Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 06 lis 2025, 10:53.

ADS

Pravila foruma

Pravila foruma

Odgovori  [ 1989 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100  Sljedeća
CHAT 
Autor/ica Poruka
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post Re: CHAT
"Sukob bandi s mačetama u šoping-centru u Australiji, uvodi se zabrana mačeta"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ostalo_d_0

Psihijatrija na otvorenom tj na kontinentu izgleda uvodi zabranu mačeta, a ja se pitam ima li tamo iko razuman pa da se sukobi s covid maskom pa da i one postanu zabranjene.

"Nikada ne smijemo dopustiti da mjesta na kojima se okupljamo, gdje se obitelji susreću, kupuju i uživaju u mirnom vikendu, postanu mjesta kojih se bojimo", rekla je na konferenciji za novinare. "Ujedinjenom Kraljevstvu trebalo je 18 mjeseci da zabrani mačete. Mi ćemo to učiniti u roku od šest mjeseci", dodala je." :D

"Victoria je u ožujku najavila izmjene Zakona o kontroli oružja kojima će postati nezakonito prodavati ili posjedovati mačete, s početkom primjene zakona u rujnu."

"Zabrana se odnosi na mačete, koje su široko definirane kao "noževi s oštricom duljom od 20 centimetara". Ne uključuje kuhinjske noževe. Od rujna će trajati tromjesečna amnestija tijekom koje će građani moći bez kazne predati mačete u posebno označene kutije u policijskim postajama." :D

Mali korak za Jacindu, veliki korak za Australiju.

26 svi 2025, 17:23
Brigadni General
Brigadni General

Sve lumeni....
Što ako netko negdje npr krene da satarom.....

26 svi 2025, 18:20
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/uzas- ... 18254.html

10 lip 2025, 13:32
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Spominje se da je pucnjava počinjena sa pištoljem i sačmaricom koju je legalno posjedovao.

10 lip 2025, 13:47
Brigadir
Brigadir

Ovo sto se desava u zadnjih par godina je bolesno i nerealno. No ono sto mene ljudi je SKRIVANJE podataka o bolesnicima koji naprave takve zlocine ? Zar smo zasluzili zivjeti u sustavu kojeg debelo placamo a ne smijemo znati tko su pedofili, manijaci, lopovi, silovatelji i ubojice iz naseg SUSJEDSTVA? TKO su si sljudi koji su uzeli pravo da skrivaju te informacije, ja sam siguran da napravim anketnu na bilo kojem javnom mjestu barem 90% zeljelo znati takve informacije !!

11 lip 2025, 10:08
Skupnik
Skupnik

lex-lutor je napisao/la:
Ovo sto se desava u zadnjih par godina je bolesno i nerealno. No ono sto mene ljudi je SKRIVANJE podataka o bolesnicima koji naprave takve zlocine ? Zar smo zasluzili zivjeti u sustavu kojeg debelo placamo a ne smijemo znati tko su pedofili, manijaci, lopovi, silovatelji i ubojice iz naseg SUSJEDSTVA? TKO su si sljudi koji su uzeli pravo da skrivaju te informacije, ja sam siguran da napravim anketnu na bilo kojem javnom mjestu barem 90% zeljelo znati takve informacije !!

Pa odgovor na tvoje pitanje vrlo je jednostavan. Dakle ljudi koji su si uzeli to pravo su oni ljudi koje si upravo ti svojim glasovanjem (ili ne-glasovanjem) postavio na te pozicije da to odlučuju. I ne samo ti nego i ostali. I ja isto.

11 lip 2025, 10:48
General Bojnik
General Bojnik

Gdpr, lex.

11 lip 2025, 10:57
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Human je napisao/la:
Pa odgovor na tvoje pitanje vrlo je jednostavan. Dakle ljudi koji su si uzeli to pravo su oni ljudi koje si upravo ti svojim glasovanjem (ili ne-glasovanjem) postavio na te pozicije da to odlučuju. I ne samo ti nego i ostali. I ja isto.

Pitanje je kolko uopće možemo utjecat glasovanjem, sve manje, pogotovo ako regulativa dolazi iz EU.

11 lip 2025, 13:12
Brigadir
Brigadir

jolly je napisao/la:
Gdpr, lex.

Zanimljivo kako taj GDPR vazi samo za skrivanje informacija stoci sitnog zuba! Sve komunalne sluzbe, osiguranja, banke i slicni dobiju sve moje podatke i barataju sa njima kako ih je volja..

11 lip 2025, 13:36
General Bojnik
General Bojnik

Pa to je zato jer si im potpisao da se slazes sa koristenjem svojih podataka.
A prosjecni probisvjet, kriminalac, drogeras to ne potpisuje,
Vidis da za sve postoji logicni odgvor! Lijepo da pitas!

11 lip 2025, 14:45
Skupnik
Skupnik

A baš tako, treba ti tekući račun a ne možeš ga dobiti ukoliko ne potpišeš da se odričeš privatnosti :A13:

11 lip 2025, 14:58
Skupnik
Skupnik

Marin223 je napisao/la:
Human je napisao/la:

Pitanje je kolko uopće možemo utjecat glasovanjem, sve manje, pogotovo ako regulativa dolazi iz EU.

I to je isto vrlo jednostavno. Jesmo li mogli odabrati da ne uđemo u EU? Jesmo.
Možemo li odabrati da izađemo iz EU? Možemo. Vidiš Britance. Njima EU regulativa sada više ne može ništa.

Gubimo li nešto izlaskom iz EU? Nešto gubimo, nešto dobijemo. Na svakome je da pametno zaokruži što god želi.

11 lip 2025, 15:17
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Vlasti na zapadu danas...

Privitak/ci:
Screenshot_20250612_134637_Chrome.jpg
Screenshot_20250612_134637_Chrome.jpg [ 188.55 KIB | Pogledano 1057 put/a. ]
12 lip 2025, 13:51
General Bojnik
General Bojnik

Aha, znaci poceli su i tamo daviti.

12 lip 2025, 15:33
Brigadir
Brigadir

Pa sto tu nije jasno !

Globalni CILJ iza kojeg za stoji meni nepoznata grupa ljudi ne bira sredstva kako bi pronasla nacin da se maximalnom broju ljudi oduzme vatreno oruzje i prikaze sve nas vlasnike oruzja kao potencijalnu opasnost za "drustveno uredjenje" ! To je otislo toliko daleko da se prica o programiranju osoba pod hipnozom pa i do ucjena ili mita od stotina tisuca necega da labilne osobe naprave ovakve svinjarije o kakvima citamo u zanje vrijeme. Cilj su naravno djeca jer su na njih bez obzira na nacionalnost gotovo svi jednako osijetljivi i uz pravi PR automatiznom ce biti protiv svih vrsta oruzja !!

Ukoliko se ljudima oduzime oruzje, uvede digitalna valuta i zivot ucini ovisnim od EL. energiji Masonerija je dobila instrumente za upravljanje i kontrolu kojoj se mogu odupirati samo oni koji ne stanuju u gradovima...

U drugoj fazi ce vecina ovih u gradovima ostati gladna i zedna pa ce krenuti u "osvajanja" nas "seljacina" , posto cemo "sminkere" vrlo brzo ohladit od takvih namjera pojavit ce se razlog da im je potrebna zastita ... tu nastupa Hladno pivo: ".... pa ce da nas biju sile svetske Milicije" i vidjet cemo tko ce izvuci deblji kraj...

12 lip 2025, 15:53
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Meni je najapsurdnije da jedna razvijena, zapadnoeuropska država ima na lokalnim izborima u Grazu izabranu stranku koja se naziva "Komunistička partija".
Dakle to nije pogrdni naziv novinara niti etiketa zbog stavova, nego su doslovno 30% birača u 2021. godini glasali za "Komunističku partiju Austrije".
Šta se dešava ljudima...

12 lip 2025, 16:30
Brigadir
Brigadir

Marin223 je napisao/la:
Meni je najapsurdnije da jedna razvijena, zapadnoeuropska država ima na lokalnim izborima u Grazu izabranu stranku koja se naziva "Komunistička partija".
Dakle to nije pogrdni naziv novinara niti etiketa zbog stavova, nego su doslovno 30% birača u 2021. godini glasali za "Komunističku partiju Austrije".
Šta se dešava ljudima...

U EU imas ogromne probleme, pad nataliteta "bijelog stanovnistva" koji je rezultat pogresnih ideologija i uvoz kozojeba koji imaju jedinu svrhu da sisaju socijalu i nikada se nece uklopiti u EU kulturu i obicaje no mnozit ce se kao Zohari. !! Apsurd postaje jos veci sto "sustav" iz nekih razloga stiti takvo ponasanje Zohara pritiskom na domace stanovnistvo umjesto da radikalnim mjerama ocisti tu gamad dok ne postane prekasno....! Naravno da u takvom okruzenju doalzi do iskoristavanja situacije, dampiranja cijena rada , kvalitete pojedinih usluga i preraspodjele poslova dok sa druge strane usluge i nacin zivota " domacih" postaje EXTREMNO I NEREALNO skupo !!

U takvim prilikama " virtualno i povrsno obrazovane" generacije mozes navuci na svasta, komunizam, nacizam, rasizam i vecinu toga LOSEGA jer prevladavaju pusta obecanja koja ljudi vole cuti. Alternativa tome je RAD i ODRICANJE te rezlutati koji jako sporo dolaze.....!!

13 lip 2025, 09:32
General Bojnik
General Bojnik

lex-lutor je napisao/la:

U EU imas ogromne probleme, pad nataliteta

Citiram samo ovo, jer ti drugo zvuci lose. Moramo misliti na politicku korektnost, tu si mi u zadnje vrijeme malo popustio, prijatelju.

Da bi imao djecu, u demokratskoj Evropi/Hrvatskoj:
Da bi natalitet imao pozitivan trennd treba ti prosjek 2.1 dijete po obitelji.

Za skolovati djecu, od rodjenja do fakultetske diplome treba to platiti u vrijedmost nekretnine (po glavi djeteta)
Da bi mladi par rjesio stambeno pitanje, trebaju ti bafrem 200.000 eur, za nekretninu.
To znaci za obitelj dvoje djece, treba rjesiti barem vrijednost tri nekretnine financijski kroz odrejeni period godina, sa prosjecnom placom u HR 1300 EUR. Odi negdje vani radi, placa mozda dupla, ali tako isto i skuplja infrastruktrua u istom omjeru.

Ekonomska situacija iopceprihvaceni sustav, je dovela do tog da sve (ali bas sve) drzave EU imaju negativan natalitet, i guraju se u demografsku katastrofu.
Razvodi, ucestala pojava, mnogi se ni ne zene, djeca su skupa. Ili pak parovi odlucuju da uopce nemaju djecu. Normalan zivto je preskup za prosjecne ljude.

Za sve to, sami smo glasali. A vladajuce elite dovele su do potupne erozije tradicionalnih i obiteljskih vrijednosti, i afirmacije drugih oblika partnerstva i zajednica. To urusava cijelo drustvo, i idemo prema civiliacijskom kraju. Skoro sve civilizacije su nastale i nestale, mi smo sad u zalazu, to je realnost.

Primjer:
Sin od moga prijatelja, zavrsio faks, otisao raditi u London. (primjer demokratskog drustva?) Placa u londonu malo bolja, naoko, nego u Hrvatskoj.

Najam stana, soba za pocetak
Sad razmisljaju o opciji kupnje nekretnine. Postoji mogucnost nekog kredita, ili slicno, a stanovi se prodaju u postocima.
Znaci, kupiti sobu, sa zajednickom kuhinjom i kuptiim u jednom stanu. Jer cijela nekretnina je preskupa da se kupi.
Ajde sad u takvim uvjetima zapocni obitelj.
Jedan stan sa dve tri obitelji u unutara. tako je bilo 1946 kod nas. Ili podstanar do u nedogled.
U ovom slucaju, momak moze da radi placa mjesecne troskove, i kad mu je dosta svega da se vrati kuci, kod roditelja. Ili ako ne dobije na lutriji da tako radi do penzije.

13 lip 2025, 16:21
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Mislim da baš i nisu financije glavni razlog za smanjen natalitet. Financije su ono što dosta otežava onima koji žele imat djecu, pa onda ispadne da imaju 1 il 2 umjesto 3, 4.

Na 80% teritorija HR da se kupit dobra kuća s dvorištem za 50-100 tisuća eura, al svi bi htjeli stan u Zagrebu.
Također ne moraju ni sva djeca ić do fakultetske diplome. Danas je hrpa majstorskih zanata dosta tražena i plaćena gotovo isto, ako ne i više nego posao sa diplomom.
Počneš radit nakon srednje, ovaj dok završi fax ti već stekneš prihode koje on ne može nikako stić, a uz to ga šišaš sa 5-7 godina radnog staža.

Mislim da je stvar što danas više nego ikad ljudi jednostavno ne želi djecu, vide samo brigu i komplikacije u tome. Tu pridonosi stresan način života sa hrpom briga i obaveza, ali i hrpa mogućnosti koja ti se nudi ako nemaš djecu pa imaš svo to slobodno vrijeme.
Jedno je sigurno: država ne može riješit taj problem. Sve je isprobano (u različitim državama) uključujući i upotrebu sile, hrpu love pa i kažnjavanje, ali ništa nije uspjelo.

13 lip 2025, 18:06
Brigadir
Brigadir

jolly je napisao/la:
lex-lutor je napisao/la:
.......Moramo misliti na politicku korektnost, tu si mi u zadnje vrijeme malo popustio, prijatelju. .....

Nisma popustio, da li je ovo " politicki korektno " ??

https://www.vecernji.hr/vijesti/austrij ... no-1864021

13 lip 2025, 19:45
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 1989 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: