Majstora puškara tražim
-
Tomo
Majstora puškara tražim
Pozdrav,
Mislim da bi ovdje bilo pravo mjesto da priupitam da li je netko od vas možda zna dobrog majstora puškara. Imam K98k u vrlo dobrom stanju, ALI prethodni vlasnik ju je dao nestručno brunirati. Trebao bi mi sad netko da mi skine ovu novu brunažu i ponovo prebrunira.
evo dolje i fotka

hvala!
Mislim da bi ovdje bilo pravo mjesto da priupitam da li je netko od vas možda zna dobrog majstora puškara. Imam K98k u vrlo dobrom stanju, ALI prethodni vlasnik ju je dao nestručno brunirati. Trebao bi mi sad netko da mi skine ovu novu brunažu i ponovo prebrunira.
evo dolje i fotka

hvala!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Majstora puškara tražim
a u cemu je tocno problem sa tom brunazom? 
Sto se samog bruniranja tice, mozes kod Domjankovic-a ili kod Rusan-a
cijene neznam, a i pitanje je koliko ti se to isplati jer mislim da ce te samo ponovno bruniranje doci vise nego sto ta puska realno vrijedi... e sad ako je do neke sentimentalne vrijednosti onda je to druga prica o isplativosti li ne... u to necu ulaziti.
Sto se samog bruniranja tice, mozes kod Domjankovic-a ili kod Rusan-a
cijene neznam, a i pitanje je koliko ti se to isplati jer mislim da ce te samo ponovno bruniranje doci vise nego sto ta puska realno vrijedi... e sad ako je do neke sentimentalne vrijednosti onda je to druga prica o isplativosti li ne... u to necu ulaziti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Što se Rusana tiče bio sam kod njega prije 15-tak dana u vezi bruniranja jednog hamerlesa starog 50-tak godina (za kojeg sam emotivno vezan) cijena 1200 kunića, a pazi sad.....pozvat će me za cca 2-3 mjeseca dok skupi još 2 komada jer mora imati 3 puške koliko mu stane u kadu da bi bilo isplativo???? Navodno jako rijetko brunira tako da prođe više od 2 mjeseca dok skupi narudžbe za 3 komada. Ne znam kako je kod drugih ali ovo je za pop...it. kako ne bih bio tako dugo bez puške (te umjesto nje u lov nosio orahov štap) dogovorio sam se sa njim da kad skupi druga 2 komada za bruniranje da me pozove tako da mu i ja donesem svoju. Sam postupak kaže da traje 3 dana. Ako ima netko info za bržeg i jeftinijeg majstora molim da to obznani.
pozdrav grupi...........BOXI
pozdrav grupi...........BOXI
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Da sacmarice treba dati na hladno bruniranje da se cijevi ne razdvoje, to rijetko tko radi i skuplje je od vruceg bruniranja (karabini i pistolji) pa mu je vjerojatno zato nesiplativo raditi pojedinacno...
Za ovaj K98 bi bilo jeftinije bruniranje i brze gotovo... jer se on moze brunirati na vruce a to je jeftinije i cesce se radi pa upitaj svejedno opet... pitaj i kod Domjankovica, uglavnom mi se javi ako smislis nesto...
Za ovaj K98 bi bilo jeftinije bruniranje i brze gotovo... jer se on moze brunirati na vruce a to je jeftinije i cesce se radi pa upitaj svejedno opet... pitaj i kod Domjankovica, uglavnom mi se javi ako smislis nesto...
Nazovi u Sekstagon g. Ivkovića i pitaj, ima majstora koji za njega brunira. Tel: 047/654-097
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

O tome bi se dalo stogod reci...syncm2 wrote:Nazovi u Sekstagon g. Ivkovića i pitaj, ima majstora koji za njega brunira. Tel: 047/654-097
Reci,nemoj nas drzati u neizvjesnostiMike_Torello wrote:O tome bi se dalo stogod reci...syncm2 wrote:Nazovi u Sekstagon g. Ivkovića i pitaj, ima majstora koji za njega brunira. Tel: 047/654-097
Imam i ja nesto za bruniranje a nece se samo odnjeti do Mike:D
kad sam ga pitao koliko bi kostalo bruniranje karabina, mislim da je nekavih 800 kunica spominjao, neznam dali je taj cijenik jos vazeci??
-
Tomo
Hvala na informacijama. Budem zvao Domjankovića (taj mi je najbliži) i kasnije Ivkovića. Bruniranje na k98 je izvedeno ajde recimo dobro, ali ne onako kako bi trebalo za taj karabin. Kao prvo, brunirana je kao M48 (grijeh!) - zatvarač je ostao nebruniran, a zaštitnik kundaka je prebruniran. Drugo, boja je potpuno kriva. Bruniran je kao neka novija puška, lijepa sjajna crna. Treba mi netko tko će se potruditi i poigrati sa brunažom tako da ispadne plavkasto-siva.
Inaće taj moj k98 ima svoju priču - bio je 50 godina sakriven ispod parketa, zamotan u šatorsko krilo.
Inaće taj moj k98 ima svoju priču - bio je 50 godina sakriven ispod parketa, zamotan u šatorsko krilo.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Tomo wrote:Inaće taj moj k98 ima svoju priču - bio je 50 godina sakriven ispod parketa, zamotan u šatorsko krilo.
AAAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Previše informacija, previše informacija!!!!
Sada je naravno legalan?
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
sve se cini, ako ga zelis razuvjeriti - scaniraj dozvolu i postaj ju....Tomo wrote:Legalan je od 90-tih, sve uredno na dozvoli.
pa osobno vjerujem da svi mi koji smo na forumu smo legalni vlasnici oružja što zračnog što vatrenog!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
tigi wrote:pa osobno vjerujem da svi mi koji smo na forumu smo legalni vlasnici oružja što zračnog što vatrenog!
to bi skroz imalo smisla...
Jesi konačno pronašao puškara?
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata