NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Ne znam da li si to radio u međuvremenu, ali njih konstantno treba zivkat i zapitkivat o nabavnoj. Tako sam ja, a vjerujem i većina. Ako ih ne zivkaš, vrlo je moguće da su ti se papiri negdje 'zagubili'..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
sto je nejgore stari mi je bio tamo jer zna neke ljude i zvao ih par puta ali kazu da je u fazi obrade.. dakle da, recimo da sam ih podsjetio par puta tokom veljače..
Krše zakon. Ako si krajem prošle godine dao zahtjev i još ti nisu odgovorili onda su debelo prekoračili rok za obradu nabavne (mislim da je 60 dana). Sad ih trebaš zvati SVAKI DAN i podsjećat ih da su PREKRŠILI ZAKON i tako dok ti konačno ne reknu je l' ti zahtjev odobren ili nije.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ne tako drasticno, bolje ti njih nemoj opominjati da KRŠE ZAKON jer bi mogao dobiti kontraefekt, nego lijepo odi tamo kad god ti se pruzi prilika :
"dobar dan - dobar dan, molim vas mozete li mi provjeriti gdje je zapelo jos od 12 mjeseca prosle godine sam podnesao zahtjev!"
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Hvala na savjetima.
Iduci tjedan kad se vratim doma ici to provjeriti pa javim rezultate.
* policijska uprava/policijska postaja utvrđuje ispunjava li stranka slijedeće uvjete:
1. da je navršio 21 godinu života; Iznimno, odobrenje za nabavu oružja može se izdati djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i kazneno-popravnih ustanova sa navršenih 18 godina života, koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, čuvarima koji na temelju zakona obavljaju zaštitarsku djelatnost za obavljanje te djelatnosti, te članovima športske streljačke udruge koji se aktivno natječu u streljaštvu, uz pismenu potvrdu Hrvatskoga streljačkog saveza i članovima lovačkih udruga za lovačko oružje.
Kao prvo,pozdrav forumašima
Imam pitanje u vezi nabavne dozvole...Streljašto sam upisao u 2 mj. ove godine,čisto iz ljubavi prema oružju i pucanju...međutim,nisam tip za natjecanja,nego to radim iz svog gušta,pa me zanima,da li bi se ikako mogao nabaviti dozvolu prije 21 godine..što se tiče natjecanja,dosad sam imao samo 2.mjesto u zračnoj pušci..ali mislim da se to ne smatra kao aktivno natjecanje..pa,eto,ako netko može pomoći,unaprijed hvala
1. da je navršio 21 godinu života; Iznimno, odobrenje za nabavu oružja može se izdati djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i kazneno-popravnih ustanova sa navršenih 18 godina života, koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, čuvarima koji na temelju zakona obavljaju zaštitarsku djelatnost za obavljanje te djelatnosti, te članovima športske streljačke udruge koji se aktivno natječu u streljaštvu, uz pismenu potvrdu Hrvatskoga streljačkog saveza i članovima lovačkih udruga za lovačko oružje.
Kao prvo,pozdrav forumašima
Imam pitanje u vezi nabavne dozvole...Streljašto sam upisao u 2 mj. ove godine,čisto iz ljubavi prema oružju i pucanju...međutim,nisam tip za natjecanja,nego to radim iz svog gušta,pa me zanima,da li bi se ikako mogao nabaviti dozvolu prije 21 godine..što se tiče natjecanja,dosad sam imao samo 2.mjesto u zračnoj pušci..ali mislim da se to ne smatra kao aktivno natjecanje..pa,eto,ako netko može pomoći,unaprijed hvala
- Original_G
- Cinker - bojna

Aktivno natjecanje smatra se natjecanje bilo kakve vrste;bilo to klupsko natjecanje, natjecanje na otvorenim turnirima, prvenstvima županije ili prvenstvima Hrvatske u bilo kakvim streljačkim disciplinama i s bilo kakvim vrstama oružja ( zračno ili vatreno oružje). Ne trebaš biti reprezentativac da bi dobio nabavnu dozvolu. Pismenu potvrdu Hrvatskog streljačkog saveza dobiti čes na osnovu onog natjecanja na kojem si osvojio 2.mjesto. Potvrdu treba zatražiti tvoj Klub (koja se plača 150 kn HSS-u), a kada je dobiješ javi se u MUP i napiši zamolbu ( jer nemaš 21 godinu) da ti iznimno odobre zahtjev za nabavku oružja kao članu streljačke udruge koji se aktivno natječe u streljaštvu.pepi_os wrote:* policijska uprava/policijska postaja utvrđuje ispunjava li stranka slijedeće uvjete:
Kao prvo,pozdrav forumašima![]()
Ja sam jučer zatražio nabavnu dozvolu za zastavu 7,65 da ju spasim od rezanja. Razlog sam stavil samoobrana i zaštita imovine, baš me zanima koliko bude procedura trajala i jel bum opće dobil nabavnu.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- JimboJonez
- Pozornik

Dao sam zahtjev za nabavnu i čika drotovi su bili jučer i neposredno su opazili da imam metalni sef, zaključan, nedostupan djeci i drugima, te o tome napravili zapisnik. Dakle prvi dio je gotov.
Sad me zanima slijedeće... napravio sam zahtjev za tri nabavne (užljebljena cijev, glatka cijev i kratko oružje), dali ću nekad kasnije u budućnosti kad opet budem opet pravio zahtjev, morat prolaziti istu proceduru provjere, tj. hoću li opet morat isčekivat organe da neposredno opažaju da imam sef ili će se taj dio preskočiti?
Ono što hoću reći... nema mi logike da mi stalno dolaze provjeravat sef kad su već jednom, tj. za prvu dozvolu vidjeli da postoji adekvatno mjesto za čuvanje oružja.
Hvala.
Sad me zanima slijedeće... napravio sam zahtjev za tri nabavne (užljebljena cijev, glatka cijev i kratko oružje), dali ću nekad kasnije u budućnosti kad opet budem opet pravio zahtjev, morat prolaziti istu proceduru provjere, tj. hoću li opet morat isčekivat organe da neposredno opažaju da imam sef ili će se taj dio preskočiti?
Ono što hoću reći... nema mi logike da mi stalno dolaze provjeravat sef kad su već jednom, tj. za prvu dozvolu vidjeli da postoji adekvatno mjesto za čuvanje oružja.
Hvala.
Vratija se Šime!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kod ishodovanja sljedece nabavne dozvole uz ostalu dokumentaciju - kopiju osobne i prethodnih oruzanih listova prilozi i kopiju zapisnika o sefu, i svega sto smatras da bi moglo biti korisno, i olaksaj im posao pa mislim da ti vise nece dolaziti kuci samo ce se morati raditi provjera o nekaznjavanju i da se ne vodi kakav postupak protiv tebe (takva provjera vrijedi 6mj.) ali mislim da ce oni to napraviti interno i bez tvog znanja. Mislim da se nemas razloga zabrinjavati, jedino sto neznam na osnovu cega si trazio te 3 nabavne? polozen lovacki ispit? clanstvo u HSS-u? ili samoobrana (na drzanje)? Ako je za lovacki mislim da nebi trebalo biti problema sa iducom nabavkom, jedino sto savjetuju kao preporuku da se ne nabavlja vise komada oruzja u istom kalibru (recimo 2 repetirke u istom kalibru, dok repetirka i poluautomat u istom kalibru nisu problem) jer je to kao po nekim njihovim cudnim kriterijima "gomilanje oruzja" ili tako nesto?? ali moguce je da to zavisi od uprave do uprave, jer svaka sluzbenica tumaci zakon na svoj nacin. Mislim da to nema veze ako se radi o oruzju koje nasljedjujes ali da bas ides kupit da imas duplikat mislim da i nema smisla kad realno pogledas...
- JimboJonez
- Pozornik

Nabavne sam tražio na osnovu lovačkog ispita/članstva u HLS-u/lokalnoj LU.
Hvala na odgovoru, a za iduće nabavne svakako sam mislio uzeti oružje u drugom kalibru tako da nadam se neće biti problema. Nije ih bilo niti sad doduše, ali me zanimalo zbog provjere zato što sam ja dosta rijetko kod kuće pa onda tu nastaje problem.
Hvala još jednom.
Hvala na odgovoru, a za iduće nabavne svakako sam mislio uzeti oružje u drugom kalibru tako da nadam se neće biti problema. Nije ih bilo niti sad doduše, ali me zanimalo zbog provjere zato što sam ja dosta rijetko kod kuće pa onda tu nastaje problem.
Hvala još jednom.
Vratija se Šime!
Jimbo, puno sreće s nabavnim & dobru kob! 
muči me jedna stvar:jučer sam bio u trgovini lovačkom i ribolovnom opremom i pitam za plinski pištolj.kaže mi trgovac da moram imat dozvolu da bi mi ga mogao prodat.a prije nekog vremena je lega uzeo 2 komada plinska,bez ikakve dozvole naravno,pa me sad muči da li je to neki novi zakon ili tek neinformiranst djelatnika?
bok! neinformiranost il možda nije skužio što hočeš,al ako ti ga i proda morat ćeš ga prijavit u mup-u... otipkaj lijepo MUP ORUŽJE i sve možeš pročitati s njihove službene stranice. 
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
Rok za prijavu plinskog oružja je 8 dana od dana kupnje.Osim ako nisu nešto izmjenili u zakonu pa je sad drukčije.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

evo ja cu reci za CB revolver, kupuje se bez dozvole sa fotokopijom osobne iskaznice, prijava u roku 8 dana +70kn biljega, potvrdu koju izdaje mup kopirati i dostaviti trgovini da se oni mogu razdužiti... sva nauka... mislim da bi ista ili slicna procedura trebala biti i za plinsko oruzje.
Mala nadopuna za oružje na CB. Oružje na CB ( npr.tvoj colt navy 1851) koji za pucanje ne upotrebljava jedinstveni naboj ( sam stavljaš-puniš direktno u revolver: kapislu, barut, zrno i dr.), u slobodnoj je prodaji (bez dozvole), ali za oružje na crni barut koji koriste jedinstven naboj ( cijeli gotov metak kojeg stavljaš u bubanj ili cijev) potrebna je nabavna dozvola jer spada u kategoriju B.Mike_Torello wrote:evo ja cu reci za CB revolver, kupuje se bez dozvole sa fotokopijom osobne iskaznice, prijava u roku 8 dana +70kn biljega, potvrdu koju izdaje mup kopirati i dostaviti trgovini da se oni mogu razdužiti... sva nauka... mislim da bi ista ili slicna procedura trebala biti i za plinsko oruzje.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Hvala na ispravci, to uvijek zaboravim napisati, govorim konkretno o svojem slucaju pa i zaboravim da ima onih sa CB na cijeloviti naboj (nisam imao prilike probati takve vec samo ove na NE cijeloviti).