čelik tvrdoće 500 brinella
-
Krieghetzer
- Razvodnik

čelik tvrdoće 500 brinella
Nabavio sam resetirajuću metu kao ogledni primjerak iz SAD-a, slike slijede...
A pošto ne želim svaki put plaćati carinu i ostale nebuloze treba mi informacija gdje se mogu u RH kupiti čelične ploče tvrdoće 500 brinella i debljine od 8-12 mm da mogu izdržati puščane metke.
A pošto ne želim svaki put plaćati carinu i ostale nebuloze treba mi informacija gdje se mogu u RH kupiti čelične ploče tvrdoće 500 brinella i debljine od 8-12 mm da mogu izdržati puščane metke.
Re: čelik tvrdoće 500 brinella
Probaj pitat u "Strojopromet" Zagreb, za početak, oni su ti blizu... Inače, neće bit po Brinellu već po Vickersu (oko 520-550cca) ili Rockwellu (oko 50-55cca), metodom ispitivanja po Brinellu nije moguče ispitati tako tvrd materijal... ali ne vijerujem da čes tu tvrdoču dobiti bez toplinske obrade nekog od čelika na lageru!
- oštrostrijelac
- Poručnik

Was ist das, resetirajuća meta?
Molio bih kratko objašnjenje jer sam se prvi puta susreo sa tim izrazom.
Usput mi je malo čudno da bi 8-12mm čelika zaustavilo puščano zrno, a da se pritom ne razleti ili bude probušeno.
Molio bih kratko objašnjenje jer sam se prvi puta susreo sa tim izrazom.
Usput mi je malo čudno da bi 8-12mm čelika zaustavilo puščano zrno, a da se pritom ne razleti ili bude probušeno.
Oštri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://www.youtube.com/watch?v=XnjKfZfwyrA pogledaj ovo i sve ce ti biti jasno =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- oštrostrijelac
- Poručnik

Vidi,vidi, zanimljivo.
Malo sam zastranio, za mene je puška od .222Rem na dalje, čisto sam zanemario .22short;.22l i .22lr.
Nekako mi je prirodnije bušenje papirnatih meta i zbrajanje krugova, nego ovakve novotarije.
Tak ti je to sa nama senilcima.
Malo sam zastranio, za mene je puška od .222Rem na dalje, čisto sam zanemario .22short;.22l i .22lr.
Nekako mi je prirodnije bušenje papirnatih meta i zbrajanje krugova, nego ovakve novotarije.
Tak ti je to sa nama senilcima.
Oštri
-
Krieghetzer
- Razvodnik

evo konačno sam uspio slikati metu.Krug koji se gađa ima debljinu od 10mm, promjer od 200mm i certifikaciju za 30-06, a ukupna masa je 8kg
Mislim da će raditi i sa 7.9
Sada još da nađem kod nas nekog tko može napraviti sličnu stvar pa da ih instaliram na streljani
Mislim da će raditi i sa 7.9
Sada još da nađem kod nas nekog tko može napraviti sličnu stvar pa da ih instaliram na streljani
- Attachments
- oštrostrijelac
- Poručnik

Predpostavljam da se gađa na 300+ metara uz uporabu meč zrna ili eventualno soft point, jer su špičoki preopaki bez obzira što gong nije fiksan.
Ali da ja tu ne bih nagađao, a i svekoliko pučanstvo također, molim te daj nam malo pojasni napravu.
Usput, o kojoj se streljani radi?
Ali da ja tu ne bih nagađao, a i svekoliko pučanstvo također, molim te daj nam malo pojasni napravu.
Usput, o kojoj se streljani radi?
Oštri
-
Krieghetzer
- Razvodnik

dakle metu treba malo ukopati da se slučajno ne bi pogodila opruga i pričvrstiti čavlima na slici
Prilikom pogodka krug se spušta i nakon toga ga opruga diže i može se ponovno gađati
na ovoj stranici ima više informacija http://www.6mmbr.com/reactivetargets.html
a ja se nadam da će svečana premijera biti na streljani Dereza u subotu.
Prilikom pogodka krug se spušta i nakon toga ga opruga diže i može se ponovno gađati
od pločevina 400~500 brinella se rade kade za kipere i šasije kamiona pa probaj po otpadima, stare bembure imaju sličnu ploču za zaštitu rezervoara s donje strane....
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Kada u subotu? I ja mislim doci na streljanu u subotu.Krieghetzer wrote:a ja se nadam da će svečana premijera biti na streljani Dereza u subotu.
-
Krieghetzer
- Razvodnik

oko 09:00 zvao sam sada odgovornu osobu i rekla mi je da je za sada streljana slobodna za pucanje.
Biti će neka mala radna akcija ali ništa ozbiljno.
Biti će neka mala radna akcija ali ništa ozbiljno.
Krieghetzer wrote:dakle metu treba malo ukopati da se slučajno ne bi pogodila opruga i pričvrstiti čavlima na slici
Ne izgleda komplicirano, klasična bravarija, dalo bi se napraviti. Nego, gdje je ta streljana Dereza?
Evo uputstva od ulaza na autoput kod Ivanje Rijeke.
----------------------------------------------------------------
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala
Ne skrece se s glavne ceste Cazma - Dubrava!picok wrote:Evo uputstva od ulaza na autoput kod Ivanje Rijeke.
Dakle, ono malo skretanje kod cilja ne postoji, ide se ravno!
- oštrostrijelac
- Poručnik

Cijenjeni kolega, da li ima praktičnih iskustava?Krieghetzer wrote:a ja se nadam da će svečana premijera biti na streljani Dereza u subotu.
Bilo bi zanimljivo napisati ponešto bez obzira + ili -
Oštri
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Dakle evo iskustva,
meta je gađana iz sljedećih kalibara
.22 LR 100m - nije se pomaknula - čuo se pogodak - na meti nije bilo nikakvih udubljenja,
9mm PARA 25 m - meta se je resetirala - čuo se pogodak - nikakvih udubljenja i deformacija
.44 Magnum 25 m -meta se je resetirala - čuo se pogodak - nikakvih udubljenja i deformacija
7,9 mm 100 m FMJ meta se je resetirala - čuo se pogodak - nikakvih udubljenja i deformacija - sa tim da je ispucano oko 50 metaka
jedini nedostatak po meni su nosači jer meta je konstruirana da se prilikom udara meci odbijaju prema zemlji pa su nosači dobili nekoliko deformacija i pukotina - ništa što jači čelik ne bi mogao srediti.
I možda bi trebalo dodatni čavao ili neki U profil za veću stabilizaciju.
Uglavnom svi koji su isprobali metu su više nego zadovoljni.
meta je gađana iz sljedećih kalibara
.22 LR 100m - nije se pomaknula - čuo se pogodak - na meti nije bilo nikakvih udubljenja,
9mm PARA 25 m - meta se je resetirala - čuo se pogodak - nikakvih udubljenja i deformacija
.44 Magnum 25 m -meta se je resetirala - čuo se pogodak - nikakvih udubljenja i deformacija
7,9 mm 100 m FMJ meta se je resetirala - čuo se pogodak - nikakvih udubljenja i deformacija - sa tim da je ispucano oko 50 metaka
jedini nedostatak po meni su nosači jer meta je konstruirana da se prilikom udara meci odbijaju prema zemlji pa su nosači dobili nekoliko deformacija i pukotina - ništa što jači čelik ne bi mogao srediti.
I možda bi trebalo dodatni čavao ili neki U profil za veću stabilizaciju.
Uglavnom svi koji su isprobali metu su više nego zadovoljni.