Diana 350 Magnum Panther
Moderator: karabalic
Diana 350 Magnum Panther
Ipak sam odlučio kupiti Diana Magnum 350 Panther e sad još nisam odlučio
cal.177 ili cal.22 ipak ču znati da sam kupio pravu stvar. :
Ako mi ko iz iskustva može reći prednosti i mane jednog i drugog kalibra??
cal.177 ili cal.22 ipak ču znati da sam kupio pravu stvar. :
Ako mi ko iz iskustva može reći prednosti i mane jednog i drugog kalibra??
Pamet u glavu i štap u ruke
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Diana 350 Magnum Panther
stara prica u odnosu 4,5 naprama 5,5mm kalibara za zracno oruzje
4,5 mm
ZA:
- polozenija putanja (pogodno za vece daljine),
- veca brzina zrna
- manja cijena
- veci izbor
PROTIV:
- osjetljiviji na vjetar
- manja energija
5,5 mm
ZA:
- manje osjetljivi na vjetar
- veca energija
- veca probojnost
PROTIV:
- veci pad zrna na vecim udaljenostima
- manji izbor zrnja
- skuplje zrnje
Klik i ekipa neka dopise ako sam ja sto zaboravio, pa cu napraviti tutorial za izbor kalibra kao i piramidu za kupovinu zracnog oruzja.
4,5 mm
ZA:
- polozenija putanja (pogodno za vece daljine),
- veca brzina zrna
- manja cijena
- veci izbor
PROTIV:
- osjetljiviji na vjetar
- manja energija
5,5 mm
ZA:
- manje osjetljivi na vjetar
- veca energija
- veca probojnost
PROTIV:
- veci pad zrna na vecim udaljenostima
- manji izbor zrnja
- skuplje zrnje
Klik i ekipa neka dopise ako sam ja sto zaboravio, pa cu napraviti tutorial za izbor kalibra kao i piramidu za kupovinu zracnog oruzja.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Hvala na savjetima,imam iskustva sa vatrenim oružjem tako da nema problema što se
tiče sigurnosti.
Najviše mi treba za daljinu cca 60-ak metara i za to tražima snagu.
Definitivno uzimam 5,5 kad je probam javim se sa dojmovima ali pored
svih vaših tekstova što sam pročitao o diani ta puška ne može biti slaba,mogu samo ja.
tiče sigurnosti.
Najviše mi treba za daljinu cca 60-ak metara i za to tražima snagu.
Definitivno uzimam 5,5 kad je probam javim se sa dojmovima ali pored
svih vaših tekstova što sam pročitao o diani ta puška ne može biti slaba,mogu samo ja.
Kupljena Diana 350 Panther,doduše u kalibru 4,5 ali za ono što mene zanima
ona je i više nego dovoljna,jučer sam pred večer probao 10-ak diabola i sad tek
vidim ono o čemu vi cilo vrime govorite,sad tek znam čime sam do sada pucao (hunter 440).
Ovaj vikend ču probati još pa ču nadam se još bolje vidjeti.
Još mi ostaje naći nosač i optiku koja če izdržati onaj top.

ona je i više nego dovoljna,jučer sam pred večer probao 10-ak diabola i sad tek
vidim ono o čemu vi cilo vrime govorite,sad tek znam čime sam do sada pucao (hunter 440).
Ovaj vikend ču probati još pa ču nadam se još bolje vidjeti.
Još mi ostaje naći nosač i optiku koja če izdržati onaj top.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a vidis, sto je najbolje od svega, H440 je u 4,5 deklariran sa 305m/s a diana panther 31 u istom kalibru 300m/s... pa sad zakljuci koji proizvodjaci nesto muljaju... a razlika u okidacu je drasticna jelda? =)
Svaki jednodjelni nosac preko 100mm (do 120mm) duzine sa najmanje 4 vijka za ucvrscivanje na dovetail + amortizer/stoper ce biti dovoljan, naravno, i kvalitetna optika...
Svaki jednodjelni nosac preko 100mm (do 120mm) duzine sa najmanje 4 vijka za ucvrscivanje na dovetail + amortizer/stoper ce biti dovoljan, naravno, i kvalitetna optika...
Neznam za Dianu 31 ovo je 350 magnum ali ovo je top prema Hunteru.
Znaći mogu uzeti neki drugi nosač optike + stoper ili dianin nosač sa štiftovima.
Koju optiku mi preporučate jer ovaj mi kaže da kod njega tu u Zadru diana 4x32 dođe 1300kn a to
mi je za 4x32 malo puno ili ja samo tako mislim.
Uglavnom htio bi nešto kao 3-9x32,40
O usporedbi okidača ne treba ni govoriti,to je jedna od stavki koja me najviše smetala kod huntera,
ovo se več s punim pravom može nazvati "puška".
Jedva čekam vikend da se raspucam,sritan ko prase
Znaći mogu uzeti neki drugi nosač optike + stoper ili dianin nosač sa štiftovima.
Koju optiku mi preporučate jer ovaj mi kaže da kod njega tu u Zadru diana 4x32 dođe 1300kn a to
mi je za 4x32 malo puno ili ja samo tako mislim.
Uglavnom htio bi nešto kao 3-9x32,40
O usporedbi okidača ne treba ni govoriti,to je jedna od stavki koja me najviše smetala kod huntera,
ovo se več s punim pravom može nazvati "puška".
Jedva čekam vikend da se raspucam,sritan ko prase
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovo sa nosacem i stoperom vrijedi za sve magnum springerice... postoji jos jedna skuplja verzija a to su celicni umjesto aluminijskih nosaca... mislim da Klik ima dvodjelne celicne... no, stoper ima saraf (koji je kratak, tj kad ga zategnes da potone u rupu jako malo ostane u tjelu stopera pa ces morati staviti neki duzi i skratiti ga na potrebnu duljinu, ako neznas kako javi) koji ces pritegnuti u rupu na nosacu za optiku (pre plitka rupa imho) i na njega naslonis nosac optike sto cvrsce mozes, iako mislim da nema tog nosaca koji nece napraviti barem 1mm unatrag dok sve ne sjedne na svoje mjesto, tj, dok nosac ne podje malo unatrad i zgnjeci gumu od stopera za pola njene duzine... pa neka te ne zamara nepreciznost u pocetku... kad sve sjedne na mjesto imat ces dobru grupu i konstantu...
Za optiku na takve springerice poucen klikovim iskustvom preporucamo Bushnell Trophy 3-9x40 koja u maestralpromu kosta ispod 1200kn... ako je prezivjela i jos zivi na Klikovoj D350M ni kod tebe nebi trebalo biti drugacije... eventualno mozes ici na Hawke i Nikko optike koje su deklarirane za magnum springerice ali mislim da je njima cijena do 2000kn, ali to nagadjam pa provjeri jos ili ce netko znati vise pa napisati...
Za optiku na takve springerice poucen klikovim iskustvom preporucamo Bushnell Trophy 3-9x40 koja u maestralpromu kosta ispod 1200kn... ako je prezivjela i jos zivi na Klikovoj D350M ni kod tebe nebi trebalo biti drugacije... eventualno mozes ici na Hawke i Nikko optike koje su deklarirane za magnum springerice ali mislim da je njima cijena do 2000kn, ali to nagadjam pa provjeri jos ili ce netko znati vise pa napisati...
Ima tu u Biogradu maestralprom pa ču se raspitati za ovu thropy
kao što je rekao mika , busnel , hawkie i niko , za ostale neznam , svojevremeno sam mislio kupit konuspro , drže ga slovenici ima ugraviranu končanicu vele da je za jake karabine i košta oko 100 eura ali nije testirana na zračnim puškama
ja sam za dianu 48 nabavio hawkie 6-18x44 air max , optika testirana i napravljena za magnum zračnice
mislim da nije isto staviti optiku na 4.5 cal ili 5.5 , na 4.5 je jači udar nego na 5.5 , tj. na 5.5 je jači otpor zraka zbog večeg i težeg zrna pa valjda malo uspori udar klipa
moj kum ima dianu 52 u 5.5 cal i na njoj ima gamovu 3-9x50 i još uvijek drži a ja sam istu rasturil nakon 10 metaka , imao sam i amortizer a sad s hawkiem nemam amortizer (nemogu ga ni staviti nema mjesta) i nakon 2000 kom metaka još uvijek drži i ne kliže
pozdrav
ja sam za dianu 48 nabavio hawkie 6-18x44 air max , optika testirana i napravljena za magnum zračnice
mislim da nije isto staviti optiku na 4.5 cal ili 5.5 , na 4.5 je jači udar nego na 5.5 , tj. na 5.5 je jači otpor zraka zbog večeg i težeg zrna pa valjda malo uspori udar klipa
moj kum ima dianu 52 u 5.5 cal i na njoj ima gamovu 3-9x50 i još uvijek drži a ja sam istu rasturil nakon 10 metaka , imao sam i amortizer a sad s hawkiem nemam amortizer (nemogu ga ni staviti nema mjesta) i nakon 2000 kom metaka još uvijek drži i ne kliže
pozdrav
Evo zvao sam maestralprom i imaju Bushnell Thropy 3-9x40 dođe 1311 kn + 45kn poštarine a daju i 10% popusta
za gotovinu,još ču pitati tu u Zadru što mi on može ponuditi,mada mislim da neče biti ispod te cijene.
za gotovinu,još ču pitati tu u Zadru što mi on može ponuditi,mada mislim da neče biti ispod te cijene.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sto ti izadje cijena 1180kn za tu optiku + postarina...
Tako kaže gospođa na telefonu,u kojem smjeru je to kod tebe izazvalo čuđenje ?? 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ne pa ne cudim se uopce, znam da su im takve odprilike cijene, uostalo na njihovoj web stranici je pisalo tako...
Bushnell Trophy 3-9x40mm
733940
Končanica: Multi-X
1.124,00kn
733940S
1.124,00kn
733948
1.124,00kn
733949
Končanica: Kružna-X
1.251,00kn
733946
Končanica: Mil Dot
1.251,00kn
733948T
Končanica: TRX osvjetljena
1.251,00kn
Bushnell Trophy 3-9x40mm
733940
1.124,00kn
733940S
1.124,00kn
733948
1.124,00kn
733949
Končanica: Kružna-X
1.251,00kn
733946
Končanica: Mil Dot
1.251,00kn
733948T
Končanica: TRX osvjetljena
1.251,00kn
imam na D350Magnum Nikko AIrking Gold Crown 3-9x32, vec god dana i optika je savrsena ispucamo preko 1000 dijabola i nikad nista, preporucavam ti ju svakako , kostala je nekih 800kn sa svim davanjima 
HS-9mm
Ljudi moji,jučer sam pričao sa čovjekom koji ima D52 cal.22 več 2 godine i na njoj ima
gamo optiku 3-9x32.
Ispucala je do sada 2500 i još uvik radi bez problema,sve mi vrag neda mira da stavim
svoju takvu optiku na D350 pa da probam,na pušku sam stavio orginal Dianin mount.
gamo optiku 3-9x32.
Ispucala je do sada 2500 i još uvik radi bez problema,sve mi vrag neda mira da stavim
svoju takvu optiku na D350 pa da probam,na pušku sam stavio orginal Dianin mount.
Mod 52 i 350 nisu iste puske ni priblizno ... 350 ima jaci trzaj/vibracije masivno
To da nisu iste potpuno stoji,ali ni mod 52 nije baš slabašan.
mod (cal 5.5)
52 - 230m/s
350 - 260m/s
Nije ni 52 slabasna, ali je ipak dovoljno slabija da cak i poneki Gamo moze na njoj izdrzati dosta dugo, dok 350 rusi sve zivo
52 - 230m/s
350 - 260m/s
Nije ni 52 slabasna, ali je ipak dovoljno slabija da cak i poneki Gamo moze na njoj izdrzati dosta dugo, dok 350 rusi sve zivo
moja je za sad bez optike,prijatelj mi nudi jednu "no name" koju ima i koja mu ne treba pa kaže
da je namontiram i ako izdrži,izdrži i tako kaže da njemu ne treba niti je ima gdje staviti.
da je namontiram i ako izdrži,izdrži i tako kaže da njemu ne treba niti je ima gdje staviti.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

DESTRUCTION TEST =) ako to budes radio, svakako vodi evidenciju o broju opaljenja =)