Bez alata nema zanata
Moderator: BoB
- blackpowder
- Nadnarednik

Bez alata nema zanata
I mi
konja za trku imamo!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Zgodno
lijep topic BTW, ima toga u nasim krajevima, najvise u zagorju cini mi se =)
ima li gdje snimka toga kako gruva? =)
ima li gdje snimka toga kako gruva? =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- blackpowder
- Nadnarednik

Mike, Mike, ako želiš biti dobar samnom, mojim topom i mojim strijelcima, ne uspoređuj nas sa zagorskim kuburašima! ja i moji strijelci još uvijek imamo svaki po 10 prstiju na rukama! osim toga ovaj top je kalibra .69, tormentiran, numeriran i registriran u PU. nažalost zalihu kugli sam potrošio a nisam snimio pucanje, kako sam nabavio kokilu za ljevanje kugli bit će ubrzo pucačina ponovo.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Prije par tjedana smo radili video support za smotru povijesnih pizdarija Giostra 2008 u poreču. Tamo dolaze samostrjelci iz san marina, razne roleplay udruge tipa gubavci, mačevaoci, gutači vatre, itd... uglavnom svaka smotra se otvara pucnjem iz topa malo većeg nego što je ovaj (mislim da ga dovuku sa otoka Raba).blackpowder wrote: nažalost zalihu kugli sam potrošio a nisam snimio pucanje, kako sam nabavio kokilu za ljevanje kugli bit će ubrzo pucačina ponovo.
Dovoljno je reći da je audio/video režija bila 4 metra od mjesta di je bio top (s prednje strane). Kad je krehnuo, sljedeće što znam ja i audio tehničar i par komada opreme smo bili na podu (napravi jeben potlak kad pukne a bili smo mu s prednje strane) a jedno desetak alarma po zgradama po cijelom trgu je kreštalo.
Zato znam koliko su zabavne ovakve stvarčice!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- blackpowder
- Nadnarednik

zanima me koji je to top, tko ga je izradio, koji je kalibar i čime i s koliko su ga punili. nebrojeno puta sam se uvjerio kod kuburaša da se to samo istresa iz boce coca-cole pa koliko stane. zanimljivi detalj. na sajmu u Vž na štand mi je došao lik malo stariji od mene gleda nešto od izložene opreme i za krušku za barut pita a što je to? ja mu objasnim da je to mjera za barut . na njegovom licu ????? zar se to tako radi? Aha reko ja. A ima li to i za topove, pita on. naravno kažem ja, a kolika je mjerica za top pita on, a koji je top pitam ja, pa naš domaći on će meni, mislim koji je kalibar, a to pa ovak nekak i tu se nađe u neprilici jer od prstiju na obje ruke nema ni toliko za počešat guzicu a kamoli nos. Nažalost neznanje i nepoštivanje osnovnih pravila sigurnosti kod kuburaša odnosi svoj danak.
Na otvaranju Europskog prvenstva u streljaštvu na crni barut u Parmi prvi hitac opaljen je iz topa koji je original iz doba Napoleona - niti je tko oglušio, niti je tko nastradao, niti je beba zaplakala.
Gledao sam snimke sa rnekih proštenja na kojima su kubure izlijetale iz ruke kuburaša a oni padali na guzicu što od pijanstva što od povratnog trzaja. Da se razumijemo - poštujem tradiciju kuburaša i volim gledati njihove koreografirane pucnjave ali nažalost danas ima previše "majstora" koji prave kubure po garažama a ti su proizvodi opasni za onoga tko ih koristi, onoga tko ih gleda ....
Na otvaranju Europskog prvenstva u streljaštvu na crni barut u Parmi prvi hitac opaljen je iz topa koji je original iz doba Napoleona - niti je tko oglušio, niti je tko nastradao, niti je beba zaplakala.
Gledao sam snimke sa rnekih proštenja na kojima su kubure izlijetale iz ruke kuburaša a oni padali na guzicu što od pijanstva što od povratnog trzaja. Da se razumijemo - poštujem tradiciju kuburaša i volim gledati njihove koreografirane pucnjave ali nažalost danas ima previše "majstora" koji prave kubure po garažama a ti su proizvodi opasni za onoga tko ih koristi, onoga tko ih gleda ....
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

E puno me pitaš... potražit ću miniDV trakicu u arhivi pa ću skinut s nje taj dio kad pukne top ako je uopće ijedna kamera snimala ispaljenjeblackpowder wrote:zanima me koji je to top, tko ga je izradio, koji je kalibar i čime i s koliko su ga punili.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Samo striktno poštivanje sigurnosnih pravila u radu i baratanju s oružjem može pružiti sigurnost, a onda i donijeti užitak, jer: PUCANJE JE ZABAVNO I U NJEMU TREBA UŽIVATI

NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- blackpowder
- Nadnarednik

Bez alata nema zanata
od gore na dolje: NAPOLEON LE PAGE cal.45 (Armi Chiappa); REMINGTON NEW ARMY cal.44 (Armi San Paolo); REMINGTON NEW ARMY cal.44 (F.lli Pietta); 1861 NAVY cal.36 (F.lli Pietta); REMINGTON NEW ARMY cal.44 INOX (F.lli Pietta)
Re: BEZ ALATA NEMA ZANATA
Krasno izgledaju. Definitivno ću kupiti jedan revolver u budućnosti. Nabavio sam pribor za punjenje odnosno posudicu s barutom.
- blackpowder
- Nadnarednik

od nečega treba početi! Samo naprijed!
Anatomija
tijelo obdukcije: f.lli pietta (remington) new army .44
kad se rastavi vidi se pravi genij tvorca. najviše problema su vjerojatno imali pri izradi vijaka.
svi dijelovi osim rama s oprugom i oplata rukohvata drugi kut kokota, okidača i opruge okidača i utvrđivača bubnja detalj vijka za podešavanje snage glavne opruge (one koja pogoni kokot) pogled u kučište mehanizma pogled odozdola i ako koga još zanimaju usta, mušica je s donje strane
kad se rastavi vidi se pravi genij tvorca. najviše problema su vjerojatno imali pri izradi vijaka.
svi dijelovi osim rama s oprugom i oplata rukohvata drugi kut kokota, okidača i opruge okidača i utvrđivača bubnja detalj vijka za podešavanje snage glavne opruge (one koja pogoni kokot) pogled u kučište mehanizma pogled odozdola i ako koga još zanimaju usta, mušica je s donje strane
Last edited by BoB on 12 May 2009, 09:32, edited 1 time in total.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: Anatomija
Bob super post!
PS ako ga uspiješ sastaviti objavi i sliku kompletnog!

PS ako ga uspiješ sastaviti objavi i sliku kompletnog!
Tako to rade pravi ljubitelji oružja, rastave ga do najsitnijih dijelova, prouče mehanizam, očiste, podmažu i sastave.
Rstavljanje i čiščenje oružja na mene djeluje kao sat opuštanja.
Rstavljanje i čiščenje oružja na mene djeluje kao sat opuštanja.
- blackpowder
- Nadnarednik

Jedna primjedba Bob! Obdukcija se radi na mrtvima a tvoj revac je prilično živahan! ovo je prije vivisekcija
I da pošalji mi višak dijelova kad ga sastaviš, meni uvijek dobro dođu
I da pošalji mi višak dijelova kad ga sastaviš, meni uvijek dobro dođu
hehe, nema puno viška, pa čak ni manjka. tri šarafića više manje. jedino je malo nespretno okidati palcem dok te kugle iz bubnja gledaju, a i štitnik okidača je pomalo nezgrapan za ciljanje. dr phil pomozite, da li sam negdje fulao u redoslijedu sklapanja?
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
- blackpowder
- Nadnarednik

Osim kvalitetnog vatrenog oružja, svaki crnobarutaš mora si osigurati (suvremenim riječnikom) back up. Srećom u Hrvatskoj ima nekoliko štovalaca Hefesta čiji se proizvodi skladno uklapaju u profil.
Nešto iz ormara, spremno za jesenski CB turnir
puške, revolveri, pištolji i top
- Attachments
-
- pedersoli davide & c. tyron target cal 45"
- 01.jpg (38.6 KiB) Viewed 643 times
-
- pedersoli davide & c. tyron target cal 45"
- 02.jpg (26.43 KiB) Viewed 643 times
-
- pedersoli davide & c. cal 54"
- 2_cr.jpg (22.7 KiB) Viewed 643 times
-
- pedersoli davide & c. cal 54"
- 03.jpg (27.54 KiB) Viewed 643 times
-
- armi sport, le page cal 45"
- 04.jpg (26.28 KiB) Viewed 643 times
-
- pedersoli davide & c. cal 44"
- 05.jpg (25.56 KiB) Viewed 643 times
-
- 06.jpg (36.61 KiB) Viewed 643 times
-
- armi san paolo cal 44"
- 07.jpg (25.44 KiB) Viewed 643 times
-
- armi san paolo cal 36"
- 09.jpg (26.38 KiB) Viewed 643 times
-
- junkar deringer philadelphia cal 45"
- 0012.jpg (28.63 KiB) Viewed 643 times
Re: nešto iz ormara, spremno za jesenski CB turnir
i top
- Attachments
-
- 011.jpg (36.61 KiB) Viewed 642 times
Re: nešto iz ormara, spremno za jesenski CB turnir
sa topom nema disciplina.
cuvaj to.to je sve lijeo tunirano i očuvano!
cuvaj to.to je sve lijeo tunirano i očuvano!
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija