Pištolji - iskustva i preporuke

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Francis_Bac0n
Razvodnik
Razvodnik

Re: Pištolji - iskustva i preporuke

Post by Francis_Bac0n » 03 Aug 2022, 08:23

Cezar wrote:Koju dužinu cijevi si uzeo?
4,5" je cijev.

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 03 Aug 2022, 23:44

Jako precizan i na 50 mt. Odličan pištolj.

Francis_Bac0n
Razvodnik
Razvodnik

Post by Francis_Bac0n » 04 Aug 2022, 13:46

Na 50 m sam ćorav ;)

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 04 Aug 2022, 18:58

To je manja neugodnost.
Pucanje s ocalima za citanje, ili motaza red dot na pistolj, to pokrivaju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 05 Aug 2022, 23:00

50m je jako daleko za pištolj a 10mm auto i slični do 10 15m efektivno da možeš nešto pogoditi ako na 25m ili 50 m napraviš nešto što bi se nazvalo grupom skidam kapu.
Recoil je osjetno jači od 9mm i kod ovog plastičnog dječaka osjeti se dosta, preporučam u ovom kalibru čim dužu cijev.
Takva je konstrukcija ipak je to polimerni pištolj , da je čelični bilo bi bolje ,trzaj nebi bio toliki ali nije niti ovako loš s obzirom na cijenu i da je to najveći HS
za sada pa tko voli nek izvoli . Not for pusyss, šta ste htjeli to ste i dobili. Stavi bateriju naprijed na šinu i već je malo bolje za kontrolirati a i u lovu
nije loše imati, ionako je ovo igračka za veprove i medvjede.

marin_otto
Pozornik
Pozornik
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post by marin_otto » 13 Sep 2022, 15:52

Lijep pozdrav svima, ima li netko hands-on iskustva s H&K SFP9 MT (9x19 mm)? Nemam priliku isprobati taj model ali držao sam vjernu airsoft repliku i oduševio me hvat kod tog pištolja, kao da je rađen za moju šaku. Odgovara mi i budžetom i namjenom (rekreativno gađanje i natjecanja na razini kluba). Svi savjeti dobrodošli, hvala!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 28 Oct 2022, 12:03

marin_otto wrote:Lijep pozdrav svima, ima li netko hands-on iskustva s H&K SFP9 MT (9x19 mm)? Nemam priliku isprobati taj model ali držao sam vjernu airsoft repliku i oduševio me hvat kod tog pištolja, kao da je rađen za moju šaku. Odgovara mi i budžetom i namjenom (rekreativno gađanje i natjecanja na razini kluba). Svi savjeti dobrodošli, hvala!
Malo sam razgledao, opalio par komada. Nije me posebno oduševio, ne ističe mi se po ničemu osobito u odnosu na drugo što sam probao s godinama. H&K kao firmu ne treba posebno komentirati, s reputacijom nećeš promašiti. Ako ga ima u nekoj trgovini, najbolje ga uživo prođi vidjeti i isprobati na suho pa donesi odluku. :A27:

marin_otto
Pozornik
Pozornik
Has thanked: 2 times

Post by marin_otto » 28 Oct 2022, 16:38

AR15 fan wrote:
marin_otto wrote:Lijep pozdrav svima, ima li netko hands-on iskustva s H&K SFP9 MT (9x19 mm)? Nemam priliku isprobati taj model ali držao sam vjernu airsoft repliku i oduševio me hvat kod tog pištolja, kao da je rađen za moju šaku. Odgovara mi i budžetom i namjenom (rekreativno gađanje i natjecanja na razini kluba). Svi savjeti dobrodošli, hvala!
Malo sam razgledao, opalio par komada. Nije me posebno oduševio, ne ističe mi se po ničemu osobito u odnosu na drugo što sam probao s godinama. H&K kao firmu ne treba posebno komentirati, s reputacijom nećeš promašiti. Ako ga ima u nekoj trgovini, najbolje ga uživo prođi vidjeti i isprobati na suho pa donesi odluku. :A27:
Zahvaljujem na javljanju :A25:

Soldier1210
Pozornik
Pozornik

Post by Soldier1210 » 30 Jan 2023, 13:42

Poz imam Glock 19 Gen5 vec skoro 3god, za sada me sluzi extra, ako nekoga zanima vise informacija neka mi se javi.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 14 Oct 2023, 12:36

Na HS pištolju, svaki put kad obrišem oprugu (ispod cijevi) krpa bude narančasto-smeđa, samo ta opruga i niti jedan drugi dio. Čak i ako ponovim čišćenje nakon par dana bez da je oružje korišteno. Dal netko zna zašto se to dešava ? Čudno mi ako je hrđa jer se dešava i kad je opruga dosta podmazana.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 14 Oct 2023, 13:08

Meni to liči na početnu hrđu.
Vjerojatno nešto lagano korodira i to ostane na krpici.
Probaj temeljito očistiti i oprugu i cijelo to ležište,a i neposrednu okolinu.
Ja bih to natopio ballistolom ,ostavio par dana i opet dobro očistio.
Po potrebi ponoviti....

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 11 Sep 2024, 23:40

Jel imo ko situaciju da preciznije gađa sa kraćim cijevima (~4) nego sa duljim (~5) ? Pistolji 9mm su u pitanju.
Cak sa cijevi ispod 3.5 bi uspio dobit skoro bolju grupu nego sa npr 5.0

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 12 Sep 2024, 15:16

Možda nešto nije u redu sa pištoljem sa dužom cijevi?
Pa pitanje kako ti leži u ruci....?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Sep 2024, 15:18

Marin223 wrote:Jel imo ko situaciju da preciznije gađa sa kraćim cijevima (~4) nego sa duljim (~5) ? Pistolji 9mm su u pitanju.
Cak sa cijevi ispod 3.5 bi uspio dobit skoro bolju grupu nego sa npr 5.0
Puno je faktora u igri.
Modeli pistolja? Godiste? Broj ispaljenih hitaca?
Istrosenost cijevi jednog ili drugog?
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 12 Sep 2024, 15:52

Više je pištolja u pitanju, al evo npr HS G2 4.0 je trenutno pištolj s kojim postižem najbolje grupe, probao sam HS G2 5.0, isti rukohvat, isti okidač, sve isto samo mu je navlaka i cijev dulja za 1''. Jako loše grupe sam imo s njime, sve je letilo i gore i desno i gore desno... pištolj je bio nov.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Sep 2024, 16:06

Okej, moja teorija:

HS ima velike tolerancije, i sluzbeno je oruzje koje treba biti pouzdano, da puca iz blata, pijeska, snijega, leda..
Vece tolerancije omogucavaju veci titraj cijevi, i zato je grupa na duzoj cijevi veca.
Ovo se zna desavati kod pusaka, kad puske sa kracom cijevi pokazuju vecu preciznost. Nije neobicno.

Problem bi bio da imas pistolj kratka cijev Tip 1, duga cijev Tip 2. E onda to izanalizirati bi bilo malo teze.

Mozes se poigrati pa probaj staviti duzu cijev na kraci pistolj, i vidi sta ces dobiti na meti.

Mogu jos dodati: svi XDM-ovi (I kasnije SF 19) bili su precizniji od svoh HS9 koje sam isprobao kako su prolazili kroz klub. DOsta veliki uzorak.
Turn better into best!

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 12 Sep 2024, 20:23

stavi oba pištolja u rest pa ćeš vidjeti ima li razlike...iskreno teško, 4, 5, tak svejedno, mehanički će biti isto, osim što će tebi biti lakše s dužom nišanskom linijom.

vjerojatno inače pucaš s tim pištoljem od 4 cola, navikao si na njega, ispalio više metaka itd.
Put your money where your mouth is.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 12 Sep 2024, 23:53

jolly wrote: Mogu jos dodati: svi XDM-ovi (I kasnije SF 19) bili su precizniji od svoh HS9 koje sam isprobao kako su prolazili kroz klub. DOsta veliki uzorak.
Moguće, ta serija ipak i je više za sportske aktivnosti, također viđam da tko god koristi HS za neki oblik streljaštva, uvijek je to XDM (nakon SF-a opet XDM valjda za sva tržišta) najčešće ovaj 4.5.
timmy75 wrote: vjerojatno inače pucaš s tim pištoljem od 4 cola, navikao si na njega, ispalio više metaka itd.
Da, dosta više metaka ispaljeno iz tog HS9 4.0, jedina razlika koju se može osjetit je da 5.0 ima malo drugačiji balans, osjeti se taj 1'' dodatne težine prema naprijed. Sad se navikavam na XDM 5.25, lakši je dosta od ovog G2 5.0 jer su napravili šupljine po cijeloj navlaci, jedino što se kod njega moram naviknut i na drugačiji okidač...

Post Reply