR
izvedba s tricijskim ciljnicima 690EUR
izvedba s tricijskim ciljnicima i cijevi s navojem 715EUR
Možda sam u krivu, ali mislim da je praksa kupovine u tvornici zbog niže cijene stvar prošlosti, sad kad je zdrava konkurencija među trgovinama. I to ima logike, jer tvornica nije trgovina i ne isplati joj se držati dućan u toj mjeri kao samim dućanima.
Točna je informacija da HS objedinjuje nazive odnosno izjednačava ih s onima u Americi.
standard model 650EUR
Možda sam u krivu, ali mislim da je praksa kupovine u tvornici zbog niže cijene stvar prošlosti, sad kad je zdrava konkurencija među trgovinama. I to ima logike, jer tvornica nije trgovina i ne isplati joj se držati dućan u toj mjeri kao samim dućanima.
Točna je informacija da HS objedinjuje nazive odnosno izjednačava ih s onima u Americi.
Mislim da sam 702 platio s tricijem i navojem. 13 EUR jeftinije, dobio dan dva prije, i nisam moro pare ostavljat lokalnim ducanima pa tvornica vecu zaradu ubere ajd. Nemam neke fantastich iskustva sa lokalnim trgovinama.Ariel wrote:Kolika je cijena u tvorničkom dućanu?
standard model 650EUR
Also, pucah napokon, lijepo puca, bolje neg ja sigurno, moram vjezbat opet. Al strasno je skup 9mm postao, sta je ovo? Ja sam zadnji put da sam bas dosta pucao prije 3 godine valjda.
Ako je tvornica jeftinija 1,9%, to je ajde valjda ok, plus što postoji i opcija plaćanja karticama i sl. Iako sam mislio da smo napokon kao dućani ipak jeftiniji.
Streljivo je poskupjelo zbog određene nestašice i rata (tako nam kažu) te redovne inflacije.
A pištolj mi se jako svidio, zapravo prvi do sad koji bih radije imao od oba P-10 koja imam. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog tehničke znatiželje jer je zaista puno toga novog i dobrog u njemu. Iako je na SAD tržištu preko godinu dana i o njemu je snimljeno i napisano jako puno toga, još uvijek ima ljudi koji gotovo ništa ne znaju o njemu i čude se odakle sad to. Pa dođu pogledati, kažu razmislit će i ne pojave se. Duboko neko razmišljanje, a radi se o nečem najboljem što je HS do sad napravio.
Streljivo je poskupjelo zbog određene nestašice i rata (tako nam kažu) te redovne inflacije.
A pištolj mi se jako svidio, zapravo prvi do sad koji bih radije imao od oba P-10 koja imam. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog tehničke znatiželje jer je zaista puno toga novog i dobrog u njemu. Iako je na SAD tržištu preko godinu dana i o njemu je snimljeno i napisano jako puno toga, još uvijek ima ljudi koji gotovo ništa ne znaju o njemu i čude se odakle sad to. Pa dođu pogledati, kažu razmislit će i ne pojave se. Duboko neko razmišljanje, a radi se o nečem najboljem što je HS do sad napravio.
- jolly
- Cinker - bojna

Do sad sam pucao iz XDM, HS2000, HS9, SF-19, H11.Ariel wrote: a radi se o nečem najboljem što je HS do sad napravio.
Ako se pouzdanost pokaze na toj razini, uz dodatnu funkciju modularnosti, onda je zaista najbolji proizvod do sad.
Uz komentar da modularnost ne treba svakome, to jest nekog ce sasvim zadovljiti HS9, na primjer.
Turn better into best!
Echelon nije samo modularnost.
Niža os cijevi, daleko udobnija drška, tricijski ciljnici čak i na standardnoj izvedbi, prihvat red dot ciljnika bez ikakvog adaptera, odličan okidač, odlično orebrenje navlake.
Glock kao mjerilo više nema čime nadmašiti Echelon, osim višegodišnjom prisutnošću i velikom broju dodataka na tržištu. ALi ako je tako dobar, zašto dodaci?
Niža os cijevi, daleko udobnija drška, tricijski ciljnici čak i na standardnoj izvedbi, prihvat red dot ciljnika bez ikakvog adaptera, odličan okidač, odlično orebrenje navlake.
Glock kao mjerilo više nema čime nadmašiti Echelon, osim višegodišnjom prisutnošću i velikom broju dodataka na tržištu. ALi ako je tako dobar, zašto dodaci?
Super, cekam vev par mjeseci da se pojavi, i sad sam u problemu jer bi volio imati hs S5 acp. A Echelon izgleda kao nesto idealno za ceste odkaske na streljanu, mozda najbolje sa ovom opcijom s navojem na cijevi?
Dodao bi još da su konačno makli onu kočnicu na rukohvatu zbog koje moram pištolj ljepit izolirkom.Ariel wrote:Echelon nije samo modularnost.
- jolly
- Cinker - bojna

meni bas grip safety fali.
A nema tog ni na H11. To nije novost.
A nema tog ni na H11. To nije novost.
Turn better into best!