Pomoć u odabiru puške kalibra .308 WIN
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Pomoć u odabiru puške kalibra .308 WIN
Po preporuci (ili, točnije, iskustvu) Jolly-a sam pročačkao nekoliko trgovina oružja.
Uglavnom tražim neku pušku kalibra .308 WIN modernog izgleda za lov. Naišao sam na pučku Savage II Precision koja nažalost u nas više nije dostupna. Zatim sam naišao na prelijepi primjerak:
https://www.bojna.hr/?i=puska-ruger-pre ... rtikl=3981
Ali s ovime ću imati problem sa ženom jer će onda imati izliku da ja za sebe mogu potrošiti skoro 3'000€ za pušku, a ona ne može XY svotu potrošiti za YX.
Dakle ako netko ima preporuku za pušku tog kalibra modernog izgleda, polimer-metal a da spada u budžet od recimo 1500-1600€ spasili biste me, jer znajući sebe - kupit ću onu skupu koja će mi unutar mjesec dana prisjesti.
Uglavnom tražim neku pušku kalibra .308 WIN modernog izgleda za lov. Naišao sam na pučku Savage II Precision koja nažalost u nas više nije dostupna. Zatim sam naišao na prelijepi primjerak:
https://www.bojna.hr/?i=puska-ruger-pre ... rtikl=3981
Ali s ovime ću imati problem sa ženom jer će onda imati izliku da ja za sebe mogu potrošiti skoro 3'000€ za pušku, a ona ne može XY svotu potrošiti za YX.
Dakle ako netko ima preporuku za pušku tog kalibra modernog izgleda, polimer-metal a da spada u budžet od recimo 1500-1600€ spasili biste me, jer znajući sebe - kupit ću onu skupu koja će mi unutar mjesec dana prisjesti.
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Re: Pomoć u odabiru puške kalibra .308 WIN
Klasičnih imam već, zato govorim da treba biti modernije.Mirok wrote:Ja bih se odlučio prije za karabin.
A i povoljnije bi prošao.
Mislim klasičniju izvedbu,zato kažem karabin.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Sve pet.Kapetan Kasil wrote:Klasičnih imam već, zato govorim da treba biti modernije.Mirok wrote:Ja bih se odlučio prije za karabin.
A i povoljnije bi prošao.
Mislim klasičniju izvedbu,zato kažem karabin.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 18 times
Ajoj, vracamo se na ono....kako opravdati investiciju.
Pa kako i zasto supruga mora znati bas svaki komad oruzja kolko kosta!?To je kontraproduktivno i samo unosi nemir u bracnu harmoniju!
Tu treba nastupati diskretno i netransparentno.
Najjednostavniji postupak, je da u nekoliko mjeseci povuces sredstva sa racuna na banci u gotovini da se ne primjeti drasticno placanje na racunu.
Pusku kapariraj, po dogovoru u trgovini i nek je maknu iz ponude dok ne skupis gotovinu
A onda plati u gotovini.
A onda registriraj i stavi u sef kad supruga nije doma, da se ne uznemiri. Mir u braku je svetinja!
Nakon nekog vremena, kad je i vidi u sefu, kazes ta je puska u sefu vec godinama, samo nije primjetila, promaklo, a ti si je rijetko koristio.
Od ostalih slicnih pusaka, pogledaj tikka T3x tac a-1. i seriju pusaka CZ 600 od zbrojovke. To mi pade napamet.
Pa kako i zasto supruga mora znati bas svaki komad oruzja kolko kosta!?To je kontraproduktivno i samo unosi nemir u bracnu harmoniju!
Najjednostavniji postupak, je da u nekoliko mjeseci povuces sredstva sa racuna na banci u gotovini da se ne primjeti drasticno placanje na racunu.
Pusku kapariraj, po dogovoru u trgovini i nek je maknu iz ponude dok ne skupis gotovinu
A onda plati u gotovini.
A onda registriraj i stavi u sef kad supruga nije doma, da se ne uznemiri. Mir u braku je svetinja!
Nakon nekog vremena, kad je i vidi u sefu, kazes ta je puska u sefu vec godinama, samo nije primjetila, promaklo, a ti si je rijetko koristio.
Od ostalih slicnih pusaka, pogledaj tikka T3x tac a-1. i seriju pusaka CZ 600 od zbrojovke. To mi pade napamet.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

Plus da ste svi sigurniji sa tom puškom i da tako štitiš i obitelj....
Tim više što dolaze nesigurna vremena...
Nestabilna...,što znaš što dolazi....
A i pitanje hoće li se to moći više nabaviti...
Tim više što dolaze nesigurna vremena...
Nestabilna...,što znaš što dolazi....
A i pitanje hoće li se to moći više nabaviti...
-
Mirok
- Brigadni General

A i da ti ne izađe nabavna....Mirok wrote:Samo kratko vrijeme!andrej wrote:I bila je na popustu od 50%!
Pa moraš iz početka....troškovi....
A ko zna da li ćeš opet moći dobiti nabavnu...
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

jolly wrote:Ajoj, vracamo se na ono....kako opravdati investiciju.
A onda plati u gotovini.
Tikka nije loša ali slična cijena. Ali mi je zanimljivo da je jedna u seriji CZ 600 na 7.62x39, i to na bolt action. Mada ne znam koliko je 7.62x39 efektivan za divlje svinje.
-
Mirok
- Brigadni General

Po specifikaciji i uvjetima iz Pravilnika,to ne bi bio kalibar za svinje.
Ne da ne može odraditi posao,ali govorimo o zakonskim odrednicama.
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

U to sam se osobno iz druge ruke uvjerio. Ne znam koliko je čovjek bio precizan, ali svinja legla nije.Mirok wrote:Po specifikaciji i uvjetima iz Pravilnika,to ne bi bio kalibar za svinje.
- jolly
- Cinker - bojna

To ti sve spada u primitivizam po lovackim drustvima. Papovku sam znao vidjeti u skupnom lovu.Kapetan Kasil wrote:U to sam se osobno iz druge ruke uvjerio. Ne znam koliko je čovjek bio precizan, ali svinja legla nije.Mirok wrote:Po specifikaciji i uvjetima iz Pravilnika,to ne bi bio kalibar za svinje.
jedan stariji lovac (lovacki staz 40+ godina), hoce laganu pusku, da se jadan ne muci po lovistu. Kupio cz 527 u 223 rem.
I onda to nosi u lov na svinju.
Kaze odlican kalibar, ali svako malo pogodim svinju pa mi ode. onda se cudi? (ja se pitam po cemu je kalibar odlican, osim po kriteriju lagane puske?
meni se to sve skupa gadi, takav nacin razmisljanja, kod starije populaciji ili kod mladje generacije koja ne poznaje struku.
U zakljucku, drzi se pravilnika o lovackim nabojima (osim sta je po zakonu, to je i eticki), za divlju svinju je 308 win, 30-06, 8x57, 7x64, 270 win, 9.3x62, i tome slicno. Ne ici ispod toga.
Turn better into best!
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Čovjek je idiot, samo što to kao početnik prije 3 godine nisam prepoznao odmah. Sve ono "ovako je lakše", "ovako je brže", "ovako je bolje" kod stare populacije nikada ne upali kao predstavljeno, a mlađi zatim idu stopama svojih mentora - znači sranje. .223 REM za svinje, koja "legenda".jolly wrote:To ti sve spada u primitivizam po lovackim drustvima. Papovku sam znao vidjeti u skupnom lovu.Kapetan Kasil wrote:U to sam se osobno iz druge ruke uvjerio. Ne znam koliko je čovjek bio precizan, ali svinja legla nije.Mirok wrote:Po specifikaciji i uvjetima iz Pravilnika,to ne bi bio kalibar za svinje.
jedan stariji lovac (lovacki staz 40+ godina), hoce laganu pusku, da se jadan ne muci po lovistu. Kupio cz 527 u 223 rem.
I onda to nosi u lov na svinju.
Kaze odlican kalibar, ali svako malo pogodim svinju pa mi ode. onda se cudi? (ja se pitam po cemu je kalibar odlican, osim po kriteriju lagane puske?)
meni se to sve skupa gadi, takav nacin razmisljanja, kod starije populaciji ili kod mladje generacije koja ne poznaje struku.
U zakljucku, drzi se pravilnika o lovackim nabojima (osim sta je po zakonu, to je i eticki), za divlju svinju je 308 win, 30-06, 8x57, 7x64, 270 win, 9.3x62, i tome slicno. Ne ici ispod toga.
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Da, uvijek isto - Dok mi dođe nova nabavna dozvola neće više biti na popustu. Kao da mi se ti postoci rugaju sada.andrej wrote:Još su sada neki popusti u bojni....
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Evo gledao sam malo i trgovine po Sloveniji. Zašto je ponuda u Sloveniji je jača?
I koja je procedura ta nabava iz Slovenije?
Ponuda i sve im je jace jer su im streljacki sportovi puno razvijeniji.Kapetan Kasil wrote:Evo gledao sam malo i trgovine po Sloveniji. Zašto je ponuda u Sloveniji je jača?
Procedura nabave moze varirat i najbolje pitat prodavaca, ocekuj oko 100 eura troskove papira.
Kontaktiraj prodavaca, neka ti da sve info o oruzju koje zelis kupit i serijski broj, onda ides u mup i moras im unaprijed dat sve podatke o oruzju koje uvozis...
-
Mirok
- Brigadni General

Imali smo teme nabave iz Slovenije.Kapetan Kasil wrote:Evo gledao sam malo i trgovine po Sloveniji. Zašto je ponuda u Sloveniji je jača?
Pogledaj malo u temama.
- jolly
- Cinker - bojna

Treba ti EU nabavna dozvola.Kapetan Kasil wrote:Evo gledao sam malo i trgovine po Sloveniji. Zašto je ponuda u Sloveniji je jača?
To napravi na mup, kad ti trgovac u Sloveniji da sve podatke o puski, i trgovini.
EU nabavna se brzo izdaje, obicno u jedan dan na osnovu Hrvatske nabaavne dozvole.
Nakon tog: skupi sve papire koje ti kaze trgovac u Sloveniji da mu trebaju. I onda mu to posalji postom.
Kupovao sam oruzje u vise mjesta u Sloveniji, lokalno se procedura razlikuje od mjesta do mjesta.
Trgovac zna koji mu papiri trebaju, pitaj ga za proceduru i dokumentaciju i tako napravi
Turn better into best!