NABAVNA DOZVOLA
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: NABAVNA DOZVOLA
Dečki pobrkali ste lončiće!
Sportski strijelci nikad nisu imali dozvolu za nošenje oružja "za pojasom" . Držanje i nošenje sportskog oružja podrazumjevalo je nošenje oružja u futroli (ne misli se na futrolu za pojasom) ili koferu nenapunjeno i odvojeno od streljiva osim na streljani ili strelištu. isti režim je važio za držanje i nošenje lovačkog oružja - nenapunjeno u futroli ili koferu odvojeno od streljiva - osim u lovištu.
Stupanjem na snagu novog zakona o oružju - sportsko oružje je prešlo na režim dozvola za držanje. Kako se desilo nekoliko puta da su sportski strijelci sa vlastitim oružjem koje je registrirano za držanje po novom zakonu, vraćeni sa granice kad su išli na natjecanje uočen je problem (Slovenci smatraju da takvo oružje ne može preko državne meje)i neke su naznake da će se vratiti na staro.
Što se tiče oružja koje je odranije registrirano za držanje i nošenje sportskog oružja u nekim PU traže ljude da promjene oružne listove a u nekima samo oružje kupljeno nakon stupanja na snagu sadašnjeg zakona registriraju na dozvolu za držanje. Sve u svemu činio se da je ovo jedna nespretnost zakonodavca koja nema nikakvog drugog učinka osim punjenja Državnog budgeta.
Bez obzira kako je sportsko oružje registrirano - dali u dozvoli za držanje i nošenje sportskog oružja (od ranije) ili u dozvoli za držanje (po novom zakonu) takvo se oružje nosi u koferu ili torbi (futroli) nenapunjeno i odvojeno od streljiva a ne za pasom!
Sportski strijelci nikad nisu imali dozvolu za nošenje oružja "za pojasom" . Držanje i nošenje sportskog oružja podrazumjevalo je nošenje oružja u futroli (ne misli se na futrolu za pojasom) ili koferu nenapunjeno i odvojeno od streljiva osim na streljani ili strelištu. isti režim je važio za držanje i nošenje lovačkog oružja - nenapunjeno u futroli ili koferu odvojeno od streljiva - osim u lovištu.
Stupanjem na snagu novog zakona o oružju - sportsko oružje je prešlo na režim dozvola za držanje. Kako se desilo nekoliko puta da su sportski strijelci sa vlastitim oružjem koje je registrirano za držanje po novom zakonu, vraćeni sa granice kad su išli na natjecanje uočen je problem (Slovenci smatraju da takvo oružje ne može preko državne meje)i neke su naznake da će se vratiti na staro.
Što se tiče oružja koje je odranije registrirano za držanje i nošenje sportskog oružja u nekim PU traže ljude da promjene oružne listove a u nekima samo oružje kupljeno nakon stupanja na snagu sadašnjeg zakona registriraju na dozvolu za držanje. Sve u svemu činio se da je ovo jedna nespretnost zakonodavca koja nema nikakvog drugog učinka osim punjenja Državnog budgeta.
Bez obzira kako je sportsko oružje registrirano - dali u dozvoli za držanje i nošenje sportskog oružja (od ranije) ili u dozvoli za držanje (po novom zakonu) takvo se oružje nosi u koferu ili torbi (futroli) nenapunjeno i odvojeno od streljiva a ne za pasom!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

što se tiče načina nošenja oružja na streljani - regulirano je pravilima za određeni sport kojim se baviš. Ako si strijelac IPSC, IDPA, Western shooting ili sličnih sportova koji zahtjevaju nošenje oružja u futroli prilagodićeš se tome, a ako pucaš discipline UIT-a i nacionalnog programa oružje ćeš vaditi iz torbe ili kofera samo na paljbenoj crti ili na mjestu za kondicioniranje oružja, poštujući opća sigurnosna pravila i ona specifična za taj sport.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
^^Naravno, no, naš zakon baš i nije previše precizan glede nošenja u zatvorenim navlakama. Što je sa specijaliziranim futrolama za kratko oružje koje se nose uz tijelo, koje su zatvorenog tipa (dakle, ne vidi se oružje) i u kojima se isto nosi nenapunjeno i odvojeno od streljiva? Ista stvar ti je i sa futrolama za pušku koje se praktički nose uz tijelo, tj. ne držiš ih u ruci, kao što naravno, postoje i kovčezi za iste.
Naš zakon je poprilično nedorečen kod ovakvih stvari, pa bih cijenio ako ti ili neko ovdje zna odgovor na ovo pitanje.
Naš zakon je poprilično nedorečen kod ovakvih stvari, pa bih cijenio ako ti ili neko ovdje zna odgovor na ovo pitanje.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
P.S.
Samo da preciziram: ne radi se o klasičnim futrolama nego o torbama, npr.:
http://product-image.tradeindia.com/001 ... y-Pack.jpg
Samo da preciziram: ne radi se o klasičnim futrolama nego o torbama, npr.:
http://product-image.tradeindia.com/001 ... y-Pack.jpg
- blackpowder
- Nadnarednik

Šegav si ti čovik!
tako ću ti i odgovoriti
Bilo je to u neko davno doba kad je u jednom carstvu na granici primjećena velika navala bikova iz susjednog kraljevstva koji traže azil. Na pitanje zašto - odgovarali su - U NAŠEM KRALJEVSTVU BIKOVIMA REŽU JAJA!
Jednog lijepog dana kao tražitelj azila pojavio se zeko. Na pitanje zašto - odgovorio je - U NAŠEM KRALJEVSTVU BIKOVIMA REŽU JAJA! Granični organ primjeti - ZEKO PA TI NISI BIK! - a zeko će na to - DOK JA OBJASNIM DA NISAM BIK ODOŠE JAJA!
POUKA - dok ti organu objasniš da je oružje prazno - odoše jaja (to jest oružje)
Bilo je to u neko davno doba kad je u jednom carstvu na granici primjećena velika navala bikova iz susjednog kraljevstva koji traže azil. Na pitanje zašto - odgovarali su - U NAŠEM KRALJEVSTVU BIKOVIMA REŽU JAJA!
Jednog lijepog dana kao tražitelj azila pojavio se zeko. Na pitanje zašto - odgovorio je - U NAŠEM KRALJEVSTVU BIKOVIMA REŽU JAJA! Granični organ primjeti - ZEKO PA TI NISI BIK! - a zeko će na to - DOK JA OBJASNIM DA NISAM BIK ODOŠE JAJA!
POUKA - dok ti organu objasniš da je oružje prazno - odoše jaja (to jest oružje)
Ne, zakon je vrlo jasan: samo oni koji imaju dozvolu za držanje i nošenje za samoobranu smiju nositi oružje na sebi, u bilo kakvoj futroli, pa i pojasnoj torbici. Lovci i sportski strijelci samo na strelištu ili u lovištu.Breadfan wrote:^^Naravno, no, naš zakon baš i nije previše precizan glede nošenja u zatvorenim navlakama. Što je sa specijaliziranim futrolama za kratko oružje koje se nose uz tijelo, koje su zatvorenog tipa (dakle, ne vidi se oružje) i u kojima se isto nosi nenapunjeno i odvojeno od streljiva? Ista stvar ti je i sa futrolama za pušku koje se praktički nose uz tijelo, tj. ne držiš ih u ruci, kao što naravno, postoje i kovčezi za iste.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
^^ Možeš li mi molim te pokazati gdje je to u zakonu točno definirano?
Znači ako je u kovčegu nenapunjeno oružje, bez streljiva i on se nosi u ruci, sve je po zakonu. Ako taj isti kovčeg, zakačiš uz pojas, kršiš zakon i prijeti ti 5-30,000kn kazne i mjesec dana zatvora?
Znači ako je u kovčegu nenapunjeno oružje, bez streljiva i on se nosi u ruci, sve je po zakonu. Ako taj isti kovčeg, zakačiš uz pojas, kršiš zakon i prijeti ti 5-30,000kn kazne i mjesec dana zatvora?
- blackpowder
- Nadnarednik

I oduzimanje oružja.
^^ Gosn Bukvić, ne znam s kojim ste to sportskim strijelcima imali posla da im nije bilo jasno da ne smiju nositi napunjeno oružje, sigurno nismo svi tako 'neinformirani' i ne znam ko bi to ko se iole bavi aktivnim streljaštvom, nosio kratko oružje u klasičnoj futroli?
Ja sam postavio jednostavno pitanje: gdje u našem zakonu piše da se nenapunjeno kratko oružje, odvojeno od streljiva pa čak i okvira, ne smije nositi u torbi (koja se vrlo lako može svrstati pod "navlakom") zatvorenog tipa, uz pas?
Savršeno mi je jasan članak 32. no o tome tamo ne vidim ni slova, osim da naglašava da:
a) Ne smije biti napunjeno
b) Mora biti odvojeno od streljiva
c) Ne smije biti vidljivo (dakle, zaključano u kovčezima ili navlakama)
Da li je shodno tome zabranjeno nositi futrolu za (nenapunjenu, odvojenu od streljiva) pušku preko ramena? Eo, crklo auto, nema se položen vozački i hop pješke do streljane. Ili se takva puška smije nositi striktno u ruci, dakle, ne uz tijelo, ne preko ramena, jer to sad spada u istu domenu "za pas"? Pretpostavljam da je jedno povezano sa drugim, što vrijedi za dugo oružje, to vrijedi i za kratko, barem u tom članku, čini mi se, nije napravljena nikakva razlika.
Eo ja priznajem da ne znam i molim ovdje nekoga ko zna, da me točno uputi u taj članak našeg zakona jer mi je stalo da sam upoznat sa svim aspektima istog.
Ja sam postavio jednostavno pitanje: gdje u našem zakonu piše da se nenapunjeno kratko oružje, odvojeno od streljiva pa čak i okvira, ne smije nositi u torbi (koja se vrlo lako može svrstati pod "navlakom") zatvorenog tipa, uz pas?
Savršeno mi je jasan članak 32. no o tome tamo ne vidim ni slova, osim da naglašava da:
a) Ne smije biti napunjeno
b) Mora biti odvojeno od streljiva
c) Ne smije biti vidljivo (dakle, zaključano u kovčezima ili navlakama)
Da li je shodno tome zabranjeno nositi futrolu za (nenapunjenu, odvojenu od streljiva) pušku preko ramena? Eo, crklo auto, nema se položen vozački i hop pješke do streljane. Ili se takva puška smije nositi striktno u ruci, dakle, ne uz tijelo, ne preko ramena, jer to sad spada u istu domenu "za pas"? Pretpostavljam da je jedno povezano sa drugim, što vrijedi za dugo oružje, to vrijedi i za kratko, barem u tom članku, čini mi se, nije napravljena nikakva razlika.
Eo ja priznajem da ne znam i molim ovdje nekoga ko zna, da me točno uputi u taj članak našeg zakona jer mi je stalo da sam upoznat sa svim aspektima istog.
Ovo bi bilo najbolje pitati nekog pravnika...ili odvjetnika.
Već više puta je u postovima bilo rečeno da.
1. je zakon o oružju pušiona
2. da je nedorečen, kontradiktoran i glup
3. da je podložan raznoraznim tumačenjima na "terenu" od strane onih koji kontroliraju provedbu istog
Ako netko tko nema dozvolu za držanje i nošenje kratkog oružja za samoobranu želi nositi pištolj u pojasnoj torbici, samo naprijed. Dok te ne uhvate; a onda ćeš kukati po forumu da je oružje oduzeto bla, bla itd.
A ti onda pitaj službene osobe gdje to piše, možda ti i objasne...
1. je zakon o oružju pušiona
2. da je nedorečen, kontradiktoran i glup
3. da je podložan raznoraznim tumačenjima na "terenu" od strane onih koji kontroliraju provedbu istog
Ako netko tko nema dozvolu za držanje i nošenje kratkog oružja za samoobranu želi nositi pištolj u pojasnoj torbici, samo naprijed. Dok te ne uhvate; a onda ćeš kukati po forumu da je oružje oduzeto bla, bla itd.
A ti onda pitaj službene osobe gdje to piše, možda ti i objasne...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Znači, ako sam dobro shvatio, naš zakon to uopće nema definirano, nego se sve svodi na slobodno tumačenje i pretpostavku da se prazno i nenapunjeno oružje na taj način ne smije tako nositi, nego isključivo u ruci. Zanima me koje još sive nijanse u zakonu trebamo sami tumačiti ili bojati se da, pošto o njima ni riječi, da će ih tumačiti neko umjesto nas, preko naših leđa I na našu štetu?Ako netko tko nema dozvolu za držanje i nošenje kratkog oružja za samoobranu želi nositi pištolj u pojasnoj torbici, samo naprijed. Dok te ne uhvate; a onda ćeš kukati po forumu da je oružje oduzeto bla, bla itd.
I točno sam znao da će moje 'problematično' pitanje
No, gosn Nobile i ostale kolege forumaši, zahvaljujem se na vašim odgovorima.
- Original_G
- Cinker - bojna

evo pital sam jučer službenu osobu za tumačenje nekih pitanja, odmah se ogradil da to vrijedi samo za našu PU...
streljivo smije biti u istom sefu/ormaru kao i oružje, ali mora biti odvojeno, znači npr. prazni gun u kutiji i streljivo u kutiji pokraj njega!
ako se ima dozvola za D/N oružje se smije nositi nenapunjeno bez spremnika u oružju, bez da se vidi! tj. može i za pojasom ali se ne smije vidjeti, tj. ne smije predstavljati opasnost ili zastrašivati!
oružje se smije "čistiti" na stolu i baš dok dođe kontrola, ali ako se to radi u kuhinji za stolom di su ostali ukućani i djeca, a streljivo je blizu, oružje se oduzima....
smije se spavati s oružjem "ispod jastuka" ali se isto to oružje mora ujutro isprazniti i pospremiti na sigurno !
eto to su tumačenja službene osobe, tj. osobe koja baš kontrolira D. i N. oružja, u zadnjih 6 mj. oduzeli su oružje od cca. 8 osoba na području 1/3 naše županije (to pokriva on) i svi su bili u "glupim" prekršajima!
streljivo smije biti u istom sefu/ormaru kao i oružje, ali mora biti odvojeno, znači npr. prazni gun u kutiji i streljivo u kutiji pokraj njega!
ako se ima dozvola za D/N oružje se smije nositi nenapunjeno bez spremnika u oružju, bez da se vidi! tj. može i za pojasom ali se ne smije vidjeti, tj. ne smije predstavljati opasnost ili zastrašivati!
oružje se smije "čistiti" na stolu i baš dok dođe kontrola, ali ako se to radi u kuhinji za stolom di su ostali ukućani i djeca, a streljivo je blizu, oružje se oduzima....
smije se spavati s oružjem "ispod jastuka" ali se isto to oružje mora ujutro isprazniti i pospremiti na sigurno !
eto to su tumačenja službene osobe, tj. osobe koja baš kontrolira D. i N. oružja, u zadnjih 6 mj. oduzeli su oružje od cca. 8 osoba na području 1/3 naše županije (to pokriva on) i svi su bili u "glupim" prekršajima!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Original_G
- Cinker - bojna

s obzirom da postoji institucija "Službenog tumačenja ministarstva" predlažem da neko (ko je potkovan) zatraži tumačenje za neka pitanja koja nisu jasna... ja npr. stalno tražim tumačenja od min. građ.... i obično ih dobijem u pristojnom roku, osim ako ni oni nisu sigurni kaj su hteli reći, onda me jednostavno ignoriraju 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Najveći problem našeg zakonodavstva je nedorečenost. Generalno imamo odlične zakone ali svi padaju u vodu na primjeni - odnosno nedovoljnom broju seminara i uputa kako koji zakon tumačiti. u struci (strojarskim vještačenjima) sam puno u kontaktu sa sucima i mogu reći kako su očajni jer nemaju dovoljno jednoznačnih objašnjenja pojedinih zakona.
Ako zakonodavac ostavi njima slobodu tumačenja zakona - tada nam se i događaju gluparije tipa da je guranje prsta u pakšu pozdrav, ili da je baka koju je gurnuo bus pa je pala i ozljedila se još i kriva jer je oštetila pločnik.... a ovo su samo neki od bisera (kada suci ne koriste svoj mozak već doslovno čitaju neke paragrafe)...
Znači, predlagač zakona uz sam zakon MORA dati i tumačenje, jer koliko nas ima - ima toliko i tumačenja. I svako može biti točno jer nema jednoznačnog...
Ovjde je opet problem našeg hrvatskog jala i pameti - jer se uvijek nađe netko pametniji da sada ne idem u detalje.
Ako zakonodavac ostavi njima slobodu tumačenja zakona - tada nam se i događaju gluparije tipa da je guranje prsta u pakšu pozdrav, ili da je baka koju je gurnuo bus pa je pala i ozljedila se još i kriva jer je oštetila pločnik.... a ovo su samo neki od bisera (kada suci ne koriste svoj mozak već doslovno čitaju neke paragrafe)...
Znači, predlagač zakona uz sam zakon MORA dati i tumačenje, jer koliko nas ima - ima toliko i tumačenja. I svako može biti točno jer nema jednoznačnog...
Ovjde je opet problem našeg hrvatskog jala i pameti - jer se uvijek nađe netko pametniji da sada ne idem u detalje.
Eto, još kad bi to bilo i formalno definirano u našem zakonu, sreći ne bi bilo kraja.Original_G wrote: ako se ima dozvola za D/N oružje se smije nositi nenapunjeno bez spremnika u oružju, bez da se vidi! tj. može i za pojasom ali se ne smije vidjeti, tj. ne smije predstavljati opasnost ili zastrašivati!
Može li mi netko objasniti koja je svrha nošenja oružja bez spremnika i streljiva za pojasom??? Budeš veći faca ili ti je to kao praktičnije???
Ukoliko već netko posjeduje oružje onda je (po meni) sasvim normalo (mogao bih čak reći i obavezno) da posjeduje i neke navlake, kutije i/ili torbe u kojima će isto nositi do strelišta.
Zamislite sportskog strijelca koji nosi nenapunjeno oružje za pojasom, streljivo u drugom džepu, antifone na glavi, naočale ne znam gdje i tako na strelište....
! Bezveze i potpuno nepotrebno.
Ja koji imam oružni list za držanje i nošenje oružja radi samoobrane (a uz to se i aktivno bavim streljaštvom) to ne radim na taj način, nego imam posebnu torbu, kutiji ili nešto slično za svako oružje koje posjedujem te ga na streljanu nosim ispražnjeno u range bagu, pa oni koji me eventulano sretnu na tom putu niti ne znaju da idem na strelište.
Ukoliko već netko posjeduje oružje onda je (po meni) sasvim normalo (mogao bih čak reći i obavezno) da posjeduje i neke navlake, kutije i/ili torbe u kojima će isto nositi do strelišta.
Zamislite sportskog strijelca koji nosi nenapunjeno oružje za pojasom, streljivo u drugom džepu, antifone na glavi, naočale ne znam gdje i tako na strelište....
Ja koji imam oružni list za držanje i nošenje oružja radi samoobrane (a uz to se i aktivno bavim streljaštvom) to ne radim na taj način, nego imam posebnu torbu, kutiji ili nešto slično za svako oružje koje posjedujem te ga na streljanu nosim ispražnjeno u range bagu, pa oni koji me eventulano sretnu na tom putu niti ne znaju da idem na strelište.
D-V-C
M R K I
M R K I
To nije "kao" to jeste praktičnije. Ruke su ti slobodne i ne moraš stalno mislit na kufer koji nosiš u ruci. Postoje specijalizirane torbe koje su napravljene upravo u tu svrhu i koje s vana uopće ne odaju da je u njima oružje, nenapunjeno, odvojeno od streljiva, a koje se lijepo stave za pas odnosno prednji dio torza (dakle ne na bok) i sve pet. Nije mi jasno odakle ti to da bi se neko s time pravio "faca", ako se po izgledu te iste torbice uopće ne može naslutiti što je unutra, a nije li jedna od najvažnijih stavki članka 32. upravo da pored što mora biti prazno, oružje se ne smije vidjeti?mrki 007 wrote:Može li mi netko objasniti koja je svrha nošenja oružja bez spremnika i streljiva za pojasom??? Budeš veći faca ili ti je to kao praktičnije???
Koliko viđaš takvih torbica u gradu u kojima se nose novčanici, mobiteli, dokumenti itd. itd? A koliko viđaš šminkerskih kufera s lokotom koji vrište da je u njima nešto posebno vrijedno?
Ako zakonodavci do te mjere ne vjeruju strijelcima da bi takva jedna torbica automatski značila "zle namjere" (a kao kufer ne bi), onda je najbolje da se uvede uredba da se oružje mora predbilježiti za prevoz u specijalnom oklopnom vozilu, odvojeno od vlasnika, rastavljeno na 178 dijelova, a streljivo u drugom oklopnom kamionu.
Meni je jednom prilikom jedan policajac u razgovoru na ovu temu (koji naravno, po svom priznanju, nije znao naš zakon o oružju) komentirao da "kako on može znat ako zatekne nekog po gradu da u kuferu nosi oružje, pa makar i prazno, da je taj išo na streljanu, a ne negdje drugdje s nekim drugim namjerama". Dakle, ako ćemo tom logikom, onda paranoji nema kraja i ajmo lijepo upirat prste jedni na druge.
Pa vidiš, ja mogu zamislit strijelca koji nosi nenapunjeno oružje u trobici na sredini pasa (na stomaku), koja po ničemu ne odaje da je u istoj oružje (te stoga ne uznemirava javnost) i sa streljivom koje nosi odvojeno. Što je tu sporno? Osim ako nisi vidovit i posjeduješ nekakve specijalne moći, ni po čemu ne možeš znati "Aha, taj tip nosi oružje i ide na streljanu".Zamislite sportskog strijelca koji nosi nenapunjeno oružje za pojasom, streljivo u drugom džepu, antifone na glavi, naočale ne znam gdje i tako na strelište....![]()
![]()
! Bezveze i potpuno nepotrebno.
Minus antifoni na glavi i zaštitne naočale.
Barem se meni tako čini.
A ja te opet pitam, kako uz svo dužno poštovanje, možeš znati da neko koji na svojih 12 sati za kaišem nosi torbicu (koje su opet ponavljam, inače popularan dio nošnje), normalno obučen, ima u njoj oružje (koje je još uz to prazno) i ide na streljanu trenirat?Ja koji imam oružni list za držanje i nošenje oružja radi samoobrane (a uz to se i aktivno bavim streljaštvom) to ne radim na taj način, nego imam posebnu torbu, kutiji ili nešto slično za svako oružje koje posjedujem te ga na streljanu nosim ispražnjeno u range bagu, pa oni koji me eventulano sretnu na tom putu niti ne znaju da idem na strelište.
- Original_G
- Cinker - bojna

Mrki:
nisam još videl sportskog strijelca da bi nosil pištolj za pojasom na streljanu, svi imamo/imaju torbe, kufere i sl... ak ništ drugo onda s menom idu i antifoni, naočale, durbin, bilježnica, PPC, streljivo, rezervni spremnici, balistol, krpe..... pital sam g. žandara primjera radi jer se takvo pitanje i postavilo tu na forumu, on mi je usporedil s rukasakom na leđima u kojemu je pištolj
da je to isto ko da ga imaš u torbici oko pasa ili za pojasom ispod majce.
Breadfan:
ak uživaš ili ti je lakše da ti visi na pojasu ili ispod pazuha, a prazan je, nosi čovječe, ja na streljanu obično nosim range bag od cca. 10 kg pa mi "slobodne ruke" ne igraju
nisam još videl sportskog strijelca da bi nosil pištolj za pojasom na streljanu, svi imamo/imaju torbe, kufere i sl... ak ništ drugo onda s menom idu i antifoni, naočale, durbin, bilježnica, PPC, streljivo, rezervni spremnici, balistol, krpe..... pital sam g. žandara primjera radi jer se takvo pitanje i postavilo tu na forumu, on mi je usporedil s rukasakom na leđima u kojemu je pištolj
Breadfan:
ak uživaš ili ti je lakše da ti visi na pojasu ili ispod pazuha, a prazan je, nosi čovječe, ja na streljanu obično nosim range bag od cca. 10 kg pa mi "slobodne ruke" ne igraju
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
ja imam dozvolu i za držanje i nošenje za samoobranu i kao takav uvijek nosim oružje, što na remenu ili ispod pazuha, što u torbici na remenu kad je ljeto, jednom prilikom kad sam dolazio u MUP u vukovarskoj a oružje sam nosio u torbici policajac na porti mi je rekao kako imam dobru futrolu, naime dobrom oku će biti jasno da se radi o torbici za oružje!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!