CHAT

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Re: CHAT

Post by Ariel » 07 Nov 2024, 08:54

Neki komentari tamo su dobivali po 50 minuseva u roku od par minuta. Botovi možda, no nekako sad mislim da moderatori imaju tu mogućnost. Malo je stalo s minusevima na pozitivu o Trumpu nakon njegove pobjede, ali u drugim temama itekako. Ban sam dobio kad sam napisao kako je možda vrijeme za razmisliti o otvaranju tržišta pod sankcijama, pokretanju politički ugušene ekonomije itd.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 07 Nov 2024, 11:21

Ariel wrote:Neki komentari tamo su dobivali po 50 minuseva u roku od par minuta. Botovi možda, no nekako sad mislim da moderatori imaju tu mogućnost. Malo je stalo s minusevima na pozitivu o Trumpu nakon njegove pobjede, ali u drugim temama itekako. Ban sam dobio kad sam napisao kako je možda vrijeme za razmisliti o otvaranju tržišta pod sankcijama, pokretanju politički ugušene ekonomije itd.
Glupo mi je da te baniraju zbog mišljenja.
Mislim da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da upravo zato postoje mediji,da bi se i ta druga mišljenja čula.
Bez obzira što se kome sviđa.
Ako je bilo kako si naveo,to nije bilo ni neprimjereno,ni maligno.
Imali smo tu na forumu provokatora i znamo kako to izgleda,pa je sada malo na hlađenju .
Bravo za admine što su ga banirali.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 07 Nov 2024, 11:35

Mirok wrote:
Ariel wrote:Neki komentari tamo su dobivali po 50 minuseva u roku od par minuta. Botovi možda, no nekako sad mislim da moderatori imaju tu mogućnost. Malo je stalo s minusevima na pozitivu o Trumpu nakon njegove pobjede, ali u drugim temama itekako. Ban sam dobio kad sam napisao kako je možda vrijeme za razmisliti o otvaranju tržišta pod sankcijama, pokretanju politički ugušene ekonomije itd.
Glupo mi je da te baniraju zbog mišljenja.
Mislim da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da upravo zato postoje mediji,da bi se i ta druga mišljenja čula.
Bez obzira što se kome sviđa.
Ako je bilo kako si naveo,to nije bilo ni neprimjereno,ni maligno.
Imali smo tu na forumu provokatora i znamo kako to izgleda,pa je sada malo na hlađenju .
Bravo za admine što su ga banirali.
U hrvatskoj nemamo slobodu govora, a privatne kompanije mogu radit sta hoce, da oni nekog bannaju zbog misljenja i ekipa ih bojkotira, brzo bi to prestali radit.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Nov 2024, 11:50

Mi u Hrvatskoj nemamo tu kulturu.
Ljudi nisu svjesni koliko se bojkotom i organiziranim djelovanjem ,može puno postići u svim pitanjima i temama današnjega života.

andrej
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by andrej » 07 Nov 2024, 12:46

Problem je pronaći bar donekle vjerodostojan medij.

Negdje gdje se objavi vijest koja se prije provjerila umjesto da se prepisuju politički pamfleti, doslovno laže i dezinformira javnost objavljujući samo komadić cjelokupne vijesti/teksta/događaja

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 07 Nov 2024, 13:23

Krivo

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 09 Nov 2024, 18:48

Teško je ne nazvati povlačenje iz Afganistana lošim. I nitko nije kažnjen za to. Evo, Trump traži ostavke odgovornih zapovjednika na svom stolu na dan inauguracije.

Human
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Post by Human » 09 Nov 2024, 20:17

Ariel wrote:Teško je ne nazvati povlačenje iz Afganistana lošim. I nitko nije kažnjen za to. Evo, Trump traži ostavke odgovornih zapovjednika na svom stolu na dan inauguracije.
To su gluparije, politička demagogija radi stjecanja političkih bodova. Nijedan "zapovjednik" nije odgovoran za povlačenje iz Afghanistana. Odgovorna je politika.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 09 Nov 2024, 20:55

Nitko nije odgovoran zz mrtve i ranjene, 80 milijardi usd ostavljene opreme, ljude koji su padali s aviona? Gore od Sajgona je bilo. Radi se o načinu povlačenja, a ne ideji povlačenja. Izvedeno je katastrofalno.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 09 Nov 2024, 22:00

I po tome se vidi što je politika.
Najgore je što smo i mi slali svoje ljude u tu pogibelj.
Za koga,za čega ,za što......???
Bojim se da bi naši i opet to napravili.
Sve ,samo da se velikima uvuku .....

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 09 Nov 2024, 23:19

Human wrote:
Ariel wrote:Teško je ne nazvati povlačenje iz Afganistana lošim. I nitko nije kažnjen za to. Evo, Trump traži ostavke odgovornih zapovjednika na svom stolu na dan inauguracije.
To su gluparije, politička demagogija radi stjecanja političkih bodova. Nijedan "zapovjednik" nije odgovoran za povlačenje iz Afghanistana. Odgovorna je politika.
Zapravo je.

Trump je dogovorio povlacenje i 18 mjeseci u Afganistanu nije umro niti jedan americki vojnik. Onda je Biden dosao na mjesto predsjednika i odbio postovati uvjete koje je Trump postavio sto je rezultiralo losim povlacenjem iz Afganistana i smrti americkih vojnika.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 10 Nov 2024, 15:43

Demokrati na djelu:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/drz ... ajnovije_d

Inače, nije službenik nego službenica i ima svoje ime, lako ga se nađe na X-u.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 11 Nov 2024, 13:24

Stargazer wrote:Evo malo googlam i nadjem nesto zanimljivo.

OD green grip za echelon u proarmisu u sloveniji kosta 30 Eura.

https://www.proarmis.si/strelska-oprema ... module-odg

OD green grip za echelon u hrvatskoj kosta 55-60 eura.

https://bojna.hr/?i=rukohvat-echelon-f9 ... rtikl=5455

https://www.hunter.hr/proizvod/rukohvat ... helon-fde/

Moje pitanje je.

Kako proizvod, koji se radi u hrvatskoj, kosta 30 eura u Sloveniji koja ima troskove prijevoza vece nego hrvatske trgovine koje istu stvar naplacuju 60 eura.
Evo upeco rukohvat i još par sitnica za čiščenje, dostava skoro 10 eura, ukupno sve zajedno jeftinije nego jedan rukohvat u Zagrebu, hvala :)

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 11 Nov 2024, 13:57

https://danica.hr/semafor-je-srusio-pij ... pu-oruzja/

Jos malo dobrog publiciteta od lovaca.

Hoce li HLS ili njegovo lovacko drustvo javno osuditi njegove radnje?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 12 Nov 2024, 14:29

Zanimljive dvije razlicite kulture USA i Hrvatska:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15521683

Kod nas za isto/slicno:
https://www.vecernji.hr/vijesti/podignu ... ke-1695284
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 12 Nov 2024, 16:15

Mislim da u USA isto ovisi o kojoj državi se radi, negdje je kao i kod nas zabranjeno, makar i svojeg psa usmrtit.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 12 Nov 2024, 16:50

Stargazer wrote:https://danica.hr/semafor-je-srusio-pijani-lovac-u-vozilu-mu-pronasli-hrpu-oruzja/
Jos malo dobrog publiciteta od lovaca.
Hoce li HLS ili njegovo lovacko drustvo javno osuditi njegove radnje?
Ovaj clanak je produkt Novinara-Kretena i nista vise od toga...

NA zalost samo ponovo podsjeca na nase dvosmislene zakone koji se mogu tumaciti prema potrebi i zagorcavati zivot nekome ukoliko je to potrebno... TRANSPORT oruzja u vozilu NIJE nosenje oruzja i to bi se moralo jednom rascistiti za sva vremena !!
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Nov 2024, 17:22

Leks, ako imas nekog prekrsioca koji je evidentno srusio semafor u naselju sa svojim autom pod utjecajem alkohola preko 0.5 promila, sa autom u kojem je drzao legalno lovacko oruzje, na koji nacin ta osoba moze nakon zapisnika otici kuci (sa oruzjem) ako auto nije u voznom stanju:

1) ostaviti oruzje u slupanom autu na cesti (jer ga pod utjecajem alkohola ne moze nositi)?
2) uzeti oruzje u ruku makar u futroli pa otici pjeske doma s oruzjem pod utjecajem alkohola - to nije nosenje?
3) Zamoliti sluzbenika (kojem ovo nije duznost) da mu to odnese doma, jer on to sam ne moze uciniti jer je pod utjecajem alkohola?
4) ostalo - napisi, ne znam koje su jos opcije ostale. Poanta je da oruzje ne ide pijancu u ruke.

I onda kako bi ti obavio postupanje po izvrsenom uvidjaju da si ti sluzbena osoba?

Inace zakon spominje alkohol 5 puta, ovo dolje u nastavku je mozda najprimjenjiviji clanak. U navednom slucaju imas "okolnosti".
Clanak kaze "privremeno" oduzimanje (a ne za stalno), dakle kad se covjek otrijezni, i obrazlozi situaciju na sudu, ima mogucnost da mu se i vrati. Vjerojatno i hoce.

Konacno, pusti sad zakon, okreni se struci.... sva pravila sgurnog rukovanja oruzjem u struci, kazu da alkohol, droga i oruzje ne idu zajedno.
Razumijem ja "buntovnistvo" prema birokratskom odnosu prema vlasnicima oruzja, ali sad govorimo o temeljnim pravilima struke.

Pravila struke:
1. Tretiraj svako oružje kao da je napunjeno!
2. Upoznaj osnovne mehaničke karakteristike oružja kojim rukuješ!
3. Cijev uvijek treba usmjeriti u sigurnom pravcu!
4. Ne drži prst na okidaču!
5. Oružje koje nije u uporabi treba biti prazno!
6. Kada završiš s gađanjem, drži oružje otvoreno! (zatvarač u zadnjem položaju, bubanj vani)
7. Prije gađanja provjeri cijev oružja! (naravno, ne tako da uperiš cijev u sebe ili drugoga)
8. Prije gađanja provjeri cilj - metu!
9. Zaštiti oči i uši!
10. Alkohol i oružje ne idu zajedno!

ZONIPOG 2018

Članak 49.
(1) Oružje, streljivo i isprave o oružju nadležno tijelo privremeno će oduzeti odmah, i
prije pokretanja upravnog, prekršajnog i kaznenog postupka, ako se radi o okolnostima koje
ukazuju da bi oružje moglo biti zlouporabljeno, a osobito češće i prekomjerno uživanje
alkohola, konzumacija opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, poremećeni
obiteljski odnosi te poduzimanju hitnih mjera radi zaštite od nasilja u obitelji ili zbog zaštite
javnog poretka, koje se ne mogu odgađati, a činjenice na kojima treba biti utemeljeno rješenje
utvrđene su ili barem učinjene vjerojatnim.
(2) Nadležno tijelo izdat će potvrdu o privremeno oduzetom oružju, streljivu, odobrenju
za nabavu oružja, oružnom listu i odobrenju za sakupljanje oružja kategorije B i C.

Lex, kako bi ti ovo rjesio? ;) ;) ;) Ili koje bi ti pravilo struke promijenio?
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 12 Nov 2024, 22:44

jolly wrote:....Lex, kako bi ti ovo rjesio? ;) ;) ;) Ili koje bi ti pravilo struke promijenio?
SVE sto si napisao ima smisla !

Najgore od svega je sto jednom godisnje i prazno oruzje puca, dokazano !

Ti znas da sam ja kao prvo LEGALISTA, no zar bas svaki novinar mora LOVCA ili ORUZJE ISKORISTAVATI za pumpanje svojih clanaka ??

Ako si profesionalac onda se bavis onim BITNIM, u ovom skucaju nezgodom kao posljedicom , predpostavimo pijanstva ! Da je covjek imao u bunkeru 3 motorne pile i 20 mesarskih nozeva nitko ne bi rjeci napisao o sadrzaju bunkera... ali ovako ..odmah NEGATIVAC !
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Nov 2024, 23:52

lex-lutor wrote: no zar bas svaki novinar mora LOVCA ili ORUZJE ISKORISTAVATI za pumpanje svojih clanaka ??

Ako si profesionalac onda se bavis onim BITNIM, u ovom skucaju nezgodom kao posljedicom , predpostavimo pijanstva ! Da je covjek imao u bunkeru 3 motorne pile i 20 mesarskih nozeva nitko ne bi rjeci napisao o sadrzaju bunkera... ali ovako ..odmah NEGATIVAC !
E, ovo je tocno. :A25:
Turn better into best!

Post Reply