D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdje!
Moderator: karabalic
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdje!
Da se ne spama ostale teme, svaka zapoceta zavrsi s izborom diabola...
dakle, pitanja i odgovori u ovom topicu, slobodno ubaciti kakvu recenziju iskustva i slicno.
dakle, pitanja i odgovori u ovom topicu, slobodno ubaciti kakvu recenziju iskustva i slicno.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Re: D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisato ovdje!
zdravo ekipa, jel netko mozda zna di u zg ima najveci izbor streljiva 4.5 , ili neki dobar web shop koji salje u Hr
HS-9mm
Re: D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdje!
Kojom puškom je to pucano ??
Pamet u glavu i štap u ruke
- Knife_maniac
- Satnik

Hajde da i ja postavim ovo blesavo pitanje =)
Slavia 631 4,5 mm - koje dijabole najbolje guta?
I na koju udaljenost ju upucati ? Vise ili manje od 15 m ?
Merci beaucoup !
Slavia 631 4,5 mm - koje dijabole najbolje guta?
I na koju udaljenost ju upucati ? Vise ili manje od 15 m ?
Merci beaucoup !
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
- Knife_maniac
- Satnik

Klik hvala na odgovorima.
Pitao sam za udaljenost jer nemam predodzbu koliko je "jaka" puska ustvari.
Sad kad bude ljepse vrijeme malo cu je srediti jer je zapostavljena
Nisam ju mijenjao, Diana je jos uvijek kod mene, ociscena, podmazana, upucana
... samo jos pati za zamjenskim kitom
A Slavia je curina. Kod mene je da ju podmazem, ocistim (vec ima dobrano tragove hrdje a stara je 2.5 god i slaaaabo koristena
), upucam optiku i sredim koliko se srediti moze.
Kad uhvatim vremena poslikam jednu pored druge.
Pitao sam za udaljenost jer nemam predodzbu koliko je "jaka" puska ustvari.
Sad kad bude ljepse vrijeme malo cu je srediti jer je zapostavljena
Nisam ju mijenjao, Diana je jos uvijek kod mene, ociscena, podmazana, upucana
A Slavia je curina. Kod mene je da ju podmazem, ocistim (vec ima dobrano tragove hrdje a stara je 2.5 god i slaaaabo koristena
Kad uhvatim vremena poslikam jednu pored druge.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
Najbolje dijabole na koje sam naišao su GAMO "promagnum" i ova nova TS-"broj" serija.
Dafinitivno najbolji dizajn diabole ikada.
http://www.gamousa.com/category.aspx?ca ... ammunition
Inaće su napredovali ihihih zadnjih par godina,puno novih diabola.
Npr. ove "red fire" su najdublji HP za zračnicu koji sam vidio,
a rupu možete filovati glavicama žigica ili kakvim "rasprsnim sredstvom"
tako da svaki put vidite gdje ste pogodili.
OPREZ,prilikom kupnje otvorite kutijicu i pogledajte da;
je zrno napola puno olovom,sjajno i da nema olovnih strugotina od
kalupa.Ako nije bježite od toga ili prijavite inspekciji.
To nisu GAMO nego jeftine kineske kopije koje ne vrijede 2kn po toni.
Inaće imam i one pozlaćen od neke specijalne legure koje
moja "Gamo 440" 4,5mm progura preko brzine zvuka (pukne kao MK)
samo mi nisu odvec precizne.
Noramlnu municiju gura oko 300 m/s
Inace puška je strava,svaki promašaj je cisto vaša krivica.
Sada ima i jacih modela na našem tržištu poput "Gamo 1250"
Nemalo puta mi se dogodilo da 2-3 metak idu u istu rupu,
tako da izgleda da ste promašili,doslovno jedan u drugoga
na nekih 20m.
Ja sam gađao do 200m s njom,bez problema razbije bocu coca-cole
velik pad ali bez devijacija.Treba paziti na vjetar.
Nažalost ima groznu boljku,a vjerujem da je do optike ili nosaća.
Postalo ju je NEMOGUCE upucati.
Ja je upucam a ona već idućim hicem pogadja u pm,
lijevo,desno,gore,dole...ali dobro grupira pa prepostavljam da nije do puške.
Inaće štetoćine do velićine psa obara jednim hicem na pravo mjesto.
(Gađao prijetelj lisice i macke koje su opustošile peradarnik)
Dafinitivno najbolji dizajn diabole ikada.
http://www.gamousa.com/category.aspx?ca ... ammunition
Inaće su napredovali ihihih zadnjih par godina,puno novih diabola.
Npr. ove "red fire" su najdublji HP za zračnicu koji sam vidio,
a rupu možete filovati glavicama žigica ili kakvim "rasprsnim sredstvom"
tako da svaki put vidite gdje ste pogodili.
OPREZ,prilikom kupnje otvorite kutijicu i pogledajte da;
je zrno napola puno olovom,sjajno i da nema olovnih strugotina od
kalupa.Ako nije bježite od toga ili prijavite inspekciji.
To nisu GAMO nego jeftine kineske kopije koje ne vrijede 2kn po toni.
Inaće imam i one pozlaćen od neke specijalne legure koje
moja "Gamo 440" 4,5mm progura preko brzine zvuka (pukne kao MK)
samo mi nisu odvec precizne.
Noramlnu municiju gura oko 300 m/s
Inace puška je strava,svaki promašaj je cisto vaša krivica.
Sada ima i jacih modela na našem tržištu poput "Gamo 1250"
Nemalo puta mi se dogodilo da 2-3 metak idu u istu rupu,
tako da izgleda da ste promašili,doslovno jedan u drugoga
na nekih 20m.
Ja sam gađao do 200m s njom,bez problema razbije bocu coca-cole
velik pad ali bez devijacija.Treba paziti na vjetar.
Nažalost ima groznu boljku,a vjerujem da je do optike ili nosaća.
Postalo ju je NEMOGUCE upucati.
Ja je upucam a ona već idućim hicem pogadja u pm,
lijevo,desno,gore,dole...ali dobro grupira pa prepostavljam da nije do puške.
Inaće štetoćine do velićine psa obara jednim hicem na pravo mjesto.
(Gađao prijetelj lisice i macke koje su opustošile peradarnik)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

bla bla bla kenj kenj kenj ser ser ser....
prvo zato sto su GAMO diabole nadaleko i nasiroko obradjene kao tema, a da ne spominjemo Hunter 440... puj puj... recimo gamo PRO-MATCH... kao bolje od obicnih match... smece... a kupljeno kod glavnog zastupnika za GAMO u RH tako da sumnjam da su kopije... i gdje god netko spominje neko precizno gadjanje zracnom puskom pod rubrikom streljivo neces cuti ime GAMO...
sto se tice tvojeg drzanja grupe... skini optiku i probaj kakva je preciznost onda, ako sve utrpas u isto mjesto onda imas problem kao i nekoliko nas sa H440... klima ti se cijev... pregledaj malo stare postove gdje se spominje H440... nije bas pohvaljena... a H1250 nije nikakva novost...
explozivno punjenje HP zrnja za zracnicu je takodjer obradjena tema... mislim da sam napisao tutorial jos na newsgrupi... cini mi se da je bilo i na forumu nesto al... pogledat cu po arhivi...
pozlaceni gamo je napravljen od Lead Free balisticke legure koja je laksa od olova, a pozlacena je da bi stvarala manji otpor zato i ostvaruje brzinu 25%+ i kad ispucas iz puske koja po tvornickoj deklaraciji puca 305m/s +25% trebao bi imati brzinu od oko 380m/s (a znamo da se zrnja iz zracnice destabiliziraju prilikom probijanja brzine zvuka, a kako su ova zrna jos laksa destabilizacija je jos veca a samim time je i preciznost koma), kako imaju smanjeni otpor u cijevi i vecu izlaznu brzinu to znaci da klip vecom snagom udara u celo cilindra (sto je stetno za brtvu a i za pusku) zbog smanjenog otpora...
prvo zato sto su GAMO diabole nadaleko i nasiroko obradjene kao tema, a da ne spominjemo Hunter 440... puj puj... recimo gamo PRO-MATCH... kao bolje od obicnih match... smece... a kupljeno kod glavnog zastupnika za GAMO u RH tako da sumnjam da su kopije... i gdje god netko spominje neko precizno gadjanje zracnom puskom pod rubrikom streljivo neces cuti ime GAMO...
sto se tice tvojeg drzanja grupe... skini optiku i probaj kakva je preciznost onda, ako sve utrpas u isto mjesto onda imas problem kao i nekoliko nas sa H440... klima ti se cijev... pregledaj malo stare postove gdje se spominje H440... nije bas pohvaljena... a H1250 nije nikakva novost...
explozivno punjenje HP zrnja za zracnicu je takodjer obradjena tema... mislim da sam napisao tutorial jos na newsgrupi... cini mi se da je bilo i na forumu nesto al... pogledat cu po arhivi...
pozlaceni gamo je napravljen od Lead Free balisticke legure koja je laksa od olova, a pozlacena je da bi stvarala manji otpor zato i ostvaruje brzinu 25%+ i kad ispucas iz puske koja po tvornickoj deklaraciji puca 305m/s +25% trebao bi imati brzinu od oko 380m/s (a znamo da se zrnja iz zracnice destabiliziraju prilikom probijanja brzine zvuka, a kako su ova zrna jos laksa destabilizacija je jos veca a samim time je i preciznost koma), kako imaju smanjeni otpor u cijevi i vecu izlaznu brzinu to znaci da klip vecom snagom udara u celo cilindra (sto je stetno za brtvu a i za pusku) zbog smanjenog otpora...
- Original_G
- Cinker - bojna

@Oerlikon - PLONK
čitati stare teme
čak i ja kaj sam dibidus za diabole znam da se gamo ne kupuje 
čitati stare teme
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Meni na Diani jedino Pro magnum drži grupu a ostalo je smeće svaki metak je različit, u kutiji smeća ko u priči. 
Što se tiče H440 moram priznati da nije neka reprezentativna puška ali da se po njoj toliko blati nije baš tako.
Največa njena mana je onaj blesavi okidač koji 2/3 ulazi u oblogu.
Ja sam prije D350 koristio H440 i kad se na nju navikneš i nije tako loša.
Recimo meni su najbolje legle Diana High Power diabole i s njima sam na 35 metara imao grupu od 2 cm što
sa D350 ne mogu postići sa istim diabolama,vjerovatno ne pašu na moju pušku tako da tražima dalje.
Malo bolje rezultate sam postigao sa Crosman Premier ali to je još daleko od grupe od 2 cm.
U odnosu H440 i D350 jedinu prednost koju bi dao H400 je kočnica koja me na diani stalno nervira i još se nisam
navikao na nju,kad lipo uhvatim pušku onda se sjetim da nisam otpustio kočnicu pa ponovo moram
popuštati desnu ruku što kod Gama nije potrebno jer je otpušttam istim prstom kojim okidam.
Kpje su preporuke diabola za D350 u cal.177 ?
Največa njena mana je onaj blesavi okidač koji 2/3 ulazi u oblogu.
Ja sam prije D350 koristio H440 i kad se na nju navikneš i nije tako loša.
Recimo meni su najbolje legle Diana High Power diabole i s njima sam na 35 metara imao grupu od 2 cm što
sa D350 ne mogu postići sa istim diabolama,vjerovatno ne pašu na moju pušku tako da tražima dalje.
Malo bolje rezultate sam postigao sa Crosman Premier ali to je još daleko od grupe od 2 cm.
U odnosu H440 i D350 jedinu prednost koju bi dao H400 je kočnica koja me na diani stalno nervira i još se nisam
navikao na nju,kad lipo uhvatim pušku onda se sjetim da nisam otpustio kočnicu pa ponovo moram
popuštati desnu ruku što kod Gama nije potrebno jer je otpušttam istim prstom kojim okidam.
Kpje su preporuke diabola za D350 u cal.177 ?
Znači ako isaplim recimo 10 metaka i svi idu u isto mjesto puška je neprecizna!?sto se tice tvojeg drzanja grupe... skini optiku i probaj kakva je preciznost onda, ako sve utrpas u isto mjesto onda imas problem kao i nekoliko nas sa H440... klima ti se cijev...
Cudan neki kriterij! Inace je to uvijek obrnuto.
Mene moja 440 sluša odlićno,probao bez optike i grupa je oko 1cm na 20m.
Kažem vam,s optikom dok je još valjala mogao si pospremit metak u metak!
Što se tiće GAMO diabola imete pravo,zadnjih par godina samo smeće.
Vjerovatno se krivotvore.
Poslikam ako imam još koji original i falšetu pa da vidite.
U originala je obrada SAVRŠENA!
Dodano;
Hvala na savjetu,to sam več primjetio i da nekako čudan osječaj kad znaš kako čeklik wrote:Jesi li pokušao sa istom municijom i drugom tehnikom pucanja?
Pritisneš li tu pušku samo malo uz rame uneredit ćeš cijelu sliku pogodaka.
Mora biti potpuno slobodna. (malo je čudan osjećaj, kada znaš kako će maznuti)
Klasično, treba obratiti pažnju na trenutak okidanja - što nježnije.
Puška je prilično zahtjevna.
cimnuti.Samo je naslonim bočno kundakom na obraz tek toliko da je stabiliziram u ruci.
Mislim da ču kroz neko vrime ugraditi onaj poboljšani okidač samo neznam koji jer to
nikad nisam probao osim na vatrenom oružju.
- Original_G
- Cinker - bojna

idu u isto mjesto jer ti cijev sjedne na isto mjesto u pomak, pitaj Mikea za moju crosman isti k... na mehaničke super grupa a na optiku 0 bodova e sad ili je cijev ispigana ili se pomakne ? a mehanički su dobri jer su i zadnji i prednji na cijeviOerlikon wrote:Znači ako isaplim recimo 10 metaka i svi idu u isto mjesto puška je neprecizna!?sto se tice tvojeg drzanja grupe... skini optiku i probaj kakva je preciznost onda, ako sve utrpas u isto mjesto onda imas problem kao i nekoliko nas sa H440... klima ti se cijev...
Cudan neki kriterij! Inace je to uvijek obrnuto.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
To mi ima logike.
Hvala.
Može li se to kako popraviti!?
Hvala.
Može li se to kako popraviti!?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

moze, tako da prodas spanjolku i kupis svabicu, neku od punokrvnih....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

evo moje nekadasnje...opet čitaš površno... mehanicki nisani su na cijevi, i da je cijev neznam kako klimava u spoju sa cilindrom na mehanicke ciljnike ces uvijek imati dobre rezultate (ako je sama cijev u redu), ali opticki ciljnik se nalazi na cilindru puske, i ako je spoj cilindra i cijevi u kurcu imat ces razlicite zezultate... moja se na H440 gibala od sredine u lijevo na vrhu cijevi skoro 5mm, na 15m sam imao 2 relativno dobre grupe, sve je ovisilo o tome kako zatvaram cijev (posto sam ljevak), imao sam tendenciju da prilikom zatvaranja potegnem cijev u lijevo i imam promasaj, a kada bih nakon svakog napinjanja isao kao "saviti" cijev prema desno, tj. prema sredini, onda bih imao dobar pogodak... dok desnjaci nisu imali problema s pucanjem iz te puske jer imaju tendenciju da cijev vuku k sebi tj desno od centra pa im se to rijetko dogadjalo... zato sam ja iako bolji strijelac od bratica imao neke sulude promasaje na malim udaljenostima, osim kad mi on napuni pusku onda nekim cudom pogodim... sve dok nisam otkrio problem...Oerlikon wrote:Znači ako isaplim recimo 10 metaka i svi idu u isto mjesto puška je neprecizna!? Cudan neki kriterij! Inace je to uvijek obrnuto.sto se tice tvojeg drzanja grupe... skini optiku i probaj kakva je preciznost onda, ako sve utrpas u isto mjesto onda imas problem kao i nekoliko nas sa H440... klima ti se cijev...
pogledaj dvije grupe na 15m kroz optiku a sto se probojnosti H440 tice... nisam bas bio nesto posebno odusevljen... ovo je ma cca 10m pucano sa GECO 4,5mm, osim onih 5 rupa koje su napucane sa Arizona Magnum (Cometa Magnum) sabot streljivom. Tada jos nisam imao DHP, JSB i slicne da bih bio isprobao, mozda bi rezultati bili drugaciji...tako da mi ona tvoja prica da na 20m probusi gradjevinarska kolica (tačke) nekako ne drzi vodu osim ako ta kolica nisu aluminijska... jos cu svoja otici izpeljati u vocnjak i pucati na njih svojom puskom.
ja i nekako mislim da ti optika i dalje valja, da je u puski problem...no to ce se najtocnije pokazati kad stavis drugu optiku, ako problem bude isti onda sam ja u pravu (nazalost) ako ne, onda ti je riknula samo optika...Mene moja 440 sluša odlićno,probao bez optike i grupa je oko 1cm na 20m.Kažem vam,s optikom dok je još valjala mogao si pospremit metak u metak!
ne vjerujem da se krivotvore nego sa su srozali kontrolu kvalitete....Što se tiće GAMO diabola imete pravo,zadnjih par godina samo smeće. Vjerovatno se krivotvore.
ako zelis kupiti kvalitetne diabole onda kupujes one koje se ovako proizvode... http://web.iol.cz/schulz/main_e.htm sto znaci da one legendarne price o rucnom prebiranju JSB diabola nisu "urbana legenda" kao sto sam i sam mislio dok se nisam uvjerio... samo sto su im gamad u trgovinama digli cijenu kad su vidjeli koliko su trazene (vidio sam naljepnicu nabavne cijene u eurima ispod cijene po kojoj se prodaje kod nas) http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=14&t=1243... sa 56kn (tada je DHP kostao 75kn) na 75kn (DHP sada kosta 80kn), dakle cijena olova JE isla gore... ali na DHP se vidi koliko... a sa JSB su pretjerali... treba traziti vezu u ceskoj i nekoga tko ce dovesti 10kg olova u Hrvatsku po nabavnoj cijeni.Poslikam ako imam još koji original i falšetu pa da vidite.U originala je obrada SAVRŠENA!
- Attachments
Svaka cast na postu!
Ajooj...m76 optika na zraćnici,ti se to malo razbacuješ,jeli...
Definitvno si u pravu!
Ne vidi se da cijev "klima" ali je ogromna razlika kada je npr. naslonim na cijev ili
na drvo,koliko je čvrsto upirem i sl. (provao da dokažem tvoju teoriju)
Moja je vremenom oslabila,kao i svaka zracnic...
Gumica je u savršenom stanju,može biti jedino do opruge.
Žao mi je što nisam snimio kada sam moga,
pro-magnum probija kariolu,a sabot bez problema i najdeblji prometni znak.
Optika nije loša,ali mi je prijatelj zajedno s puškom
"opleo" po oštrom rubu ormarića za oružje....uh...ružan ožiljak!
Zanima me nešto,kako podesiti onaj vijak daje obarac što mekši!?
Mislim u koju stranu!?
Meni izgleda gotovo svejedno bez obzira gdje ga okretao,sada ne znam dali
ne valja ili što?!
Još jedan "problem" je što se ova puška itekako čuje kada opali !
Baš snažan i karakterističan zvuk,tako da ne možeš vježbati neprimjeceno.
Pretpostavljam da je zbog njene snage ili udarca klipa o cilindar.
Msilio sam narućiti ove JSB diabole,ali sada sam se više orjentirao prema vatrenoj sili!
Mogu li se poslati poštom ili ih mora netko donesti!?
Imam gošća iz Češke s kojima sam jako dobar
Ajooj...m76 optika na zraćnici,ti se to malo razbacuješ,jeli...
Definitvno si u pravu!
Ne vidi se da cijev "klima" ali je ogromna razlika kada je npr. naslonim na cijev ili
na drvo,koliko je čvrsto upirem i sl. (provao da dokažem tvoju teoriju)
Moja je vremenom oslabila,kao i svaka zracnic...
Gumica je u savršenom stanju,može biti jedino do opruge.
Žao mi je što nisam snimio kada sam moga,
pro-magnum probija kariolu,a sabot bez problema i najdeblji prometni znak.
Optika nije loša,ali mi je prijatelj zajedno s puškom
"opleo" po oštrom rubu ormarića za oružje....uh...ružan ožiljak!
Zanima me nešto,kako podesiti onaj vijak daje obarac što mekši!?
Mislim u koju stranu!?
Meni izgleda gotovo svejedno bez obzira gdje ga okretao,sada ne znam dali
ne valja ili što?!
Još jedan "problem" je što se ova puška itekako čuje kada opali !
Baš snažan i karakterističan zvuk,tako da ne možeš vježbati neprimjeceno.
Pretpostavljam da je zbog njene snage ili udarca klipa o cilindar.
Msilio sam narućiti ove JSB diabole,ali sada sam se više orjentirao prema vatrenoj sili!
Mogu li se poslati poštom ili ih mora netko donesti!?
Imam gošća iz Češke s kojima sam jako dobar
pa gdje ih onda nabaviti??
Audi multa, loquere pauca!
koje diabole biste preporucili za D350 magnum?
Audi multa, loquere pauca!