NOVE discipine u HSS-u !!!
NOVE discipine u HSS-u !!!
U zadnje vrijeme nisam bas aktivan na forumu radi 101 obaveze ali koliko me sjecanje sluzi bilo je puno kuknjave i rasprave oko uvodjenja novih disciplina u okvire HSS-a !!
Trudom, zalaganjem, zrtvovanjem i radom mnogih clanova i ljubitelja oruzije dogodio se i taj trenutak, neke disicpine koje su do sada bile u SIVOJ ZONI postale su SLUZBENE na nivou nase drzave !
- neki su mislili da se to nece nikada dogoditi
- neki su to zeljeli od same pojave disciplinma u naem okreuzenju izvan okvira ISSF-a
- neki su smtatrali da ce to biti njihova privatna prcija i da mogu imati paraleni savez protivno zakonima o sportu RH ( bez uvrede molim ....nije mi to namjera )
- neki su mislili zavrtiti i "lovicu" u toj sivoj zoni bez ikakvog plana i okvira da ta prica u buducnosti ima glavu i rep !
- i STO SADA ???
--------------------------------
Svi se ovdje poznajemo vise-manje, odrzalo se PRVO prevenstvo RH u NOVIM disciplinama ali svi sute kao zadnje PIZ*E !!
Pa ljudi koji Vam je K.... ???
Ili pljunite mene u lice koji sam to objavio, ili barem pohvalite one koji su se potrudili da neste krene na bolje ili dajte svoje komentare i misljenja !!
Nemojte da pomislim kako ste anemicni , to je opasna zaraza, ocito ostavlja ljude bez muda i bez kicme !?!?!?!?!?
Trudom, zalaganjem, zrtvovanjem i radom mnogih clanova i ljubitelja oruzije dogodio se i taj trenutak, neke disicpine koje su do sada bile u SIVOJ ZONI postale su SLUZBENE na nivou nase drzave !
- neki su mislili da se to nece nikada dogoditi
- neki su to zeljeli od same pojave disciplinma u naem okreuzenju izvan okvira ISSF-a
- neki su smtatrali da ce to biti njihova privatna prcija i da mogu imati paraleni savez protivno zakonima o sportu RH ( bez uvrede molim ....nije mi to namjera )
- neki su mislili zavrtiti i "lovicu" u toj sivoj zoni bez ikakvog plana i okvira da ta prica u buducnosti ima glavu i rep !
- i STO SADA ???
--------------------------------
Svi se ovdje poznajemo vise-manje, odrzalo se PRVO prevenstvo RH u NOVIM disciplinama ali svi sute kao zadnje PIZ*E !!
Pa ljudi koji Vam je K.... ???
Ili pljunite mene u lice koji sam to objavio, ili barem pohvalite one koji su se potrudili da neste krene na bolje ili dajte svoje komentare i misljenja !!
Nemojte da pomislim kako ste anemicni , to je opasna zaraza, ocito ostavlja ljude bez muda i bez kicme !?!?!?!?!?
Nemoguće je Nemoguće
Re: NOVE discipine u HSS-u !!!
Nisam ti ja neki tip koji voli "eseje", niti sam spretan u tome niti to zelim.Mirok wrote:Pa Lex,napiši nam više o tome....?
Tko, šta ,gdje ,zašto...?
Ima nas koji ne znamo o tome......?
Ako je tako kako si napisao![]()
Vise sam ti neki novinarski tip koji zeli u par crtica napisati ono bitno , izazvati provokaciju i nadati se da ce ostatak ekipe nadopuniti svojim iskustvima i misljenjima rupe koje nedostaju ??
U svakom slucaju sam jedan od onih koji se nikada nije pomirio sa time da HSS mora biti "ozenjen " za ISSF nego da trebamo prilagoditi discipline mogucnostima i INTERESU ljudi iz RH, naravno da je to mocvara puna sitnih interesa , mala bara sa puno krokodila , ali tako je to i svuda oko nas...!
Upravo radi ne-suradnje i ne-interesa HSS-a , u proslim vremenima, za integracijom nekih novih disciplina pojavila se grupa ljudi koji su se prilicno izubijali i potrosili svoje vrijeme, novac , prijatelje itd..itd.. da pokrenu nesto novo i zapocmu organiziranje turnira sa novim disciplinama..
CINJENICE: da nije bilo tih " magaraca koji vuku kola na svoj racun" danas ne bih imao o cemu pisati... a vjerovatno nista od tih disciplina ne bi bilo uvrsteno u nacionalni program
- kotac se pokrenuo i treba ga gurati sve vise i sve jace
- krovni savez je jedan,ne samo za streljastvo nego i za sve ostale sportove
- Energiju treba objediniti i usmjeriti u zajednickom interesu, sjesti za stol, eliminirati djecje bolesti i stvoriti kvalitetan proizvod - discipline..
-------------------------------------
* izboriti se za jednostavije zakonske uvijete poligona za treniranje zajedno sa lovackim udrugama
** eliminirati zakonsku barijeru definicije sportske-lovacke puske jer postoji nelogican prolbem: Lovac = moze imati npr. PAP sa okvirom limitiranim na 3 metka / Sportski strijelac = moze imati PAP sa okvirom od 10 metaka ! Kakav je status osobe koja je LOVAC + SPORTSKI STRIJELAC .... prema trenutnoj regulativi morao bi imati DVIJE PAP puske , jednu registriranu za LOV a drugu za SPORT sto je SULUDO !!!
*** itd..itd... ima ovdje puno pametnijih od mene pa neka misle i rade malo za nase dobro...
Nemoguće je Nemoguće
O čemu se točno radi? Gdje se vide natjecanja i rezultati?
Nisam puno očekivao od HSS pa ni ne pratim stranicu. Sad sam otišao tamo i ne nalazim ništa. Zadnje vijesti su većina TRAP, ne vidim ništa u najavama ni rezultatima. Postoji li neki paralelni svemir gdje se to ipak vidi?
Nisam puno očekivao od HSS pa ni ne pratim stranicu. Sad sam otišao tamo i ne nalazim ništa. Zadnje vijesti su većina TRAP, ne vidim ništa u najavama ni rezultatima. Postoji li neki paralelni svemir gdje se to ipak vidi?
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Daj zamisli, uveli smo od osnivanja Jugoslavije tamo negdje sredinom prošlog stoljeća discipline koje napokon ne razlikuju poluautomatske puške i klasificiraju ih na papovke... i sve ostalo.
PRAISE THE LORD!
Pretpostavljam da možemo čekati još kakvih stotinjak godina da se moderne poluautomatske puške neće koristiti samo za trostav na 50 i 100 metara sa preciznim i brzim dijelom.
Razlog zašto nitko ništa više ne piše osim sačice ljudi, je jer je ovaj forum bio sustavno i promišljeno uništavan od strane određenih ljudi, na bilo kakav forum topic van lova na srndače i kolekcije starog oružja.
Dok sam paralelno trenirao ovdje u Sloveniji za brutality natjecanja, 3gun i IDPA, pri čemu brutality natjecanja i 3gun uključuju modernu "taktičku" opremu; moderne poluautomatske puške, sačmarice i pištolji, nosači balističkih ploča sa samim pločama, kamuflaže, lampe, laseri, balističke kacige, bliske i daleke mete (sve to dok trčiš), sjećam se da sam morao istovremeno bljuvati dok sam čitao kroz kakve nomenklature prolaze nesretni strijelci iz Hrvatske koji su se usudili donijet nešto osim papovke i trenirke na strelište, van ležećeg stava, od strane određenih ljudi na ovom forumu. Paravojske, neprijatelji države, "igranje rata" i slično.
Ne od strane nekakvih protivnika oružja ili nekih lovaca - od strane članova ovog foruma.
Zato... ne želim slaviti nešto što su ionako trebali još 2018./2019. godine uvesti u program kada se je promijenio zakon, a trebala im je hrpa love i vremena da se uvede nešto što je jedna frakcija onog što jedna susjedna država ima već preko 20 godina kao standard. Susjedna država koja je približno stara kao i Hrvatska.
PRAISE THE LORD!
Pretpostavljam da možemo čekati još kakvih stotinjak godina da se moderne poluautomatske puške neće koristiti samo za trostav na 50 i 100 metara sa preciznim i brzim dijelom.
Razlog zašto nitko ništa više ne piše osim sačice ljudi, je jer je ovaj forum bio sustavno i promišljeno uništavan od strane određenih ljudi, na bilo kakav forum topic van lova na srndače i kolekcije starog oružja.
Dok sam paralelno trenirao ovdje u Sloveniji za brutality natjecanja, 3gun i IDPA, pri čemu brutality natjecanja i 3gun uključuju modernu "taktičku" opremu; moderne poluautomatske puške, sačmarice i pištolji, nosači balističkih ploča sa samim pločama, kamuflaže, lampe, laseri, balističke kacige, bliske i daleke mete (sve to dok trčiš), sjećam se da sam morao istovremeno bljuvati dok sam čitao kroz kakve nomenklature prolaze nesretni strijelci iz Hrvatske koji su se usudili donijet nešto osim papovke i trenirke na strelište, van ležećeg stava, od strane određenih ljudi na ovom forumu. Paravojske, neprijatelji države, "igranje rata" i slično.
Ne od strane nekakvih protivnika oružja ili nekih lovaca - od strane članova ovog foruma.
Zato... ne želim slaviti nešto što su ionako trebali još 2018./2019. godine uvesti u program kada se je promijenio zakon, a trebala im je hrpa love i vremena da se uvede nešto što je jedna frakcija onog što jedna susjedna država ima već preko 20 godina kao standard. Susjedna država koja je približno stara kao i Hrvatska.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Da Johnny, Hrvatska i Slovenija .....tako blizu,a tako daleko.johnnyboyy1711 wrote:Daj zamisli, uveli smo od osnivanja Jugoslavije tamo negdje sredinom prošlog stoljeća discipline koje napokon ne razlikuju poluautomatske puške i klasificiraju ih na papovke... i sve ostalo.
PRAISE THE LORD!
Na našu žalost i štetu!
Nisam strucnjak za te nove discipline, al ako dobro kuzim, iskopirali su par disciplina od saveza za dalekometno streljastvo ? I na tome im treba pljeskat ?
Ili na tome sto ce maltretirat strijelce sa 2 ljecnicka pregleda godisnje plus zabrana lovackih pusaka plus najskuplja potvrda za oruzje... sto bi moglo poc po zlu ?
Ili na tome sto ce maltretirat strijelce sa 2 ljecnicka pregleda godisnje plus zabrana lovackih pusaka plus najskuplja potvrda za oruzje... sto bi moglo poc po zlu ?
Kako se usudis kritizirati trenutno stanje?johnnyboyy1711 wrote:Daj zamisli, uveli smo od osnivanja Jugoslavije tamo negdje sredinom prošlog stoljeća discipline koje napokon ne razlikuju poluautomatske puške i klasificiraju ih na papovke... i sve ostalo.
PRAISE THE LORD!
Po meni je najbolje sto je bilo dosad u Hrvatskoj. /s
-
Mirok
- Brigadni General

Zadovoljstvo koje je Lex izrazio je sasvim razumljivo.
Jer znam koliko je kod nas teško ovakve stvari unaprijediti.
Zato mislim da je svaki napredak dobar,a dalje se svi mi moramo trsiti i boriti da toga bude više, i da bude bolje.
Jer znam koliko je kod nas teško ovakve stvari unaprijediti.
Zato mislim da je svaki napredak dobar,a dalje se svi mi moramo trsiti i boriti da toga bude više, i da bude bolje.
Ne znam detalje tko i što, ali mogu općenito reći da nisam nigdje sreo toliko taštine i primitivizma kao kod ljudi u dodiru s oružjem. Mislio sam da je airsoft hobi koji privlači ljude s kojima nije lako, da se blago izrazim. No oni su kamilica prema polusvijetu koji sam sreo na ovoj sceni, čast iznimkama.
-
Mirok
- Brigadni General

I kako baš takvi dođu na funkcije gdje se odlučuje o temi oružja ?Ariel wrote:Ne znam detalje tko i što, ali mogu općenito reći da nisam nigdje sreo toliko taštine i primitivizma kao kod ljudi u dodiru s oružjem. Mislio sam da je airsoft hobi koji privlači ljude s kojima nije lako, da se blago izrazim. No oni su kamilica prema polusvijetu koji sam sreo na ovoj sceni, čast iznimkama.
Laktaroši često jesu tašti, a na funkcije se probijaju s ciljem koji često nije dobrobit drugih, već isključivo osobni. Pa krenu dnevnice, putni troškovi, sitna kokošarenja. Ovo se jasno i konkretno događalo u jednom savezu (Ne HSS, s njima nisam imao dodira).
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
100% tocno! Bravo Ariel!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Duhovito!Marin223 wrote:Nisam strucnjak za te nove discipline, al ako dobro kuzim, iskopirali su par disciplina od saveza za dalekometno streljastvo ? I na tome im treba pljeskat ?
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Moje je misljenje da je forum dobar alat za javnu komunikaciju ljudi koji se bave svojim aktivnostima. I za razmjenu informacija.johnnyboyy1711 wrote: Razlog zašto nitko ništa više ne piše osim sačice ljudi, je jer je ovaj forum bio sustavno i promišljeno uništavan od strane određenih ljudi, na bilo kakav forum topic van lova na srndače i kolekcije starog oružja.
Ono koliko sam ja pratio, mnogi znalci su se iskljucili nakon nekakvih svadja sa ljudima nizeg kapaciteta znanja i sposobnosti. na pr bojnik per gal.
Neki su jednostavno se ohladili. I nisu aktivni. To je steta ali to je tako.
Neki su preminuli, na pr blackpowder. RIP.
Neki su osnovali svoje platforme za komunikaciju. Na pr clan foruma nobile.
Neke drustvene mreze su porasle u popularnosti, sto ne znaci u kvaliteti. Na pr. facebook.
Tako da je ovaj forum danas skroman, premda mislim i dalje da ima potencijal. Za sad je jaci od lovackog foruma, koji je potpuno utihnuo.
Medjutim ne bih rekao da je sustavno ili planski unistavan.
Turn better into best!
Ne vidim ništa loše u ubacivanju novih disciplina. Moglo je bolje, moglo je gore...
Bitno da se ide naprijed. Pa makar laganini
Lakše je na već postojeće discipline dodavati nove nego ih odjednom šokirati cijelim nizom novih disciplina
Još samo da riješe prijedlog da zdravstveni traje 2 godine umjesto 6 mjeseci.
Bitno da se ide naprijed. Pa makar laganini
Lakše je na već postojeće discipline dodavati nove nego ih odjednom šokirati cijelim nizom novih disciplina
Još samo da riješe prijedlog da zdravstveni traje 2 godine umjesto 6 mjeseci.
- jolly
- Cinker - bojna

Za zdravstveni pregled ceka se novi pravilnik koji predlaze ministarstvo zdravstva.
Oni hoce cim striktniji. (ne mozes se prehladiti, pa onda jos i imati oruzje!?
)
Uglavnom kad dodje novi pravilnik o lijecnickom ,kakav god bio, bit ce na dve godine. DO tad je na 6 mjeseci.
Lijecnicki sektor je dosta negodovao kod donosenja novog zakona o oruzju 2018, na pocetku su za svaku promjenu zdravstvenog stanja oduzimali oruzje, onda se primirilo.
Sad dolazi njihovih 5 minuta. Boze nam pomozi.
Mali podsjetnik, na godinu 2019.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/l ... e-20190308
Ovo su problemi iz obiteljske medicine, ne iz medicine rada, ali to ide jedno s drugim.
Oni hoce cim striktniji. (ne mozes se prehladiti, pa onda jos i imati oruzje!?
Uglavnom kad dodje novi pravilnik o lijecnickom ,kakav god bio, bit ce na dve godine. DO tad je na 6 mjeseci.
Lijecnicki sektor je dosta negodovao kod donosenja novog zakona o oruzju 2018, na pocetku su za svaku promjenu zdravstvenog stanja oduzimali oruzje, onda se primirilo.
Sad dolazi njihovih 5 minuta. Boze nam pomozi.
Mali podsjetnik, na godinu 2019.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/l ... e-20190308
Ovo su problemi iz obiteljske medicine, ne iz medicine rada, ali to ide jedno s drugim.
Turn better into best!