22 wmr municija!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

22 wmr municija!
Preporuke i iskustva s različitim proizvođačima streljiva u kalibru navedenom u naslovu!
Svrha - odstrel čaglja, lisice i kune!
Zahvalan na svakom savjetu i preporuci!
LP
Svrha - odstrel čaglja, lisice i kune!
Zahvalan na svakom savjetu i preporuci!
LP
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Re: 22 wmr municija!
Ako mene pitas PRE-skupo za ono sto daje, nemoguc reloading a izbor municije ogranicen. Ako vec razmisljas o odstrelu stetocina preporucujem 0.22 Hornet.. Kod nas vrlo podcjenjen kalibar a FANTASTICAN i za puno vise od toga sto trazis, navuces ga na >900 m/s i da vidis zabave ! Neces pozaliti sigurno.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 18 times
Lex ti si stari entuzijasta i zanesenjek, i onda se svako malo zaneses i odlutas u akademske sfere! hehelex-lutor wrote:Ako mene pitas PRE-skupo za ono sto daje, nemoguc reloading a izbor municije ogranicen. Ako vec razmisljas o odstrelu stetocina preporucujem 0.22 Hornet.. Kod nas vrlo podcjenjen kalibar a FANTASTICAN i za puno vise od toga sto trazis, navuces ga na >900 m/s i da vidis zabave ! Neces pozaliti sigurno.
Covjek ima 22 wmr, i pita koje streljivo. I lijepo je napisao namjenu.
Ne pita koju drugu pusku da kupi.
Ja bih u konkretnom slucaju uzeo najbrze streljivo koje postoji na trzistu za 22 wmr (najvise energije).
Ali nemam taj kalibar, pa se ne mjesam.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
.Iako nije vezano za temu napisao bih......Dobar pogodak je u lovu 80%,tip zrna 18% a kalibar 2% po efektu na uspjesan odstrel divljaci ako racunamo kalibre od 7x57 do 375HH i lov na visoku divljac tipa divlja svinja.U ovom slucaju je mali kalibar i ovi mali predatori su male mete.Dakle moj izbor bi bio ono streljivo koje pravi najbolje grupe pogodaka iz moje puske i neki mekaniji tip zrna s obzirom na malu biomasu navedene divljači da bi odstreli bili brzi i etični , a nebih se fokusirao na brzinu i energiju previse.
Ja sam pomislio da se covjer raspituje o municiji prije nego kupi pusku tog kalibara, ono cini mu se privlacno i jeftino a zapravo nije.. Ako mene pitas 0.22 WMR je najskuplji metak ako gledas ulozeno/dobiveno...jolly wrote:....
![]()
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Ne sporim.lex-lutor wrote:Ako mene pitas 0.22 WMR je najskuplji metak ako gledas ulozeno/dobiveno...jolly wrote:....
![]()
Ja sve to sa predatorima radim sa 30-06.
Sa rim fire 22, ne bih se usudio dalje od 50 m (ni sa 22lr, ni sa 22wmr), a 30-06 mi je zadovoljavajuci koliko god treba, energije ne nedostaje.
Istovremeno 22lr daje vise, jer se koristi na natjecanju i u sportu i dosta je jeftiniji.
Turn better into best!
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nije bitno koje streljivo, pa čak ni koji kalibar ! Ja promašio lisicu sa 243 i lisica je pobjegla. Isto bi bilo da sa to desilo sa 50 BMG. Zaključak: Kalibar i streljivo nemaju nikakav utjecaj na neuspješan odstrel!

Promasio sam ja DS na 20 met. iako sam i dan danas siguran da sam vidio kako je metak prosao kroz nju a nigdje kapi krvi ?? ( i to sa 444, 240 grs Soft-pont, izlazna rana bi trebala biti velicine mandarine, ali nemaaaaaaaaaa )dejandlesk wrote:Nije bitno koje streljivo, pa čak ni koji kalibar ! Ja promašio lisicu sa 243 i lisica je pobjegla. Isto bi bilo da sa to desilo sa 50 BMG. Zaključak: Kalibar i streljivo nemaju nikakav utjecaj na neuspješan odstrel!
![]()
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

444?
Lex, imas li ti normalnog Hrvatskog kalibra?
Da si to puknuo sa nacionalnim 30-06, ne bi bilo problema!
Turn better into best!
Kako to mislis "normalnog" ????jolly wrote:444?
Pa sto ces normalnije od toga? Ako pucam u neki stari ciglani dimnjak na 30m nema potrebe za Hilticom, a vidim da na prasetinu nema bas neki ucinak ??
Nemoguće je Nemoguće
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ma ima učinak.lex-lutor wrote:Kako to mislis "normalnog" ????jolly wrote:444?
Pa sto ces normalnije od toga? Ako pucam u neki stari ciglani dimnjak na 30m nema potrebe za Hilticom, a vidim da na prasetinu nema bas neki ucinak ??
Za onoga tko zna.
ISTINA !!! Bez dokaza sve je prazna prica, da sam znao kljove bi bile na privjesku !!Mirok wrote:....Ma ima učinak.....Za onoga tko zna.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Pa eto. Sam kazes. Umjesto sa puskom ides sa buzdovanom u lov!lex-lutor wrote:Kako to mislis "normalnog" ????jolly wrote:444?
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
lex-lutor wrote:ISTINA !!! Bez dokaza sve je prazna prica, da sam znao kljove bi bile na privjesku !!Mirok wrote:....Ma ima učinak.....Za onoga tko zna.