CHAT
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 18 times
Re: CHAT
Nema vise izvoza PPU municije. (a bojim se niti zastava oruzja)
https://www.youtube.com/watch?v=WNezOFnfTV4
https://www.guns.com/news/2025/06/25/pr ... un-exports
Da li je PPU necim bio konkurentan na nasem trzistu u zadnje vrijeme, ne znam.
Ali rade 7.62 TT, i jos neke rijedje kalibre.
Da li su cijenom konkuretni za uobicajene kalibre, ne znam. Ali lako moguce da barem privremeno nestanu s trzista.
Novu pusku Zastava u nekom ducanu dugo nisam vidio.
https://www.youtube.com/watch?v=WNezOFnfTV4
https://www.guns.com/news/2025/06/25/pr ... un-exports
Da li je PPU necim bio konkurentan na nasem trzistu u zadnje vrijeme, ne znam.
Ali rade 7.62 TT, i jos neke rijedje kalibre.
Da li su cijenom konkuretni za uobicajene kalibre, ne znam. Ali lako moguce da barem privremeno nestanu s trzista.
Novu pusku Zastava u nekom ducanu dugo nisam vidio.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mislim da je ovo dio "sluzbenog igrokaza" jer im je netko ocito natrljao usi radi izvoza ... Nastavit ce oni export samo puno tise jer bez love od izvoza mogu zatvoriti firmu za pola godine...Mirok wrote:Od svega pomalo....
A vjerojatno najviše politika.
Nemoguće je Nemoguće
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pra ... 89429.aspx
"Pravobraniteljica: Javna savjetovanja nedovoljno utječu na konačne zakone"
Nemoj zezat, pa neće valjda vlast dopustit građanima da utjeću na političke odluke, oni na javno savjetovanje gledaju kao komentare na facebooku: nek ekipa slobodno komentira, nebitni su.
"Najčešće se komentari odbijaju bez obrazloženja, čak i kada su detaljni i pravno utemeljeni. Postupak se često svodi na formalno zadovoljenje obveze".
Pa kad obrazloženja niti nema, pa ga ne mogu ni napisat. Jednostavno su donjeli odluku i tako će i bit.
"Kao najveći nedostatak ističu neobrazloženo neprihvaćanje komentara te ističu da bi, ako nema pravne ili praktične vrijednosti, odgovor "primljeno na znanje" trebalo preispitati."
Primljeno na znanje
To je ono kad napišeš nešto smisleno i u pravu si, al ko te šljivi.
"Pravobraniteljica: Javna savjetovanja nedovoljno utječu na konačne zakone"
Nemoj zezat, pa neće valjda vlast dopustit građanima da utjeću na političke odluke, oni na javno savjetovanje gledaju kao komentare na facebooku: nek ekipa slobodno komentira, nebitni su.
"Najčešće se komentari odbijaju bez obrazloženja, čak i kada su detaljni i pravno utemeljeni. Postupak se često svodi na formalno zadovoljenje obveze".
Pa kad obrazloženja niti nema, pa ga ne mogu ni napisat. Jednostavno su donjeli odluku i tako će i bit.
"Kao najveći nedostatak ističu neobrazloženo neprihvaćanje komentara te ističu da bi, ako nema pravne ili praktične vrijednosti, odgovor "primljeno na znanje" trebalo preispitati."
Primljeno na znanje
Pa i na ogradi pise "pi*ka" ali je nema !jolly wrote:Korak naprijed je vec to, da je izaslo u novine.
To ti je gotovo isti rang razmisljanja, da ne mislis kako netko u RH pise zakone koji mogu koristiti nama kao gradjanima ????
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Da, da....lex-lutor wrote:Pa i na ogradi pise "pi*ka" ali je nema !jolly wrote:Korak naprijed je vec to, da je izaslo u novine.
To ti je gotovo isti rang razmisljanja, da ne mislis kako netko u RH pise zakone koji mogu koristiti nama kao gradjanima ????
lex ti si oduvijek bio optimista poucen iskustvom, zar ne?
Turn better into best!
Na WA grupi se pojavila informacija da će se forum ugasiti ako se ne uplati nešto love...
Bilo bi šteta, dosta korisnih informacija sam dobio na ovim stranicama. Mislim da bi svatko mogao odvojiti koji euro da bi prića mogla ići dalje.
Broj računa je tu viewtopic.php?f=11&t=38
Bilo bi šteta, dosta korisnih informacija sam dobio na ovim stranicama. Mislim da bi svatko mogao odvojiti koji euro da bi prića mogla ići dalje.
Broj računa je tu viewtopic.php?f=11&t=38
- jolly
- Cinker - bojna

I zadnji put smo tako napravili, skupili nesto donacija.
Ali vlasnik bi trebao kontaktirati sponzoze, i traziti uplatu, samo on nema vremena.
Ali vlasnik bi trebao kontaktirati sponzoze, i traziti uplatu, samo on nema vremena.
Turn better into best!
Ovo je izgleda Zavadlav izjavio na suđenju. Meni je zanimljiva ova rečenica:
"Tad sam odlučio nabavit oružje i da ih porokam"
Čuj to, on je odlučio nabavit oružje i jednostavno nabavio ga je, ni manje ni više nego full-auto pušku. A kontrole oružja, nabave, ništa ?
Nemoš da se ne osjećaš kao budala kad po stoti put za redom upisuješ svoje ime, prezime, datum, prebivalište, sve što oni o tebi već imaju,
da bi ispunio zahtjev za nabavnu, registraciju... čekaš tjedan dana da naprave opet nekakve provjere (to je valjda da ne može baš svatko nabavit oružje jel ?), 3, 4 puta ideš u MUP da se postupak konačno dovrši, a podatci o tvom oružju jednom kad dobiješ OL se nalaze na jedno 15 papira u sustavu.
"Tad sam odlučio nabavit oružje i da ih porokam"
Čuj to, on je odlučio nabavit oružje i jednostavno nabavio ga je, ni manje ni više nego full-auto pušku. A kontrole oružja, nabave, ništa ?
Nemoš da se ne osjećaš kao budala kad po stoti put za redom upisuješ svoje ime, prezime, datum, prebivalište, sve što oni o tebi već imaju,
da bi ispunio zahtjev za nabavnu, registraciju... čekaš tjedan dana da naprave opet nekakve provjere (to je valjda da ne može baš svatko nabavit oružje jel ?), 3, 4 puta ideš u MUP da se postupak konačno dovrši, a podatci o tvom oružju jednom kad dobiješ OL se nalaze na jedno 15 papira u sustavu.
Meni je puno zanimljivija ona " nekoliko puta sam upozoravo " ????Marin223 wrote:.......... Meni je zanimljiva ova rečenica:
"Tad sam odlučio nabavit oružje i da ih porokam"...............
Nemoguće je Nemoguće
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Upravo to!lex-lutor wrote:Meni je puno zanimljivija ona " nekoliko puta sam upozoravo " ????Marin223 wrote:.......... Meni je zanimljiva ova rečenica:
"Tad sam odlučio nabavit oružje i da ih porokam"...............
Na upozorenja se nije reagiralo.
Država ga nije zaštitila.
Dakle cijeli drzavni aparat od A do Z nevalja, a jedan slucaj je sve demonstrirao:
Droga je zabranjena -> konzumira je tko hoce
Oruzje A je zabranjeno -> nabavi ga tko god treba
Zadatak MUPa je da reagira -> izgleda da nisu rijesili stvar
MUP je nadlezan za uređivanje zakona o oruzju -> nista nisu napravili nit misle popravit, legalna nabava je nepotrebno komplicirana, na stetu građana, ali i MUPovih zaposlenika.
MUP je nadlezan za uređivanje zakona o oruzju -> nista nisu napravili nit misle popravit, legalna nabava je nepotrebno komplicirana, na stetu građana, ali i MUPovih zaposlenika.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ukratko......DA.Marin223 wrote:Dakle cijeli drzavni aparat od A do Z nevalja, a jedan slucaj je sve demonstrirao:
Mislis da je to bitno ? Generalni plan EU i globalne elite je naci nacin da oruzje imaju samo vojska i policija. Manje zemlje ce mozda naci nacin da zastite svoje gradjane ali poslusnici i izdajnici ce samo sljepo izvrsavati naredbe... Zemlje koje su imale gorka iskustva kao mi 90-h godina bi trebale postupati potpuno suportno, sve liberalizirati, uvesti zakonsko pravo zastite sebe i osobne imovine, ukoliko si fizicki povredio neciji posjed bez odobrenja vlasnika gubis sva prava... pa se ti kockaj...Marin223 wrote:Dakle cijeli drzavni aparat od A do Z nevalja, a jedan slucaj je sve demonstrirao:
Da li itko ovdje tko ovo cita nasao CRNO na BIJELO definiciju " prekoracenja nuzne obrane" ????
Nemoguće je Nemoguće